В Пловдив беше разбит пункт за събиране на подписи за референдум за Трети март

В Пловдив беше разбит пункт за събиране на подписи за референдум за Трети март

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Вандалски акт срещу пункта за събиране на подписи за провеждане на референдум за запазване на Националния празник 3 март. Тази нощ неизвестни лица са счупили едно от стъклата на павилиона, който се намира в центъра на Пловдив, до Централната поща.

Доброволците, които са там всяка сутрин в 09:00 часа, сигнализираха Инициативния комтитет за погрома. Органите на реда ще бъдат уведомени и се надяваме да не подминат този акт и да разкрият извършителите. 

Подобен вандалски акт е напълно недопустим. От края на септември, когато започна събирането на подписи, Инициативният комитет и доброволците се сблъскаха нееднократно с желанието на местната и централна власт да няма допитване до хората, но за първи път стават свидетел на подобно посегателство. 

Надяваме се да става въпрос за хулиганска проява, а не за организирана акция, казват още от ИК.Вчера Инициативният комитет

излезе и с декларация срещу отхвърленото на първо четене предложение за изменения в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление от Народното събрание, което имаше за цел да улесни и стимулира прякото участие на българските граждани в управлението.

„Този акт дава ясна представа за истинското отношение на тези парламентарни групи и народни представители към пряката демокрация и към демокрацията въобще. Няма съмнение, че управляващата „сглобка“ се бои от народната воля и прави всичко възможно да възпрепятства нейното реално влияние в управлението на държавата“, гласи позицията. 

 

 

Коментари

  • Референдумът на възраждане също трябва да се проведе

    11 Ное 2023 18:13ч.

    Събрани са повече от необходимия брой подписи и няма причина да не се дава ход на референдума на Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакъв 3 март. 10 ноември трябва да е празникът.

    11 Ное 2023 18:29ч.

    45 години стигат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахах

    11 Ное 2023 21:43ч.

    Дааа, даже 9 юни още по-добре, а ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    11 Ное 2023 22:13ч.

    Очевидно е, че най-големия враг на демокрацията са именно самовеличаещите се като "демократи" - а всъщност национални предатели и продажници. Щом ни отнемат конституционните права на свободен народ, какво ни остава, освен да грабнем пушките и сопите и да очистим държавата си от тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами грабнете ги.

    11 Ное 2023 22:50ч.

    Вместо да разцъквате сюпърдюпър айфони от уютните диванчета и комфортните офиси. Ще грабнете ама нанай. Всички сте потънали в негата на топли далаверки и безметежно консумиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи