Украйна: Руски войски взривиха газопровод в Харков. Поразена е петролна база близо до Киев

Украйна: Руски войски взривиха газопровод в Харков. Поразена е петролна база близо до Киев

През изминалата нощ сирените за въздушна тревога отново огласяха украинската столица Киев, превърнала се в призрачен град заради въведения комендантски час, който ще е в сила до 08,00 ч. в понеделник, съобщи Държавната служба за специални комуникации, цитирана от Франс прес. Руски войски влязоха в Харков, заяви Антон Герашченко, съветник на украинския вътрешен министър, предаде Ройтерс.

По улиците на североизточния украински град преминават руски военно-транспортни средства, написа Герашченко в Телеграм.

На видеозаписи, публикувани от Герашченко и украинската Държавна служба за специални комуникации и информационна защита, се вижда как по улица в Харков се движат няколко леки военно-транспортни средства и, отделно от това, горящ танк, отбелязва Ройтерс.

Украински сили се сражават днес с руски войници по улиците на Харков, заяви областният управител Олех Синегубов.

"Леки военно-транстпортни средства на руския враг влязоха в Харков, включително и в центъра на града. Украинските въоръжени сили унищожават врага. Молим цивилните да не излизат навън", заяви Синегубов.

Канцеларията на украинския президент съобщи, че руските сили са взривили газопровод в град Харков, втория по големина град в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Държавната служба за специални комуникации и защита на информацията предупреди, че експлозията, при която, според нея, се образувал облак с формата на гъба, може да причини "екологична катастрофа". Службата посъветва жителите да покрият прозорците си с мокри кърпи или плат и да пият много течности.

Градът с около 1,5 милиона жители се намира на 40 км от руската граница.

Руските сили продължиха настъплението си за "затваряне на кръга" около Киев, след като приключиха прегрупирането си на северния фронт, съобщи снощи украинската армия.

Метрото на Киев не работи и служи за бомбоубежище на столичните жители.

Удари поразиха петролна база близо до населеното място Василкив, на около 30 км югозападно от Киев, при което избухна огромен пожар. Поразен беше и газопровод във втория по големина украински град - Харков, казаха от службата за специални комуникации.

Според информационна агенция УНИАН тръбопроводът е бил взривен от руските войски, но това не може да бъде потвърдено от независим източник, отбелязва ДПА.

Съобщава се за успешно напредване на руски части към южния град Херсон след ожесточени боеве. Има информация за тежки боеве и в района на Луганск и в околностите на Киев.

 

 

 

 

 

Коментари

  • Разбираме че Рускаата армия

    27 Фев 2022 8:54ч.

    настъпва във фашизирана украина по бавно отколкото бихме желали но това се обеснява с нежеланието да се допускат граждански жертви!Важното е да започнат да падат по големи градове и руаката армия да се насочи към Лвов и отсече потоците от хора и оръжие откъм полската сган!Но … всичко с времето си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Треперят ли ти ръцете?

    27 Фев 2022 9:02ч.

    По-добре не пиши. Дори във форум като този не ти е мястото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    27 Фев 2022 9:35ч.

    Волтер: „Не съм съгласен с това, което казваш но, докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CNN

    27 Фев 2022 9:04ч.

    Поредната "ДОСТОВЕРНА" информация от нас !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    27 Фев 2022 9:43ч.

    Стига сте лъгали вече, такова лъгундрене по родните СМИ, нямаше и за кови симулацията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Фев 2022 9:52ч.

    Със сигурност ще докара трудности за руската финансова система. Но възникват въпроси: 1. Спряха СП-2, сега SWIFT-а. С какво друго разполагат? 2. Практиката им за разговори с Русия - налагане на санкции, лъжи, дискредитации, унижения, доказа ли неква успешност? Какво са постигнали в посока на декларираните евроатл. ценности, установяване на демократични стандарти, прозрачност и т.н.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    27 Фев 2022 10:48ч.

    Да бавно настъпват руските войски защото не искат излишни жертви от населението, нали то е руско. Бандеровците обратно, крият се сред населението. Но така или иначе, Русия ще освободи Украйна от фшизираните бандити и ще спре геноцида!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бавно настъпват руските войски защото Това е хуманитарна операция

    27 Фев 2022 11:26ч.

    И трябва да се подхожда с любов и загриженост към бЕндеровските нацисти наркомани, както посъветва Владимир Владимирович

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Фев 2022 11:58ч.

    Вярва ли някой на идиотите хохли? Руснаците взривили газопровод!!! Не е ли по-лесно да завъртят крана? Природният газ, който гори е загуба за Газпром.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи