Уволнен от Нинова шеф на ВМЗ-Сопот стана министър на икономиката

Уволнен от Нинова шеф на ВМЗ-Сопот стана министър на икономиката

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов бе уволнен от като шеф на борда на ВМЗ-Сопот в началото на юни от тогавашната вицепремиерка Корнелия Нинова.

Мотивите за смяната бяха влошеното финансово състояние на военния завод, според Нинова ВМЗ-Сопот завършил 2021 г. с печалба от 3,107 млн. лв., но за първото тримесечие на 2022 г. имало натрупана загуба от 1,64 млн. лв. и отказът на борда на предприятието да преведе 100% от дивидента за 2021 г.  в бюджета до 30 април 2022 г.

Никола Стоянов пък се закани да съди Нинова за  неверни твърдения. И допълни, че мотивите, които съобщила за уволнението му, нямат нищо общо с действителността. Стоянов бил избран с конкурс и имал мандат до април 2026 г.

През ноември 2021 г., когато новият борд встъпил, военният завод трудно събирал пари за заплати. Със сериозната работа съветът на директорите успял до 15 декември да подпише договори за 102 милиона лева и да стабилизира завода. 

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • истината

    01 Авг 2022 14:45ч.

    Очакваме истината за лицемерните оръжейни сделки на Нинова. Не случайно Александър Маринов - председател на Стратегическия съвет при президента заяви по БНР, че е необходимо да бъдат проверени последните публикации за корупционни сделки за оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепям истината -

    01 Авг 2022 14:49ч.

    необходимо е разследване на сделките за оръжие - на подписаните от Нинова 289 разрешителни за продажба и тъмните сделки на шефа на политическия й кабинет; а също така - особено важно - проверка на сделките в енергетиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    01 Авг 2022 15:46ч.

    Още едно доказателство, че нямаме ДЪРЖАВНИЦИ, а хора, които използват институциите, за да си отмъщават! На това му се вика злоупотреба с власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    01 Авг 2022 16:04ч.

    Аз, ако съм на мястото на Нинова, като дойде време да предавам стола си в кабинета на Министерство на икономиката, ще вляза в болницата да ми наместят нещо, както правеше Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твърдо ЗА Генералисимус Радев

    01 Авг 2022 16:09ч.

    Уважаеми Г-н Стоянов , Има само един начин да си отмъстите на пребоядисаната тъмносиня другарка - милионерка , която жестоко се подигра не само с Вас , ами и целия Български народ! ОСВЕТЛЕТЕ тъмните и сделки в оръжейния бизнес , но не само с думи а с документи ! Нинова ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъде съдена и вкарана в затвора ! Даже и само защото , все отнякъде трябва да започнеме !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    01 Авг 2022 16:09ч.

    Ето тук прозира селянията и реваншизмът на Радев. От този нищо не става (новия министър). От Радев-също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДОСЕТЛИВ

    01 Авг 2022 17:18ч.

    Щом проф. Александър Маринов, стратега на Донгуков 2, подчерта по радиото, че трябва да се проверят оръжейните сделки, значи информацията вече е и при Радев и при Гешев и предстоят разкрития и обвинения. Нинова ще трябва да върне комисионните, както върна мандата. С яд и в истерия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    01 Авг 2022 17:46ч.

    "мистириозниъ политолог" км дърпъши конците нъ корни (тъка й викът) и дирижиръши сделките и политикътъ въ бееесипе (под сординкъ:ковял съ лизъне въ будоарчето разгоненътъ) (вчеръ беши У-й-и-i-киндъ )(казъх ли нешту нередно)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи