Унгарският външен министър: Появата на западни войски в Украйна ще доведе до световна война

Унгарският външен министър: Появата на западни войски в Украйна ще доведе до световна война

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Изпращането на западни войски в Украйна, което обсъждат някои европейски политици, ще доведе до нова световна война. Това мнение изрази унгарският външен министър Петер Сиярто на пресконференция след преговори в Аман с йорданския си колега Айман ал Сафади.

"Някои европейски политици искат да изпратят войници в Украйна, докато други европейски политици фантазират за използване на ядрени оръжия. Във всеки случай това би означавало световна война и тези, които са в непосредствена близост до въоръжения конфликт, ще трябва да платят за това", - предупреди Сиярто, чиято реч беше излъчена от телевизионния канал М1.

Той отбеляза, че унгарските граждани „вече са уморени от тези опасни изявления“, които продължават да се правят във връзка с украинския конфликт. „Уморихме се да се опитваме да въвлечем цяла Европа и дори целия свят във война, уморихме се да говорим за изпращане на сухопътни войски и използване на ядрено оръжие в Украйна“, каза министърът.

В тази връзка той изрази надежда, че на изборите за Европейски парламент на 6-9 юни избирателите ще могат да „изпратят сигнал на европейските политици, които говорят глупости“. Унгарското правителство заявява, че тези избори по същество ще решат въпроса за войната и мира и призовава за подкрепа на онези партии, които се противопоставят на продължаването на въоръжения конфликт в Украйна.

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

  • Еврей

    22 Май 2024 16:32ч.

    А Гн Сиярто как иначе предлага да се изплатят дълговете на освинения запад, освен с война? Този Сиярто тъп ли е или на тъп се прави. Да предложи друг вариант за чистене на дългове и тогава да се прави на пацифист. Писна ни от разни многознайковци, дето нагъват макдоналдс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    22 Май 2024 19:00ч.

    Най- после нещо сериозно .......................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    22 Май 2024 22:30ч.

    Няма нищо лошо в трета световна война и термоядрена катастрофа, планетата ще се изчисти и всичко ще започне на ново! Надеждите на световната соросоидна гнус, че ще се скрият в приготвените дупки в Нова Зеландия, ще бъдат потопени , от който трябва, навреме, с необходимите средства! Нема бегАне от Апокалипсиса! Оцелелите ще се молят за по бърза смърт и ще се бият по главите, защо са гласували за ППДБ!🤔, както сега се чудят на новата организация на движение! Ледниковата епоха ще унищожи и последният соросоид!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    22 Май 2024 16:34ч.

    Украйна е опасна за Русия не само като военен плацдарм на НАТО, но и като държава, която гради националната си идентичност върху унищожаването на всичко руско и чрез противопоставяне на Руския свят. А Русия е защитник на руснаците - държавно-образуващия народ на РФ, част от които не по своя воля (след 1991 г.) се озоваха в тази територия. Фашистките управници в Киев, насъсквани от т.нар. Запад да разрушат всякакви връзки между руснаци и украинци, са заплаха за руските интереси. И самият украински национализъм, финансиран и отгледан с немски пари в края на 19 век като идеология за противопоставяне между руснаци и украинци, е заплаха за интересите на Руската федерация. Аналогична е ситуацията и с т. нар. „македонци“, но безмозъчните ни управници не притежават интелектуален капацитет за да го забележат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луд умора няма! Върхът на "Пирамидата на властта" иска война и има инструментите да я прави, все още!

    22 Май 2024 16:37ч.

    Напрежението и стреса за война, УМОРИХА нормалните човеци объркани - защо не се договаряме за мир! Ето тук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    22 Май 2024 16:51ч.

    “ тези избори по същество ще решат въпроса за войната и мира”. Нищо няма да решат изборите. НИТО един от тези дето управляват ЕС не е избиран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия все още само си играе на войнички

    22 Май 2024 16:59ч.

    Западни войници воюват в Украйна от самото начало на СВО. Стълкновението е между Русия и НАТО, то затова и се точи бавно, и с доста сложни надхитряния. Възможно е горещото противопоставяне да продължи още толкова, преди в даден момент да полетят ядрените оръжия. Правото на първи ядрен удар е на Русия, при създалите се терористични обстоятелства в света, поддържани от Запада. Северна Америка ще бъде напълно унищожена. Британските острови също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    22 Май 2024 17:14ч.

    Следете ситуацията. Няколко месеца до година преди да ударим, ще спрем всякакъв износ, вкл. уран, газ, дизел за европа и америка. А украйна няма да доживее идващата зима. Гответе се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    22 Май 2024 20:27ч.

    При една термоядрена война, дори само едната страна да е употребила тези оръжия - то всички ще пострадат и изпаднат до прага на тоталното унищожение! Не забравяйте Многогодишната ядрена зима, радиацията, замърсяването, липсата на храни, разрушенията, стотици милиони мъртви... Ще останат единствено шепи оцелели в подземните градове, но и на тях - тежко им! Че те, държавите сега не могат да се оправят с тези хухавелски идиоти - управляващи на чело, а вие си въобразявате как те ще могат и да се оправят в една катастрофална екстрена ситуация в тотално разрушение, със всичките тези проблеми изброени по-горе!? Никога и никога. По- добре си стегнете задниците мързеливи и отивайте да гласувате САМО за партии, ясно и достоверно с предистория, доказващи, че са срещу войната, статуквото, срещу изпедерастените идиоти не осъзнаващи какво по-точно става в Света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    22 Май 2024 22:03ч.

    Няма абсолютно никакво значение за кого ще гласувате. Плановете са отдавна начертани и избора е между един или друг начин, но резултата ще е един и същ. Войната вече започна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2979

    22 Май 2024 17:03ч.

    До световна война чак няма да доведе. Просто до убити западни войници и разпадането на ЕС, което за нас е добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната ще бъде 30 години, така иска "върхът на пирамидата" за да остане връх (проф.Майкъл Хъдсън)

    22 Май 2024 17:14ч.

    Кризата на енергия и храни, причинена от войната на НАТО срещу Русия, ще бъде използвана като лост не само за тласкане на приватизация, която ще бъде до голяма степен контролирана от американски инвеститори, банки и финансисти, но и в още по-голяма степен ще заключи в орбитата на Съединените щати страните от Глобалния Юг и най-вече от Европа. ......... Ето тук СУПЕР ЧЕТИВОТО - https://glasove.com/na-fokus/prof-maykal-hadsan-voynata-mezhdu-rusiya-i-zapada-shte-prodalzhi-pone-30-godini-ochakva-ni-gladna-kriza

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната ще бъде 30 години ... (а дано, ама надали - българска мъдрост!) Долу патологията на егоизма и алчността!

    22 Май 2024 17:18ч.

    Една от жертвите очевидно ще бъде Европа и еврото. Стойността на еврото пада ден след ден, докато хората осъзнават, че са изгубили своите износни пазари в Русия и голяма част от Азия, а сега вече и у дома, защото експортът изисква енергия, за да бъде произведен. Цените на вноса вървят нагоре, особено на енергията. Вече е съгласувано, мисля, използването на 3 милиарда за изграждане на нови портове за внос на природен газ от Съединените щати – ВТЕЧНЕН ПРИРОДЕН ГАЗ, от 3 три до 7 седем пъти ПО-СКЪП от сегашната му цена, което ще направи почти невъзможно за германските фирми да произведат торове за земеделската продукция в Германия. Еврото потъва! .... (проф.М.Хъдсън) СУПЕР АНАЛИЗ от точно преди 1 година! - https://glasove.com/na-fokus/prof-maykal-hadsan-voynata-mezhdu-rusiya-i-zapada-shte-prodalzhi-pone-30-godini-ochakva-ni-gladna-kriza

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната ще бъде 30 години ... държавите трябва да избират, така е г-н Сиярто, да опитаме все пак! Долу войнолюбците и егоизма!

    22 Май 2024 17:23ч.

    Страните ще трябва да избират. Ще живеят ли в жилища без електроенергия, ще работят ли предприятията им без електроенергия – потребяването на енергия per capita ("на човек", "на глава") е директно свързано с БВП през последните 150 години. Всяка таблица показва, че консумацията на енергия, БВП и личният доход вървят заедно." ......... "Какво ще правят страните, когато не могат да си позволят да плащат по-високите цени на енергията? Джанет Йелън, която беше председател на Федералния резерв, а сега е министър на финансите на САЩ, каза: „Това, което ще направим, е да използваме Международния валутен фонд, за да ЗАПАЗИМ ЕДНОПОЛЯРНАТА ХЕГЕМОНИЯ на Америка.“ (проф.М.Хъдсън) Супер анализ ето тук - https://glasove.com/na-fokus/prof-maykal-hadsan-voynata-mezhdu-rusiya-i-zapada-shte-prodalzhi-pone-30-godini-ochakva-ni-gladna-kriza

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    22 Май 2024 17:34ч.

    Оказва се че единствено унгарците мислят за Европа ! Другите "лидери" са едни зависими марионетки ! А тук кампанията е един кокошарник !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо се случи?

    22 Май 2024 17:38ч.

    https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/4704919/4704919_900.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • режимът край Потомак

    22 Май 2024 18:49ч.

    Президентът-диктатор Байдън е следващият, който ще получи призовка от Международния наказателен съд за военни престъпления и престъпления срещу човечеството - https://rusvesna.su/news/1716372709

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Премитане на двора

    23 Май 2024 0:28ч.

    На тезци откачалки, които бълнуват насън и наяве ядрена война, им трябва Караганов да им попремете главите. Ако процедурата не даде резултат, тогаво да се предоставят на услугите на г-л Армагедон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи