Ваня Григорова още не е кандидат-кмет на БСП, Националният съвет отложи решението за София

Ваня Григорова още не е кандидат-кмет на БСП, Националният съвет отложи решението за София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

БСП одобри днес на Национален съвет 138 кандидати за кмет. Утвърдени бяха и листи за общински съветници. В списъка обаче не е Ваня Григорова за София. Решението за нея и други кандидатури е отложено за следващата събота. Като причина за Григорова от партията уточниха, че коалиционните партньори не са посочили свои представители в листата за общински съветници, а и председателят на БСП - София Иван Таков отсъства от заседанието, съобщи БНР.

Практически всичко, което до момента в публичното пространство бе спуснато като новина "Ваня Григорова е кандидатът на БСП" не бе продукт на висшите органи на партията - а единствено на столичната организация. Тя пък е в тежък в конфликт с Корнелия Нинова. Лидерът на партията нито веднъж до момента не е застанала или поне афиширала подкрепа за Григорова, както е редно.  

Сред утвърдените днес имена са Пенчо Милков в Русе, Донка Михайлова в Троян, Владимир Москов в Гоце Делчев. За Шумен Националният съвет одобри бившия областен управител Христо Христов, вместо предпочитаният от местните социалисти Венци Венков.

Декларация

Партийният орган прие декларация, част от която гласи: "В годините на управление на ГЕРБ беше изграден модел на задкулисие и олигархични зависимости, корупционни обвързаности, отклоняване на обществен ресурс от българския и от европейския бюджет в огромни размери. Този модел намери своята опора в местната власт и пусна корени в нея чрез управляваните от ГЕРБ общини. Всички опити моделът да бъде разграден на централно равнище се сблъскваха с умело окопаните в местната власт негови метастази. Ето защо, местните избори на 29 октомври са отдавна чакана възможност за кардинална промяна в управлението на държавата и окончателно пресичане на корените на отровната система, която обезсилва България. Надеждата този път ще тръгне отдолу".

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • Стойчо Н.Н.

    10 Sep 2023 21:25ч.

    Очаквах тази новина от доста време, защото Григорова е директна заплаха за поста на Нинова според траекторията на мислене на самата Нинова. За останалото се досетете сами. Разбира се, аз ще гласувам за Григорова без значение от кого е издигната

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    10 Sep 2023 22:58ч.

    Ecactly!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваня Григорова още не е кандидат-кмет на БСП, Националният съвет отложи решението за София

    10 Sep 2023 21:27ч.

    Курнела има поразително лош нюх за кадрите, кото предвид селския ѝ произход е странно. Обикновено пейзажните са с добро усещане за хората за разлика от гражданята. Отново ще номинира някой, който ще ѝ забие нож в гърба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е така, Нинова беше при Карбовски

    10 Sep 2023 22:26ч.

    и каза че поддържа Григорова, тя преди била в БСП, вижте сами на https://www.youtube.com/watch?v=kyIdoosAvuQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    10 Sep 2023 23:16ч.

    Тази умна жена не е за просташко-мутренската ни страна. Ще я употребят. По-добре да издигната Черепа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    10 Sep 2023 23:26ч.

    Ванче, бита карта си, осъзнай се овреме и търси ново поприще!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косъм

    11 Sep 2023 11:36ч.

    Ваня има подготовката да бъде добър кмет. Въпросът е, че е малко по-емоционална. Но пък какво, може да имаме емоционален кмет. Срещу парите на Василев едва ли обаче ще успее. Наглостта на бившите и настоящи ченгета е брутална.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи