Унгария няма да подкрепи нови санкции на ЕС срещу Русия в енергетиката

Унгария няма да подкрепи нови санкции на ЕС срещу Русия в енергетиката

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Енергетиката е "абсолютно червена линия" и Унгария няма да подкрепи европейски санкции срещу сътрудничеството с Русия в тази сфера, предупреди унгарският външен министър Петер Сиярто.

По-рано тази седмица европейските външни министри се договориха да започнат работа по осми пакет от санкции, след като от Москва обявиха, че ще мобилизират и изпратят в Украйна още 300 хиляди войници.

Очаква се преди срещата на върха в Прага на 6 октомври Европейската комисия да излезе с конкретни предложения за увеличаване на списъка на санкционирните лица, затягане на контрола върху изнасяните технологии и таван върху цената на руския петрол. За приемане на санкциите се изисква единодушие на 27-те страни-членки.

В интервю за Руската информационна агенция "Новости", публикувано днес, първият дипломат на Унгария призна, че за страната му понастоящем е невъзможно физически да замени руския петрол, тъй като възможният алтернативен тръбопровод няма достатъчен капацитет.

По отношение на природния газ Унгария няма друг източник, който може да достави същото количество, каквото доставя Русия, подчерта Петер Сиярто.

През лятото Будапеща си издейства допълнителни доставки от "Газпром". Благодарение на тях Унгария вече има достатъчно запаси в газохранилищата си, заяви унгарският външен министър и добави, без да уточнява, че за "ред други страни в Европа ще бъде невъзможно да преживеят зимата без руския газ".

Пред руската агенция Сиярто каза още, че санкции в сферата на атомната енергетика - за каквито се заговори тази седмица след консултации между американския и украинския енергиен министър, също са неприемливи за Будапеща.

Източник: БНР

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Славин

    24 Sep 2022 16:32ч.

    Куражлии са унгарците, а не като нашите ибрикчии. Ще видим колко ще останат солидарните със сенилния Джо, когото Дядо Мраз почука на вратата на европейците. Американците искат да съсипят Европа и най вече Германия, която им е икономически трън в очите. А нейният “елит” е тотално зомбиран. Четете Валтер Липман и Едуард Берне(племенник на Зигизмунд Фройд) майстори на пропагандата и манипулацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    24 Sep 2022 16:36ч.

    Американците вече отказват газ за Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котарак

    24 Sep 2022 16:38ч.

    Г-н Орбан, може ли да си внесем малко НАРОД от Унгария? В замяна ще изпратим едни 5.5 милиона броя мърша в посока избрана от Вас. Благодаря!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно, не си спомням Русия да е освобождавала Унгария от 500-годишно турско робство, нали така?

    24 Sep 2022 17:46ч.

    А Унгария е против санкциите срещу Русия. Аха, Русия беше освободила България от 500-годишно турско робство. Пък България сега подкрепя санкциите срещу Русия. М-да... Лайнян робски народ сме, господа, и говнярска робска държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    24 Sep 2022 19:24ч.

    ......................... бившата хитлерова коалиция отново нахлу в древната Руска земя – Украйна на немски и на полски танкове, на английски и холандски бронетранспортьори, стреляйки с американски и с немски ракети по рускоезичното население с крясъци „ние сме демокрацията“...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една българка

    24 Sep 2022 19:24ч.

    Може да не е патриотично, но взех да си мисля, че ако беше лесен унгарския, или поне да бях млада, бих се преместила да живея в Унгария, една достойна страна, защитаваща интересите на поданиците си! Блазе им на унгарците, че имат отговорни политици! А нашите некадърници и подмазвачи вълци ги яли, гледат само собствените си лични интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блазе им на унгарците, че имат отговорни политици!

    24 Sep 2022 21:50ч.

    Блазе им на политиците, че имат такива избиратели. ТОВА НЕ Е ЛИ ПО-ТОЧНО? Защото съм убеден, че нашите политици са в действителност дълбоко нещастни. Няма как да е иначе - щастие е да имаш достойнство, морал и подкрепа да ги отстояваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унгарците имат достойнство, което рефлектира в много неща, а специално в политиката няма как политици които се хвалят с простотия

    24 Sep 2022 19:54ч.

    да са привлекателни за тях. Преди време и в България е било така, политиците са били хора с ниво на образование и култура над средното ниво, включително и през соца, макар да се подигравахме на Живков. През последните години обаче поносимостта към ниската култура и дори циганизацията, станаха нещо нормално и стигна до думи и изяви на премиера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стигна се до т. нар. "вътрешна емиграция" за някой иска да запази себеуважението си

    24 Sep 2022 20:03ч.

    живеейки в толкова некултурна среда, като се изключи от телевизии, политика и друг обществен живот защото се чувства омерзен и обиден от факта, че е част от толкова просташка среда, в която дори и продавачите в магазините се обръщат на "ти", а младите дори не разбират че това е недопустимо. Какво ти достойнство сред маса хора избрали да са недостойни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    24 Sep 2022 20:47ч.

    Убитите от съветските танкове през 1956 унгарци се обръщат в гроба поради сегашния путинистки режим там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Методи

    24 Sep 2022 21:07ч.

    Бандеровче, не замърсявай коментаторската рубрика с невежеството си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ние имаме такива политици

    24 Sep 2022 23:19ч.

    Но трябва да ги подкрепим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Woland

    25 Sep 2022 1:30ч.

    "A great civilization is not conquererd from without until it has destroyed itself from within" W. Durant - Европа деградира като една уличница . Няма обединяваща идеология, няма обединяваща кауза, няма обединяваща цел . Жалко за идеята за единна Европа на нациите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добре, че е работливият Китай !

    25 Sep 2022 9:13ч.

    Жителите на страните от ЕС са особено активни в закупуването на китайски климатици, вентилаторни печки, електрически бойлери, електрически одеяла и др. Обемът на износа на стоки от тази категория през последните шест месеца достигна почти два милиарда щатски долара. Само през последните няколко месеца почти 200 000 електрически одеяла са отишли в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи