US сенатор: Зеленски е "спечелил" $100 млн. като държавен служител. Не трябва да му даваме и цент

US сенатор: Зеленски е "спечелил" $100 млн. като държавен служител. Не трябва да му даваме и цент

Парите, които правителството на САЩ възнамерява да изпрати в подкрепа на Украйна, са загуба на пари на данъкоплатците, заяви в Twitter членът на Камарата на представителите на САЩ от Аризона Пол Госар.

"Миналата година Зеленски, като държавен служител, е спечелил 100 милиона долара. Как мислите, къде ще отиде по-голямата част от 40-те милиарда долара, предложени за Украйна? Не трябва да изпращаме нито цент", пише той.

Според политика президентът на САЩ Джо Байдън се стреми да започне прокси война с Русия, което ще бъде грешка за Америка с глобални последици.

Правителството на Съединените щати трябва да се занимава с вътрешната си политика: с държавния дълг, инфлацията и имиграцията, подчерта Госар, обяснявайки решението си да гласува против помощта за Киев.

По-рано Камарата на представителите одобри допълнителен пакет от помощи за Украйна и изпрати законопроекта за гласуване в Сената.

В четвъртък сенаторът от Кентъки Ранд Пол попречи на горната камара на Конгреса на САЩ да приеме законопроект за отпускане на допълнителна помощ за Украйна в размер на рекордните близо 40 млрд. долара. Според него при сегашните обстоятелства САЩ просто не могат да си позволят да играят ролята на световен жандарм за сметка на бюджета си.

 

Коментари

 • Близо ли е края на военната операция?

  16 Май 2022 23:51ч.

  Вече е ясно, че украйна съвсем се предаде. Не само в Азовстал, а във войната. Дай боже да сключат мир най-после.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи