Украйна потвърди, че 300 от "Азов" са се предали

Украйна потвърди, че 300 от "Азов" са се предали

Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че е проведена “операция по спасението” на военните от завода “Азовстал” в Мариупол. 53 тежко ранени са настанени в болницата в Новоазовск, а още 211 военнослужещи в Еленовка, където “чрез процедура на обмена” ще бъдат изпратени в Украйна. Засега руските власти не са коментирали информацията за обмена.

“Гарнизонът “Мариупол” изпълни поставената бойна задача. Удържайки “Азовстал” украинските военни задържаха част от силите на руската армия и й попречиха да обкръжи група на украинските войски на изток. Ние получихме критично важното време за формиране на резерви, прегрупиране на силите и получаване на помощ от партньорите. Защотниците на Мариупол са герои на нашето време. Те завинаги ще останат в историята. Висшето командване издаде заповед на командирите на подразделенияга, намиращи се в “Азовстал”, да съхрани живота на личния състав. Усилията по спасение на защитниците, които са на територията на “Азовстал”, продължава”, се казва в заявление на Генщаба.

"Хуманитарната операция в "Азовстал" продължава. В името на спасяването на човешки живот, вчера бяха евакуирани 52 тежко ранени военни. След стабилизиране на състоянието им, те ще бъдат разменени за руски военнопленници. Надяваме се с божия помощ всичко да бъде наред", написа в "Телеграм" вицепремиерът на Украйна Ирина Вересчук.

В своето вечерно обръщение украинският президент Володимир Зеленски подчерта, че “Украйна има нужда украинските герои да са живи” и че работата по тяхното връщане “изисква деликатност и време”.

Министерството на отбраната на Руската федерация заяви вчера, че е постигнато споразумение с представители на украинските военни, блокирани в Азовстал, за евакуация на ранените. 300 души са се се предали, съобщава руската армия. 10 автобуса с украински войници са напуснали територията на Азовстал, потвърждава Reuters. По неофициални данни, в подземията на "Азовстал" са блокирани 2227 души, включително бременни жени.

Въведен е режим на тишина и е открит хуманитарен коридор, по който ранените украински войници се отвеждат в болницата в Новоазовск, която е под контрол на ДНР.  Част от предалите се, които не са ранени, се откарват във филтрационен лагер в Еленовка, край Донецк.

Руските военни кореспонденти съобщават, че от 300-та "Азов"-ци, ранените са 51, като 20 от тях са в  тежко състояние, а 31 са с по-леки рани. Украинските медии съобщават, че става дума за обмен на военнопленици, руската страна отрича. Руската страна е гарантирала живота им, но не е обещавала друго.

Денис Прокопенко, командирът на полка "Азов", заяви, че изпълнява заповедите на украинското върховно командване, "за да спаси живота на военнослужещи", но не спомена предаване.

Вчера сутринта се появи информация, че група от десетина украински военни с бяло знаме е влязла в контакт с руските части. Това обясни и основателят на батальон "Изток" Александр Ходаковский. „Група парламентаристи от вражеската страна, които напуснаха завода сутринта с бели знамена, и контрагрупа от наша страна определиха маршрута за извеждане на ранените. Противникът започна да разчиства развалините, ние наблюдаваме и не се намесваме“, съобщи Ходаковски.

Освобождаването на намиращите се на територията на завода “Азовстал” е една от ключовите теми през последните седмици. На 11 май съпругите на бойците от полка “Азов” се срещнаха с папа Франциск и го помолиха да говори с руския президент Владимир Путин за освобождаването им. На 14 май победителите на  “Евровизия” Kalush Orchestra призоваха от сцената да се помогне на “Азовстал”. Украинският президент предупреди, че убийството на военните в Мариупол “ще постави точка” на мирните преговори с Русия”.

Източник: "Сега"

 

Коментари

 • пак украински смешки

  17 Май 2022 13:09ч.

  Никой от "Азов" няма да бъде разменен. Всички ще бъдат справедливо осъдени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Надявай се

  17 Май 2022 13:33ч.

  Надявай се. За разлика от теб руснаците знаят, че с техните военнопленници Украйна ще постъпи така, както Русия постъпи с азовците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  17 Май 2022 13:36ч.

  А какво ще ги правят над 3000 украински военнопленници?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И като знаят

  17 Май 2022 13:51ч.

  това как променя ситуацията? Ще ги разменят ама на върба в петък. Няма да има прошка точно за тези. Освен това са под юрисдикцията на ДНР, не на Русия така че размяна ще има само в мокрите ти сънища но не и наяве.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ястребовски

  17 Май 2022 16:42ч.

  Украинците ако имат пленници не ги държат живи, така че няма какво да разменят. Азовците ще бъда съдени в ДНР, където има смъртно наказание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И какво разменяха досега

  17 Май 2022 17:09ч.

  И какво разменяха досега двете воюващи страни, ако украинците не държат живи военнопленници. Озлоблението ви води до оглупяване. Наясно съм, че сте бесни заради провала на руската армия, но поне не го показвайте и не се излагайте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както осъдиха русначето

  17 Май 2022 17:29ч.

  Така ще осъдят и азовците. Ако има бесни, то са тези, които се надяват на победа на Украйна. А такава е изключена по критериите на формалната логика

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че кой нормален човек е очаквал Украйна да победи

  17 Май 2022 17:54ч.

  Че кой нормален човек е очаквал Украйна да победи. Всички си мислехме, че за 3 дни, максимум за седмица, руснаците ще влязат в Киев. Оказа се, че не само не могат да влязат в Киев, но че за 82 дни не могат да превземат един завод, отбраняван от 300 души. Съжалявам, но това не е втората по сила армия в света. И третата, и четвъртата, и петата не е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами, като никой не очаква Украйна да спечели войната

  17 Май 2022 18:38ч.

  С какво си обясняваш непрестанните изхвърляния на Зеленски, че ще си върнат Крим и ще разгромят 6-тата по сила армия , с някаква вулканична активност на мозъчните му клетки ли? Защо ЕС си срива икономиката за видимо губеща кауза. Някакво логично обяснение имаш ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еееееее ти си професионалист(ка)!

  17 Май 2022 18:39ч.

  Да измъкнеш така от контекста числото триста! Значи изброените 36 бригада, 12 бригада, "Азов", нацистите от тер отбрана общо са били 300 души 82 дена и толкоз си останали?! Много ясно, че Русия се старае с минимални загуби за руското население да превзема тия градове... иначе от Мариупол за часове да е останало езеро колкото Мандренското.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Профилактика

  17 Май 2022 19:13ч.

  При Мариупол: 9000 украинци - 6 000 руснаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лора Дан

  17 Май 2022 13:17ч.

  Клоунът съвсем е изтрещял. Въобразява си, че желаното е действително. "Великите" азовци са се преобразили в пълзящи плъхове. Да не забравят, че в ЛНР и ДНР смъртното наказание не е отменено. Никаква размяна точно с тях няма да има. А ние чакаме разкритията от подземията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те и американските му кукловоди са така -

  17 Май 2022 13:26ч.

  "Въобразяват си, че желаното е действително."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Том Сойер

  17 Май 2022 13:17ч.

  Спокойно,сега ще има тричане....И зеленото човече ще го тричат,само не знам кои - неговите или другите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • волк

  17 Май 2022 13:17ч.

  Много ме кефи това извозване на утилизирани от руснаци (плюс сирийци или донбаски опълченци) произраелски милици. Спомнете си станалите знаменити "зелени автобуси" в Сирия. В Украйна не само продължава добрата традиция с извозването, но и за извозването съдейства активно иновацията с едно нашмъркано зелено джудже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  17 Май 2022 15:45ч.

  Автобусите с буква Z? Огромната буква Z, която целият свят гледа? Забранената буква? Тролите на Генадий, нещо да кажете?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опс

  17 Май 2022 13:19ч.

  Никой хохал,на чиято съвест лежат убийства и гонения на мирно население,геноцид в/у жителите на Донбас не трябва да оставя жив. До стената и разстрел- военно полеви съд,без присъда. За назидание на останалите хохли,проповядваше нацизъм у нас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С нетърпение очакваме по руските телевизии и телеграм канали

  17 Май 2022 13:24ч.

  да изтъпанят краварския генерал Роджър Клутие, че позорът да е пълен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пропагандата е страшно нещо.

  17 Май 2022 13:40ч.

  Пропагандата е страшно нещо. Подозирам, че тайно се надяваш от тунелите да е излязъл и синът на Байдън с натъпкани в джобовете наркотици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За синът на Бай Дън не се надявам,

  17 Май 2022 13:43ч.

  ама ако изкарат оттам дименцията, ръкеваща се с невидими извънземни, това ще е сеирът на века. Може и КАМИЛА харис....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опс

  17 Май 2022 13:24ч.

  Великите азовци днес пълзят като червеи и просят пощада пред очите на свои и чужди. Но нашите "честни" в г...а СМИ мълчат,като женски полов орган- ни дума,ни стон за това падение. Напротив: Zеленския наркоман помогнал за с асението им. Жалък клоун

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помисли

  17 Май 2022 13:36ч.

  300 азовци удържаха 100 хил. руски военни в продължение на почти три месеца. Азовците бранят родината си, а руските войници се бият за парите, плащани им от нацистката власт в Кремъл. Ако азовците са червеи, колко по-долни твари трябва да са руските войници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ай стига с тия нелепости

  17 Май 2022 13:40ч.

  Нито азовците/ спартанци са 300, нито руските военни при Мариупол са 100 хил. Само евродобитъка вярва на подобни глупости. Явно си част от него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  17 Май 2022 14:10ч.

  То не е само нелепости, убийците, които Западът си отглежда, са ако не крайни ислямски терористи от ИДИЛ, то поне укронацисти като тези от "Азов". И всичката тая паплач е с конкретно антируска насоченост, и са хвърлени едни милиарди, разбира се, за да имаме провокации и напрежения, а не мир и разбирателство м/у народите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не занижавай !

  17 Май 2022 15:27ч.

  300 азовци удържаха 100 милиона руски военни в продължение на три века !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И ги гърмяха с ядрени Самрати,

  17 Май 2022 15:36ч.

  и само тук-там някой ранен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Помисли

  17 Май 2022 15:49ч.

  Момче ! Смени дилъра или дишай хелий. По-безопасно е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помисли 17 Май 2022 13:36ч.

  17 Май 2022 19:17ч.

  Тц,тц,тц... Тоя ни взе съвсем за тъпаци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  17 Май 2022 13:35ч.

  Ще въртят, ще сучат и ще се обявят за победители.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явно

  17 Май 2022 13:39ч.

  На украинската и на руската власт най-сетне им е дошъл акълът в главите. Подготвят примирие, което да даде възможност и на двете правителства да обявят през народите си някаква победа. Дай Боже, разумът да надделее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  17 Май 2022 13:43ч.

  Още ли не сте го разбрали? Войната е между Украйна и ДНР, ЛНР. Русия не може да подпише примирие докато ДНР и ЛНР не са напълно освободени, а и те трябва да подпишат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на Явно

  17 Май 2022 15:47ч.

  Желаното още не действителност. Разберете тази простичка истина. Пожелателното мислене не води до добро. Единият даде няколко разумни предложения, другия е толкова надрусан, че дори не чува, какво му се говори, само слушалката в ухото...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  17 Май 2022 13:44ч.

  Цитат: "в подземията на "Азовстал" са блокирани 2227 души, включително бременни жени...." Не разбирам какво правят бременни жени в тази дупка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  17 Май 2022 13:54ч.

  И те са нацисти. Обикновено са снайперистки, но са имали и друго предназначение. Когато излизат лесно разпознават нацистите. Имат множество татуировки с нацистки символи. Имат ги и мъже и жени. Предполагам, че повечето излезли са редовна войска, Между ранените има и нацисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Мери

  17 Май 2022 15:48ч.

  Бременеят, сигурно... Там, в дупките, е най-подходящото място за раждане... Плъховете правят така, а те са едни от най-интелигентните същества...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бременни са станали нарочно преди няколко месеца

  17 Май 2022 16:34ч.

  Когато се е знаело, че ще има война, за изнудване. Наредено отгоре, жените може и да не са знаели, но отгоре са знаели какво правят. Змийско котило. Изнудват .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов укропатент !

  17 Май 2022 14:06ч.

  На предаването в плен се казва "Операция по спасение" ! Смех, смех... Копират стила на предшествениците си от Третия Райх. От 1943-1945 фашисткото радио периодично предава за безкрайното немско отстъпление , като за "успешно стратегическо оттегляне" !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна потвърди, че 300 от "Азов" са се предали

  17 Май 2022 14:07ч.

  Според кореспондентите на място предалите се не са от "Азов", а от ВСУ. Пак според същите тези кореспонденти разликата между тях била като между СС и Вермахта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  17 Май 2022 14:20ч.

  Тц. Точно кореспондентите на място съобщаваха, че пленниците са носели емблемите на Азов. На място са ги накарали да ги свалят, а част от пленниците са облекли цивилни дрехи. Относно размяната: От Кремъл изглежда имат такава настройка, но донбасци са категорични - лечение, суд, Сибирь, или к стенке.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  17 Май 2022 14:36ч.

  Мисля, че руснаците казаха ясно, преговорите ще се водят след пълното слагане на оръжие от мариуполския гарнизон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега цялата украинска войска ще клекне

  17 Май 2022 14:38ч.

  Тия са излезли без съгласието на Зеленски. Сега бърза да трупа точки. Той стискаше палци за Евровидение-то, там му беше мерака да победи! Пфу, и нашенци са такива клоуни, същите кухяри!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не разбрах

  17 Май 2022 14:49ч.

  защо могъщата украинска армия тръгна вчера да завладява Русия и носи един синьо-жълт колец за да си правят селфи и клипче, вместо да освободят героите от аZов които разбиха руската армия в Азовстал ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  17 Май 2022 15:10ч.

  Носенето на колеца е упражнение от занятията по физическа подготовка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  17 Май 2022 15:01ч.

  как убиха президента на сирия обесиха го един стълб ами кадафи намериха го в една дупка и там го пребиха ами не забравяите чаушеску и жена му как ги застреляха до една стена и какво направи така наречения демократичен свят с ценностите си едно голямо нищо а сега какво светът откачи за украина я стига с това лицемерие че ми писна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  17 Май 2022 15:13ч.

  Абе те свалиха самолета на Даг Хамершелд - коскоджамити генерален секретар на ООН, че некви президенти ли ще се опрат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Операции на евфемизмите

  17 Май 2022 15:14ч.

  От едната страна - не било война, а специална военна операция. От другата - не било предаване, а спасителна операция по евакуация. Навсякъде - ценова операция по инфлация и дефицити. Големи оператори, голямо чудо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Мери

  17 Май 2022 15:26ч.

  може преди това да не са били бременни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бременни са станали нарочно преди няколко месеца

  17 Май 2022 16:33ч.

  Когато се е знаело, че ще има война, за изнудване. Наредено отгоре, жените може и да не са знаели, но отгоре са знаели какво правят. Змийско котило. Изнудват .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • zzz

  17 Май 2022 15:31ч.

  Никой не помни предалите се в плен. Но предателите като Заленски се помнят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  17 Май 2022 15:50ч.

  Добре се справят ДНР и руснаците.Първите 300 вече са на светло,останалите предстои да видим кога ще излязат и какви ще има между тях.А после когато Кадировците влязат в тунелите ще бъде още по интересно.Най-важното е,че като чели от ДНР и Руските части няма жертви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още ли не са

  17 Май 2022 17:27ч.

  Ама тези некадърници, руските военни, още ли не са установили контрол в завода. Това започва да прилича на сапунка. 3458-ма епизод от сериала "Превземането на Азовстал". Позорът на руската армия не знае дъно. Вечен съм убеден, че не нападат Молдова, защото не са сигурни, че ще се справят с 4-хилядната ѝ армия. Господи, дори аз вярвах, че е останала някаква частичка от славата на великия СССР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • позор всъщност

  17 Май 2022 17:33ч.

  е предаването на азовците. Ако и на някой да му се струва, че е въпрос на героизъм

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Представянето на руската армия не е срам, а позор

  17 Май 2022 17:50ч.

  Да твърдиш, че си втората по сила армия в света, да претендираш, че в някои области превъзхождаш първата, а 82 дни да не можеш да превземеш няколко квадратни километра, отбранявани от 300 души. Това не е срам, това е позор. Никой не е очаквал, че боеспособността на руснаците е на дъното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Позорът на руската армия не знае дъно.

  17 Май 2022 17:51ч.

  Требе да сте жената на некой от "евакуираните" азовци, няма друго обяснение за тази ви горест :-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Позорът на руската армия не знае дъно

  17 Май 2022 18:04ч.

  Всъщност не страдам заради провала на руснаците. Настина очаквах, че за няколко дни ще превземат цялата територия на Украйна. Украинците излязоха твърди и руснаците не успяха. Това го разбирам. Но не съм очаквал, че ще паднат до там да се радват на превземането на един заводски двор, отбраняват от 300 души.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хох, милия

  17 Май 2022 18:43ч.

  А какво ти е мнението за първата по сила армия, непобедимата на САЩ, дето 10 години с едни ебачи на кози не можа да се пребори. Така им разказаха играта , та на някои им се наложи да висят от колесниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На мама златното генийче

  17 Май 2022 18:45ч.

  бункерите-подземия подготвяни за ядрена война, с размер десетки километри били "заводски двор". То не че си виждало заводски двор, ама....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "останалите предстои да видим кога ще излязат и какви ще има между тях."

  17 Май 2022 18:50ч.

  Ще излязат: 1. още нацита, приличащи на неандерталци, като главатаря им; 2. Поляци, американци и всякаква друга измет; 3 РОДЖЪР КЛУТИЕ - ГЕНЕРАЛА ОТ нато, доволно подмокрен, и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хох, милия 17 Май 2022 18:43ч.

  17 Май 2022 19:29ч.

  Хахахаах... Право в десятката!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  17 Май 2022 15:58ч.

  Всички членове на батальоните няма да бъдат разменяни. За да послужат за назидание на всички останали. В момента не поискаха да разменят ранените (както предполагах някои), за пленени руски войници. Което трябва да ви говори достатъчно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  17 Май 2022 16:03ч.

  Зеленски е казал и друго: “Загубихме Мариупол, но спечелихме Евровизия”. Някои украинци казват, че предаването в плен се е отлагало до след краят на Евровизията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  17 Май 2022 16:04ч.

  Всъщност най-големият номер според мен,който Русия може да изиграе,е да изпрати тия получовеци на лечение и възстановяване на Запад.Няма да мине много време и "демократичните" ще изреват на умряло.Това ще е достойно отмъщение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Наблюдател

  17 Май 2022 16:20ч.

  И Евровизията я спечелиха както другите им печалби - с мошеничество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отговор на либерастката схема

  17 Май 2022 16:38ч.

  Нещата там се раздухаха и няма да останат покрити. Първоначално едно будно румънско момиче огласи схемата с гласове, дадени за Молдова, но кацнали при укр. Днес имаше прессъобщ., че се открити нередности при гласовете, дадени от 6 (държави), без уточнение дали смятат и Румъния. Какво е това?!!!! Сър, Мошеници, сър!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  17 Май 2022 16:36ч.

  Интересно заглавие на BBC: “Украйна работи за следваща стъпка за евакуация от Азовстал”. И така, евакуация ли е или предаване в плен? И по какъв начин Украйна “работи”?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-СТРАННО

  17 Май 2022 17:11ч.

  Нощес около 2ч написах баланса на Азовстал-264 предали се.2227 остават в подземията.По горе Гласове цитират същите числа.Но поста ми е ИЗЧЕЗНАЛ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На моменти явно трие Майната

  17 Май 2022 18:56ч.

  не знам по какви връзки и симпатии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Провалът на руската армия е чутовен

  17 Май 2022 17:13ч.

  Провалът на руската армия е чутовен. 300 азовци успяха да удържат позициите си в продължение на 82 дни. Сега разбирам защо Финландия се престраши да кандидатства за НАТО. Вече никой не бръсне Русийката за слива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много Холивудска боза си изгледал

  17 Май 2022 17:35ч.

  Азовците не са спартанци.. Съдбата им, обаче, ще е също толкоз нерадостна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Провалът на руската армия е чутовен

  17 Май 2022 17:41ч.

  Вероятно не са спартанци, но на фона на некадърните руски военни блестят. Гледай Первый. Дори Соловьов осъзна некадърността на руската армия и започна да се подиграва, че за да стигнат по-бързо до фронта, доставките за руските бойци в Украйна трябва да минават през митницата в Лвов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е ,

  17 Май 2022 17:56ч.

  Лайнич ! Миришеш и през сърварите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината боли

  17 Май 2022 18:23ч.

  Истината боли. Дръж се на ниво и признай, че си заложил на куция кон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  17 Май 2022 18:36ч.

  Мдааа... Липсва четене с разбиране. 300 са азовците, които са се ПРЕДАЛИ в Азовсталь снощи. Иначе там са 2500. Още толкова се предадоха по-рано. Колко са убитите, никой не знае. Така че, преди да пишеш, помисли. Защото смешките не помагат нито на каузата ти, нито на заплатата ти. Напротив, даже вредят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-ДНЕС

  17 Май 2022 17:16ч.

  Не намирам данни за нови предали се!?Та какво става с 2227 души?Прокопенко или Проценко уж заяви че слагат оръжие?Нощес написах и че вероятно текат задкулисни преговори.Примерно Путин получава азовци и спира войната?Ново предателство?Трус или предател!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никаква война не спира

  17 Май 2022 17:31ч.

  Ще спре след постигането на сухопътен коридор до Приднестровието и лишаването на Украйна от излаз на Черно море. Дотогава ще се водят боеве по точките на съприкосновение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А дали ще посмеят да нападнат Молдова

  17 Май 2022 17:44ч.

  А дали ще посмеят да нападнат Молдова. Провалът в Украйна е срам. Провалът в Молдова ще бъде катастрофа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На кое точно казваш провал

  17 Май 2022 18:51ч.

  Украйна повече няма да съществува в досегашните си размери. Руснаците бавно и методично си я карат по плана. Да лишат Украйна от най-ценните и активи Зърното, стоманата, АЕЦ и пристанищата. Какво ще е Украйна без тях-една голяма черна дупка. Тя и понастоящем функционира като такава. Ежедневно поглъща без възвращаемост ресурсите на ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мирандола

  17 Май 2022 19:40ч.

  Трябва да вземат и Харков. Там са руснаци и рускоговорящи. Трябва да ги защитят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Излизането на украинските боици от подземията на Азовсталь е ловък рекламен ход. Уговорен е със Зеленски и неговата модна агенция продаваща америкнски тактически униформи в Украйна.

  17 Май 2022 17:42ч.

  Милиони зрители ще видят прет а-порте на последните модели бойни унфироми. Впечатляват тактически бойни якета, умело прикриващи ампутираната ръка на боец-снайперист. Запомнят се армейските трислойни обувки US Army Hot Weather Combat Boots, еднакво удобни за носене върху здрав или протезиран крак, отнесен в житните полета на Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

  17 Май 2022 17:43ч.

  Грабват вниманието и униформи за вътрешно-маточно забременели бойци, върху които с лекота може да се поставят титанови бронетилетки. Всички тези образци може за бъдат закупени онлайн с отстипъка 16 % до края на май.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  17 Май 2022 17:53ч.

  Истинският Нацист не се предава...тия са ерзац. Сега ще се изкарат като от Брестката Крепост през 1941.Само че там не се предадоха.За нацистите дори ерзац-куршум.А нещо за американеца вицеадмирал макар в оставка? Видяхте ли го гада. Аз то видях.Боклуци.Колко народ избиха тия фашисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както вече бе писано в тоя форум - не смеят да последват примера на Гьобелс.

  17 Май 2022 19:05ч.

  Нямат топки съвременните укро-нацита, к'во да се прави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг път размяна. Тези пак си правят майтап с глупаците, които им се връзват.

  17 Май 2022 17:57ч.

  Отиват в плен и на съд. Всички наши политици, които подкрепят нацистите са в същото безизходно положение. Няма искам, не искам. Ще отидат на съд и в затвор. В точния момент и това ще стане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия 300

  17 Май 2022 18:02ч.

  Първите предали се, имат най-голяма вероятност да не бъдат съдени. Щото са ВСУ-шници, обикновен "Вермахт"... Друга работа са баш азовските порове, предстои изваждането им от дупките. Сред тях почти няма такъв, който да не е с изцапани с кръв ръце. Много работа чака донбаските трибунали...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  17 Май 2022 18:04ч.

  300 - имаше такъв филм, явно е сакрално за джендърята, въпроса е дали още утре ще изчезнат един джендерал и неолко десетки отански убавици в остафка в посока ДНР и ЛНР, как е пидал-демосрацията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗВЕРСТВАТА НА „АЗОВ“ – ДА СЕ МЪЛЧИ Е НЕВЪЗМОЖНО!

  17 Май 2022 18:33ч.

  https://afera.bg/%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%bc%d1%8a%d0%bb%d1%87%d0%b8-%d0%b5-%d0%bd/#comment-920404

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не вярвайте на пропагандата.

  17 Май 2022 18:36ч.

  Не вярвайте на пропагандата. Тя не може да скрие зверствата на кафявата руска армия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че

  17 Май 2022 18:44ч.

  Наступает развязка для остатков Мариупольской группировки ВСУ (по нашим оценкам первоначально насчитывала до 20 000 солдат и офицеров, по украинским - до 14 500 солдат и офицеров).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не вярвайте на пропагандата. 17 Май 2022 18:36ч.

  17 Май 2022 18:49ч.

  вЕрвайте само на кабеларката на ЦРУ нова тв и на БАДЖАК тв!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СНИМКИ ОТ ПРЕДАВАНЕТО В ПЛЕН НА ГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ „АЗОВ“:

  17 Май 2022 18:34ч.

  СНИМКИ ОТ ПРЕДАВАНЕТО В ПЛЕН НА ГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ „АЗОВ“: https://colonelcassad.livejournal.com/7620378.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА !!

  17 Май 2022 19:54ч.

  Адмирал Ерик Олсън, топ офицер от американските специални служби, изпълзя от дупката в Азовстал ! Айде на Лубянка, мистър Олсън ! https://afera.bg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този е златна кокошка,

  17 Май 2022 20:11ч.

  ако информацията е достоверна.. Информационно е истинска атомна бомба. Няма как и да е сам без съпорт на подобна мисия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Профилактика

  17 Май 2022 20:18ч.

  Отдолу пише, че автор е професор Михнева.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Ген. Лт. Роджър Клутие от натото

  17 Май 2022 20:23ч.

  И него ще измъкнат от дупката. И той ще посети Любянка и някои телевизионни студиа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи