В Русия започна процес срещу над 20 пленени бойци от батальона "Азов"

В Русия започна процес срещу над 20 пленени бойци от батальона "Азов"

В Русия започна процес срещу над 20 украински военнопленници, предаде Асошиейтед прес, като се позова на руски медии.

Пред военен съд в южния град Ростов на Дон бяха изправени бойци от батальона "Азов", участвали в отбраната на Мариупол. Сред 22-те подсъдими са осем жени, които приготвяли храната на бойците от батальона "Азов".

Югоизточният украински пристанищен град на Азовско море бе превзет от руските въоръжени сили през май миналата година след ожесточени сражения, продължили три месеца.

По-рано Русия обяви батальона "Азов" за терористична организация.

Украинските военнопленници са съдени по обвинения в причастност към терористична организация и в участие в действия за сваляне на подкрепяните от Москва сепаратистки власти в частично окупираната Донецка област в Източна Украйна. Те може да получат от 15 години до доживотен затвор.

Двама от 24-те украински военнопленници, на които бяха повдигнати тези обвинения, междувременно бяха разменени за руски войници.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Достоевски

    15 Юни 2023 11:42ч.

    А тези които изпратиха на почивка в Истанбул? А къде са заловените чуждестранни генерали-терористи, коити прилагаха тактиката за използване на жилищните зони? Театър и търговия с кръв и плът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на теб ще ти

    15 Юни 2023 12:04ч.

    отговоря ,наскоро военни кореспонденти ,влязоха във катакомбите на Азовстал .И от кадрите които гледах се виждаха изгорени остански на хора . Въобще във помещенията които са обитавали азовците има и ужасни гледки които човешкото въображение не може да асимилира .Не помня вече във Руская Весна или във Царград тв или във други руски медии ги даваха . Но иначе години наред ще бъдат проучвани тези катакомби ,на които размера на различнит участъци е на 13 кв км . А може да има и заложени мини във много от тях , затова разследването върви много бавно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нов

    15 Юни 2023 11:44ч.

    Руснаците върнаха на Украйна командирите на "Азов", а ще съдят обикновените войници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не са върнали

    15 Юни 2023 11:54ч.

    Руснаците всичките командири на Азов са във Турция и е въпрос на време е да бъдат върнати във Русия за да бъдат съдени .Наскоро няколко от тях се оплакваха че им се дават малко часове за разходка и да ползват свободно телефони за контакт със роднините си . А каква е истинската договорка да бъдат изпратени като заложници във Турция ,ние просто смъртните никога няма да узнаем .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    15 Юни 2023 11:54ч.

    Да, видяхме ги жените-снайперистки. Всички, които излизаха от Азовсталь се представяяха като "водачи", домакини....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да възлюбиш Бандера

    15 Юни 2023 12:38ч.

    Съдят баш най-радикалните водачи на "украинското национално възраждане", нал такъв беше изразът по опорката от посолството на някои тъдявашни еврогейски тролове? И да припомним една доскорошна тайна: след края на ВСВ Западът бе причината да останат на тая Земя по всичките й смърдящи ъгли и дупки толкоз много недоубити фашета, които продължават да ни тровят живота и здравето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи