Управляващите молят НАТО да разположи у нас противовъздушни и противокорабни ракетни комплекси

Управляващите молят НАТО да разположи у нас противовъздушни и противокорабни ракетни комплекси

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България ще дава да се използва въздушното й пространство за тренировки и обучение на украински пилоти на F-16, както и ще разрешава преминаване и пребиваване аз подготовка на украински пехотни и механизирани роти до 160 човека.

Това се разбира от поредната инициатива в подкрепа на украинската армия, която предлага управляващото мнозинство. Днес ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС внесоха проект на решение в парламента за предоставяне на допълнителна военна помощ. Подписано е от Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски, Атанас Атанасов и други депутати от мнозинството.

С това решение ще бъде предоставени на Украйна "неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип, намиращи се във Въоръжените сили на Република България, които да се използват за подсилване на противовъздушната отбрана на Украйна".

Новото предложение от проекта всъщност засяга това България да поиска помощ от своите съюзници. Вносителите предлагат правителството да проведе преговори с НАТО за разполагането на противовъздушни и противокорабни ракетни комплекси, които са усилят българската отбрана.

По отношение на Украйна проектът предвижда България да предостави „неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип“, които се използват от българските въоръжени сили. Парламентът вече веднъж реши да изпрати негодни зенитни ракети, които да бъдат ремонтирани и използвани от украинската отбрана.

Също така, министърът на отбраната Тодор Тагарев трябва да определи излишното въоръжение и техника на армията, които да бъдат пратени на Украйна. Като компенсация страната ни ще поиска от нашите съюзници да възстановят направените разходи за въоръжение и боеприпаси.

Вносителите настояват да се разреши на българска територия да пребивават до четири пехотни или механизирани роти на украинската армия годишно, за да преминават бойно обучение у нас. Числеността им трябва да бъде до 160 войници.

Предлага се България да помогне, според възможностите си, ВВС на Украйна да придобият способности да ползват американски изтребители F-16. "Министерството на отбраната трябва да предприеме необходимите действия за присъединяване и принос, съобразно възможностите на Република България, към коалицията от държави за изграждане на способности на Военновъздушните сили на Украйна за използване на самолети F-16, включително за провеждане на съвместни тренировки и използване на въздушното пространство на страната", пише изрично в проекторешението.

На заседанието на комисията по отбрана, която се събра извънредно, за да гласува проекта на решение, се стигна до размяна на остри реплики.

На него присъства заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, който заяви, че България има възможност да обучава механизирана рота, като има подходяща база за настаняване, инструктори и полигони.

Николай Дренчев от "Възраждане" заплаши колегите си с военен съд, а Борислав Гуцанов от БСП попита Запрянов дали не го е срам, че в "есента на живота си" подкрепя подобни действия. Той настоя за оттегляне на предложението и предупреди Запрянов, че за всеки идвал Видовден.

"Въобще не се срамувам. Моята практика в армията е над 50 години. Всичко, за което говорим, е неизправно, не е възможно да бъде ремонтирано в България, документацията. Ако стоят, ще трябва да ги унищожаваме и да даваме пари. Подкрепям това предложение по съвест, нямам аспирации за политическа или административна кариера", отговори Запрянов.

Източници: segabg.com, "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • истината

    07 Дек 2023 15:21ч.

    докога бе хора ще ги оставяме да ни убиват в пряк и преносен смисъл? кога ще има възмездие? когато водата стане 10 лв, а смъртността 99%? до кога и защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Програма 2030

    07 Дек 2023 15:31ч.

    Докато очистим планетата до 100 милиона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новината е чудесна

    07 Дек 2023 15:55ч.

    най бързия начин българското черноморие да стане руско е разполагането на такива комплекси , а още по сигурен начин е да ни включат във войната. Е може да се разредят хотелите на златните, ама и без това е презастроено. По добра новина от тази скоро не бяхме чували. Дай Боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В България няма кой да мобилизират

    07 Дек 2023 16:34ч.

    ще трябва янките да се пържат под солнцепеките . А тези , подписалите ги искаме с по една индийска точка на челата, само където няма да е грим. А преди това да минат по един срамен парад на жълтите павета и с личен труд да възстановят паметника. Бойко и Кирчо с по едно перо в д-то , на най високата точка да излъскват до блясък обувките на червеноармейците. А кмета ще вее червен байрак и ще повтаря кои са му били дедовците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба ми казваше:

    07 Дек 2023 16:40ч.

    "Който си играе с огъня, се напикава нощем."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я Н

    07 Дек 2023 20:13ч.

    С една дума вкарват ни директно във войната. С Украйна не им се получи , какво им пука да подпалят още една черга . Бог високо , САЩ далеко ! А нашите магнитскозависими ще подпишат ако ще и смъртната присъда на собствените си майки . В хилядолетната история на България никога не е имало по - продажно управление !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия зове народите на планетата

    07 Дек 2023 20:30ч.

    Абсолютно някои индивиди не разбират значението на това което правят по отношение на Русия. Не разбират последиците с играта спрямо Лукойл, не разбират последиците на действията им срещу Русия. Това е тотална неадекватност. Русия е гигант , огромен вулкан, зашеметяваща велика планетарна сила,която може да унищожи по най вулгарен начин клетата ни територия отдавна загубила суверенитет и държавност. Българските антируски действия са лудост, която води към явна катастрофа. Да не се разбира потенциалната опасност от това което твори правителството на Денков спрямо Русия означава или тъпота или откровено предателство спрямо останалия има няма 5--6 млн народ на територията. За западните неправославни култури да не разбират какво е Русия горе долу е обяснимо и оправдано, но за българските представители все пак с православен възглед, неразбирането е или простотия или предателство на основата на зависимост и безумие. Българите, дори и за дегенериралите наследници на комунистическата номенклатура трябва да е ясно ,че си играят със съдбата на българската народност .Заблуда е ,че някой от нато ще го е грижа за съдбата на България и българите. Това са глупости и бабини деветини. Малката микроскопична България в момента е най голям враг сама на себе си и с усърдие сама реже клона на който седи. Отговорността е на конкретни лица днес облечени във власт, пред историята и съдбата на всеки българин и това което е останало и се нарича България !!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RobertDepay

    07 Дек 2023 23:33ч.

    <a href=https://m3gaglkf7lsmb54yd6etzonion.com>m3ga at</a> - мега даркнет, мега площадка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RobertDepay

    08 Дек 2023 1:32ч.

    <a href=https://m3gaglkf7lsmb54yd6etzonion.com>mega</a> - mega, m3ga at

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RobertDepay

    08 Дек 2023 3:09ч.

    <a href=https://m3gaglkf7lsmb54yd6etzonion.com>m3ga gl</a> - m3ga at, mega sb зеркало

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RobertDepay

    08 Дек 2023 4:25ч.

    <a href=https://m3gaglkf7lsmb54yd6etzonion.com>mega555kf7lsmb54yd6etzginolhxxi4ytdoma2rf77ngq55fhfcnyid</a> - m3ga gl, mega gl

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RobertDepay

    08 Дек 2023 4:39ч.

    <a href=https://m3gaglkf7lsmb54yd6etzonion.com>mega ссылка</a> - даркнет мег, m3ga gl

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anthonyjax

    08 Дек 2023 7:19ч.

    ЧТО-ЧТО ваша милость познавали яко сумеете приобрести <a href=https://kraken6.xyz>kraken darknet</a> разнородные продукты <a href=https://kraken4.life>Kraken Darknet</a>

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RobertDepay

    08 Дек 2023 7:52ч.

    <a href=https://m3gaglkf7lsmb54yd6etzonion.com>m3ga gl</a> - mega gl, сайт mega

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да им ги разположат

    07 Дек 2023 15:23ч.

    в задния двор!!! След като мина тагаревщината с БТР-ите и сглобкаджиите не бяха избесени по стълбовете, що да не я продължат? "Неизправни" ракети и комплекси, такива с "отпаднала необходимост", ама ще се използват за "подсилване на противовъздушната отбрана на Украйна"?!?!? И за сметка на това "ние" ще искаме чужди ЗРК, които ще се оперират от окупационните сили, щото нашите вече ги дадохме?!?! И понеже си нямаме аскер, искаме и чужд такъв??!? Що ни е, кой от кого ще пази?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    07 Дек 2023 16:33ч.

    Някои групи от населението още не могат да проумеят, че държавата ни се отърсва от руската чума, подтискала ни дълги години, и се обръща към Европа и НАТО.Путиноидите, най-маргинализираните и лумпенизираните елементи , е време да го разберат .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • видя ли как посрещнаха дявола в Абу Даби

    07 Дек 2023 16:51ч.

    и скоро в други градове. Непутиноидите, немаргинализираните и нелумпенизираните да си сменят IP , вече го чуствате нали. Няма страшно и за вас ще се намери място

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, Идиото, 16:33, пак ли си тука?

    07 Дек 2023 21:45ч.

    Козяк, галя, незачет! Дайте на туй нящо други, не така нефелни опорки, че бактън вече от идиотизмите му! Ще се наказваме! А, и нещо си, хич даже и не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поради тъпота бившите другари заложиха на грешната страна

    07 Дек 2023 22:49ч.

    Арестович: "Трагедията на Украйна е, че заложихме на грешната страна, в лагера на губещите сме." По ирония на съдбата, наследниците на българската червена номенклатура в старанието си за индулгенция упорито залагат съдбата на българите заради собственото си спасение. Те заложиха на грешната страна. Още в началото 89 год в ЦК. Тази предателска пасмина започва бавно да осъзнава,че е на грешната страна,но няма как, завличайки народа се опитва някак си да се укрие и спаси себе си и имането. .Страхът е голям. Готовноста за предателство велика. Но историята има свои закони. Схемата е стара колкото света. Господарите от метрополията знаят, а и народа в колонията знае с кого си има работа, в средата тези дегенерати безумно се мятат ,готови на всичко и със страх очакват съдбата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    07 Дек 2023 15:24ч.

    Господин президент, КАКВО ЧАКАТЕ ???? Престъпниците от "сглобката" се опитват окончателно да ни превърнат в мишена при евентуално разрастване на войната. Вдигнете армията и арестувайте тая измeт !!!! Тези трябва да бъдат съдени за държавна измяна и да нахранят прaсетата в Белене !!!! Защо изобщо бяха допеснати във властта предатели, които открито се хвалят, че изпълняват заповедите на чуждо посолство? В нормална държава това се наказва със смърт !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куп глупости наизуст

    07 Дек 2023 15:30ч.

    В Белене има поделение под егидата на НАТО, в началото срещу ЖП гарата. Първо вашите братушки трябва да преминат Дунав, което се случва само в мокрите сънища на русоробите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MSA

    07 Дек 2023 15:31ч.

    Президента ги докара тия "звезди" Дали го излъгаха, дали го принудиха е друга тема... Само напомням

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    07 Дек 2023 15:35ч.

    "Куп глупости наизуст" - абе те ако решат, ще преминат... американските натрапници ще избягат със самолетите, ама такива като тебе станаха твърде много и няма да се съберете всички на колесника... Има да копаете тунела под Шипка на ръка, докато ви окапят ръцете !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президента Радев

    07 Дек 2023 15:35ч.

    е част от несглобката, той е прикрит на 2 линия , играе го критикант и уж русофил. Но какво да се прави и той има деца

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соня

    07 Дек 2023 15:53ч.

    То това поделение в Перник ако отиде и ще го опраскат, толкова са зле, няма нужда братушките да идват. Смешната армия на Нато е на ниво мека китка хахахха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Дек 2023 15:53ч.

    Тъкмо се чудех как ще вкарате Радев в играта. Вопли, стонове. Дайте едно конкретно предложение, съобразено с Конституцията, за действие на Радев. Дайте бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Дек 2023 15:57ч.

    "Президента ги докара тия "звезди" ... Само напомням" Кво напомняш? Откъде ги докара, къде ги вкара? Кой номер събрание сме сега? В това и в предишните събрания, той ли ги докара? За енти път се убеждавам, че глупостта и мързелът ви, вървят ръка за ръка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ех, 404!

    07 Дек 2023 16:09ч.

    президент-масон и натовски генерал, обучаван и много вероятно вербуват.зад Голямата локва. Вицепрездент тамплиер и носител на ордена на гамплиерите. Продължавай да се надяваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Тримори", а?

    07 Дек 2023 16:35ч.

    Идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    07 Дек 2023 16:49ч.

    Братушките ще минат през това смешно поделение като през първомайски плакат. Не му е дошло още времето. Кой си е мислил през 1941 г. например, че само след няма и 4 години съветската армия ще превземе България и режимът ще се смени на 360 градуса? Било ли е въобще мислимо това в началото на 1941?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Било ли е въобще мислимо това в началото на 1941?

    07 Дек 2023 17:02ч.

    Не знам дали помниш, но сме имали партизанско движение, ЗЗД и жандармерия, която да гони, коли и беси шумкарите. Сега как са нещата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 360 градуса.

    07 Дек 2023 17:03ч.

    Айде и тоя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    07 Дек 2023 17:27ч.

    Ако не беше колхоза, щяхме да сме ги избесили всичките навремето или на показ като Велчето Пеева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега имаме педераско местно самоуравление, жандармерия и полиция които да пазят тези соросоидни ОПГта, и Закон за защита на народното здраве, който закон играе абсолютно същата роля като старото ЗЗД , за опазване на „народа„ от инакомислещи

    07 Дек 2023 17:33ч.

    По як фашизъм в България не е имало и по време на ВСВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Михайлов Константинов

    07 Дек 2023 18:51ч.

    По-добре на 540 градуса. На 360 няма смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Николай II (Кървавия)

    07 Дек 2023 20:43ч.

    Имаш ли представа какво означава режимът ще се "смени на 360 градуса"? И ти като Анналена Бербок - федерален министър на външните работи си на Вие с математиката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ахааа

    07 Дек 2023 22:53ч.

    Това положението, интернационални и сбъркани !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой каза, че трябва да е съобразено

    08 Дек 2023 3:42ч.

    с Проституцията!? Те пепейците узурпираха почти цялата конституционна власт в държавата, газейки и брутално нарушавайки конституцията и законите. Победителите не ги съдят - това е правилото на грешната земя. Горе на небето е другояче, но тука е така. Не съм чул прецедента да е вярващ, тъй че какво му пречи да ги смачка!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това беше в отговор на

    08 Дек 2023 3:43ч.

    thenewone 07 Дек 2023 15:53ч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каня Мария Захаросани на танц

    07 Дек 2023 15:26ч.

    Върху дюшека от руски трупове застилащ полята около Авдеевка - шляп, шлюп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    07 Дек 2023 15:29ч.

    на майка ти вълната застилат ,геизер недоклатен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпанар без тъпан си въобразява, че е фактор

    07 Дек 2023 15:32ч.

    Покани Байдън или Урсула, по ще си приличате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 15:26

    07 Дек 2023 15:39ч.

    Недоносче тролско. Какво правиш тук , бегай на блиц или си избери друг сайт, Да ожълтяваш и цапаш коментариите тук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЕ отговаряйте на командирования тролаж!

    07 Дек 2023 19:13ч.

    Не се занимавайте с разни там бити карти, не ви ли е гнус?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    07 Дек 2023 19:16ч.

    Този гейтак тука се пише евроатлантик, но като го призоват в армията да защитава "евроатлантическите си ценностк" и особенно, като започнат да падат и у нас руски ракети и снаряди тогава ще го видим дали ще е толкова смел! Тези дебили наистина ни вкарват открито във войната срещу Русия! Американците са пръднали, а нашите вече са се на.рали! Помня преди години, как един от техните кумири БХ обясняваше, как бързо, бързо ще си плюе на петите, ако нещо подобно стане-голям смелчага! Лошото е, че за него ще има място на колесника, но няма да стигне за всички утрепки, като него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Молеца Денков и Жирафа Габриел

    07 Дек 2023 15:31ч.

    Тези дето са се подписали на това искане Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски, Атанас Атанасов и други депутати , дават ли си сметка , че влизат и с двата крака на острова след време. Те нима не виждат, че т.нар. Украйна губи войната и е въпрос на време да подпишат пълна капитулация. Самите окраинци бягат и не искат да бъдат изпращани на смърт, не виждат смисъл да умират за бизнеса на американците. И да завърша, острова не е Англия......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой нещо да каже против "Народния съд"?

    07 Дек 2023 16:37ч.

    А? А? А?... не чух!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моля, моля, не така с Денков!

    07 Дек 2023 19:15ч.

    Гризачите не са молци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами чуй,

    07 Дек 2023 23:04ч.

    много снизходителен е бил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Дек 2023 15:32ч.

    Една от причините за разрива между РФ и Запада бе разполагането в Полша и Румъния ракетни системи, които са с двойна употреба, т.е. може лесно да бъдат преформатирани от отбранителни в нападателни! Това е напълно ясно на Тагаревците. Не знам тези хора имат ли нещо в израстъка върху раменете им?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имат.

    07 Дек 2023 15:33ч.

    Спестовна касичка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американският сенат блокира помощ за Украйна

    07 Дек 2023 15:34ч.

    Нашенци обаче сербез! Пълни идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оня евроатлантически чук сплескан соломон паси искаше американско ядрено оръжие в Родината.

    07 Дек 2023 15:36ч.

    Тия противокорабни и ПВО системи са само началото. Главичката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pipilota

    07 Дек 2023 15:39ч.

    Тези съвсем превъртяха! А народът дали иска това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой

    07 Дек 2023 15:44ч.

    Тия са брезумно изтрещели! САЩ, ЕС,Израел, всички вече се чудят как да се отърват от Украйна, тук ни набутват в нелепи ситуации! Кой ги подкокоросва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Ставри

    07 Дек 2023 15:45ч.

    Много народ има за при мен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    07 Дек 2023 15:49ч.

    Радев - двуплощник, колко още ще дремеш скапаняк такъв? Военно положение по български става за няколко часа с рота войничета, без стрелби. И всякакви павиани и престъпници сдават постовете - до преди обед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    07 Дек 2023 23:07ч.

    попе, пиши преди трите ракии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новината е чудесна

    07 Дек 2023 15:54ч.

    най бързия начин българското черноморие да стане руско е разполагането на такива комплекси , а още по сигурен начин е да ни включат във войната. Е може да се разредят хотелите на златните, ама и без това е презастроено. По добра новина от тази скоро не бяхме чували. Дай Боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    07 Дек 2023 15:55ч.

    Просто влизаме с бодра крачка във войната. Щом предоставяме летища укр да летят с F-16, няма начин да не ходят към Крим да вършат поразии. След това се стига бързо до нота от страна на Русия и светкавияен удар по съответното летище. Като начало само по пистата, после по цялата логистика. А и каквото ПВО да ни докарат, не хваща кинжалите, даже няма да се разбере от къде са дошли. Никой от НАТО няма да се трогне. Ние извън НАТО самосиндикално сме се забъркали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    07 Дек 2023 16:01ч.

    Тая измет трябва да бъде изметена. Ясно е, че те до последно ще вършат глупост връз глупост и така попиляват държавата и съсипват народа ни. Украйна е в канала и това е ясно на всички вече. Даже и на тия, които промиваха мозъци от 24.02 насам. Някой трябва да ги спре и разкара-нанасят ежедневно ЩЕТИ, които са си чиста държавна измяна. А след разкарването да бъдат и осъдени . Държавата Украйна няма да съществува повече след тази война на САЩ с Русия. С подобни "искания" тия ни натрисат буквално в нея и то на финала й. От какв зор питам? Щото определно зорът не е на българския народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не става за нищо

    07 Дек 2023 16:09ч.

    Западно ракетно оръжие от всякакъв вид не може да замести онова, което имахме, просто защото освен западащо, то е и нефелно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    07 Дек 2023 16:17ч.

    Време е "мекеретата" на англосаксите, от БСП, ГРОБ, СДС, ДПС, ПП, ИТН, Възраждане, & СО, да бъдат закарани насила на Гарнизонното стрелбище / лобно место на Вапцаров/и задължително да гледат прожекцията на филма "Цар и Генерал"! После, ще видим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    07 Дек 2023 16:17ч.

    Ибриците точно искат да ни вкарат в чужда война и да ни затрият като държава. Ега ти какви хора управляват държавата. А стадото мучи и доволно се движи към кланицата вместо да размаха рога и да ги направи на парцали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много инициативен парламент.

    07 Дек 2023 16:31ч.

    Навлизаме в опасни води, при тия шантави пионки. БХ не може да не го усеща. Може пък да е за добро и втръсналите ни мутри да мотивират хората да гласуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да ги мотивират. Няма с какво.

    07 Дек 2023 16:35ч.

    Българинът си е надвил здравата на живота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще си отвие

    07 Дек 2023 17:05ч.

    но ще е късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С това че са опасни

    07 Дек 2023 17:07ч.

    и трябва да бъдат разкарани, ако трябва и съдени. Но ако докарат нещата до дунанма, няма да има нужда от съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • когато разумът е напуснал главата, последната пада от раменете

    07 Дек 2023 16:35ч.

    Радев, вдигай войската и разпуснете това сборище на нацисти назначенци във властта. Съветската армия е победител във ВСВ, това е признато от САЩ, Британия и др. съюзници от коалицията, как е възможно да се позволява такъв фашистки реваншизъм? Мястото на победените недоубити фашисти е в Белене, а те си мечтаят за реванш спрямо ония, които с цената на милиони жертви освободиха света от кафявата чума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв Радев, каква войска

    07 Дек 2023 16:44ч.

    Нито имаме президент, нито имаме войска. Полицаите и жандармеристите са повече от армията. Полицията може да арестува армията. Нямаме нищо, по гол задник сме. Те се готвят 30 години за това, а ти искаш изведнъж Радев и армията. Как силно звучи - армията, но това са плужеци с по няколко заема, дето не смеят да гъкнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щом в една усрайна 5000

    08 Дек 2023 4:01ч.

    пияндурници случайни с тенджери на кратуните събориха цяла 40-млн.държава, значи има как.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отчаян

    07 Дек 2023 16:36ч.

    Това е УЖАС!!! УЖАС БЕЗКРАЙ! Уважаеми и неуважаеми българи, събудени и спящи, активни и апатични, информирани и неинформирани, какво ще правим с нашата мила Родина България?! Вече ни разбиват с натовси чук лицето и ни размазват мозъка с удоволствие. Всички "здрави сили" в България са парализирани. ЗАЩО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Дек 2023 16:53ч.

    Слава на Русия срещу нацистите и колониалните фашисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    07 Дек 2023 16:56ч.

    С нетърпение чакам да обявят война на Русия и после като влезнат руски войски да увиснат по въжетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    07 Дек 2023 16:57ч.

    Наближава новата 1944г, после пак ще има вой че са избили цвета на нацията. Тоя същия цвят, който постоянно ни вкарва във война с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дотук "управляващите" ни набутаха

    07 Дек 2023 16:58ч.

    на страната на губещите. Оттук нататък ни набутват на страната на подлежащите на унищожение... Има ли изход от тази зловеща ситуация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали

    07 Дек 2023 17:02ч.

    Има време още, но не е зле да си вземат билети за самолет от сега, щото шефовете не са учили за спасители, ако се стигне дотам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колелото на историята

    07 Дек 2023 17:06ч.

    Колелото на историята се върти и се повтаря с нов знак - ако такива мафиози, спекуланти и лъжци като Пеевски, Борисов и Петков са били към 1944 г. цветът на нацията - напълно е оправдано случилото се, просто народният гняв ги е измел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шалом

    07 Дек 2023 17:06ч.

    Разбира се че НАТО би искал да разположи тези системи но първо ще трябва да ги платиме авансово и да се надяваме, че някой ден ще ги произведат и разположат, ако пък не пиеме една студена вода. Да не си бяхме давали нашите. Със слугите така се постъпва издояваш ги и ги хвърляш на кучетата. Конфискуфаш всичко, което са успяли да откраднат. Тъпи са и си го заслужават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • модерно робовладелство

    07 Дек 2023 17:13ч.

    Никакви системи не може да даде Западът, освен на ония, които ще отиват да ги избиват по фронтовете. Край на мирния уют. Който иска да оперира с оръжейни системи, ще бъде изпращан да убива руските ни братя. Ако и да плаща, никой няма да му даде нищо, защото всичко ще се засмуква от отчаяните натовски нацисти, желаещи да унищожат Русия. Оттук нататък проклятието ви е такова, че нищо натовско няма да имате, без да го платите с кръвта на собствените си убити. Който разрушава паметници и изтръгва Русия от сърцата ни, няма да има нищо занапред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    07 Дек 2023 17:18ч.

    Тези долни изроди не разбират ли, че тъпият колективен запад, като видя, че губи войната, иска да превърне НАС с пушечно месо. Докога ще търпим тези управляващи, които първи ще избягат и изобщо не им пука за българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    07 Дек 2023 17:20ч.

    Костадинов, ти наистина си ПЕПЕЙКИН. Докога ще легитимарет този българоубийствен парламент. Напуснете заедно с ИТН, за да се разпусне, иначе сте съучастници. Не ти ли е жал за българското Черноморие, за прекрасните ни градове, които така ще се превърнат в "легитимна цел".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИТН са лицемери

    07 Дек 2023 18:14ч.

    Гласували са въздържали се. Дори нямат доблестта да заемат категорично страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генчо

    07 Дек 2023 21:02ч.

    Въздържал се означава, че не подкрепя. Практически е същото като против. Математика за 2-ти клас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пепа

    08 Дек 2023 3:38ч.

    ''Въздържал'' се означава политически театър. Баламите свършиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отваряне на небето

    07 Дек 2023 17:30ч.

    Вичко, което предлагат от коалицията Магнитские е спуснато от Галя от посолствоТО, вкл. и отваряне на небето на България за украински самолети и всичко това в синхрон с думите на Байдън от днес, че ако Русия спечели срещу Украйна, ще нападне друга страна от НАТО. Явно са ни избрали за бъдеща цел, която преднамерено да предизвика конфликт и войната да се пренесе на наша територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    07 Дек 2023 17:38ч.

    Летецът президентин лично ще обучава украинчетата да летят на любимият му самолет F16

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    07 Дек 2023 17:48ч.

    Това е позор за българите. Всеки, който подкрепя подобна глупост е предател и трябва да бъде съден. Навремето подобни подмазвачи обявиха уж символична война на сащ и великобритания. Само Русия ни спаси от изчезване, а последвалия народен съд осъди само част от изменниците. Тази история май се повтаря днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО

    07 Дек 2023 17:51ч.

    До кога ние глупавите българи ще го позволяваме това, не разбират ли хората, че ни готвят нас ние сме следващите след Зеленски!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Три години

    07 Дек 2023 18:12ч.

    “Неочаквано” членът на кабинета на президента на Полша, ръководител на Бюрото за национална сигурност, министър Яцек Севера тревожно заяви, че за три години страните от източния фланг на НАТО ще влязат в пряка военна конфронтация с Русия и в тази връзка „е необходимо да се приеме тригодишен план за подготовка за конфронтация“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    07 Дек 2023 18:22ч.

    Политиците във Вашингтон и Брюксел съвсем са обезумели от ярост от провала на нацистите в Киев във войната с Русия, защото това е преди всичко провал на НАТО, на САЩ и Запада. Затова в беса си натискат с все сили новите натовци като нас да се хвърлят в преки сблъсъци сРусия, но не им се получава, хората в бившите соц в мнозинството си проумяха, че ги държат за трето качество хора и държави. В Украйна също започват да се отърсват от отровните заблуди и скоро ще се разбунтуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    07 Дек 2023 18:28ч.

    Решиха го толкова спешно щото Тръмп им прави сечено в конгреса и няма кинти за Украйна. Та брадърите са решили да изстискат всичко от колониите си. Галя снощи им е нашокала канчетата на Баце, Шиши и Кики и днес плеснаха с ръце и се прегърнаха пак. И набързо решиха да дадат нашите ракети на Украйна, а на тяхно място да докарат чужди ракети и чужди военни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    07 Дек 2023 18:30ч.

    И да добавя. Нашите ракети ги харизваме, а за чуждите ще плащаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Врачката от Годеч

    07 Дек 2023 18:53ч.

    Крайно време е Пеевски, натоварен на платформа заедно с майка си, Фидосова и Боко за поддръжка, да бъде откаран на фронта, за да се изпърди. Е това ще види сметката на рашаните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така че

    07 Дек 2023 18:57ч.

    всеки си пати от акъла, затова гласете се хем да плащате за нови оръжия, хем да ви използват като мишени за убиване, а причинителите на това ще си вземат парите и ще изчезнат в Америка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Михайлов Константинов

    07 Дек 2023 18:59ч.

    С кинтите няма проблем, щото се кликат с мишката безпроблемно. Има проблем с ресурса, щото е материален. Това е проблемът, пичове. Е, и Слънцето малко е проблем, щото май се кани да гръмне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    07 Дек 2023 19:37ч.

    То ще са много Слънца на хоризонта! Чудя им се на нашите празноглавци, заради блокираните им пари на Запад от американците са готови да запалят ядрен огън и Апокалипсис! Тогавеа всичко се обезмисля, защото няма къде да си харчат доларите, че даже и за тоалетна хартия не стават!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Дек 2023 19:02ч.

    Чуждо оръжие с чужди оператори на българска територия без да са под българско командване е предпоставка за сериозен инцидент и като последствие ескалация и не ми се мисли по-натам. Примерно, изстреляна противокорабна ракета от българска територия потапя руски кораб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Дек 2023 22:22ч.

    Примерно Русия отговаря с два кинжала с тяо по 5ти и 6ти блок на аец-а и северизападна Б-я е пустиня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А народът дали иска това?

    07 Дек 2023 19:11ч.

    разбира се; щото не иска руски сапоги да тъпчат родната земя! а кремълоидите да си вият, затова им се плаща

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски сапоги

    07 Дек 2023 21:31ч.

    А бе свиньо тъпа и проста, първата ти ще ритнеш камбаната! каквото и да стане. Защото си предател и иде Рожество Христово. А след него - Архангел Михаил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    07 Дек 2023 23:57ч.

    Боже, защо нямам власт !!! Такива ла*нари като тебе ще бъдат издирвани по айпи адрес, насила мобилизирани и пращани на украинския фронт. Руснаците да ги правят на въглен със Солнцепек, за да не си цапаме ние ръцете....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    07 Дек 2023 19:12ч.

    Тиа трябва да си одат в най скоро време. Доброволно, доброзорно..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кратък коментар по повод молбата на управляващите ни към НАТО:

    07 Дек 2023 19:46ч.

    Българските управляващи искат да наемат натовска охранителна фирма да ги пази от народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    07 Дек 2023 20:07ч.

    Че що? Поициата отлично върши тази работа. Виж само какви решетки са сложили навсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    07 Дек 2023 20:18ч.

    Искат НАТО, щото американците се оттеглят от Украйна. Остават лице в лице двата проекта иудейски/британия и ватикански/ нова австроунгарскаимперия. А НАТО се командва от английски генерали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • алиско в страната на кукуригалниците

    07 Дек 2023 20:30ч.

    Всеки луд с номера си. Алиско с юдеите в Украина и британската хегемония във футбола... упс! В НАТО. Алиско пий си хапчетата и следвай указанията на Дръндареца без импровизации!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    07 Дек 2023 21:44ч.

    Мъда! Тъпчовците така молят за разяснения, щото нищо не вдяват. Стари номерца от керПИДЕнчето. И така. Опитът на Британия / Истинската Иудея. Брит значи завет. Британия - земята на Завета/ да постави под свой контрол континентална Европа чрез ЕС, и евреите, завърши с неуспех. Черешката на тортата беше Крим. Орбан е Ватикан, и е вързан с част от австроунгарската аристокрация, но определено не със Хабсбургите Русия поддържа за сега Ватикана. Целта на Ватикана е създаване на нова австроунгарска империя в Източна Европа. Тръмп е Ватикан. Байдън е католик. САЩ в Източна Емропа играе за Ватикана против англичаните. Българското правителство поддържа иудейският проект. Той е бита карта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    07 Дек 2023 22:37ч.

    Алиске що бягаш от керПИДЕнчето. Кво лошо ти е направил. Ти беше някаква звезда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    07 Дек 2023 20:36ч.

    Американската военноморска база Норфолк е получила 50 хиляди тона руски петролни продукти, съобщи Андрей Клименко, представител на Института за черноморски стратегически изследвания и изданието BlackSeaNews. Клименко съобщи във Facebook* (забранен в Русия, собственост на корпорацията Meta*, призната за екстремистка в Русия), че танкерът AVENCA, собственост на германската компания CST, е доставил 50 хиляди тона петролни продукти от Новоросийск до американската база, въпреки забраната на Европейския съюз за закупуване на нефтопродукти от Русия и транспортирането им по море до всяка страна по света, съобщава Gazeta.Ru. Според Клименко корабът, плаващ под либерийски флаг, е напуснал пристанището на Новоросийск на 13 ноември и е пристигнал в американската база в Норфолк на 7 декември. По-рано Washington Post писа, че Пентагонът продължава да купува петролни продукти, които използват забранени руски суровини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • албена

    07 Дек 2023 21:10ч.

    Видяха, че в окрайна им разказаха играта и сега търсят държава от източния фланг с продажно правителство, после сигурно ще спретнат някоя провокация (е, разбира се, Путин ще е виновен), за да имат повод "приятелски да ни пазят". Какви помияри са нашите политици-случайници! Няма ли кой да напврави петиция срещу тъпите им решения, поне да се види, че не всички са малоумни в тая държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С ИНСТАЛИРАНЕТО НА ПВО И ПРОТИВОКОРАБНИ КОМПЛЕКСИ, ПРАКТИЧЕСКИ БЪЛГАРИЯ ОБЯВИ ВОЙНА НА РУСИЯ!

    07 Дек 2023 21:19ч.

    Тези заложници на САЩ - Борисов, Пеевски и Петков, превръщат България в барутен погреб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    07 Дек 2023 21:50ч.

    Иначе трябва да си отидат. Да си стегнат багажа, и беж. А с тях и цялата администрация на страната. Кокалът обаче е сладък, и не се изпуска. Ще го държат със зъби и нокти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р инж. Тиквоний Банкянски (агент Буда)

    07 Дек 2023 21:59ч.

    Колко е лошо задникът ти да е беззащитен от атаките на "Магнитски"! Готов си на всичко, за да го спасиш от пенетрация и от "приятелски" огън и атака!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутковците на Киро и Кокоро

    07 Дек 2023 22:02ч.

    ИЗРОДИ! Съд и разстрел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Дек 2023 22:34ч.

    Г.з глава затрива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    07 Дек 2023 22:58ч.

    Всеки народ заслужава съдбата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те нашите молели НАТО,

    08 Дек 2023 7:38ч.

    а какъв е отговорът? НАТО дали са съгласни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не на подобни провокации

    08 Дек 2023 10:38ч.

    Тези директно ни вкарват във война. Украински пилоти в нашето небе и натовски ракети, управлявани от укри, означава, че от тук може да се стреля по Русия. А отговорът ще е незабавен. Нашите само това чакат, з ада вдигнат вой, че Русия ни напада и да ни вкарат във войната. В момента подготвят страната ни за нова Украйна и затова искат да я въоръжават допълнително. Единствено заради техните магнитски задници. За три корумпирани и крадливи задника да изгори цялата държава и народ. Кога някой ще ги спре, че вече става късно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Дек 2023 11:29ч.

    украина да си прави ученията над балтииско море ние сме в нато и ес без референдум цървулите които в мом са на власт са с 35 проц изб активност аз съм категорично против искам мир и дружба със съседите си а не воини и конфликти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи