В САЩ разширяват определението за антисемитизъм

В САЩ разширяват определението за антисемитизъм

Предложеният закон, подкрепен вчера от избрани представители от двете партии, използва определението за антисемитизъм, предложено от Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ). Според него антисемитизмът е "определено възприемане на евреите, което може да се прояви като омраза към тях".

Камарата на представителите на САЩ гласува за разширяване на определението за антисемитизъм, използвано от министерството на образованието - мярка, предложена в отговор на пропалестинските протести, разтърсили университетските кампуси в цялата страна, предаде Франс прес. Някои американски политици обвиняват университетските демонстранти в „антисемитизъм“, като се позовават, наред с другото, на лозунги, враждебни към Израел - основен съюзник на САЩ в Близкия изток. За да влезе в сила, мярката трябва да бъде приета в Сената, където бъдещето ѝ все още не е сигурно, а след това да бъде подписана от президента Байдън, посочва АФП.

Предложеният закон, подкрепен вчера от избрани представители от двете партии, използва определението за антисемитизъм, предложено от Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ). Според него антисемитизмът е "определено възприемане на евреите, което може да се прояви като омраза към тях. Риторичните и физическите прояви на антисемитизма са насочени към еврейски или нееврейски лица и/или тяхната собственост, обществени институции и места за поклонение".

Противниците на проектозакона обаче смятат, че тази дефиниция не позволява отправянето на определени критики към държавата Израел, които МАВХ осъжда. Те обвиняват конгресмените, че настояват за приемането му, за да ограничат свободата на изразяване в американските кампуси.

"Критичните към Израел изказвания сами по себе си не представляват незаконна дискриминация", предупреждава политикът демократ Джери Надлър, който се противопоставя на текста.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Али Луя

    02 Май 2024 8:12ч.

    Антисемитизъм скоро ще бъде всяко отношение към евреи и техни действия, различно от възхищение, преклонение и недвусмислено одобрение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    02 Май 2024 9:32ч.

    Нагаждането, алчността и простотията са като Вселената- безкрайни са !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да си припомним каква клетва са длъжни да дадат кандидат-конгресмените, за да им върви в кампанията

    02 Май 2024 8:24ч.

    https://youtu.be/AC8pJvY8Wdo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И за тези, които ги мързи да гледат

    02 Май 2024 8:38ч.

    Кратичко: ... Клетвите за лоялност към Израел бяха обществена тайна в горните ешелони на американската политика за десетилетия, преди бившата конгресменка Синтия МакКини от Атланта да надуе свирката за тази практика с цената на политическата си кариера. Популярната демократка загуби срещу дошъл от никъде игнорант, който вярваше, че островите са плаващи земни маси и могат да се обърнат, ако се претоварят. След потушаването на скандала за клетвите за лоялност, AIPAC просто ги замениха с изискване за текст, в който кандидатите пишат колко много Израел значи за тях, ако искат средства за кампаниите си. ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големи изроди са юдеите

    02 Май 2024 10:10ч.

    Как не са ги картагенизирали, когато е трябвало? Още не мога да си го обясня. Това е голяма грешка, която може да коства цъдещето на човешкия род.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    02 Май 2024 8:32ч.

    Напълно очакван ход. Щом половината свят се моли на Бог чрез двама от синовете на еврейския народ е логично и да е влюбен в него. В Русия ако споменеш ИГИЛ в някакъв контекст е задължително да се каже и Забранен в РФ защото иначе лошо. Така и с евреите. Ако ги споменеш за нещо си, например за рецептата за солената туршия която води до повишен холестерол да вмъкваш Обичаните евреи за да е ясно, че те нямат вина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Май 2024 8:41ч.

    Най интересното е когато трябва да се пазят еврейските интереси, изведнъж се появява полиция и разчиства, иначе по никой други въпроси като мигранти бездомници и прочие предизвикани напасти не се намесва! Така за посещението на Жи Джин Пин в Сан Франциско, града беше почистен и приведен в ред за един ден буквално а бездомниците бяха извозени! В Америка е така, който плаща той поръчва музиката... Банкстерите затова са прегърнали мигрантите и маргиналите на обществото, защото се явяват инструмент, по който да ограничат правата и свободите на обикновените граждани- данъкоплатци! Много подла и подмолна работа, заради зомбитата на Сорос го отнася първата поправка, която вече гласи: Всички сме равни но евреите са по равни, по умни и най добри, а гоите не...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една българка

    02 Май 2024 8:42ч.

    Кои са тези САЩ, че ще налагат на всички останали страни своите виждания и измислени определения по каквато и да е тема ?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една българка

    02 Май 2024 8:43ч.

    Коментарът е за другата статия...(грешка- човешка)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    02 Май 2024 9:43ч.

    ХАХАХА - няма такива боклуци като краварите!!! Кой е длъжен да обича еврите и поради каква причина ?!? Как може за едни да има такива закони, а за всички останали да няма ?!? Що за идиотия е това ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Камарата на представителите на САЩ гласува за разширяване на определението за антисемитизъм"

    02 Май 2024 10:07ч.

    Войната е мир, истината и лъжа, свободата е робство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уинстън

    02 Май 2024 11:13ч.

    Унижението е чест, културата е будалещина, мисленето е вредно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой може ли да даде пример с евреин, който да не ни благодари за спасението им, като скача по главите на всички ни?

    02 Май 2024 10:14ч.

    Натиквайки ни все по дълбоко в евроатлантическото 💩 и "правейки добри пари" от това, като тука един местен д-р Косев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян

    02 Май 2024 16:33ч.

    Да аз мога. Джеки, мир на прахът му, е такъв светъл пример. Друг е въпросът, че него не са го спасили предците ни, а идването ча чернената армия, което е попречило да бъде екзекутиран от нашите фашисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    02 Май 2024 10:20ч.

    Мислим, дека Баце и нашите хора от Външно трябва да си искат патентна такса от американците за инициативата, която те подеха, агитирайки бълг. избирател за сетен път да отиде на пусне за ГЕРБ, което значи, да се пожертва не за отечеството си, а за интересите на Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи