"Уолстрийт Джърнъл": Шолц се опита да разубеди Зеленски за НАТО преди войната

"Уолстрийт Джърнъл": Шолц се опита да разубеди Зеленски за НАТО преди войната

Автор: telegraf.com.ua

 

Германският канцлер Олаф Шолц лично се опита да разреши конфликта с Киев по време на посещението си на Мюнхенската конференция. Германският представител призова украинския президент Володимир Зеленски да се откаже от НАТО и да обяви неутралитет като част от споразумението за европейски гаранции за сигурност между Запада и Русия.

Вестник Wall Street Journal пише за това в обширен материал, озаглавен "20-годишният поход на Путин към войната в Украйна - и как Западът не успя да се справи с него".

Изданието публикува вътрешна информация от кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността, където президентът Зеленски пристига няколко дни преди пълномащабното нахлуване на Русия, а именно на 19 февруари.

Съобщава се, че украинският лидер е имал личен разговор с германския канцлер Олаф Шолц, който е призовал Зеленски да направи отстъпки пред кървавия агресор Путин, за да разреши конфликта с Кремъл.

"Шолц направи последен опит да разреши конфликта между Москва и Киев. На 19 февруари в Мюнхен той каза на Зеленски, че Украйна трябва да се откаже от стремежите си към НАТО и да обяви неутралитет като част от по-широк европейски пакт за сигурност между Запада и Русия. Пактът ще бъде подписан от Путин и Байдън, които съвместно ще гарантират сигурността на Украйна. Зеленски заяви, че на Путин не може да се вярва в такова споразумение и че повечето украинци искат да се присъединят към НАТО. Отговорът му разтревожи германските официални лица, които разбраха, че шансовете за мир се стопяват", се казва в публикацията.

По-рано The Telegraph съобщи, че в първите дни на войната на Русия с Украйна германският канцлер е заявил, че президентът не може да спечели конфронтацията и го е призовал да прекрати военните действия в Украйна, заплашвайки с тежки санкции.

Няколко дни по-късно Олаф Шолц проведе телефонен разговор с лидера на Русия, в който се опита да убеди Путин да отвори няколко хуманитарни коридора в Украйна.

 

Коментари

  • Това е всичко

    02 Апр 2022 14:04ч.

    https://youtu.be/sz7qfVJ51uY

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    02 Апр 2022 14:11ч.

    На миролюбивите бели гълъбчета да напомним ли, че точно на тази конференция Зеленски заяви намерението на Украйна да се откаже от статута си на неядрена държава? А как реагираха гълъбчетата на това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • montag

    02 Апр 2022 14:21ч.

    Малко извън темата. Интервю на бременното момиче от Мариупол, което обявиха за мъртво: https://youtu.be/IEJ9xG6-Va0 Управниците в Украйна са действително клоуни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски е на къса каишка

    02 Апр 2022 14:30ч.

    на британските служби и на американскаия ДД - какъв Шолц, какви пет лева? Впрочем, вече се казва ...олодимир ...еленски, защото забраниха буквите, наподобяващи Z и V.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Апр 2022 14:38ч.

    Така също, дядото на Шолц е раздавал Вафли на източният фронт, а Вафен ЕС-ЕС са миротворци и хуманисти... знаем ги тези от филмите за войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктор

    02 Апр 2022 16:50ч.

    Викторе, освен всичко останало, войната е насочена срещу имперския проект на Германия. Външната министърка каза, че без руски газ могат да издържат две седмици, след което започват бунтове на населението, т.е. гражданска война. Шолц прати на украинците 5000 каски. Как да се тълкува това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    02 Апр 2022 14:51ч.

    И какво казва това на прост език? Че Зеленски не чува петела, прави, каквото си иска, не иска да слуша "международната общност". Шолц му е предложил същото като Путин. А защо ли такова единодушие? Путиноид ли е Scholz? И че Зеленски съзнатаелно е провокирал тази война. Това казва простичкият анализ. Другото е гьобелсовщина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кървавия агресор Путин

    02 Апр 2022 15:25ч.

    Много обективни средства за масова информация. Необходимо ли е да се използват такива квалификации ако информацията се предполага да бъде безпристрастна? Самата фраза "кървавия агресор Путин" показва че тази информация е тенденциозна и се взема страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    02 Апр 2022 17:35ч.

    Коя дума от трите не е вярна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нито една дума не е вярна

    03 Апр 2022 10:24ч.

    Кървави агресори са откачените западенци-униати. Този квази етнос е създаден като оръжие за геноцид срещу православните славяни, каквито сме и ние, българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички тези изявления, разговори, съвместни комюникета, изказвания в пресата

    02 Апр 2022 16:22ч.

    са камуфлаж за гигантското лицемерие на политиците (в т.ч. дипломатите). Много жалко, че нашите образовани деца, в елитни университети!!!, не са разбрали как трябва да се държат и кяк да се извъртат по килифарски... Така ядосаха сахиб, съвсем неволно и глупешки... Ще си изсърбат попарката сами, след този дипл. скандал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Попарата ще я сърбаме ние и внуците ни,

    03 Апр 2022 14:06ч.

    а Кироасанчвците сахиб ще си ги прибере из някое "НПО" по Америката или Авропата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скандално

    02 Апр 2022 22:12ч.

    Дядото на тая шушумига Шолц е нацистки офицер от SS. Има снимки в нета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хем е нацистки генерал

    03 Апр 2022 10:26ч.

    Шолцчо обаче е добър избор за ликвидиране на Германостан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи