Унгарският президент: Европа направи лош избор, когато отхвърли присъединяването на България и Румъния към Шенген

Унгарският президент: Европа направи лош избор, когато отхвърли присъединяването на България и Румъния към Шенген

България трябва да бъде колкото се може по-бързо член на Шенгенския договор. Това каза президентът на Унгария Каталин Новак след срещата си с президента Румен Радев. По думите, ѝ това е в интерес не само за българите, но и за всички членове на Европейския съюз, съобщава БТА.

Европа направи лош избор и взе лошо решение, когато не даде своя положителен отговор за присъединяването на България и Румъния към Шенген, заяви Новак. 

Относно нелегалната миграция тя заяви, че Унгария и България са гранични страни и отбеляза, че нелегалната миграция се разраства. 

 

Справянето с нелегалната миграция е важна част от взаимното сътрудничество и за гарантиране на сигурността на Европейския съюз (ЕС), но справянето изисква контрол и охрана на външните граници. Изисква нова политика, изисква разбиране, че охраната на външните граници на ЕС е задължение и еднаква отговорност на всички страни членки. Това каза президентът Румен Радев след срещата си с държавния глава на Унгария Каталин Новак, която е на посещение у нас. 

Президентът Радев отбеляза, че основна тема на разговора му с унгарския държавен глава са били миграцията и Шенгенското пространство. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Лесно ви е на вас, унгарците:

    02 Фев 2023 12:48ч.

    вие сте си цивилизовали циганете. Ами к’во да кажем ние — българете (па особено — румънците)? Ако наш’те смугли събратя плъзнат из Европа, ше требе да ѝ събират след това на Европата само шушулките…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    02 Фев 2023 14:34ч.

    те, нашите циганьори, отдаван сноват по Европа и не само... Шенген щеше просто да улесни белия човек, но майната му!... Като не ни щат в Европа има и други съюзи...;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изтърваха ни

    02 Фев 2023 12:54ч.

    Ще минем метър и за новата Дунавска империя. Да видим сега как ще изчоплят Бавария. Навремето Бисмарк я отмъква под носа на Виена с гениална корупционна хватка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изчаква се войната

    02 Фев 2023 13:16ч.

    Няма добър или лош избора, а чакане. Фактът, че не залагат предварително показва какви са шансовете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • К'ъв Шенген бе?!

    02 Фев 2023 14:41ч.

    Само през крив макарон... Ние тукА не сме в Бореловата "градинка". НИЕ, тукА сме Периферията, населявана от туземци!... Това сме ние в очите на привилегированите евроджендъри. Жалко, че редовия булгаристанец още не може да осъзнае простата истинна, че ние, БГ-то, не бяхме поканени в ЕС, за да седнем на една маса с баровците, а за да им сервираме... Аре, живейте щастливо бунаци... ако можете, с тази мисъл! А скоро, собствените ни предатели - поп Кръстьовци, ще ни набият и Еврото отзад, та да ни запълнят всички дупки... А честито!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи