Ваня Григорова: Според експертизата има около 200 гласа повече за мен. Това е проблем

Ваня Григорова: Според експертизата има около 200 гласа повече за мен. Това е проблем

Има редица сигнали за нередности при изборните резултати в София. Не възприемам това като битка за кметския стол, а като битка за честни избори. Разликата между мен и г-н Терзиев е исторически малка.

Това заяви общинският съветник от местната коалиция "БСП за България" Ваня Григорова в предаването „Лице в лице” по БТВ. 

По думите ѝ има подадени 400 сигнала за проблеми с вота. „Има и много разминавания в изборните протоколи. Според експертизата има около 200 гласа повече за мен. Това не е достатъчно, но е проблем. Проблеми има двупосочно и към моя опонент. Аз не искам непременно да стана кмет, но честността на вота е важна. В противен случай още по-малко избиратели ще ходят до урните. Доверието в изборния процес е важно”, подчерта тя.

Григорова разкри още, че 15 флашки от машинния вот изобщо не са предадени. „Тях ги няма, не съществуват. Тези бюлетини не се броят. В експертизата не се броят, а се сравняват резултатите от бюлетините. Имаше флашки, които не са били подпечатани в края на изборния ден. Те може да са се разпечатали къде ли не”. 

„Имаме огромен проблем и не бива да си затваряме очите за него. Заличени са всички доказателства как избирателите са гласували в 15 секции. В крайна сметка имаме резултати, които са крайно смущаващи. Надявам се съдът да се произнесе по казуса”, каза общинският съветник от местната коалиция "БСП за България".

"Видяхме, че от 313 протоколи за машинно гласуване, само в 13 няма разминавания. В прегледа на протоколите има двупосочни резултати. Има секции, в които за мен са отчетени по-малко гласове, в други – за него. 

Ако ги съберем обаче, аз имам 213 гласа повече, това е записано в експертизата“, посочи тя.

На 15 март ще е следващото заседание на Административния съд - София по жалбата на Ваня Григорова срещу решението на Столичната избирателна комисия, с което за кмет беше обявен Васил Терзиев. Дотогава 1639-те протоколи от изборите в столицата би трябвало да бъдат разгледани.

Григорова отговори и на въпроси, свързани със столичния бюджет.

„Бюджетът на София беше внесен проблематично. Те са заложили грешни данни в бюджета. В него не са включени 89 млн. лева държавни субсидии за Градския транспорт. Зам.-кметът по финансите твърди, че от това няма проблем. Това са едни неграмотни хора. Аз не ги виня, те сега се озовават на това място. Те трябваше да се допитат до по-старите експерти. Опасявам се, че служителите в Градския транспорт няма да си получат увеличенията”, не скри изумлението си Григорова 

„Друго смущаващо е свързано с увеличените средства за здравеопазване на общинските болници. Няма как да се увеличава инфлацията, а ти да не увеличаваш заплатите на медицинския персонал. Поставих този въпрос, но ми отговориха, че няма средства”, разкри още тя.

 

 

 

Коментари

  • thenewone

    30 Яну 2024 21:39ч.

    " ... а ти да не увеличаваш заплатите на медицинския персонал. Поставих този въпрос, но ми отговориха, че няма средства". Костенурки окачиха ли ви на жиците за Нова година? Окачиха. Кво още искате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голямо унижение са си костенурките за софиянци

    31 Яну 2024 4:36ч.

    И си мълчат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    31 Яну 2024 21:12ч.

    Отдавна се знае, че в София ще има нови избори...........................махалите този път ще гласуват правилно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сивопаветник

    30 Яну 2024 21:53ч.

    Изгледайте цялото интервю. Цеца беше освирепяла, защото явно я е страх нейното момченце да не му вдигнат килимчето изпод краченцата, които треперят от поредната паник атака, и да не се окаже, че нейните хора са участвали в машинация. Удобно не чу факта, че съдът назначава експертиза (върховенство на закона, аланкоолу), а не обичайните за жълтопаветната общност торбалани - Путин, Възраждане, Румен Радев, БСП, Слави Трифонов и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво!!!

    30 Яну 2024 21:59ч.

    Вън Терзийка и всичките от ПП И ДБ, Магнитския Шупар и Герб!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...но честността на вота е важна."

    30 Яну 2024 23:09ч.

    Това е най-важното в крайна сметка!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Раята търси сметка от крадеца на Ф-ки

    31 Яну 2024 6:51ч.

    поробените неат глас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    30 Яну 2024 22:29ч.

    Аз видях една разпасала се лелка (Ризова), която нарушаваше всички стандарти за провеждане на интервю. Видях адвокатка на сглобката, която се опитваше да заглуши уж поканената да говори. Видях разтреперена от нерви псевдожурналистка, страхуваща се, че предварително замисления й план не се развива по очаквания начин. Ако Григорова беше нахална като Ризова, трябваше да каже направо, че е дошла в студиото да говори и държи това, което казва да стигне до зрителите, а не водещата да заглушава всяка нейна фраза. Ризова беше отвратителна. Позволява си да се държи по този начин само с Костадинов, а сега и с Григорова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докога ще сте шарани

    30 Яну 2024 23:23ч.

    Вземи погледни каква смъртност е след ваксането! Погледни какъв материал се изнася защо има над700% наднормена смъртност, скоротечен рак избухващ и погубваш хората, такъв нечуван геноцид.Потърси в мрежата колко борбено тая агитираше да са ваксат всички! Тази е работила за Отворено общество- въпросът за ромите в БГ. Виж след това къде е работила- Тренчевата ,,Подкрепа,,. Погледни и по какви ,,проекти,, Много ли искате пак да сте излъгани? Където Терзиев , такава е и тазиЩо не гласувате за Възраждане? Ваша си работа..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и да си прав, но

    31 Яну 2024 2:43ч.

    да се фалшифицира вота е престъпление. Няма никакви гаранции, че по същия начин не се е действало и на парламентарните избори. Тогава всеки нов закон, всяко решение на Нар. събрание е незаконно. Наложителни са нови избори без участието на партиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Наложителни са нови избори без участието на партиите"

    31 Яну 2024 9:09ч.

    Това, дето отдавна ви го казвах (повтарям го поне от 3 години в тоя форум)... Политическата ни система (и особено медийно преекспонираните партии) е действаща чрез подставени лица на Посолството и службите и жестоко корумпирана. Няма такава аксиома, че в условията на криза на представителната демокрация, партийната демокрация е незаменима - напротив, могат да я заменят граждански организации и независими кандидати. Но нещата са стигнали, уви, до стадия на въоръжена борба, затова само единен антифашистки фронт може да отрази жежкия колониален фашизъм, разбира се, с подкрепа от победите на велика сила отвън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бррх

    30 Яну 2024 22:33ч.

    Ризова е голяма патка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ризова е голяма мусура

    31 Яну 2024 4:43ч.

    Иначе браво на Григорова, че запази спокойствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само е патка

    30 Яну 2024 23:03ч.

    Но е и проста и тъпа. Но на нея всичко и приляга и гъска, и голяма бяла птица, но като е дялан камък! Бих казал, че е кукумявка щото е и мъдра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе най-много прилича на гигантска мравка

    30 Яну 2024 23:26ч.

    настъпана мравка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    31 Яну 2024 0:03ч.

    Да, Проста, тъпа, отвратителна грозна мравка! А най-дразнещото е, че когато не и утърва нещо казано, започва да прекъсва интервюирания и влиза в ролята на адвокат на сглобката, като отклонява разговора вдруга посока!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванка

    30 Яну 2024 23:21ч.

    би била един добър кмет. Кадиите да намерят машинации и разкарат педераса. Не харесвам шопите, ама като ги гледам как се мъчат, ми иде жал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен ме дразнят

    30 Яну 2024 23:33ч.

    очилата на Ризова ( и на дулова). Но какво тук се намекна за синчето и, любопитен съм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    30 Яну 2024 23:39ч.

    Ризова е жив пример за зависим журналист.На мястото на Григорова бих напуснал студиото на втората минута.Просташкото поведение на Мисирката Цецка не е и за селска кабеларка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога не бих станал

    30 Яну 2024 23:47ч.

    журналист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адмирации

    30 Яну 2024 23:53ч.

    Адмирации за Ваня Григорова, няколко пъти постави на мястото отвратителната Ризова, която подскачаше от мястото си, при изнасяне на поредния факт за фалшификациите на сглобката. Аз лично мисля, че с огромния си синдикален опит, Ваня Григорова има потенциал и може да оглави партия, защитаваща правата на наемните работници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нека да мине

    31 Яну 2024 0:00ч.

    през кметския пост/стол. Наистина в нея има потенциал, и ако сме разумни (шопите д, дето все пари сънуват) трябва да му дадем шанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    31 Яну 2024 3:21ч.

    Григорова, проект или не, се оказа интелигентна жена и със сигурност по-качествена от глобохомо дрончето във всяко отношение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    31 Яну 2024 7:34ч.

    Някой трябва да постави тоя миндил Цветанка Ризова на мястото и. Ужасно арогантна жена. Как можеш да говориш върху госта ти, след като си му задал въпрос. Как може да изразяваш лична позиция в интервю? Кого представлява, кого изразява тая пачавра?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    31 Яну 2024 8:02ч.

    Цецка и телевизията й са ясни. А какво да кажем за БНТ, "Панорама", 27.01.2024, Бойко Василев към Костадинов: "Тук аз задавам въпросите!", или БНР, "Политически некоректно", 27.01.2024, Силвия Великова към поканен за мнение в ефир по телефона слушател: "Можете да кажете мнението си, но без да ги анализирате!"....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Повечето са такива.

    31 Яну 2024 7:58ч.

    Задават въпроси на президента хорово. Таквоз нещо другаде по света едва ли е възможно.о

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То качеството тотално липсва.

    31 Яну 2024 8:37ч.

    Примерно тълпа журналисти дебне кого да разпъне. Задава се забързан депутат. Тълпата се залепя за него и в движение стреля въпроси. Ми като бърза, оставете го да гони Михаля. Ще дойде друг, дето не бърза толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искам да кажа,

    31 Яну 2024 8:45ч.

    че има простор за много импровизации и смешни ситуации. Журналистиката може да бъде сила и мощен коректив. Но де тоз акъл у журналистите, поставени на конвейр като Ч. Чаплин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • единен антифашистки фронт

    31 Яну 2024 11:46ч.

    а дано, пак ще може да ограбваме мандри

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нарочващи фантастики не ни се четат

    31 Яну 2024 12:53ч.

    Предпочиташ да те оставим ти (в качеството си на един от сглобката) необезпокоявано да ограбваш народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ко прайм тогаз

    31 Яну 2024 13:53ч.

    Ако се докаже манипулация на вота, то и вота за втория мандат на Радев със сигурност е манипулиран ! От същите хора, по същия начин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    31 Яну 2024 15:36ч.

    А, имало по-малко отчетени бюлетини и за него в нЕкои секции?! Не може да бъде! Някъде са фалшифицирали в нейна полза? Няма как! Машините фалшифицират само в негова полза! Вписват грешни резултати, гълтат флашки и т.д. Хора това не могат да го направят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи