Украйна призна, че няма почти никакви боеприпаси

Украйна призна, че няма почти никакви боеприпаси

Украинските военни почти не разполагат с боеприпаси, заяви пред Bloomberg Игор Жовква, заместник-ръководител на кабинета на Володимир Зеленски.

"В момента разполагаме с почти нулеви боеприпаси", каза той.

Жовкова заяви, че Украйна се нуждае от повече оръжия, за да се бори за загубените си територии и да прехваща руски ракети. По-специално, тя се нуждае от ракети и самолети с далечен обсег на действие. Украинският политик обеща, че тези оръжия "няма да засегнат и сантиметър от руската територия".

По-рано германският канцлер Олаф Шолц заяви, че Германия и Украйна са се договорили украинските въоръжени сили да не използват западни оръжия за удари по руска територия.

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • >>>

    10 Фев 2023 13:13ч.

    "Украинският политик обеща"... Ха, ха, ха, ха, хаааа! Сериозно, а?!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 4444

    10 Фев 2023 14:07ч.

    Аз не вярвам , докато не ми обещае украинската посланничка в България ! На нея вярвам, много вярвам на такива като Олеся !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде ...

    10 Фев 2023 13:25ч.

    ...,а къде отидоха 60 000,000,000 ( милиарда) евро предполагаемо дарени от Европейския съюз???? За САЩ не питам ,те да се оправят . Накрая Зеления да не се окаже корумпиран и крадец ??? Повтарят се нещата като с Кастро , Кадафи , Садам , Осама ,първо са към добрите и после стават лоши ,а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котаракът със чизми

    10 Фев 2023 13:51ч.

    Украина е буфер. Запада набива оръжия за да гледа сеира на укрите, Руската империя си гледа имперските дела. Молете се буфера/украина да не се измести на запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахти и империята

    10 Фев 2023 16:11ч.

    Дето за 1 година не може да вземе Харков, населен с руснаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    10 Фев 2023 14:15ч.

    там руснаците се самоизбиват, а англо-американците тържествуват...a еврейчето "Зе" успя само за 3 години да "спести" в офшорки $870 млн., купи в Израел за родителите си имение (за $8 млн.), имоти в Лондон, в Грузия и т.н. той и членовете на семейството му са британски поданици, охранявани от агенти на МИ-6. та ето това са т.нар. "евро-атлантически ценности", които непрекъснато рекламира престъпната ни ШАЙКА по антинародната БНТ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    10 Фев 2023 14:36ч.

    Украйна е ясна, там нещата са на приключване. По интересното е ще има ли освободителен поход над поробена Европа! Нацистите с техните евроатлантически "ценности" са просто нетърпими!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа става вече само за дооглозгване

    10 Фев 2023 14:54ч.

    Финализира се планът "Маршал" - тече фазата на жътвата. След това - филиал на Северна Африка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Оръжие последен шанс“: Киев започва химическа война

    10 Фев 2023 15:12ч.

    https://opposition.bg/orazhie-posleden-shans-kiev-zapochva-himicheska-voyna/ „Оръжие последен шанс“: Киев започва химическа война Украински "войни" показаха контейнери с отрова, подготвени за хвърляне от хеликоптери. И изглежда вече са започнали да ги използват. https://opposition.bg/orazhie-posleden-shans-kiev-zapochva-himicheska-voyna/ February 6, 2023 БОМБИ “ПОСЛЕДЕН ШАНС” Преди месец в социалната мрежа беше публикувано украинско видео със странни, самоделни боеприпаси за хвърляне от квадрокоптери. Видеото не постигна желания ефект, затова решиха да го повторят миналата неделя – 5 февруари. Известният украински десек (Десен сектор е екстремистка организация на украинските националисти, забранена в Русия) Юрий Мадяр публикува снимки. Този път той показа десетки самоделни контейнери във фризера под украинския флаг. Експертите веднага предположиха, че пълнежът им е цианхлорид. При температура от минус 7 градуса той преминава от газообразно състояние в твърдо и така е по-безопасно да се съхраняват такива занаятчийски боеприпаси. Според видеото тези контейнери са предназначени да бъдат хвърлени върху позициите на руските войници, завършващи обкръжението на Бахмут (Артемовск). Положението на украинските войски в този град е критично. Може би затова украинските националисти са решили да покажат това “оръжие последен шанс за злодеите”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Воктор

    10 Фев 2023 15:29ч.

    Урките свършили снарядите, рашките свършиха ракетите преди пет месеца, и сега какво? Стоят и се гледат? Намирайте решение, че не може така да се води война, станахте за смях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добрата новина

    10 Фев 2023 17:55ч.

    Уж нямат боеприпаси, но в района на град Угледар е разбит руски конвой с техника, състоящ се от над 30 танка, бойни машини на пехотата и МТ-ЛБ. За това пишат украинските канали и каналът Gray Zone, свързан с ЧВК Вагнер . Информацията се потвърждава от OSINT изследователи, както и от бившия "министър на отбраната на ДНР" Игор Стрелков. Става дума за 155-та морска бригада на Тихоокеанския флот: https://t.me/grey_zone/17130

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Донбас все така умират ор бомбите им

    10 Фев 2023 19:03ч.

    Ганьба!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи