В Сан Франциско искат компенсация от $5 млн. за всеки афроамериканец заради расизма

В Сан Франциско искат компенсация от $5 млн. за всеки афроамериканец заради расизма

Сан Франциско стана  арена на сериозна полемика, след като пред общинския съвет бе представен план за компенсация за наследството на системния расизъм, в който се предлага на всеки афроамериканец в града да бъдат отпуснати 5 милиона долара, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Обсъждан на публично заседание във вторник вечерта, планът е изготвен от комисия, натоварена от града да направи предложения за коригиране на неравенството, от което са страдали афроамериканците в САЩ от времето на робството насам.

В допълнение към водещата си мярка, той съдържа около 100 препоръки, включително гарантиране на минимален годишен доход от близо 100 000 долара за 250 години за всеки пълнолетен чернокож, който има право на обезщетение, къща в Сан Франциско за 1 долар на семейство и опрощаване на дълговете на получателите.

Противниците му осъждат плана като "абсурден".

"Той изобщо не е сериозен и освен че е огромна загуба на време, е и пълно отклоняване на вниманието", заяви за АФП лидерът на Републиканската партия в Сан Франциско Джон Денис. "(Годишният) бюджет на града е 14 милиарда долара", каза той и допълни, че планът ще струва 50 милиарда долара.

Критиците казват, че няма логика да се плащат компенсации в щат и в град, където никога не са били поробвани чернокожите. Друг изтъкван аргумент срещу мярката е, че данъкоплатците, които никога не са били робовладелци, не трябва да плащат пари на хора, които никога не са били роби, отбеляза Асошиейтед прес.

 

 

Коментари

  • Наблюдател13

    16 Март 2023 8:01ч.

    При освобождаването от робство им е обещано някакво парче земя и муле което естествено не е изпълнено. С годините се смята, че с лихвите това са 5 милиона които за да ги получиш трябва да докажеш, че си потомък на роби. Това е което прочетох в други източници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Остава за мантрата "ДАЙ!" да превърнем милион долара в 5 лева емисия 2008г...

    16 Март 2023 9:17ч.

    И никакъв проблем! Иначе, преди такава девалвация някой трябва да обясни кой ще произведе благата на стойност 5млн зелени хартийки, които доволните BLM да папкат следващите 50 години... Снимката с тлъстите негреси е доста показателна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От село

    16 Март 2023 8:41ч.

    А да ги назначат за царе неискат ли? Да не се събудят пак като роби само да внимават, че на ония с пушките ако им писне ......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЛМ

    16 Март 2023 9:24ч.

    Кой ще плаща?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как кой?

    16 Март 2023 9:30ч.

    ...бедните, естествено! Още римляните са го формулирали...;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KAK KOЙ?!

    16 Март 2023 11:21ч.

    Целият останал свят, ако обича и с високо вдигната ръка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    16 Март 2023 9:28ч.

    След като вече всеки дебил може да налага мнението си и малцинствата да налагат стереотипите си на мнозинството, без в същото време обществото да реагира, белезите на падението са налице... Идиотокрацията властва... Западът залязва... Прости факти. Свидетели сме на абсурди, които само преди десетилетие бяха немислими. Всякакви граници, ограничаващи безумията са прекрачени. Оттук нататък може да очакваме, какво ли не...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така наречените

    16 Март 2023 9:55ч.

    права на човека доведоха до тези абсурди. Всеки си мисли, че може да изтъргува всичко, което не му отърва. Някакви безумни и безкрайни компенсации за всякакви несправедливости в живота. Това е западният манталитет за печалбата на първо място във всеки един смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    16 Март 2023 9:29ч.

    A ако афроамериканецът е гей, ще бъде компенсиран с по 10 милиона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!...

    16 Март 2023 9:33ч.

    Как се пееше в онази стара песничка, по времето на соца.? "Искам да съм негър, негър в Алабама"... Е, дойде времето!... :-D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    16 Март 2023 11:28ч.

    А ще можем ли да си самоопределяме расата, както вече си самоопределяме пола, според това как се чувстваме? Щом има бременни "мъже" и "жени" с пенис, защото да няма и бели негри?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИМА ИЗХОД

    16 Март 2023 11:34ч.

    Има много по-лесно и евтино решение, не зная защо краварите не са се сетили. Да осигурят еднопосочен билет за Африка на всички претенденти за компенсация. Така те получават едновременно щастлив живот в своята прародина и се лишават от несгодите на американската "дерьмокрация".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Противник на свободния свят

    16 Март 2023 12:21ч.

    Ха сега пак говорете лошо за расовата теория на Адолф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи