US морски пехотинец: Западът се оказа немощен пред руския военнопромишлен комплекс

US морски пехотинец: Западът се оказа немощен пред руския военнопромишлен комплекс

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм 

Въоръжените сили на Украйна съвсем умишлено нанасят удари по цивилни цели поради безсилието си бойното поле. Това заяви бившият американски морски пехотинец и настоящ военен експерт и геополитически анализатор Брайън Берлетич в интервю за британския анализатор Александър Меркурис по повод варварската украинска атака с американски ракети срещу плажа в Севастопол. При нея загинаха четирима души, сред които две деца, и над 150 цивилни бяха ранени.

"Ударите по Крим са нещо, за което хората трябва да знаят. Те [украинците] се опитват да предизвикат реакция от Русия. Причината да правят това е, че са отчаяни. Те не могат да използват оръжия, за да повлияят на бойното поле. Така че те се опитват да въздействат психологически и политически. Това е важно да имате предвид, когато видите тези зверства", подчерта бившият морски пехотинец.

"Първоначално бях склонен да мисля, че атаките са били насочени срещу руски военен обект и тази трагедия беше грешка. Но пред украински медии [съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михайло] Подоляк казва, че на полуострова не трябва да има плажове и туристически зони, а цивилните са окупатори", припомни Берлетик.

Западната военна индустрия не е в състояние да се конкурира с руския военно-промишлен комплекс, въпреки наложените него санкции и това развенча мита за изостаналата Русия, смята Берлетич.

"Центърът за отбранителни и стратегически изследвания най-после признава това, за което всички говорим през последните две години – за неспособността на западния военно-промишлен комплекс да се справи с Русия", подчерта бившият морски пехотинец.

"Русия не само се адаптира и преодолява санкциите от икономическа гледна точка, но и производството на оръжия, оборудване и боеприпаси се разширява. И ще продължи да се разширява. Помним всички тези истории за това как те са неорганизирани и изостанали и не могат да правят иновации. Всички тези митове рухнаха", отбеляза Берлетич.

 

 

 

Коментари

  • Камък, ножица, хартия

    29 Юни 2024 11:31ч.

    Печатницата не работи срещу желязото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи