Вълк, убил понито на Фон дер Лайен, ще бъде застрелян след специално разрешение

Вълк, убил понито на Фон дер Лайен, ще бъде застрелян след специално разрешение

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Германският регион Хановер издаде официално разрешение за отстрел на вълк, който уби едно от понитата на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която каза по-рано, че изпълнителната власт на ЕС ще преоцени статута на защитените вълци, съобщават "Билд" и "Еурактив".

Понито, наречено "Доли", е убито от нападение на вълк в началото на септември, когато пасе заедно с друго пони, собственост на семейство фон дер Лайен близо до Хановер, Северна Германия. "Цялото семейство е изключително разтревожено от новината", каза тогава говорителят на президента на Комисията.

Сега компетентните органи са разрешили въпросният вълк да бъде ликвидиран.

"Беше поискано изключение от законодателството за опазване и е разгледано в съответствие със законовите изисквания. Те са изпълнени", каза говорител на съответната общинска администрация пред германския всекидневник TAZ.

Вълкът е така наречен "проблемен вълк" - понятие в германското природозащитно законодателство, което се прилага, когато вълк многократно напада добитък или по друг начин демонстрира, че не е годен за съжителство с човешкия живот и което улеснява получаването на извънредно разрешение за отстрел .

Според говорител, животното е убило общо 12 овце и крави, освен понито. Тя обаче не пожела да коментира дали конкретно смъртта на "Доли" е причината за решението за издаване на разрешение за ликвидиране.

Фон дер Лайен иска да "преоцени" защитния статус на вълците

След като експертите на място вече бяха заключили, че понито вероятно е било убито от вълк малко след инцидента, резултатите от ДНК анализ, публикувани в сряда (7 декември), потвърждават това и помагат за идентифицирането на конкретния вълк.

Междувременно фон дер Лайен каза в писмо до германските консервативни (ЕНП) законодатели миналата седмица, че ЕК ще преразгледа защитения статут на вълците.

Въпреки че не спомена изрично понито си в писмото, което беше цитирано от германската информационна агенция dpa, тя каза, че ЕК "признава, че завръщането на вълците и техния нарастващ брой водят до конфликт".

"Има все повече съобщения за нападения на вълци върху добитък и повишени рискове за хората в засегнатите региони", добави тя.

Спорен въпрос

Вълците и другите големи хищници понастоящем са под строга защита съгласно Директивата за местообитанията на ЕС, което означава, че всички форми на умишлено улавяне или убиване на вълци в природата са забранени.

Въпреки това фермери и представители на страни и региони с големи популации на хищници предупредиха, че нарастващите популации представляват заплаха за земеделието и местните общности.

Законодателите от ЕНП, част от която е самата фон дер Лайен, гласно призовават за преразглеждане на защитения статут на вълци и други големи хищници като мечки или рисове, последно чрез противоречива кампания в Туитър на тема Червената шапчица.

В края на ноември Европейският парламент също прие необвързваща резолюция, призоваваща за понижаване на статута на защита на вълците, за да помогне на животновъдния сектор.

Междувременно фон дер Лайен може да се сблъска със съпротива от нейната колегия от комисари в натиска си да преразгледа защитния статут: комисарят по околната среда Виргиниус Синкявичюс е привърженик на защитата на големите хищници и наскоро защити действащото законодателство на ЕС по въпроса срещу критики от множество държави-членки.

 

Източник: news.bg

 

Коментари

  • Вълкът е на снимката горе.

    10 Дек 2022 10:51ч.

    Браво на тоя, който е дал разрешението!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕВРОАТЛАНТИК

    10 Дек 2022 12:01ч.

    Добре, че не е била МЕЧКА, че щяха обявят война на Русия !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вълкът, който се е държал като вълк..

    10 Дек 2022 13:36ч.

    ...трябва да бъде убит, защото дава лош природен пример на мъжете да се държат като мъже, а може би всъщност вълкът е бил антиваксър и Querdenker?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А може освен това да е

    10 Дек 2022 18:36ч.

    и таен Райхсбургер?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Гласове", ама вие верно не се замисляте, когато блъскате по клавиатурите!

    10 Дек 2022 10:55ч.

    "... за издаване на разрешение за снимане". Всички използват гугъл-преводача, ама вие се увличате и прекалено много му вярвате. Разрешение за "ЗАСТРЕЛВАНЕ" или "ОТСТРЕЛВАНЕ" бе, другари, какво ти "СНИМАНЕ"! Мислите ли, че като щракнат вълка с фотоапарат, той ще си помисли и ще се засрами?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    10 Дек 2022 10:57ч.

    Много важна новина...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    10 Дек 2022 11:01ч.

    Коя е тая скрофа, че заради нея да бъде отменен цял статут... а понито като специален педалски вид ли трябва да се разглежда, че горкия вълк изпадна в немилост?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    10 Дек 2022 10:57ч.

    Изроди!Вълкът е хищник.На моркови ли да премине? Да го преместят в зоологическа градина,децата да видят що е вълк.А тая вещица дано пукне, и тя и нейните поколения.Гадове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    10 Дек 2022 10:58ч.

    а заветите на Грета Тунберг?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОРУПЦИЯ!!!

    10 Дек 2022 10:59ч.

    Значи, понеже кобилката на Урсулката пострадала от един вълк, целият Европейски съюз ще се занимава да си преразглежда законите, за да отмъсти на гладния вълк??? Това е не просто конфликт на интереси, а направо корупция!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    10 Дек 2022 11:07ч.

    Клаус швабата обяви, че домашните любимци трябва да се избият, за да се намали въглеродния отпечатък, та всичко това ми изглежда подготовка за избиването на вълците, а после и на кучетата. Видът им повече няма да бъде защитен ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 10 Дек 2022 11:07ч. Клаус швабата обяви, че домашните любимци трябва да се избият, за да се намали въглеродния отпечатък..

    10 Дек 2022 13:38ч.

    Ми, да, то понито нали не е домашен любимец, а рода на крантата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    10 Дек 2022 15:26ч.

    Нищо подобно, домашните любимци са свещени! Те са по-важни дори от хората. Особено домашните любимци на важните хора. Всичко може, но не и да пострада дом. любимец. Ако ще се намалява въгл. отпечатък, то ще е от други дишащи, по-долу в йерархията, включително хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • закон за вълка, изял понито на Лайняната

    10 Дек 2022 11:09ч.

    С какво се занимават въобще тези дупетати?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой да застреля вампира от снимката

    10 Дек 2022 11:16ч.

    Куршума може и да не е сребърен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм съгласен

    10 Дек 2022 13:04ч.

    и с чук по главата. Че да се размаже перверзното и фашизоидно мозъче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Товарищ Путина

    10 Дек 2022 11:28ч.

    Истинската причина да се застреля вълка е тази, че това не е обикновен, политкоректен, западен и либерален вълк ! Това е много опасен интрузивен елемент - Руски Вълк ! Това е вълк специално подготвен от службите за подготовка на вълци-разузнавачи, в град Тамбов ! Този вълк е подготвен от агенти на ФСБ и е бил лично милван по главата от ВВП, след което е изпратен на тайна мисия в северна Германия ! Целта на мисията е била, както се вижда, да достигне околностите на Хановер, чрез специален ГЛОННАС спътников тракер, имплантиран в опашката, да получи целеуказание от Кремъл - къде се намира любимото пони на г-жа Лайнен. Да му прегризе врата, а заедно с него на още 15-20 мирни либерални германски говеда (отвличане на вниманието). И така да се предизвика дълбок вътрешен смут в крехката душа на Урсула , да се разстрои работата на ЕК, да се предизвика тежка криза в цялостната организация на европейските структури ... и без съмнение ! Да се предизвика държавен преврат срещу демократично избраните западни власти, ето - първият такъв опит бе пресечен тъкмо в Германия ! Това по недвусмислен начин доказва че има връзка между Тамбовския Вълк на Путин и превратаджиите ... И не само ! ДНК експертиза на института "Кох" доказа сходство между ДНК на вълка и ДНК на руската гражданка, участвала в пъкления опит за преврат ! Немската служба за външно разузнаване след продължителни търсения в Яндекс е заподозряло, че тази руска гражданка има трети братовчед в село Пахотний Угол - тамбовски регион !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    10 Дек 2022 11:34ч.

    Така му се пада на тоз простак! Понита ще ми яде (вместо гранули)! Съюзниците са помогнали с космическото разузнаване да го идентифицират и намерят. Не било лесно, Мъск и той ударил едно рамо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Zаговорник

    10 Дек 2022 11:37ч.

    Колко жалко, че въпросният вълк не е изял Урсула. С какво е виновно горкото пони? Когато животните ядат хора, правото е на животните. Когато животните ядат добитъка на обикновените хора, правото е на животните. Но когато животните ядат понитата на Урсулите и подобните на тях, убиваме животните. Европейски ценности, какво да направиш. Обичаме ги и ги защитаваме. Вече знаем имената на някои от ценностите - Урсула например.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мара Подробната

    10 Дек 2022 11:37ч.

    Путин е виновен! Той специално е обучил Вълчо и го е проводил да хапва немски понита!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    10 Дек 2022 11:45ч.

    Ха-ха -ха! Това не е какво да е пони, а понито на Урсулката! Тя много лесна-щом е лично засегната, веднага се променя закона. Тогава трябва да я държим гладна и на студено, затворена в покоите ѝ докато и дойде ума в главата и отмени някои санкции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малък шпионски епизод

    10 Дек 2022 11:50ч.

    Мисията на Тамбовския Вълк за малко да пропадне, когато при придвижването си на запад той достига полската граница в района на параклиса "Krzyż przydrożny" ! Там злият путински вълк ненадейно се натъква на глутница бездомни кучета, спящи край параклиса. Влиза във вербален контакт с лидера им, говорещ на мова, и с изумление разбира, че песът говори също така добре и руски език с харковски акцент ! Нищо не подозиращите кучета канят Тамбовския Вълк в мазетo на параклиса , мислейки че той също като тях е бежанец от диктаторския режим на Путин ! Отварят бутилка Żubrówka и дават на вълка да сръбне. Не издържайки на изкушението, Тамбовецът изпива на екс чашата ( нарушавайки инструкциите от центъра за подготовка - да не се пие на екс за границей !) Това го издава мигом и кучетата се разлайват и подгонват и прогонват рашисткия агент ! Полутрезв , препускайки две денонощия по гори и полета, той достига немска територия в района на в Lunow-Stolzenhagen ! От там нататък злокобната му мисия продължава безпроблемно поради липса в Германия както на бездомни кучета, така и на кучета склонни да черпят непознати вълци със шнапс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво от мен !

    10 Дек 2022 12:04ч.

    :-)))))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    10 Дек 2022 11:59ч.

    Пропутинската пропаганда явно е доста отчаяна, щом се занимава с понито на госпожата хаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пропутинската пропаганда на...

    10 Дек 2022 13:45ч.

    ...Euroaktiv, dpa и TAZ /да не се бърка с ТАСС/?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дея

    10 Дек 2022 12:09ч.

    Обзалагам се, че вълкът е преминал нелегално границата и е дошъл от Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    10 Дек 2022 12:56ч.

    Това е Беширов, или Петров, преоблечен във вълча кожа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дано да е схванала, но едва ли

    10 Дек 2022 12:13ч.

    Това е лоша поличба за самозабравилата се дърта държанка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая се взе твърде насериозно -

    10 Дек 2022 12:13ч.

    Луи 14 в брюкселски гащи. Един нормален явно не е останал ни в ЕК, ни в ЕП, ни никъде из Гейския съюз. Разтуряй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    10 Дек 2022 12:51ч.

    И като как точно "нарастващите популации представляват заплаха за земеделието"? Вълците изравят картофите, пасат младите житни кълнове или брулят недоузрели ябълки от дърветата? Както някой каза по-горе, няма лошо да превеждате с Google, но си направете труда да прочетете и пооправите преведеното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    10 Дек 2022 12:54ч.

    "проблемен вълк"... За мен Урсула е проблемна, къде да поискам разрешение за отстрел???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    10 Дек 2022 13:05ч.

    Журналистиката е мръсница, щедро надарена от Всевишния с безрасъдна коравосърдечност. Днес тя ни подняся грубо, дивашко описание на една нежна, милодраматична история, по-вълнуваща от тази на Ромео и Жулиета. Истината за нея ще научат единствено читателите на Гласове. Ето я, в съвсем телеграфен стил. Първо - името на вълка, посегнал на Доли, понито на Урссула, е граф Дитрих фон Бислоф, комодор на ордена на дългите тюрингски пишки. Бислов е по-скоро извратен, отколкото богат 74 годишен благородник. Живее с прислугата си в имение близо до хановерския дом на Урсула и съпруга й барон Хуйко. В последните 10-тина години Бислов е обладан от неудържимо желание да насилва понита. В имението си има цял табун тези симпатични малки кончета, всичките, изглеждащи страхотно секси. Но дъртият мераклия обича да посяга на чждо. Своите използва само за да се възбуди, съзерцавайки ги с ръка в джоба. Така става и на 6-ти септември сутринта. Бислов дълго оглежда стройната Гвендолин, мис Хановер за 2021. Той направо пощръклява и започва да мастурбира. После прескача стобора и хуква към имението на съседите Лайен, очаквайки да срещне понито Доли или в краен случай поне Урсула. За да не бъде разпознат графът облича карнавален костюм с маска на тюрингки вълк. Късметът му проработва - на ливадата е Доли - кротко пощипва тревица и любовно го гледа. Бислов нетерпеливо я обладава, а тя кротко процвилва. За нещастие, по това време на ливадата се появява истински свободно скитащ вълк. Той, подобно на графа, също е извратеняк и се възбужда от секс между различни животински видове. Вълкът минава зад графа, чийто задни части са съблазнително оголени. И в този сюблимен момент се явява Кшищоф, полски водопроводчик, навярно извикан от Урсула. Положението става конфузно. Ще се разрази страхотен скандал ако графът бъде разкрит. Решението е намерено от водопроводчика, натрупал богат опитв потушаване на секс скандали. Той подшушва на вълка на убие Доли, която е докарана до оргазъм от графа. После Кшищоф изпраща графа до дома му и между тях пламва истинска мъжка дружба. Вълкът още на другия ден е арестуван и обявен за проблемен. Той се държи джентълменски и не предава на полицията нито граф Бислоф, нито полския водопроводчик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    10 Дек 2022 15:19ч.

    Прекрасна история, но в нея липсва ключов персонаж, а именно комисарят по околната среда Виагриниус Синкявичюс. Струва ми се, той има ключова роля в джамбурето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гого

    10 Дек 2022 13:12ч.

    Амчи вълкът е търсил Урсулка и като не я намерил си го изкарал на бедното пони. Сега на кльощавата шефка ще и се увеличи охраната с анти-вълча. Да пуснат вълците и в Брюксел, та белким се оттървем от тая напаст политици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • червената шапчица

    10 Дек 2022 13:14ч.

    Да разбираме, че понито на Урсула е в ролята на 13-ото агне, убито от сивия вълк, който вече бил изял 12 козлета. Така най-накрая е дадено разрешение за отстрела на въпросния вълк в овча кожа. Ама него, вълка, още в 81-ва трябваше да го разстрелят, а не да го милват папи по главата, докато изяде цялото стадо. Само дето неизвестната тогава Урсула не e имало как да се представи за майка страдалка, чието 13-то агне е било жертвано пред олтара, зает както знаем в последствие от урсулиния папа. Очевидно че нещо в световния ред се е разместило фатално, щом Мама Урса вече претендира за ползи от възмездяването за 13 -ата жертва, особено след като посети руска опера в миланската Ла Скала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    10 Дек 2022 13:23ч.

    И за ТОВА горе ли ще трябва специално разрешение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BEEEE

    10 Дек 2022 13:30ч.

    Да се подаде жалба веднага защото вълка е хищник и убиване за кеф.Келявото пони най вероятно е джендър пони.Така е в природата негодните не оцеляват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кжкжкжкжкфйфц

    10 Дек 2022 13:32ч.

    Според новите правила в ЕС вълкът трябва да е приятел на овцете иначе става проблемен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛОШ ЗНАК

    10 Дек 2022 13:34ч.

    е вълкда убие понито точно на урсулката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tttg

    10 Дек 2022 13:39ч.

    По ирония на съдбата понито на Урсула било женско, носело името на първата клонирана овца - Доли и било пресрещнато на паша от вълка в началото на септември. Датата не се съобщава, но почти сме сигурни, че е било навечерието на 8 септември - Рождество Богородично -дата, на която немските вълци безпогрешно разпознават жертвата си. И всичко това не е приказка от Андерсен, а абсолютна реалност. Това доказва, че Хищникът много добре е познавал името на жертвата си. Даже е ловувал именно нея. Обаче всички знаем че в новите версии на Червената шапчица, освен вълка има и една червена баба. А бабата била добър стрелец. Очевидно че Урсула иска да играе ролята на постмодернистичната баба-стрелец, която ще спасява европейското стадо от лошия Вова, който й е гепнал овцата Доли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В крайна сметка имаме две версии

    10 Дек 2022 13:55ч.

    Една политическа, че става въпрос за Тамбовски Вълк изпратен от службите на Пути. И една секс версия, че това е граф Дитрих фон Бислоф, содомит, предрешен като вълк... А няма ли право на живот и трета версия, извънземна ? Да не би това да е пореден случай на cattle mutilation, като жертвата е нещастното пони на Урсула, а извънземните й показват по този начин "жълт картон" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • куха лейка

    10 Дек 2022 13:57ч.

    Не само, че убивал добитък, но май се оказа, че бил негоден за съжителство с човешки живот!?!? Вълка трябва да се държи като померан ли? Щом понито е било 13-тата жертва точно на тази вещица, май вече й е дошло времето за пропадане. Няма такова нещо като вечно на върха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според

    10 Дек 2022 14:04ч.

    компетентните органи на германският регион Хановер, вълците вече трябва да са джендъри и вегани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    10 Дек 2022 14:06ч.

    аууууу...а какво ще каже НПОто..."да опазим вълците в европата"....или щом е за кикимората от снимката-няма проблеми...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    10 Дек 2022 14:13ч.

    Редно е нея да я отстрелят. Милиони търпят глупостите и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    10 Дек 2022 14:21ч.

    Отмъстителна кучка! Ну, Лайен, погоди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая никой не може да я понася

    10 Дек 2022 14:38ч.

    Най-малко сънародниците ѝ! Бива ли немците да делегират такава @#€´& за най-високата длъжност в ЕС? Пфуй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jgjgj

    10 Дек 2022 14:39ч.

    С какво се занимават тия изтрещели еврогейци. Защитен вълк, прави краставици, щастливи кокошки...сигурно има и още лудости. Е, и...къде сме ние в тая картина и какво правим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин от варна

    10 Дек 2022 14:44ч.

    ИХ и АХ, понито женско ли е било! Сигурно не е и раждало - ГОЛЕМ ВАПРОС и трагедия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако е било бременно

    10 Дек 2022 16:01ч.

    Щетата е двойна..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    10 Дек 2022 14:45ч.

    А какво ще правим с проблемната Урсула?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата тази творба намирисва на шифровано съобщение,

    10 Дек 2022 14:56ч.

    което трябва да се публикува от всички световни медии, за да достигне незабелязано до точно определен адресат. Защото в това съобщение са шифровани няколко дати и имена с директен призив за убийство. Почти сигурно касае поръчково убийство. Най-важното е че се дава информация за ДНК анализ, който доказвал, че същият този вълк, не друг, а само и единствено той, е изял 12 овце от стадото, преди да посегне и на урсулината кобилка Доли. Как специалистите са установили че ДНК-то на същия вълк е погълнало 12-те овце, ако последната жертва- Доли не е била браменна от въпросния вълк? Това обяснява защо ДНК-анализът е публикуван точно на 7 декември, т.е. в навечерието на непорочното зачатие. Посланието е ясно. Урсула не може повече да практикува бившата си професия, за което е набеден един вълк, който не можел да съжителства с хората на Урсула и Борел и трябвало да бъде убит, понеже не е от онези вълци на Уолстрийт, а е от някяква друга порода, която заплашва след кобилата Доли да погълне и голямата европейска мечка - Урса фон дер Л. Историята намирисва на поредната немска конспирация, още повече на фона на театрото с уж подготвяният опит за държавен преврат в Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПОНИТО НА ТЪРГОВКАТА, КОЯТО УБИ ХИЛЯДИ С ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ РАЗТВОРИ

    10 Дек 2022 15:00ч.

    Живот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдаа, някои комунисти са по-комунисти от останалите....... виждали сме го това вече! Дайте нещо НОВО!

    10 Дек 2022 15:00ч.

    Меркел вече започва да ми изглежда като жена с морал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво значи тук живота на някакви си "ваксинирани" срещу едно пони!? Макар и да са милиони!

    10 Дек 2022 15:04ч.

    Все пак тревогата на семейството трябва да се овъзмезди! Не е кое да е семейство! Четвърти Райх ......... вече! Само православните "диваци" от Изтока ще ви оправят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    10 Дек 2022 15:07ч.

    Остава открит въпроса дали са го заловили, как са му пропели правата и дали зайчето като негов адвокат е било на "Бело", до като го защитава. Сме другари !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А за мечките в Родопите?!!

    10 Дек 2022 15:11ч.

    Жалко за вълчан, но защо има два аршина в ЕС?! Е, както винаги, де! Когато мечките у нас, в България, нападат не само кошери с пчели, но и хора, се вдига врява до небесата, колко сме жесток и изостанал народ! Или трябва да имаме по една Урсула във всяко населено място в Родопите и всички планински селца?!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    10 Дек 2022 15:56ч.

    Точно така. Но какво да се прави, явно целият български народ не струва колкото една Урсула, че даже колкото нейното пони. Нас кучета ни яли, но "любимецът" на евролидера - аристократ заслужава най-висше възмездие, извън законите. На вниманието на нашите природозащитници - издигнете плакати пред дома на Урсула, искайте справедливост за погубения вълк. И после питайте защо Западът се отнася така към нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    10 Дек 2022 15:14ч.

    Да е хаирлия! Ловният сезон е открит. Първо вълците, после мечките, а накрая Урсулите и Мецолите. А може и в обратен ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврозадругата

    10 Дек 2022 15:14ч.

    Ако използваме лексиката на ЕС ще бъде по-правилно да се каже:”…. са разрешили въпросният вълк да бъде ЕКЗЕКУТИРАН".???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вениамин Волфрамович Абраамов

    10 Дек 2022 15:23ч.

    Става ясно, че с тази публикация се дава старт на операцията по ликвидерането на някакъв вълк, който не искал да си съжителтва с Урсулиното стадо. Влязохме ли вече във вълчите празници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МОНИ

    10 Дек 2022 15:23ч.

    Вълка си е вълк,хищник. Понито е ногоден вид за кеф. И ако Урсула се е уплашила от един вълк какво ще стане като дойдат руснаците. Ще се насере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ewrozadrugata

    10 Дек 2022 15:32ч.

    ДИРЕКТИВА 1999/74/ЕО НА СЪВЕТА
от 19 юли 1999 година
за установяване на минимални изисквания за защитата на кокошки носачки ?? https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/PDF/?uri=CELEX:31999L0074&from=BG

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е било вълк

    10 Дек 2022 15:34ч.

    А най са ми били Петров и Боширов, които ядосани, че не взривиха първи Северен поток, в изблик на кръвожадност (смъртножадност) са изяли въпросното животно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • давай Дачков! Трий като верен цензор

    10 Дек 2022 15:59ч.

    А Мърсула от дер Лайнен ще бъе застреляна и без специално разрешение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В естеството на вълците е да убиват понита

    10 Дек 2022 16:00ч.

    Така както в ествеството на "евроелита" е да променя законите за лична изгода.. Натюрел...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Палавият пор

    10 Дек 2022 16:07ч.

    Този вълк ще да е дошъл от Сибир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А чавката, дето ѝ е изпила акъла?

    10 Дек 2022 16:34ч.

    И нея ли ще я гръмнат? Ама от това акълът на Ешите няма да се върне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вълкът е бил там заради червената бабичка

    10 Дек 2022 17:01ч.

    да и покаже големите си зъби

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нас кучета ни яли, а Лайнен и понито си не дава

    10 Дек 2022 17:47ч.

    бадева на вълците. С това ни отправя ясен знак и силен сигнал какво трябва да й станем за да ни цени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    10 Дек 2022 17:58ч.

    Противна,отблъскваща баба с изрусена четина,която вместо да си гледа внуците,решила да "оправя"глобалния свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Дек 2022 18:26ч.

    Всеки ден палете по 1 голяма свещ за Ес и Урсула.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чудесна идея

    10 Дек 2022 18:31ч.

    Добре, щом казваш. Пали се свещи за мъртви, добър съвет, благодаря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    10 Дек 2022 18:27ч.

    Да спасим вълка, изял понито на Урсула! Всички, които милеят за безсърдечно осъденото на разстрел животно, нека дарят един лев чрез SMS на номеер 1117 за A1, Vivacom и Yettel. Не оставайте безучастни и към съдбата на вълка, чието шкембе бе разпорено от ловец-садист. От 1669 г. вълкът лежи в първостепенната болница за активно лечение "Свети Унуфри" в Хановер. Направени са му няколко скъпоструващи неврохирургически интервенции в областта на хипоталамуса, извършени от блестящите български хирурзи Габровски - дядо, баща и внук. Вълкът чака за трансрлантация на бъбрек и пенис, откъснат при лекарска грешка. Тази оперцаия също е поверена на български екип - този на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Помогнете на Вълка от приказката за Червената шапчица като изпратите един лев на номер 1119!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уплашен

    11 Дек 2022 2:36ч.

    Тази жена е хиена. Вълкът какво е изял не знам и горкият ще си плати за това, но ТЯ е готова да погълне всичко, което ѝ се изпречи. Като ѝ гледам погледа, подозирам, че лично ще се разправи с него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    11 Дек 2022 16:16ч.

    Ако ябеше захапал нея щеше да му се размине .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ловец на крави

    18 Дек 2022 5:23ч.

    А за другото пони осигурен ли е психолог?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи