Валентин Вацев: На България ѝ предстои да влиза във война с Русия, защото такава е волята на САЩ

Валентин Вацев: На България ѝ предстои да влиза във война с Русия, защото такава е волята на САЩ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На България ѝ предстои да влиза във война с Русия, защото такава е волята на САЩ. Каквото поиска Америка, това ще стане. България няма да може да избегне това бреме. Това мнение изрази в интервю за БНР геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев.

"Целият смисъл в културно-политически план е да се изпратят в Русия да кажем дори две батальонни тактически групи, за да може българи да убиват руснаци и руснаци да убиват българи. За да може българо-руските отношения най-после да се окървавят."

Вацев е на мнение, че политическата задача на България е създаване на правителство въпреки всичко, с всички средства и на всяка цена, "което може да има всякакви вариации в състава си, но трябва да бъде редовно".

"Защото от това правителство се очакват две неща – да обяви война на Русия в състава на НАТО и да обяви редовна мобилизация, за което си знаем отсега, че няма да се получи – България няма наборна служба от десетилетия."

Широка, яростна и истерична подгряваща група от социолози и политолози внушава всеки ден на българите, че ако не се изгради правителство, ще настъпи краят на света, а следващи близки избори биха били национална катастрофа, описа следизборната ситуация Валентин Вацев.

По думите му в ПП се носи "атмосферата на разхайтена детска градина", "атмосфера на любимците на историята, на които американски посланик не е говорил твърдо".

Първият мандат на ГЕРБ най-вероятно ще е неефективен, при втория мандат – "ПП ще се държат като развинтени хлапаци", а третият мандат, който може да бъде на Стефан Янев, ще бъде решаващ, смята анализаторът. Относно заявките на Янев, че няма червени линии, той отбеляза:

"Заповядайте, ние сме платформа за диалог – това е нещо вече отвъд диалога, готовност да направиш правителство на всяка цена, защото това е задачата."

"Очаквам пълна победа на американското посолство. Ще бъде изградено правителство в последния момент, което ще бъде благословено като спасение на България. Обединена Европа днес съвсем не е толкова единодушна по въпроса за ефективни военни действия срещу Русия и може да се разцепи. За България единственият полезен жизнетворен ход е отказът да участва в ефективни бойни действия", коментира Валентин Вацев в предаването "Политически НЕкоректно".

"Байдън, извън своята морбидна пропаганда, е привърженик на деескалацията. Байдън е този, който не позволява на НАТО днес да участва пълноценно в тази война. Байдън не е ястреб, макар че от време на време играе ястреб, той е гълъб. Байдън като че ли е последната пречка пред преминаването на войната, която тече де факто, към война де юре", подчерта още анализаторът.


"Новото на тази война спрямо всички досегашни войни е, че от бойното поле отсъства т.нар. мъгла на войната. Сега бойните действия по-скоро приличат на шахматна партия – двамата участници и всички зрители виждат какво има на шахматната дъска. Това е война от нов тип. Няма я вече мъглата на войната, пушилката на войната. Генералните щабове се надлъгват и печели, който прави повече ходове напред. Шахматен тип водене на бойни действия."

Големият удар на руските войски ще бъде в направлението Николаев – Одеса. Това предстои преди началото на зимата, прогнозира Валентин Вацев.

Русия не е по-малко ефективна от Украйна в редовните бойни действия. Русия е по-слаба в медиен план, каза още Вацев.

"Не ме изненадва фактът, че Русия непрекъснато губи пропагандно. Русия в момента води война със себе си, не само с Украйна. Проектирано върху големия исторически и геополитически календар, Русия е в лятото на 1917 година. Февруарската революция вече е минала, Октомврийската още не е дошла."

Тези, които свеждат всичко до личността на Путин, остават безкрайно трагично заблудени, смята Валентин Вацев.

"Те и с Хитлер воюваха така, с разбирането, че трябва да го бием в съвсем индивидуална, персонална форма. Това е политически инфантилизъм."


Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • Време е да започнем националноосвободителна борба

    08 Окт 2022 16:50ч.

    Окупаторите от НАТО и техните местни колаборационисти искат да опразнят Територията от българи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    08 Окт 2022 18:25ч.

    Ти като диванен партизанин, готов ли си да жертваш комфорта си извън добре затопленият апартамент ? Ходи по-често на педикюр,че не се знае кога ще се наложи да воюваш. А, за това трябва и да си "красив"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен, аз съм офицер от БНА, старши-лейтенант от запаса

    08 Окт 2022 18:34ч.

    Не ме бъркай с умнокрасивите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    08 Окт 2022 22:06ч.

    Като взводен командир имаш отговорности. Вместо да пишеш се обучавай. Както е тръгнало скоро ще ти трябват знания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    08 Окт 2022 17:01ч.

    Байдън бил гълъб, а? Я си виж гълъбчето как се дере: “аз настоявах да се бомбардира Белград”! С пяна на уста! Вацев се изложи! https://www.youtube.com/watch?v=yOLbY-DdlMQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    08 Окт 2022 17:04ч.

    И тоя Вацев е от групата на смахнатите българи, дето предварително го е снесъл, под волята на Сащ. Хайде да върви първи на фронта, за пример, а не да драска глупости по форумите, като че ли от него изобщо зависи нещо ! Пази боже, от такива родолюбци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    08 Окт 2022 17:39ч.

    Бързо реагирате, Гласове, на важна информация! Добре! Преди няколко години, предполагам?? 3, може и 4, Вацев заговори много настойчиво, за перспективата от война, но тогава беше Тръмп и някак мизансценът беше друг. Вътрешната ми настройка беше, че по-скоро иска (Вацев) да привлече внимание към себе си. За театър на действията посочи Клининград и после Укр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    08 Окт 2022 17:44ч.

    В интерес на истината, като най-вероятен момент на избухване беше посочен малко по-късен период, но не отдавам на това голямо значение, респективно не считам прогнозата му за невярна, защото никой не беше в състояние тогава да предвиди Ковид фактора. А ковид беше по-скоро спусъкът- Отдвете страни на Атл. набираха сила драматични процеси, последица от драм. решения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мхм

    08 Окт 2022 17:47ч.

    fear porn

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    08 Окт 2022 17:51ч.

    Смятам че доцент Вацев греши- в Русия не е дошло лятото на 1917-та, а Февруарската революция още не е минала. Дано да греша , де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    08 Окт 2022 17:51ч.

    Стадото овце, където и на самите нас е отредено тъжно място, блажено си живееше в пълно неведение от плановете за зануляване в условия на крайно изострени противоречия, фалшива и подвеждаща реторика и нажежени до червено печатарски машини на ЦБанки. Тази война е проява на разкъсване на една тежко гноясала рана, скъсване на най-слабото място. Да знаете, че Вацев доста познава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа...

    08 Окт 2022 17:54ч.

    Накрая на амеркнското посолство ще им писне и ще вземат нещата в свои ръце и ще кажат, че вече те са правителството и ето как ще се подсигури редовен кабинет. На Хероина почнаха да й се появяват адски гнойни циреи от нетърпение да хвърли и тази държава във война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вацев започва да се излага

    08 Окт 2022 17:56ч.

    Как пък да не чака сащ редовно правителства в България, че да обяви война на Русия. Ние изобщо не сме прифронтова държава и изобщо войната е започнала от момента, в който англия излезе от ес. И тази война се води срещу всички, които могат да се отцепят от англосаксонския свят-ревизионистите. Русия не воюва сама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    08 Окт 2022 18:27ч.

    Не отива някак си местния американски губернатор да обяви война на руснаците, вместо "туземците".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Камикадзе

    08 Окт 2022 18:43ч.

    Само чакам да ме мобилизират и да ми дадат калашника с бойните патрони, та да отворя сума ти работа на нсо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    08 Окт 2022 20:01ч.

    Калашника ще ти го дадат в окопа до Волгоград. И две гранати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Окт 2022 2:02ч.

    А кой ще стреля до Волгоград?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    09 Окт 2022 10:11ч.

    Значи САЩ/НАТО щели да воюват с Русия?! Възможно,вероятно ,да!? Невероятното в такъв сценарий е ,че САЩ ще ги вълнува с колко батальона!? ще участва България??Те тези дето ще командват войната НЕ ЗНАЯТ НЕ ЗНАЯТ че я има България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи