В Европарламента ще обсъдят обстановката в България на закрито заседание с участието на Гешев

В Европарламента ще обсъдят обстановката в България на закрито заседание с участието на Гешев

Групата на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права се събира на извънредно заседание тази сутрин в Страсбург, за да обсъди обстановката в България. Очаква се в закритото заседание да участва главният прокурор Иван Гешев, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Поканени са също представители на Министерството на правосъдието и на неправителствени организации, уточни по-рано пресофисът на евродепутата Елена Йончева (БСП/Социалисти и демократи). Евродепутатите от групата очакват да бъдат запознати с последните събития, свързани с върховенството на закона у нас.

Тази подкомисия на ЕП към комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи постави България под наблюдение от 2020 година. На закрито заседание в Брюксел миналата година бяха изслушани главният прокурор Иван Гешев и тогавашният премиер Кирил Петков. Участници в подкомисията посетиха нашата страна през 2021 г. и се предвижда отново да бъдат у нас тази есен.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • forsvaret

    13 Юни 2023 11:11ч.

    Заглавието лъже! Каскета ще говори в една групичка около злобната руска еврейка Милийончева. Целта е да се мятат говна по България. Милийончева само това прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо банана

    13 Юни 2023 13:00ч.

    Разочароващо. Окаквах поне един преврат да им спретне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ленин жив,Ленин будет жить

    13 Юни 2023 11:36ч.

    Браво,браво,Али Баба е спасен а заедно с него и цялата орда от безскрупулни,нагли,брутални,гнусни наши нови и стари малоумни бандюги. Победа другари ! Бързо сега да изберете един нов главен прокурор , добро момче наше момче,да не ни закача ,да ни слуша, защото както казваше един циганин от известно село,който владее прокуратурата той владее държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дано да ни изключат от ЕС сега :D

    13 Юни 2023 13:02ч.

    Ако може и от НАТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Балалайка

    13 Юни 2023 13:18ч.

    По-скоро ще са толкова отвратени от нашите политици, че ще ги признаят за кръвни братя и ще ги повишат в длъжност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бухалка за лъжците и манипулаторите

    13 Юни 2023 14:52ч.

    Този сайт отдавна трябваше да е разбрал, че цитирането на БТА и вредно и безполезно. Също толкова, колко е и четенето и слушането на мненията на долния и озлобен герберски манипулатор форсов. Ето как на практика стоят нещата за посветените, че после да няма неразбрали. В рамките на ЕП има КОМИТЕТ по Граждански Свободи, Правосъдие и Вътрешен ред. Този орган има 69 членове. Известен е като Комитет ЛИБЕ, което идва от съкращението на първата дума Committee on Civil LIBErties, Justice and Home Affairs! Очевидно, в този голям състав не може да има постоянни оперативни заседания. Членове на Комитета са евродепутати, които работят на общо основание в работата на ЕП и други негови органи. За да подготви работата на Комитета и улесни вземането на Решения, от неговия състав е избрана ОФИЦИАЛНО една Мониторингова група, в състав от 12 човека, която днес ще изслуша Гешев. Грозна лъжа е твърдението, че това била "групичка на злобната руска еврейка Йончева".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    13 Юни 2023 15:43ч.

    "Този орган има 69 членове" Виц: Триглава ламя, едната глава спи, другите две я коментират: -Знаеш ли, че оная прави свирки! -Вярно ли!? Е па да прави, нейна си работа, само да не дава отзад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    13 Юни 2023 15:38ч.

    Има ли директни полети от Страсбург до Йоханесбург, за днес става въпрос, спешно е, за един преател питам!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи