Украйна призова Европа да ѝ даде още оръжия и да наложи нови санкции срещу Русия

Украйна призова Европа да ѝ даде още оръжия и да наложи нови санкции срещу Русия

Киев очаква Европа да засили санкциите срещу Москва след решението на руския президент Владимир Путин да разположи тактически ядрени оръжия в Беларус и иска повече оръжия за извършване на контранастъпление. Това каза съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михайло Подоляк в неделя в ефира на френския телевизионен канал LCI, съобщава ТАСС.

„Необходимо е да се увеличи военния потенциал на Украйна за контранастъпление и да се засилят санкциите срещу Русия“, каза той, призовавайки също за „налагане на санкции срещу Росатом“ в отговор на решението на руското ръководство.

Подоляк каза, че Киев очаква Париж „да играе водеща роля, отговорност, решителност и да направи исторически избор“. "Русия ни атакува с дронове, балистични ракети, които не можем да прехванем. Те използват авиация срещу нас, включително такава, която може да бъде оборудвана с тактически ядрени оръжия, и ние можем да отговорим само ако имаме същите способности в областта на авиацията. Би било много желателно Франция да даде пример в това отношение“, каза Подоляк.

Съветникът на украинския президент добави, че не е имал предвид доставката на изтребителите "Мираж" от Париж. По думите му, Киев очаква, че по примера на т. нар. танкова коалиция, координирана от ФРГ, ще бъде създадена и "въздушна коалиция" в Европа. „Днес трябва да създадем ефективна авиационна група. И да, Франция може да поеме ролята на лидер и координатор за подкрепа на преговорите в тази област с други страни“, каза той, добавяйки, че Киев „има концепция за доставка на допълнителни оръжия на Украйна“.

Всички тези доставки, според Подоляк, са необходими на Киев за контранастъплението. „Все още не сме събрали достатъчно ресурси. Няма достатъчно 155-милиметрови снаряди, танкове, тактически боеприпаси. Ако не успеем да осигурим настъпление, рискуваме да се сблъскаме със загуби“, обясни той.

По-рано Путин заяви, че Руската федерация, по искане на беларуската страна, ще разположи тактическите си ядрени оръжия в Беларус, както САЩ отдавна са направили на територията на своите съюзници. Москва вече предаде на Минск комплекса „Искандер“, който може да бъде носител на ядрено оръжие, а на 1 юли ще бъде завършено строителството на хранилище за тактическо ядрено оръжие на територията на републиката, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Шефа

    26 Март 2023 10:36ч.

    Джепане нема! Действайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михайло Психопат

    26 Март 2023 10:40ч.

    Тежки социопати са сложени като лица на киевската хунта. Тоя ако го послушате 5-10 минути какви теории развива, ще разберете че е опасно луд. "Цялата Земя да взривим , но москалите да победим !" Такива като Михайло ги оправя само изолирана стая и риза без ръкави. Разбира се ако преди това него докопат кадировците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато Господ ти вземе акъла!

    26 Март 2023 10:40ч.

    Нищо не помага!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    26 Март 2023 10:45ч.

    Трибунал и присъди за всички укрофашисти както и за техните подръжници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия докато не направят земите си по почина Хирошима и Нагасаки

    26 Март 2023 10:55ч.

    Няма да се спрат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истерията им е пълна,

    26 Март 2023 11:00ч.

    дистанционното обръщение на Зеленски пред ЕС е било още по-истерично, затова и никой не смее да го публикува в автентичния му вид. Целият "фонд за мир" на ЕС явно ще отиде за въоръжаване на Украйна - в духа на "евроатлантическите ценности" (с извинение за кощунствената употреба на думата "ценности").

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Март 2023 11:00ч.

    Луд умора няма... само се поти! ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически милитаристи идиоти

    26 Март 2023 11:09ч.

    Имат ли край налудничавите искания на идиотите? Безгранична украинска наглост! Укротете се, укри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроамероатлантически идиотократи и укроидиоти

    26 Март 2023 11:58ч.

    С какъвто се събереш, такъв ставаш. Това се отнася и за двете страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохол

    26 Март 2023 11:59ч.

    Истерик

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    26 Март 2023 12:11ч.

    ''ДНЕС ТРЯБВА ДА СЪЗДАДЕМ ЕФЕКТИВНА АВИАЦИОННА ГРУПА''-Подоляк?! 404 нарежда на подчинения ЕС и той послушно изпълнява ?! То не бе т.н.''ФОНД ЗА МИР"/иронично название/ от който се заплащат оръжия и муниции, "подаръци" от различните държави, финанси... Отворят си устата и чуваме-искам, трябва,длъжни сте, спасяваме демокрацията, защитаваме евроатл. ценности... Мисля си, че е крайно време потоците към 404 да намалеят и съвсем скоро да спрат! ЕК с данъците на гражданите се разпорежда както си иска-ковид, сега 404, но Председателката и другите комисари/какво название/правят каквото каже братът отвъд океана...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата ситуация по един вероятно неочакван за кукловодите начин извади на показ истинската същност на така нареченият "Европейски съюз", който очевидон е проектиран от глобалистите като един инструмент за геноцид

    26 Март 2023 12:31ч.

    Вече не може да има дори сянка на съмнение каква е човеконенавистната природа на така наречените "евроатлантически ценности".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странно

    26 Март 2023 13:45ч.

    От 50 млн. население, 1%евреи, колко от този един % са войници, загинали, избягали, управляващи войната? Тази държава е много странна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Би било много желателно Франция да даде пример в това отношение“

    26 Март 2023 13:47ч.

    Да , да , точно така. Ей ся Макрон между два протеста в Париж, ше иде до военното министерство, да ви прати 100 "Рафал"-а и още толкова термоядрени бомби от френските арсенали... Слава Кукурине !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    26 Март 2023 14:15ч.

    Десетият пакет санкции ще включва забрана за осмиване на предишните девет пакета санкции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Готино! То това им остава само...

    26 Март 2023 14:27ч.

    Или ритуално ядрено самоубийство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    26 Март 2023 17:00ч.

    Браво Лорче! Коментарът на деня!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    26 Март 2023 16:29ч.

    Не бива да придиряме на Путуляк. Навярно повечето читатели не знаят, че той страда от параноидно личностно разстройство. Пациент е на знаменития харковския проф. Вавило Кудкудяк-Цукерторт, който в момента е началник на донбаската фронтова психиатрия. Едни от най-неприятните прояви на болестта на Михайло са постоянния му страх и дивата мнителност - това личи и по погледа на пациента от снимката. Михайло непрекъснато смята, че другите го лъжат, манипулират, издават тайните му. Често е враждебно настроен и заядлив. Друга негова слабост е сексуалната му обсесия от Путин. Михайло не може да заспи без негова снимка, която държи на нощното си шкафче. На нея Владимир Владимирович е в цял ръст и гол, ако не броим каубойската шапка и колана със затикнати в него два револвера. Обективът е зад гърба на Путин, а той леко е извърнал глава, така че се вижда суровия му поглед. Преди заспиване Путуляк взема тази черно-бяла фотография в лявата си ръка, а с дясната започва яростно да мастурбира. Прави го, докато заспи или пък влезе жена му за да го завие и целуне за лека нощ. От древността се знае, че украинците са големи извратеняци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    26 Март 2023 17:05ч.

    Доц. Карачибук, за мен сте истински професор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    26 Март 2023 18:12ч.

    намразих територията на държавата където живеят тези изроди,които просят оръжие,долари,храна и всичко за съществуването си.Фашисти,защо убивахте рускоговорящи хора като кучета по улиците и тротоарите в Луганска и Донецка области? Държавата ви трябва да бъде съборена, както след земетресение от най висока степен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    26 Март 2023 19:12ч.

    нищо не ви помага вече! умрял кон не рита!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи