Ваня Григорова: Истанбулската конвенция е приоритет на европейското семейство на БСП, къде ще седнат евродепутатите ѝ?

Ваня Григорова: Истанбулската конвенция е приоритет на европейското семейство на БСП, къде ще седнат евродепутатите ѝ?

„Имаме нужда от политици с гръбнак, които да защитават българския интерес в Европейския парламент“, заяви председателят на „Солидарна България“ и водач на листата на коалицията за ЕП Ваня Григорова в предизборен дебат по телевизия „Евроком“. „Сляпото подчинение на българските политици води до огромни загуби за гражданите, какъвто е случаят с т. нар. „Зелена сделка“, която тласка енергетиката ни към затихващи функции“, продължи Григорова.

В отговор на въпрос, поставен към нея в студиото от представителя на „БСП за България“ Велизар Енчев – „За или против Истанбулската конвенция?“, лидерът на „Солидарна България“ припомни, че тази тема е затворена, тъй като с решение на Конституционния съд конвенцията е обявена за противоконституционна у нас. „Време е да спрем да обсъждаме затворени теми, защото ще заприличаме на онези пещерни антикомунисти, които продължават да се борят с „комунизъм“, какъвто у нас няма. Има далеч по-важни въпроси“, заяви Григорова.

Според нея наблягането върху темите за малцинствените права, вместо върху социалните и трудовите такива, отразява подмяната на идеологията на семейството на европейските социалисти, част от които е и БСП. Това е и една от причините за загубата на доверие към европейското ляво. Партията на европейските социалисти е включила защитата на малцинствените права сред приоритетите си за настоящите евроизбори, припомни Григорова и на свой ред попита Велизар Енчев ще седне ли в групата на ПЕС в Европейския парламент, ако бъде избран.

Ваня Григорова не получи отговор на този въпрос, както и на още един поставен от нея: Какви международни позиции ще подкрепят евентуалните представители на БСП в ЕП, като имаме предвид, че водач на листата им е Кристиан Вигенин, който в началото на цветната революция в Киев отиде там, за да приветства Майдана? А това бе началото на края на съвременна Украйна и начало на военния конфликт там, който започна още през 2014 г., включително с изгарянето на 50 души в Дома на профсъюзите в Одеса, за което все още няма нито един осъден.

„И заради това Украйна не е правова държава и докато не стане такава, тя няма място в Европейския съюз“, заключи Григорова, която освен евролистата на „Солидарна България“, води и две листи за национален парламент. А в отговор на въпрос на водещата къде ще се чувства по-полезна, тя отговори недвусмислено, че предпочита да решава проблемите на хората през механизмите на националната политика.

 

Ваня Григорова води протест срещу трансатлантическите търговски споразумения между ЕС и САЩ (TTIP) и ЕС и Канада (CETA), организиран от сдружение „Солидарна България“ през 2020 г.

 

 

Коментари

 • рукола Z

  15 Май 2024 18:00ч.

  Бля бля бля... Ваня се вдигна, светна и угасна! След 15 минутните градове, вече каквото и да каже, от устата и ще излиза единствено "платена съм от Клаус Шваб" ! .... Край!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  15 Май 2024 19:23ч.

  Има време за всичко, което ни очаква без да знаем какво ще е то ........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Текстът на статията и борбата срещу СЕТА

  15 Май 2024 20:08ч.

  говорят, че Ваня не е изгаснала звезда. Свети, което не е лошо, добре е! А Тишо, под рукола Z, е дежурното празно ехо. Тошо, ехооо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  15 Май 2024 20:50ч.

  За такива като тебе само Ким Чен Ун не е угаснал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А за теб не гасне

  16 Май 2024 1:27ч.

  Тиквун Банкянски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола зля зля зля...

  16 Май 2024 11:58ч.

  Платена (рукола) от Грета Тумберг!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ен Формация

  15 Май 2024 18:09ч.

  Брао Ванче! Требе да се каже ясно кой за какво се напъва, за да няма после неразбрали. А тия, които все още имат информация за Истанбулската конвенция от телевизора или от форумите, вземете я прочетете и ще видите, че вътре се говори за пол, различен от биологичния (където на запад му викат "джендър"). Има си специална точка, където пише изрично, че под "пол" се има предвид НЕ биологичния. И после като четете навсякъде, където пише "пол" си мислете, че тука може да е някой жендър, но не и мъж. Тогава може да оцените и усилията на такива като Ванчето тук, както и Станишката и други, които гласуваха ЗА ИК в Европейския парламент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво мажеш и невежите лажеш?

  15 Май 2024 20:31ч.

  Понеже съм чел така наречената ИК, ясно се говори за полови роли - джендърите може да са толкова, колкото са техните фантазии (на психично болните), за тяхната свобода от психиатриите е ИК. И за нашето подчинение на джендър-болните - мазохисти, садисти, некрофили, содомити, човекоядци, педофили, педерасти, лесбийки, бисексуални, транссексуални и т.н. и т.н... ИК въвежда института на GREVIO - джендър-полицията, който е наднационален институт в Брюксел и ако, пази Боже, бяхме ратифицирали ИК, днес джендър-полицията щеше да коли и беси и в родна България. Слава Богу, тоне това избегнахме, поне засега. Нужно е България да оттегли подписа на бившата ни външна джендър-министърка Екатерина Захариева (от ГЕРБ=ГРОБ за България) под Истанбулската конвенция, така както направи Турция!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Посетител

  15 Май 2024 18:49ч.

  Гледах дебата. Че Ваня каза това - каза го. Но, абсолютно всички останали участници в предаването ѝ опонираха, че независимо от решението на Българският Конституционен съд, в АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ документи, излизащи от Брюксел, под някаква форма Истанбулската конвенция ПРИСЪСТВА и се настоява за нейното прилагане!!! Така че, нищо не е приключило!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 4i4o 4ep

  15 Май 2024 18:53ч.

  На кандидат-депутатите за България и Европа мисирките трябва да им задават първо два основни въпроса - чий е Крим и колко пола има, чак след това другите разговори, да се ориентират хората кой каква позиция има и да няма после изненади!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Г-н Бел

  15 Май 2024 18:58ч.

  Допусна фатална грешка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Крим е руски. Какъв да бъде!?"

  15 Май 2024 20:14ч.

  Така декларира пРезидентът "в синергия с дневния ред на САЩ", което не му пречи да е триморец-русофоб, антибългарски натовец (къде са 13-е щурмови самолета Су-25) и американски слуга "в синергия с дневния ред на САЩ."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • alienvv

  15 Май 2024 20:33ч.

  !!!! мога ли да споделя това по социалните медии? защото го мисля все повече напоследък, слушайки празните приказки на бъдещите ни управници, но тук го намирам кратко и ясно!!! Благодаря!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мара канибала

  15 Май 2024 18:56ч.

  С казаното просто нагледно доказва на всички, които я хулят, че е против ИК, защото счита въпроса за приключен откъм най-високата възможна законотълкуваща инстанция на държавната власт. Продължава да ми харесва политическото й говорене - много точно, премерено, интелигентно. Друг е въпросът кое ще надделее при нея оттук нататък - кариерните подбуди или гражданската доблест.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  15 Май 2024 18:57ч.

  "момичето на ив. костов"?? тя отдавна се е поставила в услуга на сатанистите, синът й също работи за сатанистите (в Голдман Сакс)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак шикалкави

  15 Май 2024 18:58ч.

  Ванчиту пак шикалкави, изсулва.се като върбови клин и лицемерно прехвърля топката към БСП. Каквато и да е Нинова , вече безброй пъти каза НЕ на джендърите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганди

  15 Май 2024 20:19ч.

  Ами твай то! Къде щели да седнат депутатите - кои бе моме, досегашните ли или тези, които ще влезат не от БСП а от твоята формация? Всъщност, неправилен въпрос, от твоята формация могат да ми седнат само на дедовия - само там ше имат място.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лицемерка

  15 Май 2024 19:02ч.

  Ванчушата бяга от конкретен отговор какво е личното и мнение за Истанбулската конвенция. Лицемерка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  15 Май 2024 19:31ч.

  Голяма тарикатка Ванчето. Тия, дето я издигнаха и подкрепиха - Станишев и ко, вътрешната опозиция в БСП и настоящите им евродепутати, са тези, които служат на ПЕС и подкрепят Истанбулската конвенция. А въпросът въобще не е затворен, защото с различни правни алабализми се опитват да заобикалят решението на КС и да пробутват "джендъризмите-сатанизми" през различни подзаконови актове, програми и проекти в образованието и културата. Определено симпатизирах на Григорова за битката срещу СЕТА, но явно е "хваната" от Швабистите. Що се отнася до Украйна, то и на Радев му позволиха да се прави на принципен за Крим, та да излъже немалко наивници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Галa

  15 Май 2024 20:20ч.

  Ванче, Ванче! Издъни се в ЕВРОКОМ. Какво ти пречеше да отговориш на Велизар Енчев, че отхвърляш Истанбуската конвенция? Много е просто - да или не! Но що да сториш, като си фен на конвенцията и не мож се пречупи. Сега и глухите чуха, че другото име на Ванчето е Истанбул.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  16 Май 2024 7:06ч.

  а защо ВЕ задава тоя въпрос? Григорова е права, че въпросът за България е затворен. Какво значение има личното мнение на когото и да било? Сякаш Григорова ,ако стане депутат, тутакси ще се юрне да отменя решението на КС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това означава

  16 Май 2024 15:13ч.

  След като не знам личното мнение на Григорова за ИК и тя всякак се изсулва , това означава, че няма да гласувам за нея. Аман и ай сиктир от подмолни джендъри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  15 Май 2024 20:52ч.

  Има ли тука някой дърт комунист, който знае какво е джендър ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До психо нещото нарекло се Копейкин

  15 Май 2024 21:53ч.

  и дето пита дали има дърт комунист , който знае какво е джендър. Е, отговарям му: джендър е самото психо нещо нарекло се Копейкин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джендър е самото психо нещо нарекло се Копейкин.

  16 Май 2024 12:12ч.

  Стига бе! Това си е чист глупендър!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОКО

  16 Май 2024 7:26ч.

  Ванчето бяга от отговора на въпроса за ИК, като намесва решението на нашия КС. Обаче питането беше, ако стане Евродепутат каква ще е позицията и, защото знаем за натиска приложен срещу Нинова да упражни влиянието си за промяна на Конституцията и да се приеме ИК.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Панчо

  16 Май 2024 9:44ч.

  Още помним, как искаше задъжлително хората да бъдат бодени с неизвестни течности, тая госпожа. И не си каза мнението за конвенцията, а се изсулва с БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • северомакедонец

  16 Май 2024 12:19ч.

  Мина времето на компромисите и полвинчатите решения. Нежеланието на Григорова да се определи дефитнитивно за или против ИК като цяло и в частност за детайлите, показва не толкова някаква нейна позиция колкото желание за лавиране и боязън, а това означава ниска топка, домораслост или поне само вътрешно спонсорство на проекта и. А досегашните евродепутати от БСП в болшинството си водени от Станишев подкрепяха конвенцията и външното наднационално управление което тя предвижда. Гледката не е приятна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи