Ураганният вятър във Враца достигна 160 км/ч, обявено е частично бедствено положение

Ураганният вятър във Враца достигна 160 км/ч, обявено е частично бедствено положение

Ураганният вятър причини множество щети във Враца. Местният кризисен щаб обяви частично бедствено положение в града и в село Власатица. Скоростта на вятъра е била около 160 км/ч. Нанесени са щети в градската част и в населените места, съобщава БНТ.

Многогодишни дървета са пречупени, а други изкоренени. Съборени са билбордове, спиркови навеси, част от светофарни уредби. Пострадали са и няколко административни сгради. Отново са изпочупени прозорци на сградата на театъра. Повредени са измервателните станции на края на града.

В населените места има частично прекъсване на електрозахранването. Продължава работата по премахване на падналите дървета и отстраняването на щетите. Съдействие оказват и екипите от пожарната.

"За изминалото денонощие са постъпили около 22 сигнала за произшествия, от които 7 пожари за сухи треви и един пожар със загуби и 14 технически помощи. Техническите помощи се състият от това, което нанесе вятърът. Отстраняване на опасни предмети, ламарини, билбордове паднали, като най-засегната е територия на Враца", каза инспектор Цветан Цветков, Оперативен център в РДПБЗН - Враца.

 

Снимки: БНТ

 

Коментари

  • Че не мина през Министерския Съвет

    01 Апр 2022 13:11ч.

    да отвее боклука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи