В Украйна разследват провала на отбраната в Харковска област

В Украйна разследват провала на отбраната в Харковска област

Държавното бюро за разследване (ДБР) на Украйна потвърди, че проучва обстоятелствата по отстъплението на подразделения на въоръжените сили на страната в района на Харков и проверява как е била организирана отбраната. Това съобщиха от пресслужбата на ведомството.

„Предварителната квалификация е самоволно напускане на бойното поле и небрежно отношение към военната служба“, се казва в съобщение в канала на ДБР в Telegram. 

От ведомството отбелязаха, че проверяват нивото на окомплектованост на подразделенията на въоръжените сили на Украйна, готовността на укрепленията, взаимодействието между военните части, както и действията на ръководството на всички нива в региона и възможни факти на необосновано изтегляне от бойни позиции на части от въоръжените сили.

От ДБР съобщиха, че в разследването включват колеги от Службата за сигурност на Украйна, а също така взаимодействат с Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, оперативно-тактическата група "Харков" и оперативно-стратегическата групировка войски "Хортица", чиято зона на отговорност включва този участък.

Коментари

 • Позади Москва

  27 Май 2024 17:38ч.

  Тея пък! Нали лъскаха вече обувките за парада на червения площад?! Шо стана?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  27 Май 2024 20:02ч.

  Зависи по кой метод . Ако е Сталинския, ще има доста разстрели ..................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  27 Май 2024 18:51ч.

  Оня насмъркания нали вече каза, че вината е на целия свят и сега вече извънземните ще владеят планетата 😳

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  27 Май 2024 23:15ч.

  Вчера четох че руското настъпление се провалилило благодарение на геоичните укропитеци. Днес научавам, че са избягали от фронта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нито едното , нито другото

  28 Май 2024 8:24ч.

  Руското настъпление се състои от няколко БТГ /баталионно тактически групи/ и очевидно няма сили да превземе Харков. Напредна с 10-15 км от границата и запецна на Волчанск , след като бандеровците докараха подкрепления, предимно от Донецкия фронт. В момента фронтът няма движение ни напред, ни назад. Каква е била целта на руското командване с тази акция, тепърва ще видим. Най-логичната хипотеза е, че търсят разтягане на фронта на ВСУ и ангажиране на техни сили на новото направление. Но не и захващане на територии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи