Външният министър на Дания: ЕС не трябва да сваля летвата, за да приеме Украйна

Външният министър на Дания: ЕС не трябва да сваля летвата, за да приеме Украйна

Датският министър на външните работи Ларс Льоке Расмусен каза, че правителството му подкрепя присъединяването към ЕС на Украйна, Молдова, Грузия и Западните Балкани, но "геополитическите обстоятелства" не оправдават заобикалянето на реформи в управлението, заяви той днес в интервю за изданието "Файненшъл таймс".

Европейският съюз рискува "в него отвън да бъде внесена нестабилност", ако той занижи стандартите си по отношение на демокрацията и корупцията, за да ускори приемането на Украйна и другите страни кандидатки, каза Расмусен пред изданието.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Дания: ЕС не трябва да сваля летвата, за да приеме Украйна

    29 Юни 2023 13:53ч.

    Абе, сваляйте бе, мистър Расмусен - вие отдавна вече всичко сте свалили. Това доклади за неприемане на Укр в ЕС заради КОРУПЦИЯ от 2014 г. до днес все едни и същи изводи за - висока степен на корупционна среда, какво значение имат СЛЕД КАТО ЕС НЕ СПРЯ ВОЙНАТА по никакъв начин, а подкрепи НАТО и отидохте заедно да лаете пред портите на Русия и естествено "кучето се прогонва, като му се даде храна, но след като продължава злостно да лае се прогонва как - ами с пушка, бе мистър Расмусен. Но вие в Дания, къде живяхте от 2014 г. до 2023 г., ъм?! ............. Така че хич не се чудете, ами сваляйте всичко и цяла Украйна вътре, много вътре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да ама не

    29 Юни 2023 14:01ч.

    Не трябва да я сваля, но ще я свали... и ще се разпадне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    29 Юни 2023 14:29ч.

    И за Северна Македония не трябва да сваляте летвата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеволод Капустин

    29 Юни 2023 15:40ч.

    И за най-верните симпатизанти на Украйна трябва да е ясно, че тази страна е безкрайно далече от критериите за членство в ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    29 Юни 2023 16:09ч.

    ЕС е икономически проект, който поставя целия европейски континент под германско господство. A ШАЙКА ТА са проект, планиран, организиран и финансиран от 2 немски фондации, за да работи за интересите на Германия и за окончателното ликвидиране на страната ни…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добре

    29 Юни 2023 18:05ч.

    Ти разкри истината. Това е истина и не го поставям под съмнение. Но сме безсилни "рицари на клавиатурата". Безсилни сме! Какво ще направим? Революция ли? Няма да стане! Стоим, чакаме края и падаме в бездната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    29 Юни 2023 16:32ч.

    И каква летва има ЕС - ниска летва от шпертплат, можещ досега да живурка от ефтини енергоносители по благоволението на Русия! Чудя се кога Русия най-после ще вземе и тя да налага санкции - първо на ядреното гориво и Аец-ите на Сащ и Европа са свършени, второ - на титана - и Еърбъс и Боинг набързо ще се приземят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КАК, как може такова своеволие?!?

    29 Юни 2023 17:25ч.

    Веднага българското външно м-тво да отправи нота на датското такова за думите на датският външен министър! И да му бъде заведено дело за език на омразата и расизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В допълнение:

    29 Юни 2023 17:29ч.

    Някоя чистачка в министерството да се сети, че този й е намекнал сексуално и даже се опитал да флиртува с нея преди поне 35 години! Но чак сега се сетила за това и много се разстроила! Загубила си съня, апетита и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи