Украйна започна да евакуира хората от освободения Херсон

Украйна започна да евакуира хората от освободения Херсон

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украйна започна да евакуира жителите на две области, които се намират на освободени от Русия територии. Процесът е доброволен и се финансира от държавата, уточни министърката на реинтеграцията Ирина Верешчук.

Жителите на Херсонска и Николаевска области, включително и на град Херсон, могат временно да бъдат преместени в Западна Украйна или в град Кривой рог в Централна Украйна.

Новините идват дни след като руската армия се изтегли от Херсон, а Украйна възстанови контрола си върху града. Хората посрещнаха украинските войници с радост и празнуват победата, но градът е изложен на риск от атаки поради голямата си близост с руски позиции от другата страна на река Днепър.

В началото на октомври Русия започна целенасочени удари по системата за електроснабдяване на Украйна. В момента половината страна няма електричество, включително и Херсон. В града също така няма вода, интернет и мобилни комуникации. Хората пазаруват храни от стихийно организирани улични пазари.

 

Източник: svobodnaevropa.bg

 

 

 

Коментари

  • Г-н Дачков, "Гласове" силно ми падат в очите!

    20 Ное 2022 16:40ч.

    Щом препубликувате материали от манипулативна пропагандна централа като "Свободна Европа"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    20 Ное 2022 18:10ч.

    А котато публикуват от ТАСС сигурно ви се "издигат в очите"...........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котопакси

    20 Ное 2022 18:43ч.

    А ти какво искаш бе проамерикански ляв комсомолец ,да слушам лъжите на БТА ,на БНР -ХОРИЗОНТ И ХРИСТО БОТЕВ ,на свободна европа ,на Ню Йорк таймс , на дойче веле и на ингилизките парцали и на нова- цру и на ердогат тв . Напук на теб ще слушам и чета само Руските медии ,за да пукнеш от яд и злоба .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    20 Ное 2022 18:45ч.

    Що му обръщаш внимание на тоя,и той е като оня олиго дет се здрависва с въздуха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    20 Ное 2022 22:09ч.

    Другари, не че следенето и на двете пропаганди ще ни даде обективна картина на нещата НО със 100% сигурност е по-добре от втренчването в само една гледна точка. Така че нека охладим главите и сърцата и пазим Родината си. БУРЯ, СТРАШНА БУРЯ фучи и ще ни отнесе като нищо ако "блеем баирите". Въпрос на живот и смърт. Нема шест-пет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Ное 2022 17:00ч.

    Укрзализница също реши да си направи реклама, като вече пусна влака Киев-Херсон, около който жп гарата блестеше с ярки светлини. Но би било много по-полезно да пуснете това "електричество" към помпите на ВиК или пещите на пекарните. Но не е. Украинските власти, които се върнаха в Херсон, не се нуждаят от това. Те се нуждаят от снимка за западните медии и те я създават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    20 Ное 2022 17:35ч.

    Дам точно така, евакуираха последно 39 нещастника на оня свят, горките клетници дето останаха след руската армия и пренебрегвайки техните предупреждения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kboz

    20 Ное 2022 21:37ч.

    Херсон беше освободен, в момента е окупиран. А "доброволната" евакуация е още по лесен и брутален начин да бъдат филтрирани "про-руските" хора. Трагедия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейка

    21 Ное 2022 11:42ч.

    В Херсон вече махнаха всички плакати на които пишело В Русия завинаги. Да плачеш ли да се смееш ли - за няма и 6 месеца дадоха фира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    21 Ное 2022 12:04ч.

    Реалността е такава - проруските жители на Херсон посрещнаха руснаците с радост, а когато руснаците се изхлузиха като мокра връв, без да дадат един изстрел срещу бандеровците, техните хора побегнаха с руската армия. За да не последват горката участ на проруските жители на Балаклея, Лиман, Изюм... Съответо про-украинските жители посрещат ВСУ в Херсон с радост. Това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи