Външният министър на Украйна критикува Германия за дългогодишната ѝ политика спрямо Русия

Външният министър на Украйна критикува Германия за дългогодишната ѝ политика спрямо Русия

При участието си в политическо токшоу по германската обществена телевизия А Ер Де снощи Кулеба обвини Германия, че всъщност е допринесла за сегашното положение на Русия, съобщава БТА.

Украйна се надява, че поради това Берлин ще направи достатъчно, за да спре Русия и нейното нахлуване в Украйна, заяви Кулеба. Наричайки Германия и Украйна "страни партньори", той изрази надежда, че Германия ще помогне на Украйна да се сдобие с всички необходими оръжия, от които се нуждае, за да се защитава, ще помогне за наказването на Русия с по-строги санкции и ще подкрепи Украйна в искането ѝ да стане член на Европейския съюз. Външният министър призна, че присъединяването към ЕС може да бъде дълъг процес, но настоя, че Украйна принадлежи на Европа и добави, че с Украйна Европа ще бъде по-сигурна. 

Кулеба, който също така похвали Германия за някои трудни решения в първите дни на войната на Русия срещу Украйна, заяви, че разбира, че политическите промени не се случват лесно в страната. По думите му в продължение на години германците са разчитали на диалога. Но той отбеляза, че сега светът вижда истинското лице на Русия. Сега украинците плащат цената за това - децата им са убивани, а градовете им са изравнявани със земята, каза той. Министърът призова Германия да признае, че е допуснала грешка, и да коригира курса си.

Кулеба също така предупреди, че руският президент Владимир Путин трябва да бъде спрян, защото Украйна няма да бъде последната му цел.

Коментари

  • Solti

    14 Март 2022 9:29ч.

    На тези момчета всчки са им виновни за слабоумното поведение, само те не са виновните... виновни бяха НАТО.. ЕС... Полша и България( че не дават аероплани).. сега е ред на Германия.. а когато трепахте хора, когато създавахте АЗОВ и АЙДАР, когато карахте децата си да крещат "Убийййй", когато крадяхте парите ор САЩ, когато се напивахте съ с синчето на Байдън.. БЕШЕ ВИ УБАВО.. а сега ЩЕ ТЪРПИТЕ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    14 Март 2022 9:31ч.

    Такива неща, които злепоставят страната, която е готова да ти помогне, са недопустими. Украйнците трябва да си позатворят устата, защото приказките им ще се обърнат към тях. Всичко това се прави тихи, без да разберат другите. Това, което правят, е изнудване на Германия и останалите страни от НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    14 Март 2022 9:34ч.

    Същото направиха и с евреите, което може би е фатална грешка. Изкарах евреите едва ли не маша на Русия. Такъв шамар едва ли се преживява, а евреите гонят до девето коляно. Честта им е на най-важна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германийо, Германийо

    14 Март 2022 9:54ч.

    щом и Кулеба дигна краче да те препикае, значи си паднала окончателно в канавката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма такова нещо като украински народ

    14 Март 2022 10:05ч.

    Точно както не съществува и македонски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи