Ваня Григорова: Позицията на "Позитано" е лицемерна. Някой се притеснява за председателското си място в БСП

Ваня Григорова: Позицията на "Позитано" е лицемерна. Някой се притеснява за председателското си място в БСП

"Очевидно е, че има ревност и някой се притеснява за председателското си място в партията, и в този смисъл е добре да отстреля всеки, който може да бъде привидян като алтернатива", каза Ваня Григорова пред БНТ. 

Общински съветник от БСП ли е Ваня Григорова? Отговор на този въпрос тя даде в предаването "Денят започва". "Трябва да кажем, че тази позиция на "Позитано" е лицемерна. Защото именно ръководството на БСП в сегашния си вид управлява заедно с "Продължаваме промяната" и "Демократична България", нали така?", каза общинският съветник. 

"Когато се стигна до блокаж в СОС, именно Нинова беше тази, която предложи най-възрастният общински съветник да оглави столичния общински съвет, а най-възрастният е именно от ПП-ДБ-СС. В този смисъл след като си управлявал с тази група. Буквално преди два месеца си настоявал председателят да е от тази група и след това размахваш пръст на собствените си съветници "вие, ако гласувате за кандидат от тази група -край с вас". Очевидно е, че целите са някак по-различни", коментира тя.

"Очевидно е, че има ревност и някой се притеснява за председателското си място в партията, и в този смисъл е добре да отстреля всеки, който може да бъде привидян като алтернатива", посочи Ваня Григорова. 

Ваня Григорова коментира и блокажа в СОС. Тя посочи, че от ПП-ДБ-СС са "искали всичко, затова не са получили нищо".  "От 12:30 до 18:00 часа текат разговори, в които ПП-ДБ-СС , както три месеца блокираха работата на СОС с настояването си техен да бъде председателят. Така и през това време настояваха 5-те комисии, които трябваше да вземат да бъдат всички ключови комисии, на което всички останали казаха "айде, стига толкова", посочи Григорова.

"Разговорите са отново от ПП-ДБ да се направи преразпределение на комисиите, това което искаха и преди седмици. Първоначално те трябваше да получат пет комисии спрямо изборната тежест", обясни Григорова. Според нея и председателят на СОС не е трябвало да бъде от ПП-ДБ-СС, защото трябва да се "упражнява някакъв контрол".

Коментари

  • Позицията на Позитано е от ясна по-ясна.

    22 Фев 2024 9:23ч.

    Има решение на висш орган и по-нисшите са длъжни да го изпълняват. Още повече, че и въпросните по-нисши са гласували това решение, не е било взето без тях. А Григорова се прави на дръж ми шапката. Позитано именно след като управлява с пепейците и ги видя какво представляват, разбра как трябва по-далеч от тези. В отношенията Нинова-Григорова има нещо повече от обикновена женска жлъч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Фев 2024 9:35ч.

    Нинова се бори срещу джендъризма, а ванчето го е прегърнала с две ръце, папка и се бе... и тя иска на почивки ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Фев 2024 9:50ч.

    Който лъже, му пораства нослето. И му се скъсява ... А на по-горния - общинските съветници не са избрани за да изпълняват партийни решения, а обещанията, които са давали на избирателите си. Те не са избирани на конгрес, партийно събрание или пленум некъв, а на общи, тайни и свободни избори (дда ми прости господ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще ме прощаваш

    22 Фев 2024 9:55ч.

    Но Господ се пише с главна буква. И не споменавай всуе името Господне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @thenewone: Нещо не си доразбрал

    22 Фев 2024 10:03ч.

    Общинските съветници се избират от партийни листи. Където се утвърждават от партийни органи. Отделно, че специално в случая с Таков и компания имаме същото гнусно предателство, каквото е националната сглобка. Имаш кандидат за кмет, който оспорва изборните резултати; имаш кандидат за председател на СОС и решение на висш партиен орган, че освен за него не трябва да гласуваш за друг; имаш забрана да влизаш в мнозинство с герб и пп; и си правиш каквото си искаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Фев 2024 10:04ч.

    Зависи. Ако е в богословски контекст - с главна. Ако е във фразеологично съчетание - малка. Каквото е написаното от Моя милост. А що си го написал тва, горното - един господ знае. А не, един Господ знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Фев 2024 10:16ч.

    "@thenewone: Нещо не си доразбрал" Тъй ли? Бремааму! Общинските съветници се избират от листи на партии и коалиции. В случая имаме коалиция "БСП за България". 16 партии - не една, а 16. Така, както фигурира "БСП" в наименованието, така фигурира и България. Важното е: 1. Коалиция. 2. БСП е една от 16-те партии в коалицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @thenewone: Тъй ли? Бремааму!

    22 Фев 2024 11:26ч.

    Ами те от БСП искат и изискват техните партийни членове да спазват решенията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    22 Фев 2024 9:28ч.

    Тази става все по неприятна с приказките си! Глласувах за нея и съжалявам. Явно е пореден проект, а съветникът й не става за пет пари. Злобният език и агресивното поведение не носят ползи в политиката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е...

    22 Фев 2024 10:16ч.

    Джендърка е .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...Глласувах за нея и съжалявам...

    22 Фев 2024 14:21ч.

    Не съжалявай! Защото не си гласувал. Най-много да си заеквал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    22 Фев 2024 9:30ч.

    А някой бясно се натиска да прави политическа кариера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    22 Фев 2024 10:04ч.

    Кариерата приключи! Ако се държеше достойно, така както правеше по време на предизборната кампания, можеше да очаква нещо, но сега ... Мина всички допустими граници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лицемерието

    22 Фев 2024 9:32ч.

    Да, Нинова беше лицемерна за оръжието за Украйна, но тук е права и с всяко ново интервю на Ваня Григорова по въпроса за пренебрегването на решението на НС на БСП, същата все повече губи подкрепа като повтаря "...ръководството на БСП в сегашния си вид управлява заедно с "Продължаваме промяната" и "Демократична България", нали така?". Да, управлява и правилно Слави ги събори, но тогава все още не беше нарязан Паметника на Съветската армия. Но варварката Вяра Тодева е кадър на ПП-ДБ и Денков стои зад нея, така, че да подкрепиш партиите на флекса и тортите с човешки крайници е лицемерие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Фев 2024 9:33ч.

    Ванче, я разкажи за 15 мин. градове, бай шоршо какво нареди? ??... жалка си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    22 Фев 2024 9:40ч.

    И тази се оказа еднодневка. Когато сравняваш две неща в различни време и обстановка, силно издишаш, бе Григорова. Ние също кога бяхме по-млади бяхме хубави и умни, но сега е трудно да кажем същото. Кога нарязоха Паметника и кога БСП беше в управлението с ПП? Има ли изменение в политиката на ПП?Протестите срещу кого бяха тогава и срещу кого са сега? Радев колко много ги харесваше Кирчовците, а сега ги мрази. Абсурдно е да не гласуваш в СОС ( по нейни думи за "червени линии"), а всъщото време критикуваш за същото Решението на Ръководството. Жалко, че много хора повярвахме в нея. И тя влезе в блатото на калните борби. При едни касирани избори вярваш ли, че събереш същите гласове? След като зае страна в спора между т.н. опозиция ( представители на червената аристокрация) и Позитано, смяташ ли, че ще обединиш левите сили? Аз не смятам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Фев 2024 9:45ч.

    Твърде много искаме от тях... просто трябва да се почистят до един и да се започне отначало! Всички те са зависими от някой, всеки в даден момент се е продал и вече е марионетка или ще прави каквото му се нарежда, или ще бъде оплескан и прибран на топло - средно положение няма! Докато не се осъзнае зависимостта на всички и не се почистят - промяна няма да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нямам думи

    22 Фев 2024 9:47ч.

    Ваня Григорова наистина няма за приоритет човека в работата си като общински съветник. Не може да се ориентира какво да прави, когато получи просто писмо от гражданин в общината, в което се излага сериозен проблем заради който трябва на секундата да направи нещо. Например предполага се действие с кореспонденция от нейна страна поне с няколко длъжностни лица. Пример: организация за спешен ремонт на балкон на детска градина на 2 етаж, за да не изпадат деца, след като има изпаднало и умрряло дете при бездействие на директора на градината, балконът не е поставен и след инцидента! - съпоставим пример давам, ). Има някаква скрита отровна свързаност. Фактически с двата кандидаткметове градът си направин капан. Тежко разочарование е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Фев 2024 9:51ч.

    Ваня Григорова се финансира директно от сорос, неслучайно беше с мощно финансирана кампания, зад нея застанаха всички станишевци и точно затова Възраждане не е подкрепи, защото, ако я бяха подкрепили, после всички щяха да ги обвинят в задкулисие! За който не вярва има и доказателство, та сама си казва всичко: https://youtu.be/vJe6-xc9haM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Фев 2024 9:59ч.

    Ваня Григорова, дами, господа и други, просто ви разби представите за правене на полит. кариера. И това няма как да ѝ бъде простено - щото нали, някой може, а ний - не. Ний не можем, защото сме много страшни за статуквото и посолството ни препятства. А тя - може. И понеже е така, почват и клеветите - ма тя е соросоид, джендърист, подкрепаджия, злобна, невъзпитана и т.н. и т.н. И акък давате, кое как да стане. Ми направете го вий! Тва, че е циганка е само бонус за тезичките ви. Тук в злобата си и бесепери от старата школа ще станете, а в момента, в който я стъпчете, пак ще почнете - кой не скача е червен и хайде за гъби. По-добре си е без Вани разни, само ни развалят рахатлъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    22 Фев 2024 10:06ч.

    Научете се да пишете грамотно, преди да ни разказвате какво може госпожата. Нямаме нужда от реклама, ние сме смидетели на делата й!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Фев 2024 10:24ч.

    Грамотно? В смисъл? Политически, езиково - как? Впрочем, за коя госпожа става дума? За Нинова или за Григорова?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваня Григорова, дами, господа и други, просто ви разби представите за правене на полит.....

    22 Фев 2024 14:29ч.

    Абсолютно и съвършено вярно!! Както казваше един бивш американски президент - .."всички, които не споделят това са хилави сноби".......!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проектът Григорова

    22 Фев 2024 10:12ч.

    Колкото повече Ваня Григорова говори по този казус, толкова повече пада доверието към нея и се качва доверието към Костадинов, който говореше, Ваня Григорова е проект за раздробяване на опозицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    22 Фев 2024 10:29ч.

    Имаше един виц. Събрали се вълк, мечката, заека и лисицата да играят карти, но лисицата постоянно лъжела. Накрая мечката не издържала и казала, че тука някой много лъже и ако не престане ще му счупи тъпата рижа муцуна. Та така и с Ванчето, че видите ли "някой се притеснява са лидерското си място в БСП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадинов

    22 Фев 2024 10:57ч.

    май излезе прав за нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами който е гласувал за нея

    22 Фев 2024 11:15ч.

    Сега да си посипе главата с пепел. По-добре нови избори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    22 Фев 2024 12:01ч.

    Единствения реален факт е, че откакто Курнелиа пое БСП, тази партия се сви по численост до вечерен кръжок от ТНТМ, но не и по възраст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що, при Миков да не би да нарастваше?

    22 Фев 2024 12:13ч.

    А при Станишев? Растеше неудържимо, а? Що пишете глупости? БСП единствена не се е сглобила с ГЕРБ. Единствена. И затова беше нарочена за унищожение от Борисов. И още е. Между другото, БСП и в частност Станишев много допринесоха за отлива - то не беше, че ако не изберем Пеевски, и правителството пада, не бяха целувки с Местан, не бяха после разни гнусни номерца откъм Брюксел... Ама само Нинова ви е виновна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    22 Фев 2024 12:43ч.

    Съвременника явно е от ония, изживяващи се като пожизнено абонирани за постове и привилегии. И понеже Нинова ги резна, започнаха да цепят, да се правят на принципни, да плюят, но не искат да осъзнаят, че редовите социалисти не ги припознават - да си видят резултатите от изборите, от участията за избор на председател на БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи