Унгария: Борел излъга за целта на санкциите срещу Русия

Унгария: Борел излъга за целта на санкциите срещу Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Тамаш Менцер, държавен секретар по въпросите на двустранното сътрудничество в унгарското Министерство на външните работи и външноикономическите отношения, обвини върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в лъжа.

В понеделник говорител на унгарското външно министерство заяви, че е шокиран от неотдавнашните забележки на ръководителя на външната политика на ЕС относно целите, за които се твърди, че са били наложени санкциите срещу Русия.

"Поразително е, но той излъга", казва Менцер във видеопослание на страницата си във Facebook. Според него Борел "е казал неистина, като е заявил, че политиката на санкции никога не е имала за цел да сложи край на войната" в Украйна.

"Напротив, истината е, че Брюксел започна политика на санкции, за да сложи край на войната", каза Менцер и добави, че тази политика се е провалила и затова Унгария е против нови санкции срещу Русия, които водят европейската икономика към рецесия. "Жозеп Борел сега отрича това, което службата, която ръководи, е казала по-рано", подчерта говорителят на унгарското външно министерство.

"Русия получава рекордни приходи от продажбата на нефт и газ, а ние в Европа плащаме санкционна такса за енергия и страдаме от санкционната инфлация", каза Менцер.

Преди седмица, говорейки пред журналисти след среща на външните министри на ЕС, Борел заяви, че "ЕС никога не е казвал, че санкциите трябва да спрат войната". Той заяви, че санкциите отслабват икономиката и военния потенциал на Русия и затова се предполага, че имат ефект. 

 

Коментари

  • Чичо

    22 Ное 2022 9:24ч.

    Единствената държава в ЕС с адекватна политика е Унгария.Де да имахме и ние такива политици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    22 Ное 2022 9:38ч.

    Според мен, ЕК е подбрана група от изкусни лъжци, манипулатори, циници и крадци- начело с небезизвестната фон дер... . Унгарците се борят за националните си интереси,дори да са в разрез с политиката на ЕС-браво! За бълг. политици - имам много думи, но ще се огранича само с една"йесмени". :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС сам по себе си е една грандиозна историческа лъжа

    22 Ное 2022 10:00ч.

    Лъжа, като всеки злокачествен тумор, който може да съществува и паразитира само мамейки имунната система на организма, че не е чуждо тяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    22 Ное 2022 11:49ч.

    Борел праща ЕС по дяволите в името на нещо, за което просто очевидно му е платено

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментатор

    22 Ное 2022 11:58ч.

    И отново, добре че са унгарците да казват истините в този така наречен ЕС. Ако чакахме нашите ,, политици" да кажат някоя истина, дооооста ще си почакаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    22 Ное 2022 12:14ч.

    От марионетки няма какво друго да очакваш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    22 Ное 2022 21:46ч.

    ЕС всъщност е ЕСССР, и ще се разпадне както СССР. Поразителна е приликата в безличието и безсмислието на еврокомикари като тоя ...Варел ли беше Барел ли..., и секретарите на ЦК на КПСС. Унгарците и тогава защитаваха интересите си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИНТЕРЕСНО, ВСИЧКИ НАДЕЖДИ ЗА МАЛКО ОТДИХ ОТ ИДИОТЩИНАТА НА БРЮКСЕЛ ДНЕС СЕ ВЪЗЛАГАТ НА УНГАРИЯ!

    23 Ное 2022 14:24ч.

    Сериозен екип около Г-н Орбан. Много ми напомнят за нашата изгряваща надежда Възраждане. Дано българите се осмелят да подкрепят тези, които могат да наистина да преосноват държавата с общи усилия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи