Валери Жаблянов: „ЛЕВИЦАТА!“ е оригиналът. Ние знаем как да се противопоставим на дясното и да защитим националния интерес

Валери Жаблянов: „ЛЕВИЦАТА!“ е оригиналът. Ние знаем как да се противопоставим на дясното и да защитим националния интерес

„ЛЕВИЦАТА!“ е оригиналът. Защото това е формацията, която знае как да се противопостави на дясното, как да се разграничи от десните и предлаганото от десните в ущърб на българското общество. Това заяви в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Валери Жаблянов, кандидат на „ЛЕВИЦАТА!“ за народен представител в Пловдив град и Враца. Той отбеляза, че десните правителства днес водят държавата ни към гибел, а всякаква лява политика липсва, защото левицата боледува. Именно тук идва ролята на „ЛЕВИЦАТА!“ – да върне в България автентичното ляво – в служба и грижа за българите.

„„ЛЕВИЦАТА!“ е подпечатана с авторитета на личностите си, с нашата биография, с нашите битки в парламента за оцеляване на лявото. Левицата в България трябва ясно, безкомпромисно в законодателния процес, независимо в управление или в опозиция, да отстоява социалните права, записани в българската конституция, където пише, че държавата България е социална държава. Това е нашата водеща политика и нашето кредо и ще го отстояваме с всички средства“.

Жаблянов е категоричен, че „ЛЕВИЦАТА!“ не възприема участието си във властта като самоцел. „ЛЕВИЦАТА!“ е формация, която знае как да се противопостави на дясното, как да разграничи кои са десните и как те вредят на българското общество.

„На България и българските граждани не й трябва каквото и да е правителство, на българите не им трябва Кирил Петков и Бойко Борисов, които са виновни за това, което е България днес. Г-жа Нинова беше министър на икономиката и, борейки се с инфлацията, сложи светещ надпис на входна на министерството колко струва брашното. И на всичкото отгоре те смятат българите за хора със слаба памет, които не помнят това, което е станало преди само 12 месеца“.

Валери Жаблянов подчерта, че дефицит на адекватна левица се е налице в цяла Европа и прогнозира събития, подобни на тези във Франция и в останалите държави на Стария континент.

„Десницата днес ни предлага спекула, безконтролни цени, защото ни казва, че това е пазарът. Това не се пазар. Немските акционери на хранителните вериги у нас си чакат печалбите, а печалбите им ги дават българските граждани, като купуват масло по 8 лева. Цените, инфлацията се нуждаят от цялостна икономическа политика от друг тип“.

Валери Жаблянов посочи, че „ЛЕВИЦАТА!“ в парламента ще бъде остра и радикална позиция на всички опити България да бъде присъединена към военния конфликт в Украйна.

„Евроатлантическата идея не е да се води война безкрай. Тази идея води война в Украйна с подставени субекти. Европа проглежда и ще се бори за мир. Истината винаги пада жертва на войната и става ясна след войната“.

Валери Жаблянов е категоричен, че България се нуждае от изцяло нова икономическа философия и програма – програма, която само левицата може да предложи, защото десницата ни предлага само това, което виждаме в момента. Десницата ни предлага спекула, безконтролни цени, обясни той и добави, че „ЛЕВИЦАТА!“ е за ново разпределение на тежестите и ново разпределение на а брутния вътрешен продукт, на националното богатство.

 

 

Коментари

  • Дидич

    26 Март 2023 12:58ч.

    Като ви гледам водачът на листата в нашия град трудно ще ме убедите да гласувам с вашата бюлетина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    26 Март 2023 13:00ч.

    Какъв оригинал си ти , бе?! Бягай, че ставате смешни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    26 Март 2023 13:01ч.

    "„ЛЕВИЦАТА!“ в парламента ще бъде остра и радикална позиция на всички опити България да бъде присъединена към военния конфликт в Украйна." С неудоволствие констатирам, че това обединение страда от биполярно разстройство, намиращо се в момента в период на еуфория. Една част от него е против войната и за възстановяване на връзките с Русия, а другата е твърдо проатлантическа, проевропейска и пронатовска. Как се съвместяват тези две противоположни позиции? Или единствената цел на "Левицата" е да натрие носа на Корнелия Нинова?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    26 Март 2023 17:00ч.

    Това, че сте оригинал е вече безумно нахално!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аре чиба

    26 Март 2023 13:05ч.

    Жабльото мОрен вОда не е пил. Все на паразитни лапачески длъжности и работи. Аре чиба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    26 Март 2023 13:15ч.

    "Десни" винаги на държавна работа, или пък в някакви организации, които наричат партийни, ПРОСТО ЧИНОВНИЦИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    26 Март 2023 13:15ч.

    От материала разбрах,че основното на тази Левица е да пребори Десница.А аз искам да знам каква им е идеологията,че ми е писнало от политически проекти с прикрити някакви интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народен съд

    26 Март 2023 17:02ч.

    Точно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалки тарикати

    26 Март 2023 13:45ч.

    Само в собствените си очи сте оригинални. Вие сте следовниците на Луканов, Първанов и на Станишев. Те бяха истинските оригинални тарикати. За негова зла беда, първият от тях го отстреляха. Най-вероятно, защото е станал излишен за своите началници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    26 Март 2023 15:53ч.

    За Луканов бих поспорила, във всеки случай предположението, че е станал излишен на началниците си, е лесно оборимо. "Луканов, Първанов и Станишев" звучи най-малкото като "риба, рак и щука", но всъщност името му е в "неподходяща компания", при това не само по ум и знания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    26 Март 2023 13:46ч.

    Каква левица са тези,след като мислят само за лапане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекс

    26 Март 2023 13:46ч.

    Неясна и противоречива вътрешно концепция по основните теми и политики,вътрешни и външни.Сбор от лични другари на автентичната стара лява,до един не успели в опитите си да оглавят партия и да правят политика,защото нямат идеологическата основа,а само с неприязън и желание да се наложиш на всяка цена не се получава.В резултат-вероятно временна формация,която след първия си неуспех да се наложи ще се деформира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Март 2023 13:46ч.

    Дайте пример за лявото на ЛЕВИЦАТА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    26 Март 2023 14:12ч.

    Като прочетох за авторитета на водачите им се разсмях. Първо, лично авторът загуби от Нинова катастрофално за вътрешните избори в БСП. Второ, Мая как се връзва към "лявото" след като проповядва, че "няма ляво, няма дясно". Или вече се разграничихте от нея? За едно е прав: В Европа няма истински леви партии с "лява идиелогия". Защото вече изчезнаха класите: няма пролетариат и едра буржоазия ( според критериите на Маркс). Светът се управлява от финансовия глобален капитал. Остават само да му противостоят национализма и популизма в отделни държави. Идеологията на истинските леви движения започна да умира след като в САЩ през 60-70 години на 20 век бяха припознати хипитата за електорат и достигането до сегашното джендърство. Смешното е, че Мая е донякъде права (за "ляво-дясно): "Десницата у нас поддържа "лявата" Демократична партия в САЩ, а донякъде "левите" българи харесват "десния" Тръмп, респективно Републиканците. " Левите" българи харесват популиста , вече и националист Путин с неговата клиентелистка "Единна Русия", а забравят за Зюганов, шеф на КП на Русия. Да не говорим за липсата на интерес на нашите "леви" към КП на Китай. Как русофилските БСП и "Левицата" стоят заедно в ПЕС, след като най-върлите русофоби след англосаксите са Испания и Германия, където управляват уж "леви"? Та днес всеки трябва да си търси мястото и да си изгражда нова идеология, например както правят в Русия ( панславянство, евразиазъм, монархизъм ). Защото мантрата за "благото на всички българи" не работи за така наречените "леви". Горното важи за популисти и националисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban- ляво ,дясно

    26 Март 2023 14:57ч.

    България е в 3та национална катастрофа.Отговорните за катастрофата трябва да бъдат поне съдени.''Новите пол.субекти'' първо трябва да отговорят кои са отговорни и защо не са в затвора.В противен случай излиза ,че ''новите'' искат да си поделят власта с криминални и национални престъпници.Всеки човек дори и да не осмисли горното инстиктивно го усеща.И се отвращава от стари и нови престъпници.И не гласува.И машинките произвеждат нови шарлатани.Порочен кръг.Той кръгът може само да бъде разсечен т.е. отговорните за 30г. преход в нищото да си понесат кръста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що за оригинал?

    26 Март 2023 15:32ч.

    През 90-те години се появи кока-кола менте от гаражни производители. Бяха хванали основната идея, че трябва да е черна, но имаше странен вкус. Той се компенсираше от евтината цена. Кока-кола така и не се притесни за приходите си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалността е друга

    26 Март 2023 16:11ч.

    Докато сме членове на ЕС, СТО, МВФ, СБ и др. Не може да има "Държава", която да отстоява национален интерес. На думи красиво, на практика невъзможно, докато други определят финансовата ни политика. Първата крачка към икономическа независимост на България беше: да се изплатят заемите към меж. институции, пример Унгария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    26 Март 2023 16:43ч.

    Който иска да вярва:....Снощи Дончева,при Карбовски -https://www.youtube.com/watch?v=VCP3M1N9Lz0&t=516s Оказа се, че зад всяка партия стои посолство, нооо не и зад левицата и дпс . Те, левицата са чисти като света вода ненапита

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • северомакедонец

    26 Март 2023 17:26ч.

    Целта на Левицата е конституционно мнозинство на десницата и атлатнитцата..... Те имат опит още с Първанов и Станишев, когатото всичикте днешни до един от левицата ръководеха БСП и гарантираха мнозинството на ГЕРБ със смесената изборна система и им дадоха 27 мажоритарни депутати.....То бива простотия ама бивол за курбан е бива..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта на Левицата е...

    26 Март 2023 19:58ч.

    да отклони колкото може повече гласове от БСП. Дончева откровено си го признава, последно я гледах при Карбовски. Искат хората колкото могат да заграбят - според тях "свестните" от БСП щели да гласуват за Левицата - и тогава да правят обединение. Друга цел нямат. Или поне аз не съм чул да имат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи