Украйна забрани всякакъв внос от Русия

Украйна забрани всякакъв внос от Русия

Украйна забрани всякакъв внос от Русия, един от ключовите ѝ търговски партньори преди войната с годишен внос на стойност около 6 млрд. долара, и призова и други държави да последват примера й, като наложат по-сурови икономически санкции на Москва, предаде Ройтерс.

Днес официално обявихме пълно прекратяване на търговията с държавата агресор, написа във Фейсбук министърът на икономиката Юлия Свидиренко. Отсега нататък никакви продукти на Руската федерация няма да могат да бъдат внасяни на територията на нашата държава, допълни Свидиренко.

От началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари обмяната на стоки и услуги между двете съседни държави на практика беше спряла, но вчерашното решение превръща прекратяването на вноса в закон.

Бюджетът на врага няма да получи тези средства и това ще намали неговия потенциал да финансира войната, подчерта министър Свидиренко. Тази стъпка на Украйна може да служи за пример за нашите западни партньори и да ги стимулира да засилят санкциите срещу Русия, включително с въвеждането на енергийно ембарго и изолация на всички руски банки, добави министърът на икономиката.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Haho

  10 Апр 2022 9:27ч.

  А газ по тръбата продължава да тече обаче. Смешниници. В случая и от двете страни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  10 Апр 2022 10:06ч.

  Измислили са начин автомобилите им да вървят с вода, а АЕЦ да превкючат на дърва?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  10 Апр 2022 10:06ч.

  За кой ли път,че те и руснаците налагаха някакви си санкции на Украина.И какво?Всички си я караха по старому.И сега ще е така,то и Зеления кой ли го слуша.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  10 Апр 2022 10:20ч.

  Като плюете по Зеленски трябва да имате предвид, че никой даже и той не очакваше, че тая война ще продължи повече от седмица. Другата причина това да не стане освен жалкото състояние на руската армия и невнятното им разузнаване е именно Зеленски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  10 Апр 2022 11:18ч.

  Въх, ма то руснаците ви и хранели ли , бе и ви отоплявали и ви въоръжавали ? А вие тогава какво сте правили - чешали сте си езиците ? Мамо, Татко, бият ме, щото някой ми сра в гащите !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи