Украйна въведе санкции срещу лица, свързани с Русия

Украйна въведе санкции срещу лица, свързани с Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски издаде укази (№191/2023 и №192/2023) за въвеждане на санкции на 230 физически лица и на 225 компании,  от или свързани с Руската федерация, предаде украинският информационен сайт "Съдебно-юридически бюлетин на Украйна".

Санкциите срещу физическите лица ще са със срок от десет години. Те предвиждат в частност блокиране на активи, прекратяване на търговски операции, анулиране на лицензи и други ограничения.

Рестрикциите срещу юридическите лица също се въвеждат за срок от 10 години.

В списъка със санкционираните фигурират заводът "Електромаш", Конструкторското бюро за навигационни системи "Московското производствено обединение за изчислителни техники и информатика", Научно-производсвеното предприятие "Криптон" и други компании, свързани, по думите на Киев, с военно-промишления комплекс на Русия.

Санкции са въведени и срещу Съвета на федерацията (горната палата на руския парламент), Федералната служба за сигурност, руското министерство на финансите, Федералната служба за охрана на Руската федерация. 

Сред санкционираните физически лица е и Вячеслав Богуслаев, бивш ръководител на украинското предприятие "Мотор сич", занимаващо се със самолетни и хеликоптерни двигатели. Киев го обвинява в колаборационизъм с Русия.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ще съществува ли Украйна след месец? А след година? Кой го е грижа за щенията на тия ненормалници. ЕС изживява последните си дни, а с него и НАТО

    01 Апр 2023 19:12ч.

    Времето ви изтича, паразити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Труман

    01 Апр 2023 21:22ч.

    Пий си хапчетата и си лягай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По стъпките на идиотите зад океана

    01 Апр 2023 19:20ч.

    Някой ще обясни ли, на какво основание например с години САЩ наложиха ембарго на Куба? И не само, просто Куба е показателен пример!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    01 Апр 2023 21:41ч.

    Съветът за сигурност е създаден след резултатите от ВСВ. Не се знае какво ще остане след като след Студената война почти всички решения след взети след ВСВ се ревизираха. Сега сме в подстъпите на Третата гореща световна война, дано Светът на достигне до най-горещата и точка, защото няма да има, кой да взема решения...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    01 Апр 2023 22:18ч.

    Пък Си Цзинпин също е свързан с Русия, а зеленото човече не само не го санкционира, ами го кани да посети украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    01 Апр 2023 23:11ч.

    Голям проблем ще имат след две години, когато ще трябва да направят обратното на тези закони. Толкова са се омотали сега, че ще трябва да си променят конструкцията....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KlOuN

    02 Апр 2023 7:58ч.

    Клоуна Зеленски веселеше Русия на Нова година ,новогодишни програми с Филип Киркоров.Един смотан комик.Днес играе патриот , а всъщност е лихваря евреин .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прекратяване на търговски операции

    02 Апр 2023 9:37ч.

    Санкционираните ще бъдат лишени от привилегията да получават некачествено (вредно за здравето) украинско зърно, а санкциониращите ще разчитат в още по-голяма степен на подаяния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи