Унгария иска от Запада гаранции за сигурността на Русия, а не Украйна в НАТО

Унгария иска от Запада гаранции за сигурността на Русия, а не Украйна в НАТО

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Западният свят трябва да предостави гаранции за сигурността на Руската федерация, а не членство в НАТО на украинците. Това заяви ръководителят на администрацията на унгарския премиер Виктор Орбан - Гергели Гуляш. По време на университетско събитие тоъ заяви, че Русия не представлявала заплаха за Централна Европа, тъй като руската армия "не е постигнала бързи и убедителни резултати" в Украйна. Унгарският официален представител също така твърди, че е малко вероятно Украйна да освободи териториите си, окупирани от руските сили.

Според Гуляш ефективни преговори между Киев и Москва могат да се проведат само с участието на САЩ, а дългосрочните мирни усилия ще трябва да включват разполагането на миротворци и други подобни решения, предаде думите му Kyiv Independent. Украинските власти все още не са коментирали изявлението на Гуляш.

Унгария е в противоречие с Украйна и Запада заради приятелската си позиция спрямо Русия. Премиерът Орбан дори заяви, че Украйна е вече не е суверенна държава поради зависимостта си от международната подкрепа. Будапеща многократно блокираше финансовата подкрепа на Европейския съюз за Украйна. На срещата на 31 август външните министри на ЕС не успяха да се споразумеят за осмия транш от 500 млн. евро военна помощ за Украйна в рамките на Европейския механизъм за мир. Той бе спрян именно от Унгария. Мотивите на Орбан - Украйна е обявила унгарската банка OTP за международен спонсор на войната и той иска изваждането на финансовата институция от черния списък.

Източник: actualno.com

 

 

Коментари

  • баба мара

    03 Sep 2023 20:43ч.

    съгласна съм с унгария но без сащ за посредник където са янките мир и разбирателство няма да има те са в основата на конфликта използват украина като мюре а наркоманът заради именията си съсипа държавата и народа си затова съд за бандата от бункера

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно смята Унгария, с една лека корекция:

    03 Sep 2023 21:11ч.

    Първо, Украйна няма какво да се вре при големите батковци - на нея ще ѝ съобщят решението и тя ще го изпълнява. Тя не е независима държава, та да участ3ва в преговори. Второ, Великобритания трябва заедно със САЩ да седи от страната на победените. Щото британците имат повече вина от американците в този случай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не виждам начин Великобритания да продължи да съществува след края на започващата световна война

    03 Sep 2023 21:59ч.

    На мъгливия албион ще се завърне хептархията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кат ви знам

    04 Sep 2023 10:56ч.

    Егенетата на вас не ви остава много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    03 Sep 2023 21:22ч.

    германският фашизъм открито заявяваше, че планира да остави на окупираните славянски земи само толкова роби, колкото са му необходими. съвременният „демократичен“ фашизъм избягва такива откровени изказвания, но целите му са същите и за постигането им наред с войната ще използва биологически оръжия (пандемии) и еднополовите бракове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    03 Sep 2023 21:57ч.

    В НАТО не е важно какво иска някаква си Унгария ! Важно е какво иска САЩ преди всичко, а отскоро и Украйна. На Унгария ще и духнат под опашката и дотам. Унгария нито има Леопарди, нито Абрамси, нито Хаймърси, нито пари, нито нищо. Освен срам, че Унгарският народ днес доби славата на най-полезните идиоти за Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А НАТО ще го има ли догодина по това време?

    03 Sep 2023 22:01ч.

    А Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    04 Sep 2023 0:01ч.

    Да, начело с Украйна в Европа. След разгрома на Блатната империя и избесването на главните фашистки престъпници, никой няма да поставя това под съмнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    04 Sep 2023 0:56ч.

    Готов ли си да заложиш един грант на това твърдрние?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само НАТО няма да съществува, ами няма да има американски войски в Европа и Близкия Изток

    04 Sep 2023 1:46ч.

    Обаче къде ще бъдат сините грантаджии и изобщо на кой свят, това е един забавен въпрос с не особено ясен все още отговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    03 Sep 2023 23:27ч.

    Изтрил ми коментара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    04 Sep 2023 0:25ч.

    Това вече върхът! Унгария е загрижена за сигурността на Русия?! Т.е. Русия не е в състояние да реши този проблем? Налага се Угария, като член на НАТО? Т.е. НАТО е загрижено за сигурността на Русия? Е кво следва - да живее НАТО! Единствената гаранция за сигурността на коготи е да е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    04 Sep 2023 1:02ч.

    Ученичките в осми клас ще се скъсат от смях, оценявайки остроумието ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи