Валентин Вацев: Очаквам България да се включи във войната в рамките на следващия месец

Валентин Вацев: Очаквам България да се включи във войната в рамките на следващия месец

"Истината е, че България все още не участва така, както може в тази война. На този етап не участва, но очаквам това да стане в рамките на следващия месец, ако войната не затихне в резултат на преговори". Това прогнозира пред БНР външнополитическият анализатор Валентин Вацев.

"Това (че България не изпраща военна помощ на Украйна - б.р.) не е заслуга на екипа, който днес ръководи България, а е израз на тяхното дълбинно неспокойство, че опитът да се вкара страната ни малко по-навътре във военния конфликта в Украйна ще дестабилизира управляващата коалиция. Става дума за предпазливост, за да се избегне нещо много лошо, а не за добра воля. ... Идеята за българско икономическо, политическо и военно равноправие със силите, в които ние сме ангажирани, се отхвърля от днешния български политически елит. Днес в България на власт е едно истерично малцинство, което мисли само как да се хареса на големия брат (САЩ - б.р.)", коментира той.


По думите на анализатора в тази война Русия воюва за правото си по нейните граници да няма бази на НАТО и да няма американски ударни ракетни установки. Според Вацев след края на Студената война Западът не се е интересувал от реалните процеси в Руската федерация и подчерта, че в момента в Русия на власт е руският военнопромишлен и цивилнопромишлен капитал: "След Путин очаквам не Навални. Очаквам някой от тези, които днес продължават линията на Путин, това са хора от кръга на руските силовики. След Путин ще дойде такъв цезар, на фона на когото Путин ще изглежда пухкав ангорски заек".

Според него след 50-60 години историята ще говори за Путин като за политически фактор, чрез когото руският промишлен капитал е дошъл на власт в Русия: "Държава, в която е на власт промишленият капитал, воюва по друг начин, държи се по друг начин, води пропагандата си по друг начин. Колкото по-рано забележат това в САЩ, където е главната централа, която ръководи войната, толкова по-добре за света".


Вацев изказа теза, че има една голяма война, която вече е започнала и "напредва със скоростта на валяк", и тя е битката между глобализма и регионализма: "Очаквам не толкова възход на национални държави, а възход на клъстери - регионални обединения на държави". 

Интервюто на Петър Волгин с Валентин Вацев в предаването "12+3" можете да чуете тук.

 

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • ЕДИН ВИРУС БРОДИ ИЗ ЕВРОПА – ВИРУСЪТ НА УКРАИНИЗАЦИЯТЯ

    28 Март 2022 14:20ч.

    https://24may.bg/2022/03/25/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%be-%d0%b1%d0%b4%d0%b8/ България се движи с бързи темпове по украинския сценарий! БЪЛГАРИО, БДИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Agbsjk

    12 Май 2022 11:06ч.

    order bactrim sale - <a href="https://xviagrpill.today/">sildenafil 25mg price</a> order sildenafil 150mg online

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Fbxylw

    20 Юни 2022 12:43ч.

    viagra 150mg for sale - <a href="https://rsildenafilr.com/">sildenafil dosage</a> buy generic tadalafil

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jlxsve

    06 Авг 2022 18:11ч.

    purchase fluconazole pill <a href="https://diflucansx.com/">fluconazole 100mg drug</a> sildenafil 100mg price

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цопи пейс

    28 Март 2022 14:28ч.

    А къде отиде това дето казал за Полша? Бързата кучка е много бърза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    28 Март 2022 15:29ч.

    ако българия даде оръжие на украина правителството пада на секундата аз искам мир да се седне на масата за преговори и да си решат ист проблеми настоящето и бъдещето с оръжие 32 дни се видя че нищо не става украина е съсипана а кога ще се сее после ще искат да им се праща храна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Март 2022 15:47ч.

    Нищо няма да падне. Българинът отдавна е показал, че може да носи на бой. Щом досега една счупена глава няма... Напротив, всички се изсипаха на концерта вчера, нали? Не търсете глас на разума. САЩ са обезумяли и по никакъв начин няма да допуснат да им измъкнат долара. Дори и с цената на живота на планетата. Запомнете ми думите. Освен ако... Не изгорят първи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Март 2022 15:51ч.

    Хубаво би било да знаем имената на колегите, които призовават за нашата намеса. За да знаем, какво да правим с тях, когато ги видим на украинска земя. Ако дойдат там, де...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Кога следващия месец

    28 Март 2022 15:52ч.

    До 9.05.2022г ще има парад на победата.Кога да се включат?А до 1.05.2022г ще има парад на глада в България!Пишете го бегало това правителство:София-Скопие-Аляска Въпросът е кое е следващото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хероинята

    28 Март 2022 16:01ч.

    вече е готова с новата широка коалиция.. Въпроса по-скоро дали преформатирането ще изисква ли нови избори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    28 Март 2022 16:00ч.

    Много ми е интересни самолети на НАТО летят ли над Турция?Вероятно-йок!А в Украйна има ли зърно в редерва-йок.А защо всички 15 бр реактори на АЕЦ работеха на макс на 24.02.2022г.САЩ са планирали детайлно,но имат просчет.Не е ясно какъв?Реално войната е приключила.Русия се стреми да избегне жертви.И ЦЯЛА ЮЖНА УКРАЙНА ще бъде окупирана.Оттатък Днепър и без Киев това ще остане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хардкор Анри

    28 Март 2022 16:02ч.

    ТСВ тече с пълна сила. Никой не я иска, но е неизбежна. България насила ще я вкарат в ла.й..та , но няма значение за такъв пр.ст народ. Та въпросът е - йодни таблетки кога ще раздават ? И най важното - носете си новите дрехи и си пийте уискито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    28 Март 2022 16:05ч.

    Ако до 9.05.22 някой пудел не бъде наритан.Натовски и в НАТО.Кандидати много.Между другото НАТО прехвърля наемници в Украйна.Загадка е колко са от миналите транзит през Българи ''бежанци'' от близ.изток.Но знамето не беше случайно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • manufacturing consent (https://www.youtube.com/watch?v=EuwmWnphqII )

    28 Март 2022 16:08ч.

    Сегашната война е борба за надмощие, точно на живот и смърт, на мракът и светлината. От едната страна са избраните от Бога, 'подкрепяни' от цял свят, за тях работи най-мощното световно лоби. Световните медии са тяхни. Те просто се завръщат по 'родните места' (исторически произходът на ешкенази е от украинските земи) и биби н неслучайно нарече Z. №2...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    28 Март 2022 16:31ч.

    Вацев както винаги е много точен, но този път бе обезкуражен. Вижда разгарянето на започналата ТСВ! Причината: - САЩисаният паразит и съучастници: - безволевите пудели и няколкото помияра. Единствената грешка бе пресмятането на онези 42 дена, за правене на равносметка от военните действия. Не е в началото на май, а е след първата седмица на април.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и тез били министри на отбраната

    28 Март 2022 18:01ч.

    ми то затова нямаме армия.Първо носите отговорност за Родината,а после за другите държави,и къде точно полагахте клетва ,че ще служите на България и пред Българското знаме или пред Украинското знаме .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я, оракул Вацев

    28 Март 2022 22:03ч.

    Решил да пророкува. Няма лошо. Последната му прогноза, дето четох, предвиждаше победа на красная армия към 5-март - рожденния ден на Йосиф Висарионович Джугашвили

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи