Външно обвини Митрофанова в дезинформация

Външно обвини Митрофанова в дезинформация

Опитите за дезинформация във връзка с подкрепата на България за Украйна са недопустими. Това се посочва в позиция на Министерството на външните работи (МВнР) на сайта на ведомството по повод публикувано на 12 юни в социалните мрежи обръщение на посланика на Руската федерация в България, "в което се изказват хипотези и предположения относно оказваната от Република България подкрепа за Украйна". 

Припомняме, че в обръщението си преди два дни, послучай деня на Русия, посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова заяви: "Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна, независимо дали става дума за снабдяване на режима в Киев с боеприпаси или например за евентуално изпращане на български контингент в зоната на военни действия, със сигурност ще има негативни последици за двустранния диалог."

„Република България остро осъжда безпрецедентната и непредизвикана военна агресия на Руската федерация срещу Украйна и допринася към международните усилия за подкрепа на страната. Последователни сме в позицията си на солидарност с народа на Украйна, както и в безусловната си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната в нейните международно признати граници, включително териториални води“, се казва в позицията на МВнР. 

Министерството допълва, че помощта, която България оказва на Украйна, закономерно се обуславя от съответните законови норми и правила, като характерните за демократичния процес форми на общуване и отговорно поведение са несъвместими с каквото и да било изкривяване на информацията в общественото пространство. 

„Неприемливи и недопустими са всякакви опити за пропаганда и дезинформация, които компрометират демократичните ценности“, допълват от МВнР. 

В телевизионно интервю преди дни новият министър на отбраната Тодор Тагарев заяви, че България продължава да изпълнява решението на Народното събрание за помощ на Украйна.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Бай Танас

    14 Юни 2023 11:27ч.

    Като сте "солидарни с народа на Украйна", спрете да пращате снаряди, за да свърши всичко по-скоро и да остане нещо от "народа на Украйна"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там е работата, че

    14 Юни 2023 12:01ч.

    не са солидарни с народа на Украйна, а сa в синергия с хегемона оттатък Атлантика. А за него, както народа на Украйна, така и нашия, и въобще /почти/ цяла Европа, са "експендабъл". Така и не разбрах кое от казаното от Митрофанова е наранило нежните им чувства. И кое не е вярно? Е, "посолството" не одобрява, много ясно, ама няма нужда "нашите" да се хвърлят толкова бързо на амбразурата, като такова на мокър пясък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    14 Юни 2023 12:56ч.

    Нареждат им какво да правят, какво да говорят... Пълни нещастници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еех, мъко рубладжийска

    14 Юни 2023 13:44ч.

    Само депортация в някое руско село ще ви оправи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех, мъко евроджендърска!

    14 Юни 2023 13:51ч.

    баце, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Не си ти за сий форум, не си! Ти си за пик, мик, дир, etc.! Идиотите евро-нещо си, са там! Лесно ще намерите общ език! Демек, ще си паснете par excellence! И, козяк, незачет! Опорките и днес, като всеки път, много нрфелни! Не може ли нещо по-друго! Сега, верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ама ...! И, ех, мъко ..., баце, не се напиняй, и днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Република България остро осъжда безпрецедентната и непредизвикана военна агресия на Руската федерация срещу Украйна

    14 Юни 2023 11:33ч.

    да се щете Козяк остро осъжда ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    14 Юни 2023 11:43ч.

    Съобщение в стил "ТАСС е упълномощена да заяви...".Чудя се като започнете да ни изпращате в Украйна, какво ще пишете ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАСС

    14 Юни 2023 12:44ч.

    Имаме всички основания да и вярваме на Митрофанова !!! Защото Пропадането Продължава, Доноснически Булгаристан и ОПГ ГЕРБ “ Групировка за Екстремно Разграбване на Булгаристан“ вече ни излъгаха. Няма пречка да измислят пак политическа целесъобразност в полза на Булгаристан. Те са в пъти по-неблагонадеждни от деменцията Бай Хлопни Дъска !!! Наполеон, който след загубата при Ватерлоо е казал за българската преса: "ако имах преса като българската, никой нямаше да разбере, че съм загубил при Ватерлоо" !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селски,

    14 Юни 2023 19:41ч.

    Каква бг преса при Наполеон ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уточнение

    14 Юни 2023 11:45ч.

    Поредната лъжа. Истината е следната: "Правителството на България, сложено от американското посолство, остро осъжда...". Това е. Иначе Република България и българския народ в огромната си част знаят, че виновниците са Запада и Украйна, като искат колкото може по-бързо мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    14 Юни 2023 11:51ч.

    Българския народ Не подкрепя това становище/решение/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видяхме ви бг народа

    14 Юни 2023 19:42ч.

    Оня ден - 100 попикани памперса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани

    17 Юни 2023 0:18ч.

    Оспорвате изследването на европпейските нагласи, според което над 60% от българите смятат Русия за партньор, около 18 не знаят и 18 я смятат за враг?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯКОЙ

    14 Юни 2023 11:54ч.

    И от името на коя България говори въпросното министерство с неприет от българската общност министър и правителство изобщо.? Нека погледнем срещи какъв процент българи говори, има соц проучвания. По голямата част от хората говорят точно обратното на това което говорят министерствата ни. Това министерство освен с руската "дезинформация," война води и с народа си. Дистанция от европейските и англосаксонски лъжи и мръсни игри и вън от страната на чуждите лакеи. Искаме нормалност. Така наречените ни " партньори" стават опасни за самото съществуване на държавата. Българите в основата си са консервативен християнски народ и тези нови западни линии които се налагат са неприемливото за хората, не глупостите на продажната ни клика.Стига експерименти, стига да плащали с съдбините ни за кариерите и грабежите си.Оставка, нещастни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Нека погледнем срещи какъв процент българи..." ........... НЕ гласуваха СРЕЩУ тази пасмина и така всъщност й помогнаха да вземе властта!

    14 Юни 2023 15:21ч.

    Защото шиб@.....ят избирателен закон нарочно така е направен! + неизчистеният проблем на "мъртвите души" и резултата го виждаме вече почти 20 години. КОЕ не е ясно! Да бяхте си вдигнали задниците и да гласувате протиц МАСОВО! Сега и да ревете е подир дъжд качулка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Масово гласуване,

    14 Юни 2023 16:08ч.

    но само с хартиени бюлетини. Защото Кирчо с "един кон" си вдига с 300% гласувалите за Предателството продължава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    14 Юни 2023 16:37ч.

    Последното гласуване беше на практика хартиено- машините се използваха само като принтери. Според мен "натаманяването" на резултатите става в "Информационно обслужване". Възможно е и в секционните комисии, при броенето, но все пак "Възраждане" имат представители в големите СИК и могат да го предотвратят .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След всяка следваща коалиция си казвахме, че по- зле не може да бъде, но няколко месеца или година по – късно реалността ни убеждава в обратното!!

    14 Юни 2023 17:33ч.

    Вече нищо не може да спре Доган, Бойко и Шиши да дерибействат до гроб в милата ни Родина, защото никой вече не е срещу тях… Пожелавам на всички мазохисти, които оставаме да живеем тук: И на тези 60% негласували гъбари и рибари и кухненски революционери Приятен престой РОБИ, и да не съм ви чул да се правите на Родолюбци на 19.02, на 03.03 и на 02.06, защото всички ние сме СРАМ ЗА ПРЕДЦИТЕ НИ…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "машините се използваха само като принтери"

    14 Юни 2023 19:13ч.

    само че комисиите в голямата си част не броиха разписките, а използуваха данните от машините. Имаше отделни комисии, които броиха разписките, но тези комисии бяха предварително обявени и явно троянския кон в софтуера не е бил активен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Относно "демократичните ценности"?

    14 Юни 2023 11:54ч.

    Именно тези, които измислиха "демократичните ценности", започнаха да ги налагат на света много недемократично (меко казано). А за гарнитура, сега ни налагат като "ценност" и джендър идеологията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демокрацията като диктатура

    14 Юни 2023 14:31ч.

    Появила се е най-напред в Атина. Облягайки се на нея, по-точно на пропагандата, атиняните организират Делоският морски съюз (НАТО) и с негова помощ и пропагандата за "демокрация" изграждат Атинската империя (САЩ). Потиснатите държави се обръщат за помощ към Спарта (Русия) и започва Пелопонеската война, продължила 40 години. Спарта успява да победи Атина като се обръща за помощ към заклетият враг на елините - Персия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Министър Ибриков

    14 Юни 2023 11:55ч.

    Ние сме смешници. Не ни обръщайте внимание ?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Юни 2023 12:08ч.

    На всички трябва да е ясно, че правителството на козяк 16 ще изгони руския посланик от България и ще скъса дипломатическите отношения на България с Русия. Продължавайте да спинкате, обезоръжени и беззъби, само има да крякате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, както каза Митрофанова при Карбовски:

    14 Юни 2023 15:26ч.

    Карбовски: Мислите ли, че може да воюваме един срещу друг? ........... Митрофанова: Възможно е! От вас зависи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бива смешници, бива, ама чак пък толкова?

    14 Юни 2023 12:08ч.

    И кое е дезинформация бе, тъпанари! Кое. Жената е казала, че ако продължаваме да пращаме оръжие и евентуално хора, това ще влоши отношенията. Това е нейно право. И това е предупреждение, а не дезинформация. Освен това ние пращаме ли една година оръжие - пращаме, дадохме ли вече над 1 милиард за укрите под различна форма - дадохме. Е, каква е дезинформацията тук? Спуснаха им една опорка с тази дума в кухите кратуни и я повтарят от сутрин до вечер, та народът се залива от смях, като ги види и чуе. Поне едно нещо стана идеално, защото сега, като кажат че нещо е дезинформация, хората знаят, че точно това е истинската информация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демократичните ценности

    14 Юни 2023 12:08ч.

    Се оказаха розово либерален фашизъм .И нашето външно министерство няма никакво право да говори от името на целият Български народ .Щото фактите от чудите аянглосаксонски медии говорят и това което казва Митрофанова ,че натовските държави се готвят за пряка военна намеса във конфликта във украйна .И особено триморските държави на продажника Радев ,на които е дадена заповед да бъдат на предните позиции във случай на войната между нато и Русия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умен Радев - скрития US агент

    14 Юни 2023 12:31ч.

    Това не е нищо. Онзи ден, Канада отне най големия самолет в света Руслан / АН 24/ собственост на Русия. Забележете факта, че с този самолет Русия им беше изпратила хуманитарна помощ по време на пандемията. Трюдо се похвали в канадския парламент вчера, че това е направено, щели да го дарят на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    14 Юни 2023 12:36ч.

    Ами шефката на това министерство да беше до френският си син,и да се грижи за него,а не да оправя светът!!!!Каква майка е тя?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    14 Юни 2023 12:52ч.

    Нашето Външно министерство е вътрешен отдел на Посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    14 Юни 2023 12:53ч.

    Тва, което е казала Митрофанова е вярно и достоверно. Къде е дезинформацията? В какво? Тва е работата на един посланик, да е загрижен за двустранните отношения. А Митрофанова е дипломат от кариерата, от старата школа, нейната компетентност е по-голяма в пъти от компетентността на наште шаяци. Ето, кой компетентен човек ще напише такива глупости: "безпрецедентна" и "непридизвикана", че и "агресия". Интересно, за тези льольовци. от коя дата започва летоброенето? Но, тва са безпредметни коментари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, това което не е политкоректно в СИНЕРГИЯ с евроатлантическите "ценности" автоматично става дезинформация!

    14 Юни 2023 15:29ч.

    Идеята е да не смееш да извикаш: Царят е гол! ............... "Демокрация", сър.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • солидарни с народа на Украйна и пренебрежителни към волята на българския народ

    14 Юни 2023 12:55ч.

    Срам ни е от такива политически назначенци. В колонията отдавна няма пронародна власт, има едни сричащи ам. опорки, скъпи на триците и евтини на брашното. Но възмездието се носи със страшна сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Позицията на нашето МВнР - нагледен пример за паткомисъл,

    14 Юни 2023 13:12ч.

    е обида за всеки мислещ българин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    14 Юни 2023 13:20ч.

    Външно министерство не е нито Република България, нито пък представлява българския народ, за да изразява подобна позиция,а и знаем кой сега е външен министър-една жена, отявлен евроатлантик! Руската посланичка е абсолютно права, от което явно нашите управленци много ги е заболяло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пропаганда и дезинформация?

    14 Юни 2023 13:21ч.

    Тези в МВнР влагат ли изобщо смисъл в думите? Ако Митрофанова беше казала обратното, че тези наши действия ще имат "положителни последици за двустранния диалог" ще бъде точно пропаганда и дезинформация. Опити за компрометиране на "демократичните ценности". Що за глупост е това! А бе, кажете най-накрая една "демократична ценност"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    14 Юни 2023 13:41ч.

    "характерните за демократичния процес форми на общуване и отговорно поведение" -- като оставим настрана това отвратително нищоговорене, не виждам какво неточно и некоректно е казала г-жа митрофанова. любезно ни е намекнала госпожата, че ако си слагаме някои части където не трябва, ще го отнесем - "със сигурност ще има негативни последици за двустранния диалог". какво повече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    14 Юни 2023 13:45ч.

    Министерството на външните работи е алергично към Митрофанова. След всяко нейно обръщение, алергичната реакция е подобна на тази от стомашно - чревен вирус: гадене, повръщане, болки и диария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    14 Юни 2023 13:57ч.

    А украинските и западните елити, питаха ли украинския народ дали иска да го трепят като въшки и заград отрядите да ловят хората по улиците и хоп на фронта! Е, това е то да си солидарен със западните ценности, докато ножът не опре и до твоя кокал, тогава започват да се въртят като въртоглави пумпали, ама взор се не види, лизачи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дезинформация е новото име на неудобната за властта истина

    14 Юни 2023 14:04ч.

    така както, ротация е новото име на фурнаджийска лопата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изказване в социална мрежа НЕ Е официално изказване

    14 Юни 2023 14:23ч.

    Има и друго. Според няколко принципа на ООН за неутралитет, държава снабдяваща една от страните, която е във война, с оръжие, губи статута си на неутрална държава и се превръща в легитимна цел за нападение от другата страна в конфликта. Казано на обикновен български: Русия има пълно право да нанася удари по държавите снабдяващи Украйна с оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    14 Юни 2023 14:25ч.

    Най ми хареса: "...характерните за демократичния процес форми на общуване и отговорно поведение, които са несъвместими с каквото и да било изопачаване на информацията в обществото." - виж записите от заседанието на ПП, виж формите на общуване на главния прокурор с политиците и обществото....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    14 Юни 2023 14:41ч.

    "Република България остро осъжда..." - Не е е никаква република, а колонизирана страна с американско управление. Това правителство не представя народа, а чужди интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    14 Юни 2023 14:49ч.

    И къде е излъгала посланичката ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нютон

    14 Юни 2023 15:48ч.

    Никъде, само ги е предупредила за 3-тия ми закон: "всяко действие поражда същото по сила и обратно по посока противодействие". Това, че не им харесва, си е техен проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hиколова

    14 Юни 2023 14:57ч.

    Тази измет, избрани от 7% от народа, докога ще ни срамят пред света. Как пък няма един умен между тях. Бог да пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво показаха резултатите от изборите?

    14 Юни 2023 15:16ч.

    НЕЗАВИСИМО как гласува народа, резултата е ЕДИН И СЪЩ. Партии, които се противопоставят една на друга преди изборите, след изборите се обединяват за ЧУЖДО благо. Някои българи искат нови избори. И какво? За кого ще гласува народа и какво очакват да се промени? НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ

    14 Юни 2023 15:32ч.

    Ами излезте и гласувайте МАСОВО за Възраждане, щом искате "НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ" ............ Всички други вече ви излъгаха, някои ПО НЯКОЛКО ПЪТИ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадинов не заслужава доверие

    14 Юни 2023 19:17ч.

    а партията му няма колективно ръководство и вършат глупостите на Костадинов. Това последно беше демонстрирано с избирането на Пеевски, ама де да беше само това, Костадинов рядко е адекватен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По делата им ще ги познаете!

    14 Юни 2023 15:14ч.

    Докато Кирчовците гониха руски дипломати, правиха сделка с Джемкорп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    14 Юни 2023 15:29ч.

    ами украинската посланичка какво прави при тагарев със списък от къде знае какво имаме и какво можем да дадем всички ядове ще ни доидат от този министър кои го посочи и сложи в правителството това е много лошо попадение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор

    14 Юни 2023 15:32ч.

    Дезинформация означава подаване на невярна информация. И кое в изказването на руската посланничка, дами и господа от Външно, е невярна информация? Факт ли е, че изпращаме оръжия за Украйна, макар и не пряко? Факт е. Факт ли е, че Русия смята това за неприятелско действие? Факт е. Факт ли е, че правителството иска да помага на Украйна? Факт е. Само едно леко разминаване може да има - правителството засега декларира, че няма да изпраща български военен контингент в Украйна, но по този въпрос Митрофанова използва думата "евентуално". Значи, всичко е точно. Та, къде има в случая има дезинформация, дами и господа от Виншно? To e ясно, че самото присъствие на руски посланник в България ви дразни; ясно е, че обслужвате интересите на САЩ; ясно е, че българските национални интереси са ваша последна грижа, но поне не се излагайте, та всички да разберат колко глупави и некомпетентни са кадрите на Външно министерство в Р. България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    14 Юни 2023 15:34ч.

    Само правителството и от 7-10% с ала-бала са солидарни с Украйна. Това ли е България нар? Дори голяма част от герберите са Русофили. По-голямата част от българите са с Русия. Лъжете безсрамно...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като всичко руско е дезинформация, да четат западните издания, ама и английски не знаят, дори родният им речников запас е толкова опростенчески беден, та затова си служат само с клишета до втръсване !

    14 Юни 2023 15:35ч.

    Подготовленные и снабженные техникой НАТО бригады ВСУ несут огромные потери в ходе начавшегося контрнаступления, пишет The Washington Post Военнослужащие 37-й бригады ВСУ прошли современную подготовку по стандартам НАТО и были вооружены поставляемым с Запада оружием, но уже в течение 20 минут после начала наступления понесли тяжелейшие потери, сообщает издание. Так, в подразделении украинского военного с позывным «Дровосек» было около 50 человек, и 30 из них были сразу потеряны — убиты, ранены или захвачены российскими бойцами. 5 единиц бронетехники подразделения были уничтожены за первый час. «Мы остались там в поле, без танков и тяжелой бронетехники. Нас обстреливали из минометов с трех сторон. Мы ничего не могли сделать», — рассказал украинский боевик. «Тяжелые потери батальона предвещают ужасную цену, которую готовы заплатить — и считают, что должны заплатить — украинские лидеры», — резюмирует WP. Источник: https://rusvesna.su/news/1686728607

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    14 Юни 2023 17:12ч.

    И тука проблемът не е , че Митрофанова нещо е излъгала, а точно, че не е излъгала. Когато някой назове очевидните неща / Радев, Митрофанова.../ става проблем и се надига страшна реакция. Демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    14 Юни 2023 18:07ч.

    А мен друго ми е любопитно! Какъв тест по русофобия държат нашите пишман политици, за да правят такива сериозни изказвания?!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сменят им чипа

    14 Юни 2023 18:27ч.

    на двуседмично "обучение" в "демократична" държава. А някои нямат никакъв чип, та е по-лесно. Виж, че всички изявления - и на "нашите", и на кураторите им, са все по един калъп вадени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    14 Юни 2023 18:47ч.

    Нютон е прав.С всяко свое русофобско действие и изказване тия персони превръщат все повече хора в русофили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи