В редица селища в страната е обявено бедствено положение

В редица селища в страната е обявено бедствено положение

Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица населени места в страната.

В област Варна бедствено положение е обявено на територията на община Вълчи дол тази сутрин до овладяването на ситуацията, обяви кметът на общината. В понеделник е обявен неучебен ден. По информация на Областната администрация във Варна в общината има 21 населени места без електрозахранване. По данни от общината има и нарушено водоснабдяване на много места.

Усложнена остава обстановката и на територията на община Аксаково, съобщава кметът Атанас Стоилов. В девет населени места достъпът е невъзможен. Това са селата Радево, Ботево, Зорница, Засмяно, Любен Каравелово, Водица, Новаково. В Генерал Кантарджиево може да се влезе от долния път. В 13 села са без електрозахранване, а частично без ток са райони в град Аксаково. Пред кметството в Игнатиево две паднали дървета са съборили електропровод с високо напрежение. 

Всички села в община Провадия са без електрозахранване, ток има само в Бързица, информира кметът Димо Димов. Всички пътища там са заснежени, но проходими.

В област Габрово бедствено положение беше обявено на територията на община Трявна,съобщиха във Фейсбук страницата си от Общината. Бедственото положение е обявено след извънредно заседание на общинския оперативен щаб по-рано днес с всички ангажирани звена относно зимното поддържане, посочват от администрацията. 

Въпреки неспиращата денонощна работа на ръководството на община Трявна и координиране действията с мобилизираните екипи на Дружеството по Закона за задълженията и договорите "Зимно поддържане", Районното управление на МВР - Трявна, Областното пътно управление - Габрово, пътен кантон - Трявна, Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Трявна, ВиК- Трявна и електроразпределително дружество "Енерго Про", към момента обстановката остава усложнена. 

В област Добрич със заповед на кмета на община Добричка Соня Георгиева е обявено бедствено положение, става известно от сайта на местната администрация. 

Причините, посочени в заповедта, са падналият обилен снеговалеж, придружен със силен вятър, непроходими пътища от републиканската и общинската пътни мрежи, вследствие на снегонавявания, довели до откъсване на населени места на територията на общината. Както и високият брой села без ток и вода. 

Соня Георгиева е обявила седем дни за бедственото положение в общината и въвежда в сила Общинския план за действие при бедствия и аварии, в частта му "План за защита при снегонавявания и обледенявания". 

Със заповедта е обявен и неучебен ден 27 ноември на територията на община Добричка. 

По-рано днес бедствено положение беше обявено в община Крушари със заповед на кмета Илхан Мюстеджеб, публикувана на сайта на общината. Забранява се движението на автомобили по всички пътища в общината и се преустановява работата на детските градини и училищата. 

Бедствено положение беше обявено в област Разград заради усложнената зимна обстановка, съобщи за БТА главният експерт в областната администрация Николай Атанасов. То е обявено със заповед на областния управител Владимир Димитров поради продължителния интензивен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания, както и заради затворената републиканска и общинска мрежа в цялата област. Срокът за действието му е три дни, до 10:30 ч. на 29 ноември.

Над сто са към момента населените места в областта без електроснабдяване. Има и много паднали дървета по републиканската и общинска пътна мрежа, както и по улиците в населените места в региона, каза Атанасов. По думите му е създадена организация за отстраняването и премахването на дърветата съвместно с общинските администрации и екипите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Заради бедственото положение затворени ще останат училищата в областта.

Обявено беше бедствено положение в община Силистра, съобщиха от местната администрация. Решението за това е взето след заседание на Общинския кризисен щаб, председателстван от кмета Александър Сабанов.

Утрешният ден е обявен за неучебен за всички училища в общината. Детските градини и ясли ще работят нормално. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа училищата ще останат затворени утре.

Във всички общини има населени места без ток и вода.

В област Търговище бедствено положение за 48 часа обявиха в община Омуртаг, съобщи за БТА областния управител на Търговище Гергана Цонева. Причината е усложняващата се метеорологична обстановка в региона, уточни кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов.

Учебните заведения на територията на община Омуртаг ще бъдат затворени. 

Силният вятър и минусовите температури затрудняват работата на снегопочистващата техника. 

В област Шумен, без град Шумен беше обявено бедствено положение със заповед на областния управител проф. Добромир Добрев. Заповедта е за следващите 24 часа, съобщиха от областната администрация.

Обстановката на територията на цялата област Шумен е тежка. Екипите на всички ангажирани институции продължават работата по възстановяване на авариите по електропреносната мрежа, разчистване на пътища, паднали дървета и клони. Пуснато е резервното захранване към подстанция 1300 и се очаква водоподаването към град Шумен да бъде възстановено. Екипите от горските стопанства на Североизточното държавно предприятие са на терен и работят за отстраняване на дървета и клони от пътищата в региона.    

По-рано през деня бедствено положение беше обявено в девет общини на територията на област Шумен - Каолиново, Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево, Венец, Хитрино, Смядово, Велики Преслав и Върбица.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Евроатлантически идиоти!

    27 Ное 2023 8:29ч.

    Това се случва при "Глобално затопляне"! А какво ли ще стане, ако ни връхлети глобално застудяване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ashleyamatt

    27 Ное 2023 9:31ч.

    سكس اجنبى مترجم عربى https://www.xunleimi.org/ نيك البنت وامها https://www.todayaraby.com/ يغتصب اخته https://www.porntur.com/ مقاطع سكس فديو https://www.porntur.com/ الزب الاسود https://www.green-tube.net/ ورينى كسك https://www.xunleimi.org/ نسوان للنيك https://www.porntur.com/ سكس كس احمر https://www.arabhulks.com/ فيلم سكس عراقي https://www.porntur.com/ نيك كس امهات https://sessotube.net/ سوريا سكس https://www.basarabeni.net/ سيكس فرنساوى https://mainasiantube.com/ افلام اغتصاب مترجم https://www.green-tube.net/ جنس خليجى https://www.xunleimi.org/ سكس أغتصاب https://www.xunleimi.org/ نياكه نسوان https://www.pornolodim.net/ سكس اكبر زب https://www.todayaraby.com/ سكس ليبا https://www.xunleimi.org/ افلام سكس مصرى عربى https://www.porntur.com/ سكس لحس كس https://sessotube.net/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    27 Ное 2023 8:38ч.

    Обявявам зимните Олимпийски игри София 2024 за открити. Те са под патронажа на бездарната Столична община, която остави малките улици и тротоари непочистени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    27 Ное 2023 8:57ч.

    Единствено феноменът Пеевски, може да ни спаси от снежният АД ! Не знам, как но е много способно момче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    27 Ное 2023 9:03ч.

    Тази ситуация не бива да ни разсейва. Важно е да сме солидарни с Украйна и на Путин да му е зле. И да се борим за евроатлантическите ценности :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    27 Ное 2023 9:04ч.

    Бля бля... айде стига вече с тия насаждани паники, аз не гледам телевизия, вие тук започнахте да ме заливате с глупости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    27 Ное 2023 9:09ч.

    Сглобката надгради успехите на тиквата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бедствие в Трявна. На времето почнах работа в Трявна

    27 Ное 2023 10:07ч.

    баш в края на ноември, и точно се изваля 40 см сняг - който помни времето през ноември при историческия материализъм, може да отгатне годината. Е - един верижен трактор с едно дървено гребло и след него два колесни се разходиха из града и мина без онлайн конференция с експертите на ООН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    27 Ное 2023 10:55ч.

    От статията е видно, че има проблеми в нещо си като населени места, намиращи се по средата на нищото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простия Киро: Моята воля за Сарафов е под всякаква критика!

    27 Ное 2023 11:37ч.

    А още не е дошла зимата... Най-хубавото предстои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутковците на Киро и Кокоро

    27 Ное 2023 11:44ч.

    Спокойно, като влезем в Шенген и еврозоната и спрем Лукойл на Путин такива катастрофи в Територията няма вече да се случват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    27 Ное 2023 13:16ч.

    Вместо да обявяват бедствено положение, общините и гражданите да си свършат работата! Днес е 3 ден след снегонвалежа, но тротоарите в София са в лед и сняг (с малки изключения).Къде са гражданите с големи претенции да си почистят пред входовете или да хвърлт сол, за да се разтопи леда? Къде са служителите на ИНСПЕКТОРАТА към общината да глобят онези, които не са си направили труда да почистят под носа си? Това е което ни липсвъ ОТГОВОРНОСТ и КОНТРОЛ! Идете в Лондон - във всеки квартал ежедневно ще срещнете служител в униформа от общината, който следи за реда и чистотата. Всеки, разпилял боклук или непочистил пред дома си е сакциониран с парична сума! Познайте кои са санционираните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи