В парламента: Интимната връзка трябва да е 60 дни, за да има насилие

В парламента: Интимната връзка трябва да е 60 дни, за да има насилие

Интимната връзка трябва да е 60 дни, за да има насилие. Подобно предложение ще направят вносителите от ПП-ДБ между първо и второ четене на проекта за промени в Закона за  борба срещу домашното насилие. 

Вече повече от час депутатите дебатират по проекта, в който се дава дефиниция на  определението на "интимна връзка". Поводът за предложенията са обезобразяването на 18-годишната Дебора от Стара Загора. 

Определението, което проектът дава на интимна връзка е "доброволен, относително траен съюз между две лица, който възниква и съществува като фактическо състояние, без да е необходимо спазването на правно регулирана процедура и независимо дали лицата споделят едно домакинство, като водещ елемент е строго личният характер на техните отношения". Тази дефиниция обаче не се приема еднозначно. 

Цветан Предов от ИТН определи дефиницията като объркана. Според него термина "интимна връзка" трябва да отпадне. Така се налагали текстове от Истанбулската конвенция. Той също така се обяви и срещу отпадането на "фактическо съпружеско съжителство". Първоначално имаше идея този термин да отпадне, но в последствие в пленарната зала се разбра, че той ще остане.

Андрей Чорбанов от ИТН го попита: Ако една връзка е само сексуална, тя интимна ли е, или, ако е само платонична, предполага ли относителна стабилност. 

"Това, което попитахте, е едно от основните притеснения, защото докато се установи дали сте в интимна връзка, животът ви може да се превърне в ад", отговори му Предов. Той отново призова вносителите да кажат какво е интимна връзка. 

Според Георги Свиленски този въпрос ще се задава през цялото време на дебата. Затова той поиска Бойко Борисов, който бил единствен от вносителите в залата и подписал проекта на първо място, да обясни какво е интимна връзка. 

Росен Желязков го поправи, че Кирил Петков бил първи от подписалите законопроекта. 

"Иронията в тази ситуация просто не е уместна", обяви Надежда Йорданова от ПП-ДБ, която също е вносител. Тя съобщи, че фактическото съпружеско съжителство ще бъде запазено в Закона за борба срещу домашното насилие. 

Тя добави, че на второ четене терминът "интимна връзка" ще включва, че това "представлява съвкупност от лични, интимни, сексуални взаимоотношения", които са с продължителност поне 60 дни. 

Иван Ченчев от БСП я попита кой ще брои тези 60 дни, а ако минат 30 дни и има насилие, ще има ли последствия. Според него с този текст се отваряла още по-широко вратата в полето. 60 дни били "безумие". 

Андрей Чорбанов попита от кога започват 60-те дни - от първата среща или от първия сексуален контакт. Той попита и дали ще има видеорегистратор на сексуалния контакт или само ще се вярва на декларации.

Надежда Йорданова отговори, че съдът ще намери баланс, а адвокатите знаели начините на доказване.

Петър Петров от "Възраждане" съобщи, че между първо и второ четене щели да предложат във фактическото съжителство да добавят, че партньорите са в трайни отношения, които предхождат последващо "съпружеско съжителство".  

Независимият Радостин Василев от личен опит знаел защо се предлага 60 дни, защото "вчера се навършили 60 дни от тази коалиция и знаели какво се случва". Той попита защо Кирил Петков отишъл на протеста срещу домашното насилие и защо не протестирал срещу депутата Даниел Александров срещу когото има разследване за блудство. Според Василев случаят с Дебора не е домашно насилие, а се разследва по НК. "Какво имате предвид под тази глупост, която сте написали", завърши Василев. 

Цончо Ганев го попита какво има предвид - политическа или интимна сглобка.

Искрен Митев от ПП-ДБ пък репликира Василев, че думите му нямали никакви стойност. Той бил "съвършен предател", който се нуждаел от записване. "Вие сте съвършен предател", обяви Митев.

"Много пъти съм говорил с Кирил Петков относно психическото състояние на г-н Митев, тест за интелигентност няма да издържи, но на психотест трябва да се подложи. Показах истинското лице на една коалиция, за предателството е ясно", отговори Василев. 

Цвета Рангелова от "Възраждане" пък попита защо Искрен Митев е бил оставен да сипе обиди, а точно той говорил "срещу езика на омразата".  

Зам.-шефката на парламента Росица Кирова, която председателства заседанието пък си призна, че си позволила, когато Искрен Митев започнал своето изказване, не го слушала внимателно. 

Маргарита Махаева от "Възраждане" каза да не се пренебрегват и случаите на насилие върху мъже. Самата тя в практиката си имала два такива случаи. При единия жена ударила мъжа си с тиган по главата и му счупила черепа, а в другия жена нарязала мъжа си по лицето. 

В началото на дебата Тошко Йорданов от ИТН попита Кирил Петков как се чувства до Делян Пеевски и Бойко Борисов, когото арестува.

"Честито г-н Петков, с онзи, когото арестувахте и онзи срещу когото протестирахме, свикахте извънредно заседание на Народното събрание", завърши Тошко Йорданов.

Костадин Костадинов от "Възраждане" пък прочете декларация за "управлението на омразата". Според него целта на "управлението на омразата" било "да ни унищожи като държава и нация". В началото на заседанието се регистрираха 190 народни представители.

 

Коментари

  • Цялата юриспруденция

    07 Авг 2023 15:08ч.

    От Саргон, през Солон, Lex Duodecim Tabularum и хан Крум си взе отпуск по болест и отиде в Наречен да си лекува нервите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАЙНА

    07 Авг 2023 15:53ч.

    ПсИходесните, консерваторите, неолибералите, псевдо демократите, ДЕСНИТЕ, ФАШИСТИТЕ. Имат една опорка срещу левите политики, че СВОБОДАТА Е ПОВЕЧЕ НЕОБХОДИМА ОТ СИГУРНОСТТА. Та, десните държави, тези с 90% дясна политика, като Ориентът и Източна Европа, Балканите.. НЕСИГУРНИТЕ ДЪРЖАВИ. Разчитащи на индивидуализмът, всеки сам да се справя, с ниските заплати заради десните партии и антисиндикализмът. Разчиташ само на наследството и на семейството. Квартирата и храната, струват повече от заплатите, а дори няма заплати - няма работни места - само пропаганда - че има. Ето защо страдащият от семейно насилие остава в семейството, гората ли да хване - дясна държава е липса на държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАЙНА

    07 Авг 2023 16:00ч.

    В такива десните държави, фашистките. 60% ОТ населението живее в бедност и пренаселени жилища. Дето уж всички били собственици? Но три поколения са собственици на жилището??!! Как младите да напуснат жилището на родителите, та жилищтната площ в България и десните държави е 4 пъти по малко, на глава, спрямо социалните държави. Там държавата строи с големи темпове, в десните се смалява и унищожава всяко държавно, строителство и работни места.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но не е ТАЙНА,

    07 Авг 2023 18:56ч.

    че в кухарницата ти се гонят 2-3 мисли и не могат да се настигнат. Не се напъвай, че ще се разпориш по шевовете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • психолог

    07 Авг 2023 15:10ч.

    Интересно ! Как ще се доказва интимна връзка ? Камери онлайн по стаите ? Записи във резолюция HD ? Супер цигански простотии се налагат на нормалните хора от една шайка откачени хора , защо ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 07 Авг 2023 12:10ч. Интересно ! Как ще се доказва интимна връзка ? Камери онлайн по стаите ? Записи във резолюция HD ? Супер цигански простотии се налагат на нормалните хора от една шайка откачени хора , защо ???

    07 Авг 2023 16:09ч.

    Защото толкова им е акълът! "Иронията в тази ситуация просто не е уместна", обяви Надежда Йорданова от ПП-ДБ, която също е вносител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амиии, много просто!

    07 Авг 2023 16:34ч.

    Ако една двойка върши разни работи, като Пеевски, Карабас Барабасов, Пинокио, Тиквата, Кире Измамникот - то тя е в "интимна връзка"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кретени!

    07 Авг 2023 15:14ч.

    По времето на социализма имаше виц, че при Брежнев влакът към комунизма бил спрял - застой - и за да се симулира движение пътниците в него се клатили напред, назад... Същото е сега и в антинародното ни Народно събрание. Пълна имитация на разумни действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    07 Авг 2023 15:14ч.

    Значи до 59-ия ден всеки може да реже някого с макетно ножче, а от 60-ия ден нататък е забранено? Имам усещането, че парламентът е филиал на Карлуково!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Директорката на една от големите психиатрични болници

    07 Авг 2023 15:26ч.

    Тези дни потвърди чувството ти, Капитане. С доста категорични професионални слова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BACHE KIKI

    07 Авг 2023 15:19ч.

    Куцо и сакато ще ни пишат конституция. Тея на снимката са 3мата глупаци. Дали не е продадена държавата без никой да го съобщи? !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    07 Авг 2023 15:32ч.

    Има нещо много сбъркано в тези напъни да се свърже насилието с интимна връзка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Става все по-весело

    07 Авг 2023 15:37ч.

    с тия титани на юриспруденцията. "Относително траен" >= 60 дни. Даже не опираме до това как се доказват тия неща. Идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    07 Авг 2023 15:39ч.

    "Интимната връзка трябва да е 60 дни, за да има насилие." -- дивотии! у перник (примерно, де) това е прелюдията, необходимото условие. тия за нищо не стават. разпускай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много си прав

    07 Авг 2023 15:43ч.

    Сега всички цигани ще чакат да минат 60 дни, за да не си бият жените. Ама то притях това е любов, как така да спре след два месеца? Нарушавате им културното разнообразие и не приемата различието. Де, Хелзингски комитет, де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    07 Авг 2023 15:39ч.

    Тези в парламента счупиха тъпомера. Как ги определиха тези 60 дни? На 55-я може, на 56-я може и т. н. като станат 60 и боят спира. Следват мир и любов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    07 Авг 2023 15:41ч.

    Идиотите разсъждават, а Насилието си е насилие, над когото и да е прилагано и от когото и да упражняван, когато и при кивито и обстоятелства да се случва! Наистина изпаднахме в някакво кошмарно малоумие... А това което трябва да се направи е, да се определи и категоризира понятието "насилие" ИЗОБЩО, във всичките му форми и степени на проявление, след което да се определи адекватно съответната законова санкция. Вместо това, идиотите са се „концентрирали“ върху това, над кой точно се упражнява насилие, все едно това има някакво значение и все едно, че има хора по пол и социално положение, над които насилие не е възможно да бъде приложено и които трябва да бъдат изключени изобщо от категорията на потенциалните жертви. Например, спокойно може да се каже, по тази логика, че само мъжете (без гейовете, разбира се!) могат да бъдат насилници, но те никога не могат да бъдат жертви на насилие!... Защото така излиза по презумпция от безумията, които се дискутират сега! В крайна сметка, какво значение има дали някой е пребит от хулигани на улицата или роднина или от човека, с който живее в къщи? Каква е разликата между това дали малтретирания е жена, мъж, дете или джендър? Дали е черен, бял, жълт, циганин, българин или турчин?... И това ако не е идиотия, здраве му кажи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не

    07 Авг 2023 15:44ч.

    Такива простотии не знам дали се обсъждат в други парламенти. Очаквам да пледират подробно за пенетрацията. Щото нали, важни за фактите. После ще се пледира доколко желанието е било взаимно или има съмнение за лека агресия от едната или другата страна. Децата са случаен резултат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    07 Авг 2023 15:56ч.

    Не се учудвай. Изобщо не е само у нас... Бях чел, че според закона (не помня вече в коя държава беше), например се приема, че изнасилване на жена може да има само ако въпросната жертва е била с пола, тъй като ако е била с дънки, нямало как практически да бъде изнасилена! Изобщо, безумия има всякакви и навсякъде...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??...

    07 Авг 2023 15:51ч.

    Разисква се темата за "домашното" насилие. А какво правим тогава с насилието в детската градина, в училище, в парка, в заведенията, на стадиона, на работното място, на село, в квартала, в гетото и т.н. Ако започнем да категоризираме насилието по местоприложение, къде ще стигнем? А какво остава да го определяме и по социален ценз, пол, възраст, националност, етнос, цвят на кожата, на косата, на очите и т.н.... а защо не тогава и по езиков и образователен принцип и най-накрая и по политическа принадлежност?! Кой дебил изобщо, реши да отвори и тази кутия на Пандора?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Авг 2023 15:52ч.

    Тия тъпи ли са? Законът се казва за "домашно насилие", а не за "интимното насилие"! За да бъде насилието "домашно", лицата трябва да живеят в общ ДОМ, под един покрив, поне известно време. Някой да им връчи един тълковен речник, за да схванат значението на думата "домашно"... А човек може да бъде "интимен" за повече от 60 дни с друг човек, с когото се виждат спорадично, само за кекс, няколко пъти месечно, да речем, без да живеят заедно, и без сериозно емоционално и битово обвързване, и в случай на пиянски побой, например, това категорично не може да е "домашно" (съжителствено) насилие, а е по НК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпросче

    07 Авг 2023 15:59ч.

    А защо изобщо НАСИЛИЕТО трябва да се разделя на някакви категории, по това, КЪДЕ е упражнено?!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Авг 2023 17:24ч.

    "Разделяй и владей", тъй като "Съединението прави силата", и неотрибализъм с привилегии за някои "малцинства" и "различни".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цинизмът няма край.

    07 Авг 2023 15:57ч.

    Има неща, върху които типът мислене на депутатите (елементарното съдене) не е редно да се прилага. Сигурен знак, че хората които го прилагат са или прекалено млади, или безнадеждно неподходящи за дейността си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    07 Авг 2023 15:59ч.

    "Маргарита Махаева от "Възраждане" каза да не се пренебрегват и случаите на насилие върху мъже. Самата тя в практиката си имала два такива случаи. При единия жена ударила мъжа си с тиган по главата и му счупила черепа....." Прятели от форума, много сме закъсали с такива "народни представители".... 60 дни интимна връзка....и после бой, бой! Не сме всички първобитни, патко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    07 Авг 2023 17:32ч.

    Ами много правилно, Мери, откъде накъде само жените могат да ядат бой? Нека хапнат малко и мъжурлята.)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • насилник

    07 Авг 2023 16:03ч.

    Леле, направо ми иде да отида в НС и да ги спукам от бой почти всички! Просто, страшно стимулиран се чувствам, за такова едно деяние! И тук изниква и наистина един важен въпрос - кога едно "насилие" е предизвикано и кога е не предизвикано, т.е. въпроса за мотивацията на насилника? Това със сигурност е много по-важен въпрос от този, къде е приложено насилие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кцижижкжкж

    07 Авг 2023 17:22ч.

    Насилник, иди ги спукай! Ние сме с теб! И даже няма да е насилие щото вашето няма да е интимна връзка, понеже нямате 60 дена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    07 Авг 2023 16:09ч.

    Екип учени от БАН са предложили два практични физични метода, с които да се докаже фактическа интимна връзка. Първият метод е модифициран експеримент на Щерн-Герлах, при който вместо магнити се ползва двойката, която е в потенциална интимна връзка: двамата се отдалечават на разстояние D. Между тях се пуска поток неполяризирани електрони с енергия ~15 keV. Ако след това електронния сноп се раздели на две в съответствие със сипна на електроните, между двойката е налице интимен дипол, съответно двамата са в ефективна интимна връзка. Ако електронният сноп остане без изменение, между двойката няма интимна връзка. Вторият метод използва метода на тесла-трансформатора: евакуирана тръба с газ под ниско налягане, например аргон или неон се поставя между двойката, която е в потенциална интимна връзка. Ако между двамата има положителни вибрации, свободните електрони в газа започват да осцилират, йонизират го и при рекомбинация газът започва да свети. Двата метода са предложени за международен патент. Очаква се да намерят приложение в кабинетите по сексология, както и в тези на брачните съветници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре де,

    07 Авг 2023 19:32ч.

    ама това е задача първа. А как се доказва времето, в което са в "интимна връзка"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    07 Авг 2023 20:36ч.

    Боя се, на този въпрос нАуката няма още задоволителен отговор. Ако има такъв, той лежи отвъд хоризонта на събитията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега

    07 Авг 2023 16:10ч.

    Повечето предпочитат домашната ракия, домашното вино, мезета разни и прочее. Празноглавите избраници, нямайки какво да правят се самонахлузват. И без това доста физиономии са досадни и безполезни. Е поредните простотии си режат клона. Насилието може да се дефинира много просто и не е нужно да се цепи на домашно, интимно и прочее. Явно дъртите прависти, чолаци и други са напълно изкуфели. Мажоритарни избори, това е спасението за нас. Но на един тур, да няма машинации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наска

    07 Авг 2023 16:24ч.

    Просто Киро, просто Христо, просто Бойко - просто нещастни безумници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бамби

    07 Авг 2023 16:28ч.

    Тея се чудат как да приемат закон за проституцията, без да го приемат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джендър

    07 Авг 2023 16:41ч.

    Най-важното е, че в закона се говори за интимна връзка между две “лица” Не се уточнява какъв е пола на лицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предложение

    07 Авг 2023 16:43ч.

    Защо не препишат френския закон в тази област? Той звучи много разумно. Защо да си морят умовете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sladka

    07 Авг 2023 17:07ч.

    Тия вече съвсем изстрещяха. За какво им плащаме заплатите на тези пълни неграмотните и профани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нцкжкжкжиг

    07 Авг 2023 17:17ч.

    “Интимната връзка трябва да е 60 дни, за да има насилие“ Тоест ако се познавате от 5 дена, може спокойно да си се пребиваме?! Леле закъсахме я стая “Сглобка”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    07 Авг 2023 17:18ч.

    В България тези които стават за нещо, ги правят на нищо, а тия които не стават за нищо, ги бутат за всичко!!! Те това е бацета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кгкгкхохигиг

    07 Авг 2023 17:25ч.

    Обаче като се замисля тия искат да се защитят с тези 60 дена, защото ако пребием някой политик и кажем, че нямаме интимна връзка, той веднага ще пледира, че ни оножда от изборите насам! Така че веднага след избори-бой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пак ДБ

    07 Авг 2023 17:46ч.

    Тези от ПП/ДБ са върха на простотията. Как може изобщо да има такива хора - толкова неграмотни, тъпи и посредствени. Първо вкарват някакъв термин интимна връзка, който е абсолютно неприемлив за правото. Второ, опитват се да го рамкират на 60 дена. Значи, ако си пребил някого на 59 ден, това не е домашно насилие, но ако си го пребил на 61 - вия ден, е насилие. С други думи - бийте се докато не е настъпил 60 ден. Освен това иди доказвай в съда точно на кой ден единият от връзката я е почувствал интимна, платонична, сексуална, просто връзка за еднократен секс ли, за съжителство ли, приятелство ли, или там каквото и да е. Абе изобщо, архитъпаци са се събрали в този парламент. Има две понятия - едното е свободен мъж или жена, другото е брак. Това е. Останалото са жълтопаветни и джендърски измишльотини, граничещи с нездрав разум. Много ми е интересно, аком ъжът във връзката каже в съда, че по време на боя той е бил жена /нещо което според ЛГТБ и техните гурута от ДБ никой не може да му оспорва/, какво ще стане тогава - той мъж ли е бил или жена, побойник ли е или жертва. С други думи, кажи му ДБ и не го обиждай повече - то всичко е ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Данъкоплатец

    07 Авг 2023 17:55ч.

    Изтекаха ли 60 дни от сформирането на тоя "не-коалиционен" парламент?! За да мога да им заведа дело за ежечастно домашно насилие над мен и семейството ми чрез ежечастните им унижаващи и мародерски решения, клоунади и мелета, предавани по всички медии без предупреждение за "18+"?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кои са ПРИЧИНИТЕ за насилието над жени, кажи бе, Константинова

    07 Авг 2023 19:38ч.

    вместо да четеш статистика как близо 1 милион жени в България били подлагани на домашно насилие! Каква е причината мъжете да бият жените, понеже ако бият без причина тогава мъжкото население е подивяло! ... От 1990 г. изоставихме традиционните български ценности и денонощно 24/7 всички "политици" се скъсват да повтарят: В СЪОТВЕСТВИЕ С ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ! И така от 30 ГОДИНИ насам. Ами как мислите вносителите - домашното насилие и насилието над жените резултат на кои ценности е?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С постановление на Министерски съвет №76 от 20 юли 1990 г. фондация „Отворено общество (България)“ са предоставени помещения в НДК, както и 500 000 лв. за първоначални разходи!

    07 Авг 2023 19:42ч.

    С постановление на Министерски съвет №76 от 20 юли 1990 г. фондация „Отворено общество (България)“ и даренията за нея са освободени от мита, данъци и такси. Предоставени са помещения в НДК, както и 500 000 лева за първоначални разходи. Разрешава ѝ се извършване на стопанска дейност напълно освободена от данъци. До 1995 г. българската държава допълнително финансира фондацията?!?! Организацията е учредена от фондация „Отворено общество“, основана от Джордж Сорос. ...... от енциклопедията...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой доведе фондацията в България?!

    07 Авг 2023 19:43ч.

    И защо?! КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА ДНЕС ЗА БЪЛГАРИЯ - 32 ГОДИНИ ПО-КЪСНО?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Авг 2023 20:08ч.

    Тез не са ли в интимна връзка с държавата вече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    07 Авг 2023 22:43ч.

    Не е точно така, става дума да се отдели домашното насилие от насилието въобще, включително насилие поради ревност или друго характерно за двойките, защото при домашното насилие има утежняващи неща, като общи деца, общи сметки, кредити, жилище и т.н. И докато се намери решение за жертвата къде ще иде, как ще се издържа, къде отиват децата, тормозът става системен и изисква специална помощ за нея. Останалият тип насилие да не би да не се наказва от закона и днес, не е проблема в липса на основание за присъда на извършителите! Но при наскоро запознали се двойки тръгването е лесно, защото няма общо имущество, дом, деца и т.н., просто след първия шамар си отиваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи