"Уолстрийт джърнъл": Най-големите европейски страни от НАТО насърчават Украйна да помисли за мирни преговори с Русия

"Уолстрийт джърнъл": Най-големите европейски страни от НАТО насърчават Украйна да помисли за мирни преговори с Русия

Президентите на Украйна и Франция, Володимир Зеленски и Еманюел Макрон, в Киев през юни миналата година. Снимка: АП

Най-големите европейски държави от НАТО насърчават Украйна да помисли за мирни преговори с Русия, пише в. "Уолстрийт джърнъл".

Германия, Франция и Великобритания виждат засилването на връзките на Алианса с Киев като стимул той да бъде убеден да започне да преговаря с Москва по-късно тази година, цитира американският всекидневник източници от правителствата на трите страни. Това става в момент, когато някои западни партньори все по-силно се съмняват, че Украйна ще успее да отвоюва всички окупирани от Русия нейни територии, отбелязва изданието.

Миналата седмица британският премиер Риши Сунак представи план, предвиждащ Украйна да получи след края на войната по-голям достъп до съвременни оръжия и боеприпаси, за да може да се защитава. Проектът ще бъде обсъден на срещата на върха на НАТО през юли, каза Сунак.

"Уолстрийт джърнъл" цитира осведомени източници, че германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон са казали на украинския президент Володимир Зеленски на тристранната им среща в Париж по-рано този месец, че трябва да помисли за започване на мирни преговори с Москва.

Сега украинските власти отказват да преговарят с Русия, ако не се изтегли от всички окупирани територии - условие, което тя категорично отхвърля.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • смехорани

    25 Фев 2023 8:56ч.

    Западноевропейските лидери не схващат, и никога няма да схванат, че тази война е екзистенциална за Русия. Затова Русия не може да я загуби. Ако трябва, войната ще върви 10 години , но Русия ще вземе своето. Колкото повече се пъне Запада, колкото повече украинц натъпчат в месомелачката, колкото по-далекобойни оръжия доставят на Киев - толкова повече ще си вземе Русия. Лавров им го каза в прав текст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е екзистенциалната,

    25 Фев 2023 9:40ч.

    А животоспасяваща за др. Путин. Като го ликвидират ще се превърне в гражданска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    25 Фев 2023 10:01ч.

    На лиШчето така ли пише бе, другарю евроатлантик. Гражданска война четеш, ама къде, пише ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грейки

    25 Фев 2023 10:14ч.

    Американците поначало неправилно употребяват специализирания философски термин "екзистенциален" в ежедневния дискурс. Директният превод подменя дълбинен смисъл. Не се подвеждайте от тях! Знаем ги, че с вродената си тъпота имат свойството всичко да изопачават, опростачвайки го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде пише за

    25 Фев 2023 10:18ч.

    Гражданска война, бе рубладжийски ? Първо признаваш една държава, после я нападат, за да и смениш правителството и накрая понеже си неграмотен цар тръгваш да и отнемеш 4 области да не си важат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смехорани 25 Фев 2023 8:56ч. "Западноевропейските лидери не схващат, и никога няма да схванат, че тази война е екзистенциална за Русия".

    25 Фев 2023 10:20ч.

    Схващат, схващат. Затова са така настървени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпигьоз

    25 Фев 2023 10:22ч.

    Тя държавата призната, ама властта й незаконна бе, соросианец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Властта в Киев

    25 Фев 2023 10:43ч.

    Е призната от Матушката ти, бе рубладжийски. И на Порошенко и на Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лъжеш се, властта е незаконна; а незаконното е призвано да бъде свалено

    25 Фев 2023 11:23ч.

    Ти ли си по-близо до майка ми или аз самият?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие

    25 Фев 2023 14:37ч.

    От 2917 г. Щото сте много законни. Измет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уолстрийт Джендър

    25 Фев 2023 10:06ч.

    А Кръчмаря питаха ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варията на Френска Еврабия и той барабар Петко с мъжете

    25 Фев 2023 10:47ч.

    Този катун Жабария още ли се брои за държава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хазартен бос

    25 Фев 2023 11:32ч.

    Ако Украйна спре бойните действия - престава да съществува. Ако Русия отстъпи - настава анархия, властта се срутва, гражданска война и разчленяване на Русия. Аз като изпечен хазартаджия се чудя на кое да заложа ? Че Русията ( със 6500 ядрени заряда ) ще се разпадне ? Или че 24 милионна Украйна с половин милион загуби на фронта, ще капитулира ? Дайте съвет, кое е по-вероятно да се случи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    25 Фев 2023 13:36ч.

    Помисли колко от тези 25-30 милЬОна искат и/или могат/и са годни/ама истински/ да отидат в месомелачката на фронта и тогава заложи, като калкулирани предварително, освен живата сила и снабдяването на"джелезо" и боеприпаси(щото украински вече нЕма), като количество и времетраене на доставките и тогава заложи. Нали си печен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Фев 2023 11:42ч.

    Според теория на вероятностите, Украйна отича в канала, другата Европа потъва в новите тъмни векове и без военни действия на нейна територия, на хегемонът му пада либидото и си сяда на гъза, ако иска да се защити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    25 Фев 2023 13:39ч.

    Русия има голям късмет че нито Киев, нито страните от западния блок се съгласяват да преговарят за примирие, което е изключително опасно и токсично за Русия. „Само Русия говори за преговори [с Украйна]. Никой друг. В Русия те повтарят това всеки ден, всички и всички. И изводите тук са много интересни. А вчера президентът на Русия също каза: „Нашата цел е да завършим операцията“. Не разбирам, защо да го започвам, ако целта е да го завършим? Ако искате да завършите, не започвайте. Има хора, които казват, че Русия ходи под Бога. И така, Бог спасява Русия от преговори, спасява и досега. Според принципа „Ако Бог иска да накаже някого, той го лишава от разум“. Така Бог лиши американците, европейците и Украйна от ума им, като им попречи да преговарят“. Не знам за какво могат да се водят преговорите с Украйна. Първо, с кого да преговаряме? С пронацисткото ръководство, което незаконно завзе властта през 2014 г. и извършва терор и дискриминация както срещу рускоезичното, така и срещу украинското население. Какво да преговаряме, за денацификация? Това е все едно да преговаряш с Третия райх за денацификацията на Третия райх. И главният преговарящ да бъде Химлер, или Борн. С кого? Или може би със самия Адолф Хитлер, за да преговаря за денацификация? Може ли такава дива мисъл да хрумне на някого? Няма нужда да преговаряме за пълна и безусловна капитулация. Такива преговори трябва да се водят от руската армия. Герасимов като командир на спецоперация в Украйна е най-добрият преговарящ. Написал Яков Кедми .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи