ВАС ще гледа делото срещу Милена Славова, "Възраждане" я подкрепи в битката ѝ срещу "розовия фашизъм"

ВАС ще гледа делото срещу Милена Славова, "Възраждане" я подкрепи в битката ѝ срещу "розовия фашизъм"

Граждани се събраха на демонстрация пред сградата на Върховния административен съд (ВАС) в подкрепа на певицата Милена Славова. Част от хората държат плакати с надпис “Не на отнемането на свободата на словото и налагането на противоестествени модели”, както и “Вярваме, че правдата ще възтържествува”. Днес във ВАС ще се проведе съдебно заседание по дело за дискриминация във връзка с пост на певицата през 2021 г. във Фейсбук, свързан с прайда, който се провежда в София.

Междувременно от "Възраждане" изразиха възмущение "от репресиите срещу рок-певицата Милена Славова по повод изказването ѝ през 2021 г., че не подкрепя гей парадите. Свободата на словото е конституционно залегнало право на всеки човек и считаме за абсолютно недопустимо българските граждани да бъдат наказвани и публично линчувани заради гражданската си позиция по какъвто и да е въпрос".

"Заради позицията си Милена е обиждана и заплашвана от ЛГБТ активисти с побой и дори с физическо ликвидиране. Фактите - Милена не е против хората с хомосексуално влечение, които се държат нормално в обществото и не парадират със сексуалния си живот. Тя, както и ние, осъжда извращенията, на които ставаме свидетели по време на гей парадите. Поводът за избухването на певицата в социалните мрежи е снимка, на която вижда гол мъж по време на прайда със забодено българско знаме в задните си части по улиците на София. Прокуратурата не се самосезира за поругаване на националния ни символ, (което е престъпление според нашия Наказателен кодекс), нито пък потърси лицето, подиграло се с нашата светиня, за да му повдигне обвинение.

Активира се ЛГБТ обществото, което ѝ заведе дело пред Комисията за защита от дискриминация. Милена печели на първа инстанция, но на втора инстанция в АССГ е осъдена.

На 13.09.2023 делото ѝ ще се гледа пред Върховния административен съд и решението ще бъде окончателно. Този случай сега е прецедент, но ако Милена бъде осъдена, ще се създаде съдебна практика, която постепенно ще пречупи гръбнака на обществото. Наясно сме с целта на това евтино шоу и тя е хората да замълчат завинаги под страх, че ще бъдат репресирани, бити и съдени за различното си мнение", гласи позицията на "Възраждане".

Партията заявява, че подкрепя Милена в битката ѝ срещу "розовия фашизъм". Нашите народни представители ще бъдат днес пред съдебната палата, за да изразят подкрепата ни, добавят от "Възраждане".

Коментари

  • Седларов

    13 Sep 2023 14:39ч.

    Браво на г-жа Славова, Браво! Има все още достойни хора всред т.нар. "елит". Съмнявам се, че съдът ще отсъди по закона, а не според полегналите никаквци пред ОнуйТО на сатанистите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росица

    13 Sep 2023 14:42ч.

    Браво на Милена Славова за позицията! Браво и на Възраждане за подкрепата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЕЕАМ...

    13 Sep 2023 14:51ч.

    НЕРВИИ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванова

    13 Sep 2023 15:03ч.

    Браво на Милена Браво на Възраждане

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    13 Sep 2023 15:26ч.

    Не познавам случая, но снощи случайно попаднах на интервюто й по една телевизия. Отвратителни са заплахите към нея и детето й, гадна работа от ненормални хора. А по-ужасни паради от тези на гейовете не мога да си представя. Педали - педали, на кой му дреме....свирайте се, където не ви виждаме нормалните. Но да го демонстрирате и да обърквате децата е престъпление! Ако си траем, скоро ще направят паради и на наркомани, алкохолици, педофили и прочие болни нещастници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дърти комунета с

    13 Sep 2023 17:00ч.

    Фашизъм се борят. Да вземе човек един бастун и бой по комунистическите чотури.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи