Украйна: Щетите по енергийната инфраструктура на страната са безпрецедентни

Украйна: Щетите по енергийната инфраструктура на страната са безпрецедентни

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Щетите по енергийната инфраструктура на Украйна достигнаха безпрецедентно ниво, това заяви Владимир Кудрицки, ръководител на управителния съвет на "Укренерго".

"Равнището на щетите е безпрецедентно. Ясно е, че доста голяма част от съоръженията са повредени или унищожени. И тук не става дума само за подстанциите на "Укренерго", а за електроцентрали - термични, водноелектрически и комбинирани. Пораженията са значителни и пълното възстановяване на енергийната система ще отнеме месеци, ако не и години", каза той по телевизионния канал "Рада".

Според Кудрицки досега са регистрирани значителни щети по енергийните съоръжения, по-специално в Николаевска и Харковска област, както и в контролираните от Киев райони на Херсонска област.

Ръководителят на управителния съвет посочи, че теоретично страната може да бъде изправена пред пълно прекъсване на електрозахранването, но на практика засега не вижда такава перспектива. 

Източник: ТАСС

 

 

 

Коментари

  • вий още гледайте щетите в украйна

    01 Яну 2023 19:26ч.

    той елита се хванал за гушата, медиите още пишат по шаблон за спрян ток;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    01 Яну 2023 19:29ч.

    "Да би мирно седяло не би чудо видяло"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Канелко

    01 Яну 2023 19:33ч.

    Много време им трябваше да признаят очевидното. Сега вече няма много място за лавиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    01 Яну 2023 20:58ч.

    Украйна е ...тъмнина и студ. Дали ще го признават или не, не променя факта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    01 Яну 2023 19:50ч.

    Когато преди около половин година Украйна започна систематически да обстрелва жилищните райони Известният рускоязичен коментатор, и в същото време Генерал от Израелската армия Яков Кедми даде проста рецепта прилагана от Израел срещу войнстващите араби от Палестина, които непрекъснато обстрнелваха именно ЖИЛИЩНИ райони на Израел- Като обстрелват ЩЕ БЪДАТ ОБСТРЕЛВАНИ! Руската офанзира срещу енергетичната инфраструктура започна масово да се развира след диверсионното взривяване на Кримския мост. В момента Украинската армия изстрелва повече американски боеприпаси срещу сгради в Донецк, от колкото срещу военни складове и центрове на воюващата срещу тях руска армия. И докато продължава тази терористична практика – Уuраина ще бъде УНИЩОЖАВАНА икономически от Руската армия – там все още има достатъчно старо оръжие за утилизиране. Воя на Запада срещу уж поражението на цивилни обекти (и тук там някоя случайна жертва) е АБСОЛЮТНО НЕОСНОВАТЕЛЕН на фона на НАТОвската агресия срещу Сърбия през 1999г - Colateral damages Така или ичане именно американската военна научна мисъл определи унищожаването на енергетиката и транспортната инфраструктура като НАЙ-ХУМАННА война срещу противник... А това, което вече почва да излиза по малко –е изказването на яркия русофор ген. Бен Ходжес, който казва, че Америка навлиза покрай Украина във ВТОРА ВИЕНТНАМСКА ВОЙНА! Таман през първата Виетнамска война САЩ се сгромоляса икономически, а в момента вече имаме годишно СГРОМОЛЯСВАНЕ от 20% на англоамериканската Борса, която няма как да се замести с просто печатане на доларови хартийки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    01 Яну 2023 19:52ч.

    За цвете на годината в Русия избраха „Здравец-2“ … https://colonelcassad.livejournal.com/8070563.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    01 Яну 2023 19:53ч.

    Това би трябвало да радва укрите, защото десъветизацията на Украйна върви с пълна сила! Нали това искаха-десъветизация, НАТО и ЕС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    01 Яну 2023 20:03ч.

    измислената украйна просто си отива - въпрос на време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    01 Яну 2023 20:13ч.

    Не ме интересува нацистката паплач.Гледал съм в преки предавания как падат снаряди в Донбас . В градът.На 22 и 23 пак ги гледах.Снаряди от "Град" паднаха до едно училище, убиха учителки,от дрон се стреляше по журналисти.Имам снимки в телефона снимани от ТВ как се веят нацистки знамена от уСраинска страна. Но за това европедерастката колониална ТВ не показва (пише преса).А алеята на ангелите?Майната им на урките!А в домовете на привържениците на укронацистите е нормално да има книги за нацизма от 2 световна.А интересуват ли се европедерастката паплач какви агитационни материали и книжки има в детските градини и училищата на районите заети от урките? Търсете и ще видите.Мръсна нацистка паплач. 1000000 да избият ще е добре.Предайте това на посланика на нацистите в колонията.Много има за трепане и в самата колония-наследници на превратаджиите от 1925-45 и ония дето рязаха глави на партизани. Фашизма е жив в насраната колония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хай Буй

    01 Яну 2023 21:19ч.

    Само моля за едно уточнение да направиш, как се стреляше по журналисти от дрон. Кой стреляше, кога и къде. Дай линк. А Коцето каза да не се пишат очевидни глупости, да знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига бе, туй ще да е фейк!

    01 Яну 2023 20:19ч.

    Зеленски каза още март месец, че руските ракети са свършили. Аз му вярвам, щото той демократ, защитник и гордост на демокрацията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не Зеленски -

    02 Яну 2023 3:29ч.

    Първи го рече на 6 март "наш" Ристю ГрозеН от белингкятовете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слама Украине !

    01 Яну 2023 20:20ч.

    Това е фейк новина, хибридна путинска дезинформация ! ВСУ сваля 110 % от ръждивите руски ракети ! А всъщност, те рушняците вече свършиха ракетите, нямат повече ! Откъде тогава се е разрушила енергийната система на Украина ? Фотошоп, хлопцы ! Троловете на Хуйло са го нарисували това ... га га га !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак ще ни "цедят"

    01 Яну 2023 20:23ч.

    Да дарим оръжие и каквото им поръчат от Амбасадата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един е изходът - хунтата долу, и блатя навеки с единствените, които са ваши братя - руснаците

    01 Яну 2023 20:33ч.

    На бившата УССР се помага ускорено в онова, от което те самите не би следвало да се гнусят - декомунизацията. Нравица не нравица, терпи моя красавица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Яну 2023 20:44ч.

    " Щетите по енергийната инфраструктура на страната са безпрецедентни". Абе вий се радвайте, щото руснаците сфършиха ракетите още през март. Ами, ако не бяха ги сфършили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът е на път да постигне нещо немислимо !

    01 Яну 2023 20:48ч.

    Накарах Путин, този договорняковец и западняковец, да се отръска от западнищината си ! Да разбере и схване, че "партнерите" наистина ГО ИСКАТ - него , и хората му в Кремъл, ОКОВАНИ в клетки в Хага ! Като панаирджийски мечки ! А чудовището Дел Понте да им чете присъди... И Русия под окупация. И руските ядрени сили под контрол на НАТО. И всички останали "екстри" на демократизацията...И на Путин взе да му просветва че работата този път е дебела ! И че няма място за договорняк ! И че трябва да се взема в ръце, и цялата Русия тоже ! Върви събуждане в Русия и "запрягане на конете". После знаем какво следва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върви "запрягане на конете"

    01 Яну 2023 23:32ч.

    Бавно запрягат, но бързо пристигат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Яну 2023 21:03ч.

    Като си играеш с тока, може и гръм да те удари... ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дълбоко разстроен и разчустван демократ

    01 Яну 2023 21:52ч.

    Още утре ще продам всичко що съм награбил от 1989та и ще го даря на някой български военен завод, да направят едни мирни демократични ракети град за новите украински братя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смрт фашизму

    01 Яну 2023 23:14ч.

    Слобода народу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безпрецедентни са единствено щетите,

    02 Яну 2023 3:27ч.

    Нанесени от необандеровско фашистката ви хунта, крепена от неофашистите в ЕС и САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безпрецедентни са единствено щетите...

    02 Яну 2023 7:47ч.

    ... в междуушията на украинците. За две десетилетия се е оформило общество от абсолютни психопати, начело на държавата им - естествено психопати ! Гледайте, или поне се опитайте да изгледате /изслушате/ това видео https://www.youtube.com/watch?v=oYqGO3Fm-J0&t=978s , помощникът на Зеленски , М.Подоляка, обяснява какво да чакаме от 2023. Тези наистина им хлопат дъските ! Те си вярват на лудостите ! Развива с такава последователност конфабулации, че си викаш - този да не е "Наполеон в лудницата" ? Не е ! Управлява държава. Това наистина е бедствие, не само за украинците, там е ясно... Хунтата в Киев е международно бедствие. Колкото повече ги удрят руснаците, по-добре за света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците са благодетели на укрофашагите:

    02 Яну 2023 7:48ч.

    Помогнаха им окончателно да се декомунизират - ни съветска власт, ни електрификация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сърбия през 1999г - ??

    02 Яну 2023 13:02ч.

    Кой я разруши?- НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи