Имунизацията с ваксината на Астра Зенека спира след смъртта на жена

Имунизацията с ваксината на Астра Зенека спира след смъртта на жена
Имунизацията с ваксината на "Астра Зенека" спира след смъртен случай, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов пред УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. След поставяне на ваксина е починала 57-годишна жена. Жената е починала в дома си, в 3 ч. след полунощ, ваксинацията е извършена вчера в 12 ч., съобщи проф. Ангелов. „Искам да стане ясно на всички, че това е една превантивна мярка, за да можем да сме сигурни, след 7 дни, когато излезе заключението на съдебните медиците, да вземем окончателно решение как продължаваме с ваксинацията на „Астра Зенека“, каза още здравният министър, съобщава БНТ.

Снимка: БулФото, архив

 

„Жената се прибира без никакви оплаквания, но вечерта получава остър задух. Повикан е бил екип от Спешна помощ, които пристигнали своевременно и установяват екзитус леталис“, обясни министърът.

Ангелов уточни, че починалата жена е имала множество придружаващи заболявания, с наднормено тегло и сърдечна операция. По думите му тя не е ваксинирана със спряната партида на ваксината. Категорично няма образуване на тромби.

Спирането на ваксинацията е превантивна мярка, уточни проф. Костадин Ангелов. Няма официални данни, които да доказват причинно-следствена връзка между имунизацията и настъпилата смърт на жената. Министър Ангелов призна също, че не очаква и да бъде открита такава.

„Работната диагноза към този момент е остра сърдечна недостатъчност с тежък белодробен оток . Взели сме всички изследвания и чакаме резултата“, съобщи доц. Павел Тимонов.

Решението за спиране на имунизацията с тази ваксина има една единствена цел - превенция, каза още министърът. То е било взето на работно заседание при премиера тази сутрин.

Хората, които са се записали за ваксинация, ще бъдат информирани какво следва. 

Днес у нас са пристигнали 80 000 дози от ваксината на "Астра Зенека". Те ще бъдат складирани в "Бул Био" и ваксинацията ще продължи след като се произнесе нашата Агенция по лекарствата. Ваксинацията в страната ще продължи с наличните ваксини на „Пфайзер“ и „Модерна“.

„Ще изчакаме до следващата седмица комитетът, който е към Европейската агенция по лекарствата да се произнесе официално, за да можем да продължим ваксинацията на територията на страната“, заяви проф. Ангелов.

 

 

 

Коментари

  • Бог да прости жената.

    12 Март 2021 15:04ч.

    Странно е, че Астра Зенека е класическа векторна ваксина (подобно на Спутник V) и няма логика да предизвиква тромби или смърт. При Пфайзер и Модерна ( спори се дали тези РНК-препарати изобщо са ваксини ) има много повече оповестени публично смъртни случаи, но акцентът е само върху оксфордската ваксина. Дали и тук геополитиката не е решаваща? Въпроси без отговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    12 Март 2021 15:15ч.

    Починалата жена е претърпяла сърдечна операция, имала е и други сърдечни проблеми, също и наднормено тегло. А при някои имунизирани реакцията е доста остра. Аз не усетих почти нищо, но мои приятели я почувстваха като тежък грип. А двама колеги починаха от Ковид. Изглеждаха здрави и силни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    12 Март 2021 15:27ч.

    Това, че едно явление предшества друго явление не означава, че първото е причина за второто. Ама в царството на тиквите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бързата работа е срам за майстора.

    12 Март 2021 15:29ч.

    За това има 4-ти и 5-ти етап на изпитване на ваксините, преди да се слагат на милиони хора, затова и "майстора" си е вързал гащите с предварителния подпис на пациента. Мангъров го каза: всеки да си прецени кой риск е по-голям.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    12 Март 2021 15:33ч.

    Има нещо, което не се отчита. С Pfizer у нас имунизираха групи, за които можем да предположим, че не са на преклонна възраст и вероятно достатъчно здрави, за да работят. С АстраЗенека който пожелае и издържи на опашката. И без никакви предварителни изследвания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия глиган

    12 Март 2021 15:48ч.

    "Повикан е бил екип от Спешна помощ, които пристигнали своевременно и установяват екзитус леталис“, обясни министърът" Друго си е да ти го обяснят нАучно. Жената била с наднормено тегло, имала е суперфорация на екстензорния рефлектор, следователно екзитус леталис е най-нормалното нещо, което е станало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Астрал Дзен

    12 Март 2021 15:59ч.

    Екзитус леталис, изглежда да е нещо, като екзит пола на Галъп Интернешънъл. Жената е решила да напусне избирателната секция, преди да я интервюират математикът, икономистът и злият доктор НОЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой им е крив

    12 Март 2021 16:05ч.

    Никой не им е крив Нито щаба нито бойко нито ес .Като са улави ще си носят последствията Всеки има свободната воля да реши дали слуша кунчо мунчо бай шиле .И всеки според интелекта си решава дали да е в сектата на свидетелите на ковид и ваксиниран. Междудругото има и други починали веднага след като са се редели като шашави да се ваксинират А в дългосрочен план след месец два ще се прояват много ....ефекти ...Но както е казал Буда в основата на всяко нещастие стои невежеството

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прилеп

    12 Март 2021 16:05ч.

    А леталните случаи след Пфайзер, защо се пазят в тайна? Същият този пишман доктор, вчера съобщи за друг случай, който не бил с Астра Зенека и затова нямало доказателства, че ваксината е причинила смъртта, а сега вече получиха докозателството за другата ваксина, благодарения на една самопожертвала се, тъкмо навреме. Трабва ли да се жертват още от опашката, за да се разбере, че главата смърди?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нннннннн

    12 Март 2021 16:19ч.

    И забележете, това се случва вчера на 11 март - на годишнината от обявяването на измислената пандемия, чиято цел беше точно тази - принуждаване и склоняване на биологичния материал, да си сложи знака на Сатаната, разбирайте да купува само от Лукавия и да се подчинява само и единствино нему. Резултатът е налице. Божият знак е даден на точната дата! Гспод да прости жертвата, за нейното лековерие и да въздаде заслуженото на нейните сатрапи - слуги на дявола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    12 Март 2021 16:19ч.

    Познайти от три пъти, в коя голяма комуникационна компания още от понеделник, онези които не са си сложили ваксини, ще бъда окичени с жълт знак, с надпис "неваксиниран" и няма да бъдат допускани дори до кафенето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "на 12.03.2021 в 15:15 Починалата жена е претърпяла сърдечна операция, имала е и други сърдечни проблеми, също и наднормено тегло."

    12 Март 2021 16:53ч.

    При пациенти с ОРВИ симптоматика и диагностицирани с ПСР-тест с ковид-19 и съпътстващи заболявания като при починалата жена при настъпване на смърт причината винаги е ковид-19. По тази логика след ваксина причината за смъртта трябва да е ваксината, а не хроничните заболявания на ваксинирания, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    12 Март 2021 16:58ч.

    Статията ''Бойко спря ваксината........'' изчезна.Появява се надпис ''Няма достъп работим.......''РАБОТИТЕ по налагане на ЦЕНЗУРА.И то не там където трябва.И не за първи път.Защото днес слушах и още слушам ''Хоризонт'' 3 часа водещата лансира много спорни тези.При това сама цитира института'' Луи Пастьор'' Но три минути какво казва института срещу 30мин за някаква нещасна лелка от Париж?Та цензура трябва да има.Най добре автоцензура.Добре е до държавни медии да бъдат допускани журналисти с поне някакво образование в точни науки.Хуманитарното далеч не е достатъчно.И когато такива хора не могат да бъдат коригирани поне от форум се получава царство на невежеството,лудите,предрасъдаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДОЛУ МАСКИТЕ

    12 Март 2021 16:59ч.

    Вчера се изтървахте и казахте че има и смъртен случай с ваксина която НЕ Е НА АСТРА ЗЕНЕКА!!! ЗАЩО НЕ СА СПРЯНИ ИМУНИЗАЦИИТЕ И С НЕЯ??????????? Искаме отговор от какво е починал снощи началникът на интензивното COVID отделение в ИСУЛ доц. д-р Златан Цончев, с коя ваксина е бил ваксиниран????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко-бъдете внимателни

    12 Март 2021 17:04ч.

    Семейство се ваксинира с Пфайзер.Остра реакция се получава само при сина който иначе е здрав но е преболедувал ковид19 в Холандия преди 6месеца.В случая с жената какво да кажа?Всеки лекар ще каже ,че трябва да се имунизират здрави хора.Не записали са,а ЗДРАВИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Александров

    12 Март 2021 17:30ч.

    До скоро придружаващите заболявания не бяха от значение. Та.. със ваксината или от ваксината е починала жената, не разбрах? Просто питам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мухоморките на Бил Гейтс ин изтребват

    12 Март 2021 17:43ч.

    7 европейски държави спират ваксинациите с мухоморката наAstraZeneca поради смъртоносни кръвни съсиреци. 7 European Nations Halt AstraZeneca Jabs On Reports Of „Serious“ Blood Clots https://www.dw.com/en/covid-several-european-countries-halt-use-of-astrazeneca-vaccine/a-56835406

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ГЛЕДАНЕ ВИДЕО

    12 Март 2021 17:45ч.

    Когато д-р, биоинженер се изпусне в ефир! Гледайте! Да няма после, ама не чух не видях! (БЪЛГАРСКО ВИДЕО) https://thebulgariantimes.com/Когато-д-р-биоинженер-се-изпусне-в-ефир/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мухоморките на Бил Гейтс ин изтребват

    12 Март 2021 17:46ч.

    39 годишна американка умира след втората ваксинация с Moderna Vaccine 39-Year-Old Mother Dies After 2nd Dose of Moderna Vaccine: Family https://www.theepochtimes.com/39-year-old-healthy-utah-mother-dies-after-taking-second-dose-of-moderna-vaccine_3729443.html?utm_source=newsnoe&utm_medium=email&utm_campaign=breaking-2021-03-11-2

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съществува ли вирусът Sars-Cov-2? Реакцията на президента…

    12 Март 2021 17:47ч.

    Съществува ли вирусът Sars-Cov-2? Реакцията на президента… https://anonybulgaria.wordpress.com/2021/03/09/%d1%81%d1%8a%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d1%83%d0%b2%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-sars-cov-2-%d1%80%d0%b5%d0%b0%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0/ На две искания по ЗДОИ за изолирането на SARS-CoV-2. педерастчето от МЗ проф. Ангелов отговаря: "...Министерството на здравеопазването не разполага с исканата информация ..." https://anonybulgaria.files.wordpress.com/2021/03/158023852_3830034273742749_4838475514059567714_n-1.jpg?w=1024 https://anonybulgaria.files.wordpress.com/2021/03/160143795_5152863774786616_5513469667743787762_o-1.jpg?w=1024

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доказано ли е съществуването на вируса в Ирландия или и там никой не е компетентен по въпроса?

    12 Март 2021 17:48ч.

    Доказано ли е съществуването на вируса в Ирландия или и там никой не е компетентен по въпроса? Съдебен процес заведен от правозащитни организации в Ирландия доказва, че вирусът Covid-19 не съществува! По време на процеса са били изискани по официален път доказателства от ирланския НОЩ и министерство на здравеопазването, дали са вижадали вируса и бил ли е той изолиран по всички медицински стандарти. В процеса са търсени отговори на въпроси като: Предпазват ли ни маските?; Как действа локдауна на хората? Но най-добре сами вижте видеото: https://thebulgariantimes.com/%d0%a1%d1%8a%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d1%83%d0%b2%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-s%d0%b0rs-%d0%a1%d0%bev-2-%d0%a1%d0%9evid-19-%d0%a0%d0%b5%d0%b0%d0%ba%d1%86%d0%b8/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питане?

    12 Март 2021 18:15ч.

    КОЙ, КОЙ ЩЕ АРЕСТУВА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ СЛЕД ЯВНОТО ЛОБИРАНЕ В ПОЛЗА НА ЕДНА ФИРМА, КОЙ ЩЕ РАЗСЛЕДВА НАБИВАЩИЯ СЕ НА ОЧИ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ МЕЖДУ ЕВА МАЙДЕЛ, МАЙКА И /ПРЕДСТАВИТЕЛ НА АСТРА ЗЕНЕКА ЗА БЪЛГАРИЯ/ И БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мерзавщината му

    12 Март 2021 18:44ч.

    Мерзавщината му – днес сутринта да обяснява как ваксината „Астра Зенека“ е безопасна, а само час по-късно Бойко Борисов да забрани поставянето на същата тази ваксина, защото е опасна, показва низостта на Костадин Ангелов и това, че не трябва да се показва никъде, а да се завре в нищетата на кабинета си. А Бойко Борисов показа, че не е в състояние да носи отговорност, не може да формира процеси и да реализира политики, и избяга като плъх от давеща се дъска, хвърляйки всички отговорности за ковид кризата на областните управители местните РЗИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медицински фашизъм

    12 Март 2021 18:54ч.

    До горния човек възмутен от Борисов и Ангелов . Не трябва да се политизира Те толкова си могат Дават най доброто от себе си Просто повтарят като папагали спуснатото им от СЗО .....Навсякъде е така едно и също едно исъщо и като мерки по света Кукли на конци дърпани от едни изчадия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А трябва ли

    12 Март 2021 20:48ч.

    да повтарят като папагали? Нали имат собствен акъл? И ако нямат, защо са назначени там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тхебулгарианбълвоч

    13 Март 2021 8:04ч.

    Ще гледаме, да

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи