Въоръжен мъж застреля осем души пред търговски център в Далас

Въоръжен мъж застреля осем души пред търговски център в Далас

Въоръжен мъж е застрелял осем души и е ранил най-малко още седем души пред оживен търговски център северно от Далас, предаде Ройтерс, като се позова на местната полиция.

Стрелецът, за когото властите твърдят, че е действал сам, е бил убит от полицай, след като открил огън пред търговски център в град Алън, Тексас, съобщи на пресконференция началникът на местната полиция.

На същата пресконференция началникът на пожарната служба в Алън заяви, че неговите служители са откарали най-малко девет жертви с огнестрелни рани към болници в района, като две от тях са починали, три са в критично състояние и други четири са стабилни.

Здравната служба, която управлява 16 болници в района, заяви, че в нейните травматологични центрове са били приети осем от ранените, които са на възраст от 5 до 61 години. Тя не уточни в какво състояние са те.

На кадри от местни медии се вижда как полицейски служители бързат да изведат хората от търговския център, а коли на спешната помощ са паркирани в близост до входовете. По тротоарите пред търговския център се вижда кръв и покрити с бели чаршафи тела.

"Органите на реда са на мястото на инцидента... Провежда се активно разследване. Моля, избягвайте района до получаване на допълнителна информация", написа в своя публикация в "Туитър" местното полицейско управление.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът нарече стрелбата "неописуема трагедия" и заяви, че щатските власти са готови да предложат всякаква помощ, от която местните власти биха имали нужда.

Град Алън, Тексас, е с население от около 100 000 души.

Масовите стрелби станаха нещо обичайно в САЩ, като досега през 2023 г. те са най-малко 198, посочва АП.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • "Масовите стрелби станаха нещо обичайно в САЩ, като досега през 2023 г. те са най-малко 198, посочва АП."

  07 Май 2023 9:05ч.

  "Казано е, че демокрацията е най-лошата форма на управление, но не сме открили по-добра."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • карамфила

  07 Май 2023 9:17ч.

  Грешка е да пращаме оръжие на осрайна а трябва да изпратим всичкото налично оръжие на УСА да се избият за доброто на света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обичам

  07 Май 2023 9:27ч.

  американската мечта такава, в чистия й вид!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "неговите служители са ОТКАРАЛИ най-малко девет жертви"

  07 Май 2023 10:37ч.

  Неолиберащината превърна БТА в махленски стенвестник. Каквито ценностите, такъв и "езикът".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  07 Май 2023 10:52ч.

  " Грег Абът нарече стрелбата "неописуема трагедия".... Хади ся!! Ми това е звезден час за Техас.. ...Боджо три пътя ходи в Киев, па там се убиха братя по кръв, па гориха хора в Одеса, па убиха деца майки в Донецк, па той ги похвали, че имали "звзден час".. Борката да фане чемодан, па Хитроу, Авион. Техас и да ги зарадва с техния "звезден час"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това ще да е от

  07 Май 2023 10:56ч.

  Cancel културата ! Канселират хора...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи