В Швейцария осъдиха публицист, нарекъл журналистка "дебела лесбийка"

В Швейцария осъдиха публицист, нарекъл журналистка "дебела лесбийка"

Сорал се подиграл преди две години на Катрин Машрел, журналистка за швейцарските вестници "Трибюн дьо Женев" и "24 йор", във видеозапис във Фейсбук. Нарекъл я е "дебела лесбийка" и казал, че работата ѝ като "куиър активистка" означава, че тя е "откачена", съобщи швейцарската телевизия Ер Те Ес.

Групи за правата на ЛГБТ общността приветстваха 60-дневната присъда, която швейцарски съд произнесе за крайнодесния писател и коментатор, подиграл се на журналистка с "дебела лесбийка" и други обидни забележки, предаде Асошиейтед прес.

Съд в Лозана осъди вчера публициста с двойно гражданство - френско и швейцарско, Ален Боне, известен като Ален Сорал, за клевета, дискриминация и  подстрекателство към омраза. Той трябва да плати и глоби на стойност хиляди швейцарски франка в допълнение към времето зад решетките.

"Решението на съда е важно за справедливостта и правата на ЛГБТИК+ общността в Швейцария", каза в изявление Мюриел Вегер, една от ръководителките на лесбийската активистка група Ел О Ес. "Осъждането на Ален Сорал е ярък сигнал, че подстрекателството към хомофобия не може да бъде толерирано в обществото ни", допълни тя.

Адвокатът на Сорал - Паскал Жуно, за момента не е казал пред АП дали клиентът му ще обжалва решението. Вегер заяви, че присъдата е крайъгълен камък в прилагането на мярка, одобрена в Швейцария през 2020 г., според която дискриминацията на базата на сексуалната ориентация е незаконна. 

Сорал е осъждан многократно във Франция, включително и на затвор през 2019 г., след като отрича Холокоста, което е престъпление във Франция. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Добре де, ако е дебела

    04 Окт 2023 8:41ч.

    И ако е лесбийка, не е ли дебела лесбийка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Добре де, ако е дебела 04 Окт 2023 8:41ч.

    04 Окт 2023 8:43ч.

    живеем във времена, когато истината е подсъдна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    04 Окт 2023 13:17ч.

    Демоните разпознават демоните по това - че са ГЕЙ. освен, че лгбт свободатаа правата - са опорна точка за обръщане на християнството. Както същите демони признават в 1970те, че очернянето на Сталин, ще е опорна точка за събаряне на социализмът. Кристиян Раковски признава пред Сталин, че САЩ и ционистите - които крепят капитализмът и класовото разделение, те - ще унищожат християнството, защото християнството проповядва равенство и милосърдие. Буржоазната диктатура, тирания, иска хората да приемат - че са ниска класа и да не съчувстват на робите. Те ще възстановят робството, концлагерите. Искат богатите да презират бедните, а бедните да обичат богатите и да ги боготворят. НО САМО АКО УНИЩОЖАТ ХРИСТИЯНСТВОТО. Християнството ражда левите идеи. ()fox e 666 по нумерологията, телевизия фокс финансира и много обича да дава ПЛАНИНАТА БРОУТБЕК, телевизията на консерваторите на Тръмп, имат и заглавие Луцифер. .............. (Терзиев е предложен защото е ГЕЙ, и САЩ искат да е първият с гей-брак в България. Бойко отвръща на конкуренцията с кандидат ГЕЙ. Ако спечели един от двамата, ще видим първата гей сватба, нещо като сватбата на Даяна. Повече си представям Хекимян. И двамата имат ЕДИПОВ КОМПЛЕКС, единият като антикомунист с баща комунист, другият изоставен от баща арменец. антиарменец?)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То и "Розичка" да я беше нарекъл

    04 Окт 2023 8:49ч.

    Пак щяха да намерят подсмисъл, щото те само това правят. Чакат някой да се изкаже по-различно и айде на съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да я беше нарекъл "мършава педерастка",

    04 Окт 2023 8:57ч.

    щеше да му се размине

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нямаше да му се размине -

    04 Окт 2023 9:45ч.

    щяха да го съдят за дезинформация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спокойно бе комунета,

    04 Окт 2023 8:58ч.

    щом не ви харесва свободата на личността, заминавайте за Матушката в Мацква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не се напрягайте, подлоги, родоотстъпници и безродници

    04 Окт 2023 9:09ч.

    Свободата на личността няма нищо общо с извращенията и деградацията на някой групи.Още по-малко с налагането насила върху обществото на техните отклонения. А за истината да не говорим. Ако е дебела - значи е дебела. Ако е обратна, значи е обратна. Каква обида? Та това си е истината. Все едно да наречеш някой "рус мъж" и това да е обида. А в Москва никой няма да ходи - тя ще дойде тук и ще разкара всякакви джендъри, ЛГТБ, НПО-та и други подобни, за да може да се живее нормално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    04 Окт 2023 9:11ч.

    Социопат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Спокойно бе комунета, 04 Окт 2023 8:58ч.

    04 Окт 2023 9:31ч.

    ми човекът е използвал правото си на свобода да изрази мнение - шо го съди тази сбъркана пача? либерастията е психическо заболяване, а не идеология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спокойно бе джендър

    04 Окт 2023 11:22ч.

    Като ти харесва ,чемадана , влака и към брюксел . Там свободата ти е гарантирана ,кеф ти содомия ,кеф ти зоофилистия ,кеф ти гей паради . Всичко що хочиш . Ако искаш и на извънземен ще те направят със ципи и плавници .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "свободата на личността"

    04 Окт 2023 11:50ч.

    Ама те "личностите" МНОГО избирателни, само такива с девиации. Той СЪЩО има право да се изразява, което май беше ОСНОВНО право на гражданите на западнаЛАта цивилизация поне до скоро, а? Нали това ви беше голямата придобивка на "демокрацията" и критикувахте другите. Къде ви е "свободата на словото" сега, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие мухлясалите сталинисти не схващате

    04 Окт 2023 13:30ч.

    винаги ние по-малкото, които възприемаме свободата на личността, сме ви командвали вас многотор защото сте като стадо, нямате творчески поглед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако

    04 Окт 2023 9:17ч.

    Да беше я нарекъл "кръвосмесено джудже". Тогава щяха да го наемат за професр в НБУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно!

    04 Окт 2023 11:53ч.

    .................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    04 Окт 2023 9:19ч.

    Дори не съм чел статията, а само заглавието но стоят резонни въпросите: Тя дебела ли е наистина и лесбийка ли е?? Нали помним българския филм 'Да обичаш на инат'? Там бе зададен въпросът - "А той пее ли фалшиво?" от загрижен за своя син баща към директора на училището относно това, че синът му бил казал че учителят по пеене пее фалшиво! А той пееше фалшиво. Настанаха времена в които да кажеш истината е подсъдно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    04 Окт 2023 9:31ч.

    Приличните хора- особено тези с публични професии- не правят такива неща. Да, може дамата да е с въпросното наднормено тегло и съответна ориентация. Може. Обаче не е много мъжко да се обиждат жени, не мислите ли? Дори ако си го заслужават- според мнението на мъжете де. Аз пък си мисля, че е признак на висок интелект и култура да не се използват подобни определения. В крайна сметка аз поне не знам на слабите някой да им казва "солети" примерно. Разберете, хора. Дискриминирането на човек относно външен вид, тегло, религия е примитивизъм. А това, че различните прекаляват и се оливат- всички го знаем. И трябва да им се опънем. БЕЗ да ги обиждаме. Щото им помагаме да ни нападат. Междудругото, само на мен ли ми се струва, че тия ЛБГТ и прочее се борят не за ПРАВА, а за ПРИВИЛЕГИИ? Ето затова не са ми симпатични. Щото искат нещо повече от права. Ай сиктир. И аз искам някой да ми подари остров. Ама...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да ти отговоря

    04 Окт 2023 10:01ч.

    Ако една жена тежи 130кг и публично тръби, че е лезбийка, как точно е дискриминация да я нарека "дебела лезбийка". Дискриминация е, ако не я назнача на работа с мотива, че е дебела лезбийка. А, един мъж да не нарича нещата с истинските им имена и да казва на черното бяло, не е признак на интелект. Признак е, че е безгръбначен чехъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    04 Окт 2023 9:38ч.

    Уважаеми защитници на нормалността (защото ЛГБТИ и подобните са просто ненормални), обърнете внимание на едно "утежняващо вината" на Сорал обстоятелство - "осъждан многократно във Франция, включително и на затвор през 2019 г., след като отрича Холокоста". Въпросът е - кога и какво ще направите, за да бъдат разкарани тези, които ненавиждат и недопускат ИСТИНАТА? Или да си спомним думите на Великия Богомил Райнов: за някои "разкарайте ги" означават "разкарайте ги, с краката напред"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    04 Окт 2023 9:56ч.

    Отричането на Холокоста Е престъпление. Отвратително престъпление. Срещу човечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да ти отговоря

    04 Окт 2023 10:05ч.

    В единия случай не е бил прав, в другия да. Не е работа на "форумните йористи" да осъждат някой с една и съща присъда независимо от извършеното. Ти, ако си педофил и те осъдят, означава ли, че след 10 години могат да те осъдят за кражба на кола, дори и да не си го извършил, само защото си осъждан за педофилия преди това? И спри да питаш, че въпросите ти са тъпички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    04 Окт 2023 10:43ч.

    Огромно престъпление срещу човечеството е забраната да се изследва въпросът - дали едно твърдение отразява действителни факти, или представлява лъжа, с цел политическо и финансово облагодетелстване. Личности, несравнимо по-образовани от 04 Окт 2023 9:56ч., отдавна са доказали, че "Холокостът", какъвто го описват заинтересованите, е бил технически и демографски невъзможен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 04 Окт 2023 9:56ч,

    04 Окт 2023 12:31ч.

    специално за такива като теб, трябва да се дефинира новата категория "шабос-гей"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • албена

    04 Окт 2023 10:12ч.

    А тези, които ръкопляскаха на фашиста в Канада, минават само с едно извинение. Що за сбъркана работа? Тях защо не ги съдят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    04 Окт 2023 10:23ч.

    Една жена може да тежи 130 кг. по 1018 причини. 90% от тях- здравословни и независещи от нея. Аз самия също качих десетина килограма след тежък здравословен проблем. Още не мога да се отърва от половината от тях. Трябва да останем хора. Независимо от всичко. Не може да се преценяват хората по това как изглеждат и колко тежат. Пак ще кажа- примитивно е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    04 Окт 2023 10:41ч.

    Какви хора, какви пет лева когато извратените ще ми дават наклон на траекторията. Нямам нищо против тях, но да си бъркат по дупките в техните си леговища, а да не натрисат на невръстните деца в училищата извратените си представи за пол и секс. Как беше - беше време когато педерастията беше забранена, след това стана поносима, сега е препоръчителна, чакаме кога ще стане задължителна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 10:23ч

    04 Окт 2023 12:02ч.

    Когато заради някаква си "свобода" на "тези" хора започнат да учат детето ти как се прави анален и орален секс, а не го оставят да се наслаждава на детсвото си, ТОГАВА ще те питам? Защото това ВЕЧЕ се случва там и родителите са престъпници, ако се осмелят да се противопоставят на това! Всичко си има граници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простете

    04 Окт 2023 10:29ч.

    ортодоксалното ми невежество, но кое точно съдът е намерил за обидно - че е "дебела" или че е "лесбийка"? Kъде е клеветата, къде се проявява дискриминацията и какво значи "подстрекателство към омраза"?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как човек да е нормален и да е прозападен

    04 Окт 2023 11:33ч.

    И става все по-невъзможно не с дни, а с часове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябваше да я "обиди" на : "не особено привлекателна , обикновена, физиологична ЖЕНА" !

    04 Окт 2023 11:43ч.

    Сбъркал е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отрича Холокоста, което е престъпление във Франция.

    04 Окт 2023 12:14ч.

    Ха така ! И какво чака същия този съд та не поисква немедлено екстрадиция на Джъстин Трюдо в посока френски затвор ?? Щото Сорал отричал Холокоста вербално. А Трюдо отрече Холокоста с действия ! Докара SS-овец в канадския парламент ! Бурно го приветства и целия им парламент го акламира прав ! Това е масово отричане на Холокоста и пропаганда на Нацизма ! Френският съд, ало-ало ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ма той не е знаел, човечеца, милия...

    04 Окт 2023 12:23ч.

    все пак не е от най-интелигентните

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАЙНА

    04 Окт 2023 13:13ч.

    Демоните разпознават демоните по това - че са ГЕЙ. освен, че лгбт свободатаа правата - са опорна точка за обръщане на християнството. Както същите демони признават в 1970те, че очернянето на Сталин, ще е опорна точка за събаряне на социализмът. Кристиян Раковски признава пред Сталин, че САЩ и ционистите - които крепят капитализмът и класовото разделение, те - ще унищожат християнството, защото християнството проповядва равенство и милосърдие. Буржоазната диктатура, тирания, иска хората да приемат - че са ниска класа и да не съчувстват на робите. Те ще възстановят робството, концлагерите. Искат богатите да презират бедните, а бедните да обичат богатите и да ги боготворят. НО САМО АКО УНИЩОЖАТ ХРИСТИЯНСТВОТО. Християнството ражда левите идеи. ()fox e 666 по нумерологията, телевизия фокс финансира и много обича да дава ПЛАНИНАТА БРОУТБЕК, телевизията на консерваторите на Тръмп, имат и заглавие Луцифер. .............. (Терзиев е предложен защото е ГЕЙ, и САЩ искат да е първият с гей-брак в България. Бойко отвръща на конкуренцията с кандидат ГЕЙ. Ако спечели един от двамата, ще видим първата гей сватба, нещо като сватбата на Даяна. Повече си представям Хекимян. И двамата имат ЕДИПОВ КОМПЛЕКС, единият като антикомунист с баща комунист, другият изоставен от баща арменец. антиарменец?)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи