Ваня Григорова: Вдъхнахме на гражданите надежда и им предложихме път към свободата

Ваня Григорова: Вдъхнахме на гражданите надежда и им предложихме път към свободата

Гласовете към нас бяха подадени с надежда, а не с отвращение. Това заяви кандидатът на местна коалиция „БСП за България“ Ваня Григорова, която губи втория тур на местните избори в София според първите резултати от екзитпол на социологическите агенции. „Вдъхнахме на гражданите надеждата и им предложихме път към свободата“, заяви Григорова.  Тя изрази благодарност към всички, граждани, излезли да гласуват в изборния ден, към нейните колеги от синдикатите, както и към обединението от леви партии и коалиции, издигнало кандидатурата ѝ. 

Благодаря на Иван Таков, който бе в основата на обединението на левите партии и коалиции, които ме издигнаха, каза Ваня Григорова.

По думите ѝ въпреки "омаскаряването" надеждата е жива и свободата е на една ръка разстояние. "Утрото е по-мъдро от вечерта, днес нямаме какво повече да кажем, тъй като нямаме официални данни", допълни тя.

Иван Таков благодари на всички гласоподаватели, дали гласа си. "Нашият кандидат проведе изключително достойна битка в сложна ситуация. Благодарим на всички наши коалиционни партньори. София утре ще осъмне със съвсем ново управление, което ще е по-добро. Все още нищо не е ясно, убеден съм вътрешно, че сме постигнали успех. Идеите ще могат да бъдат реализирани в този мандат. Благодаря на Ваня, че поведе и проведе тази битка", посочи той.

Според Костадин Паскалев правителството е опропастило доверието на гражданите и е въздействало върху активността на втория тур на изборите. "Те  се превърнаха в панихида на демокрацията, а не в празник. Почти сигурен съм, че ще имаме повод за празник утре, при обявяване на окончателните резултати", заяви той.

Източник: Нова телевизия

Коментари

  • Гражданин

    05 Ное 2023 21:28ч.

    Така нар. демокрация е нелигитимна! Гласували 33%, в което се съмнавям, но той щял да бъде кмет! Боже, докъде я докарахме. В една Куба, ако 51% от имащите право на глас не гласуват, изборите са нелегитимни. В България 3% да гласуват, агресивната посредственост взема властта, окупира тв екраните и плещи ли плещи на ангро! Тази вечер е отвратително и нездравословно да се гледат телевизии. НАРОДЕ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми бегай в

    06 Ное 2023 8:45ч.

    Куба, стига рева. И си обмени долари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • математика

    05 Ное 2023 21:46ч.

    МОГА ДА ТИ ПОВЯРВАМ САМО ТОГАВА ,КОГАТО ВСИЧКИ БЮЛЕТИНИ СЕ ПРЕБРОЯТ РЪЧНО ОТ НЕЗАВИСИМИ ГРАЖДАНИ,ВСИЧКИ ПОПРАВЕНИ ПРОТОКОЛИ ЗАЕДНО С БРОЯ БЮЛЕТИНИ НЕ БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ.И СМЕЛОСТ НА ЦИК ДА КАЖЕ САМАТА ИСТИНА. В ПРОТИВЕН СЛУЧАИ И ТИ СИ ОТ ШАЙКАТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    05 Ное 2023 21:54ч.

    Да, вече на никого не вярваме! Прав сте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 6666

    05 Ное 2023 22:28ч.

    не спазвайте никакви правила, не плащайте никакви данъци и задължения, не дръжте никакви пари в бг банки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може ли списък на българските

    05 Ное 2023 22:34ч.

    Аз се сещам за общинска и Fiкалната, но и двете ги отбягвам на отсрещния тротоар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pepita

    05 Ное 2023 23:02ч.

    Още един балотаж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • но както си му е редът -

    05 Ное 2023 23:16ч.

    след публичен дебат на кандидатите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    06 Ное 2023 8:02ч.

    Пътят към свободата минава през Троян.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мандатът на васко

    06 Ное 2023 8:34ч.

    ще е пълно фиаско. Столицата на посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комунисти за свобода

    06 Ное 2023 8:44ч.

    Кат почнат да говорят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    06 Ное 2023 9:41ч.

    Мен „свободата„ ме притеснява. По дефиниция има три различни измерения на свободата: свободата на собствената личност, свободата на собствените мисли и чувства и свободата на разпореждане с неща, които се полагат на човек по право. И това е по дефиниция на един от най авторитетните мислители на либерализма. И точно либералите тълкуват сега тази свобода? Обезличаване на личността и наблягане на нетрадиционната сексуалност като личностна характеристика, свободата на мисълта се превърна в свобода на тъпаците, нежеланието им да слушат, защото те искат да покажат себе си и да налагат своето скудоумие. За целта имаме социални мрежи. Свободата да се разпорежда човек с това, което му се полага по право. Това е частната собственост, която българинът хем я има, хем я няма. За това се е погрижила реформирана съдебна система. Може да има и друга свобода, но тази е по дефиниция, защото „Свободата Санчо...„ Колко честно е заиграването с думата „свобода„ е въпросът. Защото и нацистите са обещавали свобода, с огромният надпис на входа на Аушвиц - „Работата освобождава„

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи