Ваня Григорова иронично: Путин вече е в Столичния съвет. Нека не търсят подкрепа от него

Ваня Григорова иронично: Путин вече е в Столичния съвет. Нека не търсят подкрепа от него

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Обинският съветник от БСП Ваня Григорова шеговито посъветва колегите си от ПП - ДБ в Столичния общински съвет да не търсят от нея подкрепа за кандидатурата на Борис Бонев за шеф на Съвета.

"Кандидатът на Владимир Путин вече е в Столичния общински съвет. Нека не търсят подкрепа от него за председателския пост в местния парламент. Ще е честно спрямо избирателите им", каза тя в предаването "Лице в бице" по БТВ. Григорова коментира така атаките от страна на десницата по време на предизборната кампания, когато тя бе представяна като кандидат на руския президент.

Григорова бе категорична, че няма да подкрепи кандидатът на ПП-ДБ-Спаси София за председателския пост. „Имаме различно виждане за начина на управление и затова няма да подкрепим Борис Бонев за председател на СОС“, категорична бе тя. И добави: "Мен ме изкараха многоглавата ламя преди изборите, а сега искат подкрепа.“

Тате ще ми купи колело, ама другата година, описа ситуацията в столицата тя и заяви, че утре председател на СОС няма да бъде избран.

Тя се противопостави и на идеята на лидера на БСП Корнелия Нинова най-възрастният общински съветник да оглави СОС. В момента това е Грети Стефанова от ПП - ДБ.

„Няма опция да има нов избор на общински съветници, ако не бъде избран шеф на СОС“, смята Ваня Григорова.

"Според мен трябва по някакъв начин да се раздели властта. Имаме вече монопол на национално и местно равнище и сега неистов стремеж да се оглави СОС от неговия председател в лицето на Борис Бонев. Очевидно е че при този фрагментиран СОС, ниска избирателна активност и много труден избор за кмет на София ролите трябва да бъдат разпределени справедливо. В момента имаме кандидат и утре тя (Диана Тонова – б.ред.) ще бъде нашият кандидат. До момента не сме обсъждали смяна нито на нашия, нито на техния кандидат", каза Ваня Григорова.

„По някакъв начин трябва да се раздели властта. Има неистов стремеж да се оглави СОС. Очевидно е, че при тази ниска избирателна активност ролите трябва да бъдат разпределени. За нас е важно да изговорим всички приоритети, за да видим къде е границата помежду ни", каза тя.

Григорова обясни за какво са говорили на срещите с ПП - ДБ.

"Разговорът с "Продължаваме промяната – Демократична България" ("Спаси София") беше основно за приоритетите на нашата група и на тяхната група. Аз чух, че и те, като нас, искат да се върнат комуналните услуги в общински ръце. При бедственото положение със снега въпреки критиките няма нито една наложена санкция и забележка към общинската фирма "Софекострой". Очевидно общинското дружеството е това, което се справили с работата, а частните не са справили", каза Ваня Григорова.

"Интересът на обществото трябва да бъде защитен. Ако договорите с частните фирми са за 5 години напред – затова има юристи, които може да се намесят, не може да живеем със същите проблеми, моделът трябва да бъде променен. Това е управлението на добрия стопанин - трябва да имаш собственост, която да управляваш, а не да преотстъпваш правото да управляваш", добави тобщинският съветник от БСП.

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

  • Виктор

    29 Ное 2023 18:35ч.

    Ех да имам туй що немам, па да купам бел кон и да яхам ден и нощем и на яве... и на яве, и на сън. Ех да имам туй що немам, па да купам креват, да заспиваш ти с мене хиляда и...хиляда и една нощ. Ако имах пенсия, веднага щях да си я метна през балкона в подкрепа на Ванчето! Чара й успя да ме циганизира и газира на 100%! П.П Клаус Швааб казва: "няма да притежаваш нищо и ще ти харесва", тоест само ромите ще могат да се адаптират, защото и сега живеем така, като във филм на Костурица! - youtube.com/watch?v=3vUnMABlCjo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • случайник ненормален

    29 Ное 2023 18:48ч.

    Ти лично каква заслуга имаш към расата и произхода си? И пита ли я Ваня лично тя като каква се определя? Противна и отблъскваща е такава завист спрямо очевидно способен и трудно сводим към общ знаменател човек като нея, явно нещо ти настъпва интересите, не може да е от друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    29 Ное 2023 18:50ч.

    Ех да имах туй що нямам - барем един кмет от Възраждане, ама нищо, като вземете пълно мнозинство ще е друго ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    29 Ное 2023 19:00ч.

    Айде по-сериозно де, много издишаш. Дай нещо за циганката Ваня, дето иска да си сложи блистер и е запленена от идеята да стане мъж ?‍?️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викторчо!!!

    30 Ное 2023 7:43ч.

    Тролчо си. Всички го знаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    29 Ное 2023 20:21ч.

    И особено във Филиповци, при твоите, където спечели 10 към1.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стамат

    29 Ное 2023 21:12ч.

    Тя каза и нещо за Топлофикация София как ще бъде поет дълга и от милиард и 600 милиона от държавата и след това мераклиите от ПП ДБ ще я дадат на концесия познайте на Кой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    29 Ное 2023 23:05ч.

    Ало реститутките, гласували за мен, наемите ви ще станат такива каквито ние кажем и няма кафенца, фризьори и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    30 Ное 2023 0:38ч.

    " Ваня Григорова иронично..." Откога истината минава за ирония?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кировец

    30 Ное 2023 2:18ч.

    Дайнов, лягай да спиш, батка. Стига си напъвал тая водка, пий една вода и поспи малко, че сутринта с Даниел Смилов и Емил Джасим трябва да громите пропутинската пропаганда в „Здравей, България“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи