Увеличаваме 4 пъти войниците на НАТО в България, обяви премиерът Денков

Увеличаваме 4 пъти войниците на НАТО в България, обяви премиерът Денков

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Войниците на държави от НАТО в България ще бъдат увеличени 4 пъти. Това стана ясно от изказване на премиера Николай Денков на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Според одобрените регионални планове на защи на Алианса от Русия, каквито се правят за първи път от Студената война насам, батальонната бойна група на НАТО в България ще стани бригада, разясни министър-председателят Николай Денков пред български журналисти.

По стандартите на НАТО бойната група е около 1300 войници, а бригадата - около 5000 бойци, или 4 пъти по-многочислена. Денков изрично уточни, че ще има увеличение на войниците, включително и на българското участие. 

Премиерът участва в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО. В състава на българската делегация са също министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев.

"Украйна има пълна подкрепа да бъде приета като член на НАТО в бъдеще. Трябва да бъдат изпълнени две неща. Условията, които тепърва ще се дефинират от страните членки и всички тези страни да дадат съгласието си. Перспективата е ясна, Украйна ще се присъедини към НАТО", заяви премиерът. 

"Става дума за пълномащабна война. Няма съмнение в това. Колкото до касетъчните бомби, ние не подкрепяме използването им и сме подписали споразумение. За съжаление Русия не само, че не е подписала това споразумение, тя използва системно такива бомби и в Сирия, и във войната с Украйна. Няма как да обвиняваме Украйна, че търси решение", каза още Денков. 

Той уточни, че темата за касетъчните бомби не е коментирана във Вилнюс. 

"Знаете, че в правилата на НАТО, за да бъде приет нов член не трябва да има териториални спорове и да се водят военни действия. Очевидно е, че няма как да стане днес, но всички държави казаха, че ще подкрепят Украйна да стане член на алианса, когато това е възможно", разясни премиерът. 

"Армията на Украйна вече доказа, че може да се бие на високо ниво, но има други стъпки, които трябва да се преминат. Трябва интегриране в структурите на НАТО и най-важното, да спрат военните действия", заяви Денков. 

"Познавам докладите на службите и те правилно показват, че има рискове. Рискът да се пренесе войната от Украйна в натовски държави в момента е изключително нисък. Рискът да бъдат възпламенени Западните Балкани се разглежда като много сериозен. Там се вижда силно руско влияние. Опасностите до голяма степен са предизвикани от един и същи източник", каза още той. 

"Рискът да има ескалация трябва да се разглежда сериозно. Съставянето на тези планове, изграждането на бойните сили имат само защитен характер. Никой не се подготвя за бойни действия. България трябва да надгради своите въоръжени сили", категоричен бе премиерът. 

"Това, което мога да кажа е, че институциите трябва да си говорим като институции. Имаме президент, имаме премиер и всеки трябва да си върши работата. Всяко мое решение е с цел да защити страната от всеки един риск, който се появява около нас", коментира Денков. 

"Първият въпрос е защо президентът Зеленски не се е обадил на Радев? Тези дискусии винаги са двустранни. Ако някой има въпроси защо не е минало през президентството, първо трябва да си отговори на този въпрос". 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Cicero

    11 Юли 2023 21:45ч.

    Тази численост не става за война, но става за чужда окупационна войска, която да пази властта на колониалната администрация начело с кухата лейка "академик".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков изрично уточни, че ще има увеличение на войниците, включително и на българското участие.

    11 Юли 2023 22:42ч.

    ...включително и на българското участие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яничари.

    12 Юли 2023 0:17ч.

    ...........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    12 Юли 2023 4:32ч.

    Като гледах войската ни на 1 юни ми беше смешно и жалко - едните с шкембета другите дребосъци - тъкмо за пушечно месо. Въпреки това няма да отидат да се бият за американските интереси и за глупаци като Денков и другите кокорчовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    11 Юли 2023 21:47ч.

    Денков, уши ли си вече карирани костюми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грух

    11 Юли 2023 22:39ч.

    По ще му отива дървен костюм на този безродник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илиан Мавров

    12 Юли 2023 11:00ч.

    НА ГИЛЯК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    11 Юли 2023 21:49ч.

    Този сламен минпредседател винаги греши! Правилно е да се каже, България се окупира от американски войски и те се увеличавт четири пъти! Денков, не знаеш ли, че ние сме колония! И ти работиш за това! Какъв срам, а уж си бил образован. Оказва се, че си долен злобен и некомпетентен предател!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България със спринт зае южния фланг на Междуморието, превърнато във фронтови тил на Украйна

    11 Юли 2023 23:08ч.

    България със спринт зае южния фланг на Междуморието, превърнато във фронтови тил на Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • този е безумен

    11 Юли 2023 21:50ч.

    Това означава окупация и превръщане на територията на отечеството ни във фронтова територия. Gалко за българската младеж.Денков въвлича България във война. Радев мълчи ,защо ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11 Юли 2023 18:50ч. Радев мълчи ,защо ли ?

    11 Юли 2023 22:43ч.

    Защото има няколко уъркшопа по квалификация и усъвършенстване в САЩ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А нафода

    12 Юли 2023 11:50ч.

    Е изключително прост. Стига сте драскали ами си мръднее задниците да ги махнем тея. Гнусен долен народ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Увеличаваме” вие нищо не увеличавате

    11 Юли 2023 21:57ч.

    Господарите ви ги увеличават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спешно КСНС при Президента

    11 Юли 2023 21:58ч.

    И предприемане на политически курс за сваляне на кабинета денкофф, по причина: държавна измяна, открито служене на интересите на чужди държави и външни организации, необосновано и непремерено излагане националната сигурност на непреодолим риск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина - спешно!

    11 Юли 2023 22:04ч.

    Застрашена е националната сигурност! Ако има читави военни и политци, трябва да реагират веднага! Прокуратурата да се самосезира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    12 Юли 2023 4:33ч.

    Няма има само подлезурци и червеи!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • -.-..-.-...

    11 Юли 2023 21:59ч.

    влечуго лепково

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    11 Юли 2023 22:02ч.

    Нищо няма да помогне на майкопродавците, ако ще 100 пъти да увеличат чуждите войници! Помни Афганистан ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 20 години, 53 държави плюс поддръжка от още над 30 държави, похарчени само от САЩ 2.3 трилиона долара във война против афганистански племена

    11 Юли 2023 22:25ч.

    Никакъв резултат. Е, резултата бе паническо бягство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е съвсем така. Паническото бягство е в същност добре организирана евакуация на личния състав.

    12 Юли 2023 10:14ч.

    да, останаха там оръжия и оборудване за няколко десетки милиарда $, но те не останаха, а бяха оставени, умишлено, за да бъдат употребени в бъдеще. Просто логистична маневра. А колко печалби се вляха в джобовете им от производството на опиати със суровината (маково семе) от Афганистан за тези 20 години? (https://obektivno.bg/sled-izteglyaneto-na-sasth-ot-afganistan-talibanite-likvidiraha-narkotrafika-samo-za-1-g/ )Сега само съжаляват, че не са се захванали по-яко с добива на литий и др. минерали за производството на акумулатори за електромобили, каквито в Афганистан има в изобилие... Ама то не може съвсем всичко наведнаж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    11 Юли 2023 22:05ч.

    Сервилно, жалко, комплексирано старче без минимално себеуважение, което повтаря едни заучени, възпитани фрази без каквато и да е връзка с реалността. Може да пренебрегваш реалността, но не можеш да пренебрегнеш последствията от това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков ял дренки

    11 Юли 2023 22:06ч.

    Срещу народа си ще воюва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    11 Юли 2023 22:06ч.

    Значи българи кандидати няма, затова си внасяте, ама и тях ще опукаме ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков въвлича България във пълномащабна война,той не знае какво означава това

    11 Юли 2023 22:07ч.

    Когато започнат да падат ракети и бомби на територията на България,къде ще бъде президента Радев ,денков и останалите евроатланти. Кой ще носи отговорността за разрушенията и труповете на българските младежи насилствено мобилизирани да умират за чужди интереси ,да умират за Денков ,за Радев и за шепа национални българомразци и безотговорни типове. Дава ли си някой сметка, какво означава пълномащабна война,това означава масова смърт сред военни и гражданско население,хаос и заличаване на малка България. Луди ли са тези, които въвличат Българския народ в национална катастрофа или просто обикновени национални предатели,които са готови да убият България. Къде са разумните и отговорни българи,които обичат народа си и Българското отечество. Готова ли е българската младеж да умира за Денков и за Радев ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева 2

    11 Юли 2023 22:15ч.

    Не замесвай президентът Румен Радев в безумията на академичния идиот, Николай Денков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българите искат мир ,не пълномащабна война

    11 Юли 2023 22:20ч.

    Радев носи отговорност.Той не е фигурант. Всеки упражняващ власт днес носи отговорност за живота и безопасността на българските граждани. Пълномащабна война на българска територия означава масова смърт и разруха !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илиан Мавров

    12 Юли 2023 11:06ч.

    "Сертификата ви дава свобода". Не бяха ли това думи на фалшивия герой? Нито Радев, нито Путин са бели и пуФкави като ангели небесни. Проумейте го!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А бомбена яма в Централните софийски гробища,

    11 Юли 2023 22:08ч.

    4 пъти увеличена в сравнение с предишната, приготвихте ли си? Трябва да се погрижите овреме и за Отвъдното си битие все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    11 Юли 2023 22:08ч.

    от кого ще ни пазят за нас вековната опасност е султанатът

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хай Буй

    11 Юли 2023 22:08ч.

    Този идиот ми къса нервите! Някакъв лилипут се прави на Голиат. Смешна работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На тоя същите кристали като на про100то и на Зелю

    11 Юли 2023 22:09ч.

    Ли му дават, или това отвътре му идва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    11 Юли 2023 22:11ч.

    Този слуга, наречен мин.- председател на България, днес, с всяко изказване доказва,че не е за това място. Освен всичко, което ''сподели'' за касет. бомби и обясни,че 404 има право да ги използва, защото чул отнякъде нещо... Новото е- около 5 000 войници от НАТО и снизходително - ще има и бълг. войници! Ставаме окупирана държава под благовидни предлози. ''Който не храни своя армия, ще храни чужда.'' ДНЕС тези предатели заработиха 30-те си цента... Радев, нещо да коментирате???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    12 Юли 2023 4:38ч.

    За да е на това място е виновен оня гад - Боко Тиквата - предател, страхливец, простак, лъжец и крадец, който уби човек с гранатомет стрелял с автоматина пушка в средата на 90 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илиан Мавров

    12 Юли 2023 11:10ч.

    Боко е тоягата (в случая), "ръката, която я държи" СА 60 % НЕГЛАСУВАЩИ. Ако ВСЕКИ гласувал убеди поне по двама негласували "ала- бала" и "композиторите на клавиатурни сонати в 19.45" няма да имат значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • моля, подскажете

    12 Юли 2023 13:18ч.

    за коя точно партия да гласуват тези 60% (много повече са!). Както наскоро узнахме всички са "съгласувани". Проблем е , че дори 3% да гласуват пак ще има "победители", а това противоречи на всяка логика - няма как да са представители на 97%, които не искат да участват в нагласен избор. Законът е крив, не хората!.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ужас

    11 Юли 2023 22:11ч.

    Путин иска да ни вземе Варна! Бързо там да бъде изпратена Цънцарова, да варди в Морската градина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българите искат мир ,не пълномащабна война

    11 Юли 2023 22:12ч.

    Този човек няма деца , той е изпълнен със злоба към българския народ. Друго обяснение няма. Българският народ не иска тотална война с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мирът ще дойде

    12 Юли 2023 0:51ч.

    Когато Руската армия пристигне на дунава и освободи България от розовото либерал фашистко иго . И понеже ние Българите сме загубили свяко чуство за съпротива и сме станали плашипутарници и мазохисти . И пак ще чакаме братушките да ни освобождават от англосакнските ни врагове и западно европейската имет .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пена

    11 Юли 2023 22:20ч.

    За един приятел питам - увеличаване броя на чужди войски на българска територия не би ли трябвало да се одобри от Народното събрание. То не е функция на министър-председателят, който даже не е главнокомандващ на страната. Той е едва четвърти в списъка. След Президента, вицепрезидента и Председателят на Народното събрание. Някой да му обясни на "академика" за какво иде реч. С право Илияна Йотова му задава въпроси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11 Юли 2023 19:20ч. С право Илияна Йотова му задава въпроси.

    11 Юли 2023 22:51ч.

    Ми, то, като няма Президент да му задава отговори...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След историята с посещението на Зеленски...

    11 Юли 2023 22:52ч.

    ...не става ли ясно, че академикът вече е шефче на Президента??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро Джендар

    11 Юли 2023 22:21ч.

    Анатема Боклуци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • незабавна оставка

    11 Юли 2023 22:22ч.

    Незабавна оставка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    11 Юли 2023 22:23ч.

    Денков, ако е ходил войник, сигурно само е мил чиниите! Отде изпълзяхте все такива! Боже, един мъж с акъла си ли няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От 1969г всеки служеше 2 години.

    11 Юли 2023 22:31ч.

    Със сигурност би трябвало да е “ходил войник”. Освен ако е бил непригоден за военна служба - умствено недоразвит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11 Юли 2023 19:23ч. Отде изпълзяхте все такива! Боже, един мъж с акъла си ли няма!

    11 Юли 2023 22:54ч.

    От модерната парадигма, че майките били длъжни да обичат безусловно, че са способни да възпитават синовете си без бащи и хоп, ето го резултатът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11 Юли 2023 19:31ч. Със сигурност би трябвало да е “ходил войник”. Освен ако е бил непригоден за военна служба - умствено недоразвит.

    11 Юли 2023 22:58ч.

    ...и още нещо се гледаше във военните комисии и когато се установеше, че размерът му не съответства лицето не бе взимано в БНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    11 Юли 2023 22:27ч.

    Денков е станал академик защото е гледал няколко пъти американо-негърският филм "Полицейска академия" и то не всички серии. Иначе е кух като хралупа на 300 годишна катерица. Но за бай никой в ръцете на САШтисаните става. Каквото му кажат това прави защото само до там се е развил "академичния" му недоразвит мозък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков, ти и продажното ви правителство

    11 Юли 2023 22:32ч.

    сте рискът за нас - вече за всички трябва да е станало ясно. Да се задавите с непеошните и посолските си грантове, да се задавите и с "евроатлантическите" си "ценности" дано. Цинично и безогледно продавате сигурността и суверенитета (доколкото все още го има) на цяла една държава и обричате народа на война. Налага се незабавно да се спасим от вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    11 Юли 2023 22:42ч.

    Увеличението на бройката импотентници не ги прави потентни. Нито пък ще се намерят боеприпаси, ако почнат да ви удрят високоточно производствените мощности. тази война е крайно непопулярна сред гражданските общества на т.нар. алианс, защото вие сте едни назначенци-натрапници на власт. на американците като им се воюва с Русия, имат си пряка граница в Далечния Изток, ама тях никакви ги няма там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наса от Киншаса

    11 Юли 2023 22:48ч.

    Русия и Америка се забавляват със останалия свят . Къде е мястото на България в цялата схема ? Встрани и далеч от войната. Засега. Докато този или друга не пратят реални войски на фронта .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    11 Юли 2023 22:48ч.

    Разбира се, че е смешна бройката. С 5 хиляди може да плашиш туземно правителство, но да се опреш на някой дето е решил да те бие-йок. Пък да му спреш ракетите - ептен. По важно е друго ! Десетилетия наред рефрена за 16-та република не слизаше от устата на набедените демократчета. Безспорен факт е, че тогавашната метрополия нямаше нито един войник на наша територия. Армията беше силна, добре оборудвана и българска ! Очевидно се иска война и тотален контрол на територия. Срам и позор, за всеки замълчал си за това и нека има възмездие за тези които го реализират !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    11 Юли 2023 22:52ч.

    Гнусен плъх!Войниците на нато, тоест приторианската гвардия ,е нужна да пази фашистите от вълнения и брожения.Само идиотите дрънкат простотии за руско нашествие.По вероятно е турците да нападнат.Падишах ердоган има амбиции за нова империя от Кавказ до Албания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11 Юли 2023 19:52ч. По вероятно е турците да нападнат.

    11 Юли 2023 23:01ч.

    Те няма да ни нападнат. Те ще въведат мироопазващ контингент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В пълномащабна война ли е България ?

    11 Юли 2023 23:09ч.

    Пет хилядна войска на нато на българска територия означава ескалация и рязко повишаване на риска от падане на ракети и бомби на българска територия. Достатъчни са две до три ракети,недай Боже повече. Та въпроса е ,какво прави тогава българското правителство,къде ще е Денков и останалите евроатланти,какво ще стане с българите,с гражданите с родината ни ? На тези въпроси трябва властта трябва да отговори.Готови ли са българите да умират за чужди интереси ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поглед отвън

    11 Юли 2023 23:18ч.

    Интернетни хъшове ! Люти закани, ма от на компа ! Ден след ден едно и също, графоманство и нищо, жалкари сте всички вие, кълнящи окупаторите - от диван в къщи... А България наистина стремглаво се носи към пропастта. Това се вижда отвън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    11 Юли 2023 23:23ч.

    Тъй. Първо, с кого е "пълномащабната война"? Второ, кога ни я обявиха, щото ние май не сме? Трето, ако сме във война, без да разберем, що чини прокуратурата? И последно, сега вече вярвате ли, че това правителство има една единствена задача - да работи за Украйна и да ни вкара с кръв във войната? Жълтопаветниците, ще ви уврат ли тикви те? Що ли питам и аз, то отговорът е ясен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човекът е “на правилната страна на историята”

    11 Юли 2023 23:49ч.

    А ние не сме. Какво да се прави, ще ни търпите още някоя и друга година, докато се споминем, пък после правете каквото щете. Но докато сме живи, така ще бъде. Свиквайте! Малко е изнервящо, но нас не ни бърка, а вие пийте валериан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 5221

    11 Юли 2023 23:51ч.

    Защо ли онова посолство ни назначи тези военолюбци? Какво ги чака горките ни деца и внуци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    12 Юли 2023 0:00ч.

    Мир, благоденствие и просеритет в обединена Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За просеритета - вярвам

    12 Юли 2023 0:25ч.

    Експериментите със сфинктера не остават безнаказани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За няколко дена, тайно и полека

    12 Юли 2023 0:09ч.

    Тези Киро-Кокоро-Денови жалки кретени ще ни вкарат в чужда война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според норвежката педеруга

    12 Юли 2023 0:19ч.

    Столтенберг . НАТО била отбранителна организация . Да ама онзи ден същият този помияр ,повече нато до Руските граници . Да ама накрая да не стане така че да има повече Руски войски във европата .Това вече се случи след края на ВСВ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И друго те американските

    12 Юли 2023 0:32ч.

    Терористи и меки китки поддържаха над 40 хиляди войници във Авганистан .И после всички видяхме как големите американски войници се изнизаха от Авганистан ,като глисти и то скоропостижно Лошото е че изоставиха верните си пудели на произвола на съдбата и на милоста на муджихидините . Но така правят те американците факти от историята на войните колкото щеш ,като им стане напечено под кракат ,хукват да бягат по най бързият начин във дън гори тилилеиски . Така ще стане и тук във България когато Братушките цъфнат на Дунава .Тази натовска бригада първа ще хукне да си спасява задниците ,те не обичат тежките битки .Те обичат да се бият срещу слаби противници и след това да помпат мускули колко садобри войници .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аве ВСИЧКО е планирано.

    12 Юли 2023 10:22ч.

    Не са ги евакуирали "верните си пудели", защото не им трябват повече тези предатели. Радостното е, че и с нашите натегачи ще се случи същото. Ще бъдат изоставени на милостта ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А днес Руските воиски

    12 Юли 2023 0:37ч.

    Превзеха село Торское във ЛНР близо до Кременная и продължават към Купянск във Харковска област

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков е най-големия вредител на територията

    12 Юли 2023 0:40ч.

    И то, не от сега.. Невъзвратими щети нанесе на образованието...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вчера стана ясно

    12 Юли 2023 0:43ч.

    Договрката между Путин и Вагнер е .Музикантите да свормира 100 хиляден корпус и през август месец да започнат освобождаването на на Черниговска област ,Сумска и Харковска . От другата страна пък Руската армия да започне освобождаване на Николаевска ,Одеска ,Днепропетровска и полтавска области и двете армии да се срещнат на брега на днепър при Киев .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това ще бъде

    12 Юли 2023 0:45ч.

    Санитарната област ,за която Путин говори неотдавна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Денков е най-големия вредител на територията"

    12 Юли 2023 2:12ч.

    Нафталин за молеца!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАРОД ОТ КОМПЛЕКСАРИ НА ВАСАЛНА ТЕРИТОРИЯ

    12 Юли 2023 0:57ч.

    Когато си ужасно и отвратително комплексиран, се пъчиш показно, нахално и смехотворно за да те забележат. Същото е и с народите. Тук на тази територия нещото, наречено народ, вместо да показва остра социална, обществена и политическа позиция, вместо да не се прибира от улиците, протестирайки, вместо да прави бунтове и революции, предвид положението в което е докаран, вдига … пилони с българското знаме. Колкото се може по-огромни, колкото се може по-високи. Колкото се може по – щръкнали. След безумието на Рожен, Ямбол и те да не останат по назад, сега очаквайте всеки град да пръкне по един напредварващ се по височина пилон с развято българско знаме… Е, и? Какво развяваме? Какво показваме? Комплексарщината си. Какво знаме развявате, бе, след като сте позволили Родината ви да бъде превърната във васална колония на налудничави чужди интереси? След като сте допуснали да ви управляват продажници и предатели? На гол тумбак чифте пищови. Извийте и по едно огромно хоро под всеки пилон със знаме, и викайте „ихууу!“, радостни и щастливи, и горди /?!?!/ от това, че се веело българското знаме. Да бяхте окачили американското, защото ако не сте разбрали още, няма вече българска държава с независима национална сигурност. Има васална колония. Без народ. С племе, което изгражда мега пилони, за да оправдае собствените си комплеси, че не е народ. И че никога няма да бъде. А, наздраве! Важното е да сме живи и здрави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами така е

    12 Юли 2023 0:59ч.

    Циганите бият Българите по градове и паланки и Българските деца .Те техните родите тръгнали да плашат гаргите със хора и ръченици и тъпани .Вместо да вземат тоягите и топорите и да докажат че са истински мъже и достойи Българи .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От Суми до Киев: плановете на Вагнер са разкрити. Западът се тресе с причина

    12 Юли 2023 1:04ч.

    След бунта на Вагнер, както в Русия, така и в чужбина, мнозина се питат: къде ще отидат сега неговият основател Евгений Пригожин и самите „оркестри“? Къде ще гърми този път "оркестърът" им? "Първи руски" събра най-вероятните варианти. Какво се случва с Евгений Пригожин и ЧВК "Вагнер"? Внезапното успокоение на бизнесмена в информационното поле породи много слухове, клюки и спекулации. Народът се интересува най-вече: къде ще бъде изпратен "оркестърът" след бунта им? До Беларус? Кога? Ще участват ли в освобождаването на градове като Харков и Суми, ще отидат ли в Киев? Например един от командирите на ЧВК "Вагнер" с позивна "Лотос" (известен още като Антон Елизаров) каза, че преди началото на август "музикантите" обикновено са били изпращани в отпуск и едва след това ще бъдат прехвърлени до Беларус. Но първо е необходимо да се реши въпросът с базите на ЧВК. Има версия, че "музикантите" ще покриват руската граница в района на Белгород. Според царградски източници още преди бунта на Пригожин в Белгородска област пристига група „музиканти“. И то не най-новото. Все още не е ясно какво е било: подкрепление или разузнаване. Почиваме и се подготвяме. На 5 юни заминахме, на 5 август според прогнозите ЧВК "Вагнер" в пълна бойна готовност ще може да изпълнява поставените бойни задачи, Възможно е Вагнер да бъде изоставен, за да вземе Суми. Тези момчета имат богат опит в освобождаването на Соледар и Бахмут. Не изключвам тези вагнеровци, които заминаха за Беларус, да се появят в същия Суми. Не отричам възможността Пригожин сега да седи и да подписва договори за нови военни операции. Очевидно ще бъде създаден санитарен кордон около Украйна, който ще остане след края на този конфликт, – сподели мнението си с Царград военният експерт полковник от запаса Анатолий Матвийчук. Междувременно на Запад и в щаба на Зеленски активно се обсъжда темата, че бойците на ЧВК могат да бъдат хвърлени в Киев. Ако тази "прогноза" се сбъдне, тогава върховният главнокомандващ на Украйна, както и неговите поддръжници, няма да завидят: "оркестрите", припомняме, не вземат пленници. https://antimaydan.info/2023/07/ot_sum_do_kieva_plany_vagnera_raskryty_zapad_tryaset_nesprosta.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    12 Юли 2023 2:14ч.

    Отново типична манипулация - американският проект и протекторат Косово бил "под силно руско влияние"? Затова и сигурно Албин Курти системно тормози и провокира косовските сърби, незачитайки мнението и исканията им. По-голям мишок от този, начело на държавата, не е имало. Бие дори мекотелото Плевню.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе, ей

    12 Юли 2023 2:36ч.

    Тия 5000 ти ли ще ги храниш? Чий го търсят тука и защо са тук? Да превърнат България в мишена? Или да пазят марионетния режим, начело с това гнъсно кържаво нищожество от Българския народ? Вярвам ще доживея времето да видя как тая мъpша виси на въжето !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отракана

    12 Юли 2023 2:42ч.

    И войниците с този човек начело ходом марш към Украина, аман от откачалки!Май за него спешно трябва да се погрижи д-р Гълъбова !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 5000 джагала

    12 Юли 2023 3:05ч.

    Абе, а каква е числеността на българската армия по последни данни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президентът се управлява от Премиера

    12 Юли 2023 4:16ч.

    Дано Президентът ни реши, че не може повече да изпълнява своята длъжност и да подаде оставка, за да ни спаси от неговите военни мераци и да слугува на американците. То беше ясно че е комбина с Киро и ББ, всеки ден рейтингът му лети към пропастта! И слава Богу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    12 Юли 2023 4:30ч.

    този червей не заслужава да пълзи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ) 11 Юли 2023 21:00ч. Мир, благоденствие и просеритет в обединена Европа

    12 Юли 2023 8:07ч.

    Ало, без-центовия, грешката ти е вярна, по Фройд - ПРОСЕРИТЕТ сте си отвсякъде, цялото ви грантаджийско котило. А най-големият ПРОСЕРИТЕТ е на анонимните-платени-тролски нищожества като тебе, продали се не за 30, а за 0,03 сребърника, готови и майките си да продадат срещу допълнителни 0,003 сребърника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илиан Мавров

    12 Юли 2023 10:57ч.

    Страх тресе кочината на умнокрасивите. Виждат ВЕЧЕ небето на райета и искат военно да се подсигурят. Ама чичо Сам ДАЛИ може да се изправи срещу цяла България? ОБЩА стачка. ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да се чете правилно

    12 Юли 2023 11:57ч.

    Новината не е правилно изнесена. Първият извод е, че се превръщаме бързо и сигурно в нов военен фронт срещу Русия, т.е. ни подготвят да заместим Украйна. Второ - увеличават се чуждите войски на колонизатора у нас, за да пази властта на местните колониални чиновници, защото се създават предпоставки народната омраза да ги измете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sisi

    12 Юли 2023 12:32ч.

    ама разбира се,че ще увеличите чуждият контингент,някой трябва да ви пази от народната любов,кой знае още какви гадости ще ни стоварите на главите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    12 Юли 2023 21:04ч.

    Денкоглу,куче американско,ти предаде държавата си. Наглед ти си тих кротък индивид,но в действителност,ти се оказа идиот,продажник,подмазвач на дъртият задокеански каубой,който макар и отнесен от вятъра,те принуди да докараш негови войници тук в България,белки увеличат раждаемостта у нас.Двамата с пенсионера,ще отговаряте пред обърканите мои сънародници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи