Унгарският външен министър: Западът е изпаднал във военна психоза

Унгарският външен министър: Западът е изпаднал във военна психоза

Унгарският външен министър Петер Сиярто обвини Запада, че е изпаднал във "военна психоза", предаде  ДПА. "Има хора в Брюксел, които гледат на това като на състезание кой ще снабди Украйна с повече оръжия - Европа или САЩ", каза той. Сиярто добави, че светът се намира "в 25-ия час", за да предотврати предстояща световна война.

Унгарският външен министър призова за незабавно прекратяване на огъня и за мирни преговори между Русия и Украйна.

Унгарският премиер Виктор Орбан поддържа добри отношения с Русия, въпреки пълномащабната ѝ инвазия в Украйна, посочва ДПА. Агенцията припомня за неохотата, с която Будапеща подкрепя санкциите на ЕС срещу Русия. 

Освен Турция, Унгария е и единствената страна от НАТО, която все още не е ратифицирала членството на Швеция и Финландия в отбранителния съюз. Желанието на неутралните преди това Стокхолм и Хелзинки да се присъединят към НАТО беше продиктувано от войната на Русия в Украйна.

Наскоро парламентарното гласуване на протоколите за присъединяване беше отложено от началото за края на месеца.

Сиярто е особено силен поддръжник на външната политика на десния популист Орбан. 

Орденът на дружбата, който той прие от руския си колега Сергей Лавров в края на 2021 г., все още не е върнат от министъра, посочва ДПА.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • йосарян

    07 Март 2023 8:04ч.

    "Желанието на неутралните преди това Стокхолм и Хелзинки да се присъединят към НАТО беше продиктувано от войната на Русия в Украйна." -- че беше продуктувано, беше. но не точно от "войната".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    07 Март 2023 11:35ч.

    Е па както рече Боко: -К"ото кажат началницити......можело и по-изискано да се изкаже.. :-Провидението ми продиктувало те това, те онова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Orban ur

    07 Март 2023 8:25ч.

    Унгария е пример как се отстояват националните интереси, въпреки тоталната пропаганда и помия дето се лее всекидневно върху главите на евро-стадото от страна на наглосаксонските центрове за "истина" и "демокрация"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марионетки на власт

    07 Март 2023 11:40ч.

    Днес единствено политическите плазмодии като Шолц и Макрон се допускат на власт. Орбан е единствения сбой в тази система. Във васална Европа цари самоубийствен конформизъм и моделирана чрез медии и социални мрежи обществена пасивност. Където и това не е достатъчно, изборният резултат се фалшифицира, като наскоро в Естония например или щом е "неправилен", просто не се признава, като в Тюрингия. Само наивник би повярвал, че изборите в напълно подчинени та хегемона държави биха могли да бъдат непредопределени. А за България... всички знаем... Правителството на войната, което по заповед ще ни запали чергата, вече е сформирано...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БТА

    07 Март 2023 9:09ч.

    БТА не е информационна агенция, а рецитатор на американски лозунги - Орбан бил "популист", някой трябвало да си върне руския орден и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 99%

    07 Март 2023 11:04ч.

    Квалификацията "популист" винаги събужда в мен прилив на симпатия. С нея злоупотребяват най-вече елитаристите, натрисащи ни интересите на една тясна антинародна обществена прослойка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шегаджиите на Чърчил днес! Я, колко са се наплодили от щастливо живуркане!

    07 Март 2023 9:11ч.

    Реалността е, че Украйна е унищожена от американски империалистически машинации от 2014 г. насам, подкрепяни от ЦРУ в Киев. Русия беше принудена да елиминира неонацистки режим, който силите на НАТО съзнателно и тайно въоръжиха.Президентът Байдън и неговият несравнимо корумпиран син Хънтър са участвали лично в създаването на чудовището Франкенщайн, както и висши членове на тази администрация на Белия дом, включително Антъни Блинкен, Виктория Нюланд и Джейк Съливан. Същите тези хора санкционираха взривяването на тръбопроводите „Северен поток“ в акт на международен тероризъм срещу предполагаеми съюзници от НАТО, такава е тяхната престъпност.Вашингтон и неговите слуги от НАТО възпрепятстват всякакъв дипломатически изход от кризата заради лъжите и престъпната си русофобия. Военният рекет е твърде пристрастяващ за военните наркомани на НАТО и разузнавателните агенции на техните престъпни синдикати. Логичната крайна точка на тази перверзна шарада включва потенциала за тотална световна война. Зеленски в мръсната си комична звезда по невнимание излезе от сценария с шокиращите си рекламни забележки.Тези забележки – наред с много други глупости, изречени от Зеленски, Байдън, Шолц, Макрон, Сунак, Фон дер Лайен, Борел, Столтенберг и други военни сводници от НАТО – приличат на сваляне на маската на клоуна, разкривайки грозното лице отдолу. Американският народ и всички останали по света трябва да бъдат ужасени и бесни.Безсмислените приказки за хора, умиращи без основателна причина, а по-скоро само за група клоуни и техния имперски цирк, са най-болната шега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1234

    07 Март 2023 10:20ч.

    Никой няма да чуе за това мнение в бг, за ЕС да не говорим там вече цензурата е тотална. Гьобелс завижда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът е изпаднал във военна психоза

    07 Март 2023 11:13ч.

    Унгарският външен министър Петер Сиярто не е отчел измененията през последната година. Преди24 февруари 2022 г, западът наистина беше изпаднал във военна психоза - психоза на страх от "втората армия в света" от московската танкова лавина която за броени дни ще стигне до Лисабон, от хвалените супернови хиперзвукови оръжия и т.н. Възроденият украински народ, със своята героична съпротиве срещу московския агресир постепенно започна да премахва психозата на страх, отваря очите на запада да осъзнае своята сила и опасността от московското имперско мислене. В момента украинската армия е най боеспособната армия в Европа и предава уроци на всички ак трябва да се воюва срещу московско-монголските останки от Ордата нахлули в цивилизования свободен свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    07 Март 2023 11:45ч.

    Абе, олум, оставѝ тез сложни анализи по Запада.. Кажѝ нещо за тавана, за мазата си, за това кое си виждал по двора си.. Аз веке два месеца не разбирам оти се развеждат комшййте, тоа прави аналенази на геополитиката... Чюдни хора има по форумите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВОБОДЕН СВЯТ? ТОЗИ, КЪДЕТО КУКЛИТЕ ЗА ДЕЦАТА СЕ ПРОДАВАТ С ГЛАВА НА МОМИЧЕНЦЕ И С ГЕНИТАЛИИ НА МОМЧЕНЦЕ?

    07 Март 2023 16:27ч.

    Това ли е свобдният ти цивилизован свят, нещастнико? Мъчно ми е за теб, но те обичам, защото знам, че си обсебен от духове, които те измъчват. Имаш сега шанс да постиш и да се молиш за спасението си. Говоря ти сериозно. Погрижи се за душата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малкия Путин

    07 Март 2023 11:40ч.

    Скоро ще го изгонят унгарците с тояги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    07 Март 2023 11:53ч.

    По-вероятно е, такива като теб, скоро да ходят с наведени глави...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    07 Март 2023 11:56ч.

    Имененно!!! Не е станало понеже производството на тояги в Унгария е недостатъчно, /поради ограничения-лимити, налагани от ЕК / и забавен внос от Китай...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    07 Март 2023 11:51ч.

    Гласовете на разума, все по-често започват да се чуват... Това е добре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "за последните двама"...

    07 Март 2023 11:52ч.

    - Да, да, вижда се - всичко сте разбрали. Най-вече, как доматите се ядат с колците. Но ви завиждам, живота за подобни е само песен! Нито дисонанса, нито фалша, нито отровата от кумирите ви в него, ги схващате. Дето се вика: - ще ви погребат и вас с евро-атлантическа, фалшименто, песен на уста. Щастливци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уточнение за "последните двама"

    07 Март 2023 11:55ч.

    - в 11:13ч. и 11:40ч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    07 Март 2023 12:09ч.

    Те това е щастие.. Купили сабалян ляп, наранили кошките и свиненцето, отворили конпютура, па бистрат геополитиката "както те си умеят, колкото както живеят"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    07 Март 2023 13:03ч.

    евроГейските извратеняци не го забелязват! значителна част от писателите в „забранителния списък“ на хитлеристка Германия и на фашистка Украйна съвпадат: М. Горки, М. Зощенко, Вал. Катаев и др. известни автори. но укрофашистите надминаха своите вдъхновители - германците не успяха така масово да унищожат библиотечните колекции и дори психично болният Хитлер не стигна до идеята за рециклиране на руските книги в тоалетна хартия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Март 2023 13:20ч.

    Да питам БТА, за един приятел, защо да връща ордена, да не го е откраднал или намерил случайно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи