В Германия започна разширена американска програма за обучение на силите на Украйна

В Германия започна разширена американска програма за обучение на силите на Украйна

Новата разширена бойна подготовка на украинските сили, организирана от САЩ, започна снощи в Германия, като целта е батальон от около 500 войници да бъде подготвен да се върне на бойното поле, за да се сражава срещу руснаците в рамките на следващите пет до осем седмици, предаде Асошиейтед прес, като се позова на председателя на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили.

Мили, който планира да посети полигона Графенвьор днес, за да се запознае отблизо с програмата, заяви, че обучаваните войски са напуснали Украйна преди няколко дни. В Германия се намира пълният набор от оръжия и оборудване, които те ще използват. Досега Пентагонът отказваше да каже кога точно ще започне обучението.

Обучението в така наречения общовойскови бой има за цел да усъвършенства уменията на украинските сили, така че те да бъдат по-добре подготвени да започнат офанзива или да противодействат на евентуални руски атаки. Те ще се учат как по-добре да придвижват и координират в битка своите подразделения с размер на рота и батальон, като използват комбинирани артилерийски, бронирани и сухопътни сили.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Моите имена

    16 Яну 2023 8:42ч.

    Един батальон! Да се върнел в Украйна за противодействие! Всичко това ми прилича единствено на ускорено въвличане на Германия във войната! Слепи ли са там, какво става в Германия!? Да, вярно - победени, окупирани.....но сега става въпрос, че искат за пореден път да ги овъргалят във фронтова кал! Отдавна трябваше в Германия да звънят всички възможни звънци и колкото и да са окупирани, трябваше да окажат съпротива на американските планове Германия да се окаже за пореден път победена и окупирана от изток, или "спасена" и окупирана от запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    16 Яну 2023 11:46ч.

    При германците работата е "Всяко зло за добро.". Започне ли там Солнцепека всички "германски" турци, арабески и негри ще запалят с 200. Накрая може да останат пет германеца, ама ще са очистени. Чак след още петдесет години ще повторят грешката си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любопитен

    16 Яну 2023 8:47ч.

    Единствен ефект от 500 обучаеми би имало ако са от женски род, до 30 годишни и ги учат на тънки мурафети за повдигане на бойния дух на войниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Германия започна разширена американска програма за обучение на силите на Украйна

    16 Яну 2023 10:02ч.

    Какво кратко заглавие, а колко много казва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАЩ ще гледат

    16 Яну 2023 10:26ч.

    да доят Европа до края. Извън нея и 2-3 азиатски държави (Япония и Ю. Корея), никой не ги бръсне за слива вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    16 Яну 2023 11:00ч.

    Гледах едни клип на един горд украинец как натиска бутона за отваряне/затваряне на задната врата на едно Брадли, ВСУ-то са точно като някакви зомбита или кукли, казват им отидете там и умрете и те тръгват и не задават въпроси. А американската помощ просто подържат огъня в бошуващ пожар, един батальон щели да обучат моля ви се, само в Соледар ВСУ губят 15 батальона по техни данни, Великобритания щяла да изпрати 20 танка Челънджер 2, досега за близо година Украйна е загубила над 5000 танка, всичките запаси в Европа на съветска техника бяха предадени на ВСУ без успех. А същевремено вече има обявени парични награди за унищожени БТР Брадли и танкове Леопард/Челънджер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май ще си задържите кято един нов "чехословашки корпус" ?

    16 Яну 2023 12:29ч.

    Който знае историята, ще се сети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • просто

    16 Яну 2023 12:30ч.

    янките подклаждат огъня в Украйна , германия е окупирана страна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сборен пункт за SS

    16 Яну 2023 12:30ч.

    Това е по скоро схема да се вкарват чужди войскови части през Германия. Вероятно Чехия е отказала, а Германия има черна точка за недаването на танкове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи