ВАС отмени спирането на демонтажа на Паметника на Съветската армия

ВАС отмени спирането на демонтажа на Паметника на Съветската армия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Върховният административен съд обезсили разпореждането от 19 декември м.г. на Административния съд-София град да бъдат прекратени безусловно действията по демонтажа на монумента "Паметник на Съветската армия", извършващи се в Княжеската градина, съобщиха от ВАС.

Делото бе образувано по частна жалба от Областната администрация на София. Ответниците са Сдружение „Изправи се.БГ.“, представлявано от Мая Манолова, Войслав Тодоров в качеството му на общински съветник, Виктор Йочев и Георги Кадиев, в качеството им на граждани.

Върховните магистрати оставят без разглеждане искането, подадено от Сдружение „Изправи се. БГ“ и посочените физически лица, с което се оспорват действия на длъжностните лица от Областната управа по демонтажа на монумента.

Касационният състав на ВАС приема, че разпореждането на първоинстанционния съд е недопустимо, тъй като ответниците нямат правен интерес от обжалването.

"За да е налице правен интерес е необходимо този интерес да е пряк, личен и непосредствен. Прекият интерес предполага със самата отмяна на оспорения акт, в случая с прекратяването на действията да се предотврати настъпването на щета в правната сфера на засегнатия. Интересът трябва да е личен, което предпоставя, че физическите и юридически лица имат право на жалба само в защита на свои субективни права, свободи и законни интереси. Правният интерес трябва да е непосредствен, т.е. съответният акт или действие да засяга правната сфера на подалия искането, като отнема, изменя или ограничава права или противозаконно създава задължения за искателя или създава права на трето лице, които го увреждат", категорични са върховните административни съдии.

Според тях в случая, действията по демонтиране и нарязване на бронзовите фигури на Паметника на Съветската армия не засягат пряко и непосредствено правната сфера на искателите-физически лица и не накърняват пряко и непосредствено техни субективни права и интереси, поради което искането им е следвало да бъде оставено без разглеждане поради липса на правен интерес.

По делото е налице още една предпоставка за оставяне на искането за прекратяване действията по демонтажа на монумента без разглеждане поради липса на правен интерес.

Административният съд не е съобразил в хода на установяване на предпоставките за прекратяване на неоснователните действия и при постановяване на обжалваното разпореждане от 19.12.2023 г., че видно от приложените към молба на искателите от 18.12.2023 г. доказателства, преди постановяването на обжалваното разпореждане на АССГ е налице постановен административен акт за прилагане на принудителна административна мярка от Закона за културното наследство на главния инспектор на "Главна дирекция инспекторат по опазване на културното наследство".

С него е наредено на Областната администрация незабавно спиране на действията по демонтажа на паметника до изясняване на законосъобразните обстоятелства във връзка с изискванията по Закона за културното наследство. Със същото разпореждане е разпоредено на Областната управа незабавно да разпореди на изпълнителя на демонтажните работи да спре всички дейности, извършвани на обекта.

Съгласно разпоредбата на чл.192 ал.3 от ЗКН принудителните административни мерки подлежат на предварително изпълнение, следователно преди постановяване на обжалваното разпореждане с наложената по силата на Разпореждане №08-00-21 от 14.12.2023 г. ПАМ е постигнат целеният от искателите краен резултат, а именно спиране на всички дейности по демонтаж на „Паметника на Съветската армия“, с оглед на което не е налице правен интерес от страна на молителите и искането им е следвало да бъде оставено без разглеждане. Предвид изложеното, като е приел за допустимо искане на лица без пряк и непосредствен правен интерес и е разгледал спора по реда на чл. 250 АПК по същество съдът е постановил недопустимо разпореждане, което следва да бъде обезсилено, се казва още в решението на ВАС.

Вместо него, подаденото от ответниците искане следва да се остави без разглеждане като недопустимо, а производството по описа на Административен съд София-град да бъде прекратено.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

 • Нов Кмет

  09 Апр 2024 16:13ч.

  Очертават се довършителни работи с включена тежка механизация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Откъм задния ти двор

  09 Апр 2024 16:30ч.

  ще ги дочакаш, обещавам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  09 Апр 2024 18:02ч.

  Ще бъде възстановена княжеската градина като се премахне този болшевишки тумор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  09 Апр 2024 18:14ч.

  Те първа, ще има да се прочистят много европедалски обществени тумори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • roso

  09 Апр 2024 18:23ч.

  ВАС = ДПС - отдавна, отдавна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бобо

  09 Апр 2024 19:47ч.

  Простак

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  09 Апр 2024 21:51ч.

  Новата кметица на София се е загрижила да има откъде да минава прайда. Още не е научила, че няма как да създават потомство двама мъже, но тя продължава да опитва. За това и знае само да руши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Верно русофобските екземпляри тука са уникални,

  09 Апр 2024 23:11ч.

  истински боклук на света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тя сглобката да се събори и ППДБ педалите да се демонтират от парламента

  09 Апр 2024 16:29ч.

  па тогава ще мислим за провокациите им с паметника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  09 Апр 2024 19:41ч.

  При условие, че жалбата е била от момичето позирало за паметника щеше да има пряк личен интерес !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  09 Апр 2024 16:35ч.

  Не че вече има някакво значение, след като по-важната част от паметника е унищожена безвъзвратно, но това добре показва, каква ни е съдебната система и какви интереси "защитава". Видимо, своеволието ще продължи,... но още съвсем малко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Галя

  09 Апр 2024 16:41ч.

  Ще продължи до зелена ливада на мястото на моча.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Там ще ви заровим накрая

  09 Апр 2024 16:43ч.

  ..........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  09 Апр 2024 16:54ч.

  Галя, запази ли си колесник?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Галя

  09 Апр 2024 17:00ч.

  Стрино Марийке, ти ходи ли да браниш паметника, кога резаха главата на ватника? Или само киснеш по форумите да ръсиш мъдрости?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  09 Апр 2024 17:37ч.

  Можеш ли да си представиш, че има хора, които живеят в провинцията? А ти беше ли там като нарязаха българската майка с детето? Яде ли от тортата с отрязани ръце, крака и глави?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  09 Апр 2024 18:16ч.

  Галя дали знае, какво се случи с посолството на ФАЩ в Хаити от където е шефът и тук?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  09 Апр 2024 22:39ч.

  Ми вземи си паметника в твоето село, ма. Аман от дърти комунисти от село.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аман от дърти комунисти от село.

  09 Апр 2024 23:04ч.

  Кажи го на баща си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  10 Апр 2024 1:12ч.

  ЗИП 09 Апр 2024 22:39ч Аз може и да съм от село, но пък ти си селяндур, при това продажен. Само за сведение на средна възраст съм!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  10 Апр 2024 4:28ч.

  Не е само прост селяндур, но добре известно леке от Сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rambaldievskievich

  10 Апр 2024 14:50ч.

  Tези "...ръце, крака и глави", марийке, бяха сладкарски изделия. Комболшевиките са рязали истински. Факт. А може и да са и яли (не е доказано, но се допуска по ред причини).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бацко rambal-нещо си, идиото, с обло мозъче!

  10 Апр 2024 16:01ч.

  Щото твоите хора, фашагите, са ги лепили? Бе, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, колесник, колесник гледай да имаш, че както върви работата, скоро, много скоро ще ти трябва ...! Анадънму?😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пилат Понтийски от ВАС

  09 Апр 2024 16:41ч.

  Измих си ръцете супер, без да кажа нищо по същество, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПП-ДБ

  09 Апр 2024 16:51ч.

  Загубиха още няколко процента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен!

  09 Апр 2024 17:11ч.

  Цитат: ..."Според тях в случая, действията по демонтиране и нарязване на бронзовите фигури на ПСА не засягат пряко и непосредствено правната сфера на искателите - физически лица и не накърняват пряко и непосредствено техни субективни права и интереси, поради което искането им е следвало да бъде оставено без разглеждане поради липса на правен интерес."....... Като ви чета езуитското решение излиза, че правната сфера и интерес е нещо отделно от конституционните права на човек или организация, които сезират за престъпление! Абе вие на конкурса за съдии по това как извъртате и увъртате ли ви избират или по друго? Все пак да знаете, че хората не са тъпаци, а и Господ ви гледа! Темида също!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  09 Апр 2024 22:19ч.

  Мдааа... Ако взема да нарежа статуята в центъра на София щото ме плаши, кой ще има личен правен интерес да ме съди за това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо само ПСА

  09 Апр 2024 17:14ч.

  А Партийния дом кога? И да се възстанови ул. Търговска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подкрепям! Но има малка подробност

  09 Апр 2024 17:19ч.

  Никой в общината не пази плановете за сградите по ул. Търговска. Да беше в Германия, щяха да ти извадят архитектурния проект за всичко от-до, от 1538 г. насам и да възстановят камък по камък всичко едно-към-едно. Ние обаче не сме толкова дребнави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се възстанови барабар с търговците

  09 Апр 2024 23:06ч.

  да се реставрират Ючбунар и Коньовица.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "За да е налице правен интерес е необходимо този интерес да е пряк, личен и непосредствен...

  09 Апр 2024 17:22ч.

  Какво повече може да се каже от това??? Народът, чиито интереси представляват посочените лица, разбира се не се брои като пряко засегнат! И за кого работи тази система? Чеша си ряпата и не проумявам?! За съвестта на онези, които са поели ангажимента да демонтират окончателно историческата памет на стадото, дори и не се замислям. Определено са им осребрили по достойнство това историческо по своето значение решение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ана

  09 Апр 2024 17:22ч.

  Съдът на Чолаков, разбирай на Д.П., става все по-нагъл и арогантен. Паметникът е държавна собственост, което ще рече, че всеки български гражданин и всяко българско юридическо лице, имат право да искат спиране на премахването му. Това е така, защото всеки българин е собственик на имуществото, което е собственост на неговата държава. Съдебната власт е потънала в корупция и зависимости и това трябва час по-скоро да се промени, защото има потенциал да доведе до пълен хаос и разпад на държавността.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  09 Апр 2024 17:26ч.

  ...абсолютно... това сега е трендът... да обясниш, че не е налице правен интерес... само че при държавната собственост тази мантра леко запецва...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mihail Konstantinov

  09 Апр 2024 17:28ч.

  Абе, демонтирай и не се обяснявай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  09 Апр 2024 17:37ч.

  Казуалните увъртания пречат да се схване същината на въпроса. А той е, че определени ангажирани не с преките си задължения държавни чиновници, постановяват демонтажа. В отговор има - "постановен административен акт за прилагане на принудителна административна мярка от Закона за културното наследство на главния инспектор на "Главна дирекция инспекторат по опазване на културното наследство". С него е наредено на Областната администрация незабавно спиране на действията по демонтажа на паметника до изясняване на законосъобразните обстоятелства във връзка с изискванията по Закона за културното наследство. Със същото разпореждане е разпоредено на Областната управа незабавно да разпореди на изпълнителя на демонтажните работи да спре всички дейности, извършвани на обекта". (край на цитата) ... - Това, че мошениците от "сглобката" не изпълняват Административният акт и продължават рушенето на Паметника е вина точно на "Областната администрация". Срещу нея е трябвало да се заведе дело или дори сега - още не е късно. Лицата не изпълнили административните си обязаности и проточили спирането на вандалския акт, подлежат на Прокурорска намеса, съд и ефективна присъда! Също лицата ангажирали вероятно на частен, приватен принцип криещите лицата си работници с флексовете, също подлежат на съд за самоуправство и нанасяне на щети на Държавно имущество. Интересно е дали разните плямпала цвилещи из и в разните партии, обществени институции и пр. биха употребили енергията си активно, за да има поне ВЪЗМЕЗДИЕ, ако не и възстановяване на Паметника!?... Това зависи и от заспалият плебс, който пак и пак ще се свива страхливо и ще крие очите си. Така, че всичко е заслужено и справедливо което се задава на световния хоризонт за да се струпа върху всички нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ако някой е пропуснал да види Магдалена Ташева

  09 Апр 2024 20:15ч.

  в последното и предаване "Отвъд Заглавията" в разговор със Станислав Бачев, д-р по Политология, преподавател в Шуменския Университет: https://www.youtube.com/watch?v=IuCjE7v9ovE

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  09 Апр 2024 20:52ч.

  Да, това е правото, не е спазен административен акт на орган, оториризиран по Закона за културното наследство! Германия пази един Аушвиц, а наште по по най умници торта ядоха!?1?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  09 Апр 2024 17:59ч.

  Да се готвят Альоша и пантеона във Варна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  09 Апр 2024 18:32ч.

  Ти се готви, отрепко педераска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  09 Апр 2024 21:41ч.

  Няма да има прайд на тепето с Альоша, бъди сигурна кметице на София. Смелостта ви стига да бутате паметници. Даже не искате да боядисвате това, което е строено по времето на Тато.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кмете, знаеш ли за топологичния обект

  09 Апр 2024 21:41ч.

  "Бутилката на Клайн?" Ще станеш нагледен пример като ти изкарам ректалния свинктер през устата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тебе на къра

  09 Апр 2024 22:51ч.

  на бели фарове

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rambaldievskievich

  10 Апр 2024 14:46ч.

  Aко пловдивчани са с акъл - да сторят те альоша на чакъл!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rambal-нещо си, идиото!

  10 Апр 2024 16:05ч.

  Ти си знаеш ...! Анадънму?😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • референдум за историческите паметници

  09 Апр 2024 18:08ч.

  За мен не съществува легитимно право без морал, сиреч което не осигурява справедливост. Право заради самото право е бюрократичен нонсенс и вид политическа диктатура.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВИК

  09 Апр 2024 20:37ч.

  Каузалното право, т.е. писаните закони са за това да се противопоставят законно на написаните морални изисквания. Законите се създават, за да обслужват управаащите, т.е силните на деня. Това са го извели като аксиома още софистите и са го оправдали с необходимостта да се укрепи моментната доминация

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВИК

  09 Апр 2024 20:39ч.

  Уточнение НЕПИСАНИТЕ морални правила

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А тези, които нарязаха паметника имат ли правен интерес?

  09 Апр 2024 18:14ч.

  ВАС се е объркал, много пряко и лично ни засяга разрушаването на паметника и нарушава правата ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  09 Апр 2024 18:27ч.

  Що не протестирахте когато нарязаха работническо селската брантия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  09 Апр 2024 18:31ч.

  Някои веднъж ще излезем да протестираме, и те уверявам че ще е последният ти ден в жалкият ти педераски животец, отрепко долнопробна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма да излезете ни веднъж, ни дваж.

  09 Апр 2024 19:54ч.

  Децата ви искат по пет айфона годишно и университет, че да не блъскат в цеха, дрешки, беемвета, кухня мийле и нова дограма за вас и булките ви, джувки на сваровски и парижки шопинг за либетата. Какво излизане? Излизане само до бакалницата за ракийка, салатка и тото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • gordon bluff

  09 Апр 2024 20:07ч.

  Умният и красивият даже не е разбрал, че в България и цехове вече няма, където да блъскат такива като него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  09 Апр 2024 20:22ч.

  А тъпия не е разбрал още къде се намира и че го няма социалистическото енергоемко нискокачествено производство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  09 Апр 2024 20:59ч.

  Да бе, да бе, айде да видим фактите, електрика йок, производство йок, земеделие йок, ще го духате с нас Мунчовците, ако не бачкате някъде навън, и това е почти успелия преврат на сглобкосъгласката и европейските ценности - които още не знаем какви са!! Бог да пази България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  09 Апр 2024 22:22ч.

  Защото са хора, които уважават закона. Но щом съдът не иска да уважи тяхното право, имат правен интерес да пратят съдът на онова място, дето слънце не огрява. Явно това искате, жълтопаветните...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МИХАЙЛОВ

  09 Апр 2024 19:09ч.

  ....ЕТО ТОЧНО С ТАКИВА МОТИВИ ТИЯ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ОТ ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - ТИЯ ЕНИЧАРИ И ПОМИЯРИ НА САЩ ЩЕ ОПРАВДАЯТ И РЕШЕНИЕТО ЗА ЗАКРИВАНЕ И ЗАЛИЧАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА И ОФИЦИАЛНОТО И ОБЯВЯВАНЕ ЗА КОЛОНИЯ НА САЩ - - ТАЯ ЕНИЧАРСКА ГНУС И СМРАД ВЪВ В А С ЩЕ ЗАЯВИ, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ПРАВЕН ИНТЕРЕС И НЕ СА МУ НАНЕСЕНИ ПРЕКИ ЩЕТИ ОТ ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ В КОЛОНИЯ НА САЩ... ...ВЪВ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, В КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД, В АПЕЛАТИВНИЯ СЪД, В КАСАЦИОННИЯ СЪД И Т.Н. И В ОКРЪЖНИТЕ СЪДИЛИЩА СА ИНСТАЛИРАНИ И ПОСТАВЕНИ САМО ТАКИВА ЖАЛКИ, ПРОДАЖНИ ПРЕДАТЕЛИ И ИЗМЕННИЦИ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ И НАЙ - ГНУСНИТЕ И СМРАДЛИВИ ЕНИЧАРИ НА САЩ... ....А МАЛКОТО ЧЕСТНИ, МЪДРИ И ДОСТОЙНИ СЪДИИ СА МНОГО МАЛКО И НЕ СЕ ДОПУСКАТ НА РАБОТА ПО - ДАЛЕЧЕ ОТ РАЙОННИТЕ СЪДИЛИЩА В ОТДАЛЕЧЕНИ МАЛКИ ПРОВИНЦИАЛНИ ГРАДЧЕТА...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Галя

  09 Апр 2024 20:34ч.

  Що не рева на пленума на бкп, кога искаха да ни правят 16та република? Ония са родолюбци, а тези еничари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  09 Апр 2024 21:45ч.

  Значи по-добре обезлюдяваща колония, която се разграбва от всички. Браво Галя, готова си да сменяш памперси на педофили и на безполовите някъде в Европа. Дерзай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  09 Апр 2024 19:23ч.

  Мотивите на ВАС ги знам още преди да съм чел определението. Несъстоятелни от правна и особенно от процесуална г.т., разбира се. Има и 5-членен състав, ама нищо няма да излезе. Липсата на правен интерес от обжалване на актове е действия по унищожаване на обществен монумент, като правен мотив не е издържан по никакъв начин. Това не е просто строеж или обект по смисъла на ЗУТ, а значим паметник /веществено израз на националната историческа памет/, с посегателството върху който винаги се засягат императивни правни норми и ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС, и при това положени ВИНАГИ за всеки български гражданин или ЮЛ е налице правен интерес от обжалване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И ВАС имат правен интерес към Белене

  09 Апр 2024 19:32ч.

  На острова ще станете много на гъсто.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шахо Сопата

  09 Апр 2024 19:49ч.

  Няма да станат нагъсто; гарантирам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВИК

  09 Апр 2024 20:27ч.

  Може ли имената на височайшите съдии на ВАС , дали това дълбокомислено определение? Или анонимниците по високите административни нива нямат самоличности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • всички кметове в бъйфария трябва да бъдат обесени

  09 Апр 2024 20:27ч.

  заедно с антуража им

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  09 Апр 2024 20:33ч.

  Нали вие ги избирате!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 666

  09 Апр 2024 21:18ч.

  Ние избираме други , ама тези назначават от посолството....мамка им

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВИК

  09 Апр 2024 20:42ч.

  А, ти наблюдател от Андромеда ли си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама че право

  09 Апр 2024 22:12ч.

  Това си е криво. Всяка група граждани, би следвало да има право да сезира съдът когато смята, че има риск от увреждане на държавна собственост. Ама законите са направени от крадците, за крадците. Бутафорна власт, още по-смешни "управници".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  09 Апр 2024 22:36ч.

  Може да си го сложите в центъра на Борован.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Или на тебе

  09 Апр 2024 23:10ч.

  б муцината

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  10 Апр 2024 7:33ч.

  Може да бъде раздробен за паважна настилка или дребна фракция за пешеходни алеи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като искаш, и дребно фракциониран ще ти го подаваме

  10 Апр 2024 16:18ч.

  сантим по сантим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  09 Апр 2024 23:55ч.

  В скоро време,ще се наложи на тия от ВАС,собственоръчно да възстановяват паметника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  10 Апр 2024 4:25ч.

  Явно кокор там е скрил липсващите милиарди... пък линда на кирЕ го е издала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чуден сън сънувах, че Паметникът фигурити са пак така големи но на истински хора

  10 Апр 2024 6:52ч.

  И когато си качват с флекса извиргити да ги режат и ТЕ СЕ РАЗМЪРДВАТ, Тоо чичката таман посега с флекса и ВУЙНИЧИТО СИ ИЗВРЪЩА ГЛЪВЪТА КЪМ ръботника и го поглежда СЪС СВОЙТИ ТОПЛИ СЪВЕЦКИ УЧИ, усобино левото. И от укото му си удронва УСКЪДНА МЪЖКА СЪЛЗА, и ВУЙНИЧИТО ПРИГРЪЩА МАЙКАТА без да пита ТАТКОТО и заедно с ДИТЕНЦИТО ГИ ВДИГА ВЪВ ВЪЗДУХА И УДЛИТА С ТЕХ КАТО СУПИРМЕН, но си забрава шмайзира и тогава ТАТКОТО, който е от ПП.ДБ вдига ШМАЙЗЕРА И ПУСКА УТКОЗ с който РЪЗТРЕЛВА ЛИТЯЩИТЕ И ТЕ ТУПВАТ ПРЕД РЕКТОРАТА НА СУ и си РЪЗПЛѝОКВАТ КАТО ПРЪСНАТИ ТИКВИ НА АСФАЛТА И КОЛИТЕ И РЕЙСОВЕТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МИНАВАТ ПРЕЗ ГАЖВАТА БЕЗ ДА СПИРАТ ЩОТ БЪРЗАТ НАЛИ, ТАКА Е ЧУДЕН СЪН СЪНУВАХ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rambaldievskievich

  10 Апр 2024 14:44ч.

  Взрив на МОЧА, взрив на МОЧА, взрив на МОЧА, взрив, взрив, взрив!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викай англоамериканците, те имат опит с взривовете по София.

  10 Апр 2024 16:20ч.

  ............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи