Външните министри на ЕС не предложиха преговори за присъединяване на Украйна

Външните министри на ЕС не предложиха преговори за присъединяване на Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На заседанието си в Брюксел Съветът по общи въпроси на Европейския съюз не взе решение за започване на преговори с Украйна за присъединяването й към общността. Това съобщи унгарският министър на външните работи и външноикономическите отношения Петер Сиярто, който взе участие в заседанието, на което присъстваха основно министрите по европейските въпроси на ЕС.

"Днес Съветът по общи въпроси не взе решение за започване на преговори за присъединяване с Украйна", заяви външният министър на среща с унгарски журналисти след заседанието. Той отбеляза, че министрите не са успели да постигнат споразумение и са решили да оставят въпроса за срещата на върха на ЕС, която ще се проведе в Брюксел на 14-15 декември.

"Изводът е, че противно на първоначалните планове, Съветът по общи въпроси няма да започне преговори за присъединяването на Украйна към ЕС", подчерта Сиярто. 

Източници: ТАСС

 

Коментари

  • Поручик Ржевски

    12 Дек 2023 16:25ч.

    Ами да вземат да приемат Украйна в границите и от 2021г направо в Шенген, ще стане голям цирк, ще приготвя много пуканки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Банда васали на Пентагона

    12 Дек 2023 16:28ч.

    Примиращи за трохи от корпорациите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нахални мижитурки

    12 Дек 2023 17:26ч.

    Нахалници, и едните и другите. България колко години чака и се съобразява с техните изисквания до последната запетая. Да се чудиш за какво, наистина. За кариерата на шепа нагаждачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Deloptes

    12 Дек 2023 17:51ч.

    Айде бе, не може да бъде. Ние пък все слушаме за едно единство, за цивилизационен избор, за евро-атлантически ценности. Как така сега изведнъж не става? От друга страна, ако я приемат целия ЕС ще плаща репарации на Русия... Германия може да им разкаже как става тая работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи